Inlägg

Inlägg som corb06 har skrivit i forumet
Av corb06

LOGITECH!!! Dom är ju så jäkla snygga! Har precis gjort mig av med Logitech Z-680. Hade dom ett år, men nu blir det Z-5500 så fort dom kommer till Sthlm nästa vecka..

Z-680 funkade riktigt bra, tur att jag bor i en hörnlägenhet över cykelförrådet, har bara grannen ovanför att tänka på. Hehe.

Kan bara säga att Z680 var de absolut bästa högtalare jag lyssnat på. Otrolig ljudupplevelse.
Kontrollpanelen är en riktigt smart uppfinning också.

Förresten, så tror jag det ska vara svårt att förlänga kablarna till högtalarna till Z-5500. Har för mig att jag läst att de inte har vanliga "klassiska" högtalarkontakter på baksidan, utan nån specialplugg. Så det blir till att klippa sönder och "sockerbita" kablarna om de inte räcker..

/logitech all the way

Av corb06

Tearingen är ett riktigt störande problem sen jag upptäckte det för första gången några veckor sen.
Har nästan utvecklats till tvångstankar när jag spelar BF2, sitter och tittar på väggar och kanter för att se den störande "tidstrappan" som bildas på linjerna.

Man borde verkligen jobba med att lösa problemet utan Vsync. Det suger ju rejält att köra Vsync och sen få halva FPS när spelen blir grötiga..

Av corb06

Mitt sapphire X800pro funkar skitbra. Jag hade ett ASus 6800 innan, men den fläkten lät som morsans dammsugare på xtc. och inte nog med det, fläktkontrollprogrammet, asus smartdoc, fick man konfigurera manuellt varannan gång man bootade datorn =/. Tillbaka till butiken direkt.
Men X800 pro kortet är mycket tystare, och fläktkontrollern fungerar automatiskt. Hade även ett Sapphire 9800pro innan, asus kortet, och det funkade perfekt i 1 år. Till och med överklockat.

Av corb06

Ja där ser man tack för lite klarhet i ärendet. Vi får hoppas utvecklarna verkligen får upp ögonen för detta problem. Den här tråden har skickats vidare till en utvecklare på Dice.
För övrigt så kommer även bf2 lida av lite tearing enligt en källa som sett spelet i verkligheten.

Av corb06

Tjena, jag är också nyfiken på det.
För jag ska byta från AMD till INtel nästa vecka, och jag vill inte bli av med mina 400 gigg data som ligger på 2 Raid 0 diskar.

Ska byta från Silicon 3112 till promise på det nya moderkortet.

Hoppas nån har genomfört en lyckad flytt av Raid 0..

/corb

Jaha, så blev man av med över 300 GIGG när jag bytte moderkort... Fans raidkontroller.

Bytte från Asus A7n8x-e deluxe till ASus P4P800-e deluxe...

Av corb06

Tjena. Jag hade en jäkla massa problem med mina 2 Seagate SaTA 200 gigg diskar när jag köpte dem.
Fick läs fel på allting. Jag råkade kopiera över flera gigg musikvideos från min 3:e hårddisk, och raderade allt.
Därefter när jag skulle spela upp musikvideoserna från Seagate diskarna, så var det läsfel på allt och allmänna störningar och ljudfel.

Blue screen of death och inkonsikvent (eller vad det nu står) hårddiskkontroll kördes varje gång jag bootade windows, där den rättade till hundratals rader i index.

Lösningar var att jag hade för klent nätagg. Hade då ett 350Watt nätagg. Lådan bestod av en massa fläktar och fläktkontroller. 3 diskar, 2 dvdbrännare, 1 floppy och 9800pro.

Bytte till 550 watt från aerocool, sen försvann problemen med läsfelen.

Av corb06

tycker ändå att man borde jobba på problemet. Vi har ju skitsnabba grafikkort nu för tiden, det minsta man kan begära är väl att raka linjer inte ska huggas upp, som en pappersstrimlare gör med papper, när man tittar runt i omgivningen. och om man kör vsync, så borde man inte få halva fps när det blir grötigt. Kör jag vsync på i bfv, så blir det så hackigt ibland att det är nästan ospelbart. alternativet är att sänka detalj och AA och AF till noll, men hur kul är det då när man sitter med grafikkort för över 3000 spänn?

är grafiktearingen speltillverkarnas fel eller grafikkortstillverkarna?

Av corb06

Så det är bara att acceptera läget alltså?
Fan vad tråkigt. Jag måste ha haft tearing hela tiden förut, men aldrig tänkt på det förrän jag bytte upp mig till X800 pro.
Tyckte battlefield vietnam så lite konstigt ut när man tittade snabbt åt olika håll..

Kan man i princip säga att man måste ha ett system som klarar av att leverera typ 90 hz som jag kör på monitorn då hela tiden trots att vsync är påslaget?

Eller så får vi hoppas att tillverkarna fixar till det där bättre. För jag har ingen tearing i Splinter Cell Chaos Theory, men SEVERE tearing i battlefield vietnam modden POE...
/corb

Av corb06

"Tearing" i spel

Hej

Är det nån som vet hur det ligger till med sk tearing i grafiken i spelen? Dvs alla vertikala linjer blir blockiga när man rör blicken från höger till vänster snabbt. Skulle man göra en frysbild i rörelsemomentet så kommer man se att en rak linje är delad på typ 5 ställen och vid dessa punkter är linjerna förskjutna 1-5 mm...

Hur ska man göra för att komma runt problemet? V-sync brukar hjälpa, men då sjunker fps rejält. Är det monitor beroende?
Konstigt att vissa spel inte har någon tearing medan andra har massor av tearing.

/corb

Av corb06

Ryckighet i spel och hårddiskladdning

Hej. Jag har ett märkligt problem när jag spelar Battlefield t ex. Så fort hårddisken laddar samtidigt som man spelar, så blir spelet väldigt ryckigt. Det är direkt kopplat till hårddisk aktivitet. Annars har jag typ 100 fps. Typ som om man skulle nån form av konflikt med nånting..

Nån annan som har nåt liknade problem, eller har en lösning?

Mitt system ser ut så här:
Asus A7N8X-e Deluxe
2 seagate 200 gigg Sata i RAID 0 (kopplade på moderkortets silicon 3112 raid kontroller)
amd 2800 barton
1 gigg ram, dual channel
1 maxtor 160 sata disk kopplad till ett pci 3114 sata kontroller kort.
Audigy 2 zs
Sapphire X800 pro 256 mb
Aeropower 550watt

/corb