Inlägg

Inlägg som metheny har skrivit i forumet
Av metheny
Citat:

"4.4. Preparing Files for USB Memory Stick Booting

For preparing the USB stick you will need a system where GNU/Linux is already running and where USB is supported."

Av metheny

installera debian från usb-disk

Hallo.

Vill installera debian eller ubuntu från en usb-disk. Efter att ha försökt hitta info på google så kan jag snabbt konstatera att de guider som jag lyckats få tag på endast täcker om man redan har t.ex. debian installerat, för att sen boota från usb-device.

Nå, min laptop har nämligen ingen cd, vilket alltså gör att jag måste lösa det på det här viset, och har per default windows xp installerat. (IBM X41)

Någon som vet hur man går tillväga?

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zEm
Testa utan adapter?

Yes, om möjligt ännu mer dött, då dioden för nätverkskabeln tom är död..

Av metheny

nytt system som ej startar, problem med adapter?

Köpte nytt system, och då mitt egentliga nätagg är inne på RMA, var jag tvungen att köra ett äldre (kackigt). Nå, eftersom det är 20 pinnars och inte 24, så köpte jag helt enkelt en adapter.. Nu när jag satt ihop allt så vägrar det starta. Har gjort precis som moderkortsmanualen säger, och led på mb lyser, så således kommer ju iaf ngn ström in. Är det för lite månne? Nätagget är på 300w och jag har ett system bestående av:

1gb Apacer 667 Mhz
Amd x2 3500+
Asus radeon EAX1600 pro
Asus M2N moderkort (kommer ej ihåg exakt modellbeteckning)
1 SATA samsung spinpoint 250Gb disk

Any ideas?

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PMJ
Bytte ut en sådan fläkt åt en kompis för inte så länge sedan, den på Arctic cooling copper silent pro tc, hans dator processor gick upp i 70 grader och startade om och spökade, det visade sig att fläkten var helt slut o kunde inte snurra i mer än 700rpm och klarade inte längre av att kyla tillräckligt.

Jasså? Well, den här har ju en väldigt hög rpm.. Fast det är klart, den lyckas ju trots det faktiskt inte kyla processorn så.. Hm, kanske får investera i en ny då

Av metheny

Jättevarm CPU trots bytt kylpasta?

Hej.

Har ett litet problem. Min dator fick ett litet besök av herr blixten i somras. Trodde problemet löstes iom byte av nätagg, men tydligen inte. Jag är dock osäker på exakt _vad_ problemet är, iom att datorn startat och gått fint fram tills nu.

Jag köpte nämligen ett litet dämp-paket (ie skumgummi av sunkig kvalitet på kjell & co, köp inte). Hur som, gjorde rent processor + block mha en trasa. (Dock hade jag inget rengöringsmedel) Satte på ny pasta på block och monterade dit. Varför jag ens köpte dämpmaterialet var för att jag tyckte datorn blivit ngt högljudd (trodde det var det nya nätagget, trots sin 120mm-fläkt). Hur som, jag insåg sedan i efterhand att det faktiskt var cpu-fläkten som varvat upp totalt. Har en Arctic cooling copper silent pro tc (tror jag den heter) Iaf, den har aldrig låtit mkt (om ngt) förut. Så idag så häder det roliga att jag får blåskärm ett par ggr. Jag hinner knappt se vad det står, men kontrollerar på kylflänsen tiill cpu'n, och den var alltså stekhet. Brände mig på fingret, bokstavligt talat.

Frågan är om det är bristen på rengöringsmedel som orsakar denna plötsliga temperaturökning? Jag har en 120mm-fläkt i chassit också, så i själva burken borde inte temperaturen vara speciellt hög, utan det är just bara processorn.. Den har ju faktiskt inte klagat förrän senaste två dagarna, så blixten borde ju eg inte ha ngt med detta att göra?

Vad göra?

metheny

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eNthernet
Jag använder Stora kollosen Ikea PS till att dämpa min server.
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?...
Det är kanske inte direkt det du tänker på men iaf.
http://galleri.sweclockers.com/galleri_visa.php?rate=10&chass...

Den är iofs snygg, men den är på tok för stor.. Hade tänkt att ha den under skrivbordet, så det ser ut som de hör ihop. Dessutom går den tyvärr lite över budget.. Hm..

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yogge
Jag har använt den här http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?... (i mörkbrun färg) till en trälådedator, tyvärr blev det lite resonans i de ihåliga sidoskivorna.

Men du vill ha nått med dörr på framsidan? Kanske den här http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?... ?

Hm.. Den första var ju ett vettigt pris, men som du säger: vill helst ha dörr på den, så man kan innesluta ljudet mer. Hm, hur gjorde du? Alltså, byggde du in den och ljuddämpade? Eller lät du den stå öppen? Känns som det är tjockare skivor nu och mer luft i, så det gör nog att resonansen blir värre.. Men det går nog att åtgärda.

Min plan är ju att sätta massa dämpmattor inuti och alltså använda den befintliga datorlådan inuti hurtsen, eller vad man nu ska kalla den.. tyvärr slipper man ju inte skärm och nätverkssladd.. Hm.

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Q'aman
Han kanske ska bygga ett chassi av den?

Bang on target. Eller inte helt: hade tänkt att bygga en "hushbox" till pc'n..

Av metheny

Sökes: skåp typ Billy-hurts

Förut, på den gamla goda tiden, fanns det ett skåp till en skrivbordsserie på IKEA, som helt enkelt var i stil med bokhyllan Billy, men alltså ett skåp lika stort som en hurts. Med "i stil med", menar jag alltså till färg(vit) och till pris, samt ungefär samma kackiga spånskivor.

Vet någon var man kan få tag i en liknande variant? Den bör vara i storleken bxdxh 40x50x60(cm), ge eller ta lite.

Bör vara billigt också..

Jag har såklart kollat in IKEA's webbsida, och även Jula samt Rusta.

/meth

Av metheny

Det är väl bara sätta headern som text?

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SomNa
Som jag just svarade på ett PM från "HappySatan"

Jag har väldigt mycket att göra just nu, men jag lovar att jag ska fixa den när det lugnat ner sig lite! Tack för att ni visar intresse! : )

Är det du som gjort bilden på photoshop.is-the-shit-vad-adressen-nu-är? Isf kan jag inte riktigt hålla med om att dina photoshopkunskaper är så fantastiskt imponerande.. Ser väldigt underligt / redigerat ut.

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joachim B
Fick precis samma grej när jag skaffade min 913b en gång i tiden.
Du får leta efter en inställning i grafikkortets egenskaper för att växla från analogt läge till DVI. På mitt gamla ATI 9600XT fick jag köra om "Installation Wizard" för att kunna välja DVI-läge. Att göra det manuellt i ATI Catalyst Control Center gick inte.

Hm, jag har provat detta också.. Finns två st skärmar att välja, och en av dem måste vara DVI, för väljer man den blir det svart. Torde vara grafikkortet som krånglar.. Man har ju hört "en del" skit om Geforce FX 5x serien Men fan, jag vill verkligen köra DVI - om inte annat för att jag ska kunna

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iamfrantic
Även jag har två grupper av piggar. Svårt att säga om det ger bättre bild. Jag är inte så extremt kräsen, vga duger väl för min del, men klart man ska använda det bättre alternativet om det nu funkar.

Uppdaterat drivrutiner till ditt grafikkort?

Hm, på själva sladden eller på utgången på kortet? För de är inte likadana på skärm/kort..

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iamfrantic
Ok. Funkar bra för mig att växla mellan dvi/vga när jag har båda inkopplade samtidigt. Jag använder radeon 9800 pro.

Ok, då torde det ju vara grafikkortet som strular, och inte skärmen. Har aldrig haft möjlighet att använda DVI innan med dåvarande skärm så... Iofs: vilken typ av DVI är det du har? Min har två grupper av piggar om 16 pinnar tror jag.. Om det nu spelar ngn roll.. För övrigt: är det mkt bättre bild med DVI än analog?

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iamfrantic
Och du har något inkopplat i dvi? Då är det något fel.

Jadå, iofs har jag både DVI och analog inkopplad f.n, men har provat med bara DVI förut.. Skärmen torde det inte vara ngt fel på dock: jag har ju trots allt fått en ny idag, efter att den förra strulade, och det var likadant på den.. Vet ite om det kan vara grafikkortet som strular genom att inte skicka ut signaler till DVI-utgången kanske..?

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iamfrantic
Ändra autokälla till manuell i skärminställningarna.

Har redan testat. Bilden är bara svart på den digitala..

Av metheny

Re: Samsung 913b

Citat:

Ursprungligen inskrivet av max@sthlm
hur ändrar man mellan analog/digital på skärmen? när man trycker på knappen "source" så går den till digital men sen tillbaka igen. testade att dra ut vga-kabeln men då funkade inte skärmen. vad gör jag för fel?

Samma här, har precis fått min utbytt pga fel med ström.. Kan inte använda digitala anslutningen på denna heller, trots uppdatering av drivrutiner, omstart med byte av sladd etc..

Har Geforce FX 5200 för övrigt. Och jag lånar din tråd lite

Av metheny

BenQ FP937 vs nyare

Hej.

För ngt år sedan, eller kanske lite mindre, var (BenQ FP937) http://www.datorbutiken.com/se/datasheet.php?artId=BEFP937-12 denna skärm väldigt het och alla var otroligt nöjda med den. Nu hade jag tänkt att uppgradera min äckliga CRT som dödar mina ögon, till en TFT. Osökt kom jag då att tänka på BenQ, som dessutom har ett vettigt pris.

Nu till frågan: har det kommit några nya, bättre skärmar i samma prisklass, eller står sig denna skärm fortfarande? Är Ni som ägare till denna skärm fortfarande nöjda?

/meth

Av metheny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Isbjörnen Igor
... och det kan man förutsätta när man designar en site. Precis som man kan förutsätta att besökarna kan engelska, har Flash, en webbläsare som stöder webbstandarder och minst 1024x768 pixlars upplösning.

Så du struntar i alla dessa under 1024x768?

Sun May 1 00:01:01 2005 - Tue May 31 23:58:01 2005 31.0 Days

1024x768 147346702 (56%)
800x600 74865142 (28%)
1280x1024 23498386 (8%)
1152x864 8149339 (3%)
Unknown 4727789 (1%)
640x480 1833759 (0%)
1600x1200 1366665 (0%)

(Statistik från TheCounter.com)