Inlägg

Inlägg som corb06 har skrivit i forumet
Av corb06

Kan varmt rekommendera Be Quiet Silent Base 802 med transparent glas. Kommer med två olika paneler, så man kan köra Mesh-panelerna på sommaren och ljudisolerande paneler på vintern.

Av corb06

Definitivt!

Kör mycket DCS i VR och mitt Asus RTX 3090 räcker tyvärr inte till för högupplöst 4K+ VR.

Av corb06

Såå nöjd med min Shield. Minns tiden man krånglade med RaspBerry Pi för att få Kodi att funka, sen blev det ett kort år med BoxeeBox men sen kom Shield! Har haft 2017 och numera 2019 Pro (vad gör man inte för att få lite Ai-uppskalning).

Av corb06
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Du har nog skrivit fel och menar vattenkylare: luftkylare förr tiden men de har alltid låtit mer än luftkylarna

Som sagt jag tycker vattenkylning är skitcoolt, men att få det praktisk bättre är svårt. Där ett dyrt vattenkylningssystem ska jämföras emot ett dyrt luftkylningssystem.

Ah! Ja, skrev fel. Mm lärde mig det då också att de lät mer och prio var tystare chassi före svalare CPU. Så det blev Noctua vid bygget förra året.

Av corb06

Svart Noctua NH D15.
Har testat vattenkylare förr tiden men de har alltid låtit mer än luftkylarna. Vissa har till o med låtit som ett element med luft i systemet. Gurglat, knackat och bubblat. Men dagens radiatorer kanske är bättre.

Av corb06

Så... jag har ett 850W nätagg, betyder det att jag måste ha ett på 1000-1200 istället för att kunna maxa 4090 och använda resten av datorn samtidigt?

Av corb06

Det var på tiden! Vi införde USB-C standard i huset sen ett par år tillbaka nu. Inte en enda mikrousb-pinal kvar. Bytte ut alla surfplattor, möss, hörlurar och tangentbord, samt mobiler givetvis. Bra att dom tar efter oss
Skämt å sido, så skönt att slippa leta rätt sladd och ännu skönare att slippa vända sladden 3 gånger för att den ska passa i de gamla portarna.

Av corb06

AlienWare 38" tum skärm och HP G2 VR-headset. Logitech X-56 spakar och Thrustmaster TPR Pedaler. Några Philips Hue PlayBar-lampor bakom skärmen.

Av corb06

Sitter på Asus 3090 idag men kan tänka mig lägga ut 8-10 000 i mellanskillnad till Asus 4090. Hoppas beg-marknaden håller i sig

Av corb06

Funkar det att gå in i museet med ett äkta VR headset? Eller är det bara webläsaren..?

Av corb06

Detta är ju sen gammalt. USA har infört denna rekommendation sen hur många år tillbaka som helst. Ingen skärmtid för barn under 2 år. Sen bör man förstås inte släppa skärmarna fria bara för att de är 2 år och 1 dag gamla.
Säger sig självt att det omöjligt kan vara hälsosamt för en utvecklande hjärna, att sättas i trans där nästan alla sinnen kapas framför dumburkar. Facepalm!

Av corb06

När ska Asus lansera moderkort med inbyggd NVME-krets?

Av corb06

Fick tag på ett ASUS 3090 för "bara" 19900 för ett år sen, så det får duga ett par år till. Det roliga var att jag dessutom gick plus nån tusenlapp eller två på mitt gamla 2080Ti som jag sålde av i samband med uppgraderingen. I övrigt är det hutlösa priser, men nu när inflationen tagit fart så minskar det "hutlösa" i GPU-priserna. Så länge det råder materialbrist, samt mining fortfarande är lönsamt kommer vi nog aldrig mer se "riktpriser".

https://i.imgur.com/WjrBCzY.jpg

Av corb06

Har en 3-åring och en 7-åring. Rätt restriktiv användning hos oss.
Ingen skärmtid alls på vardagsmorgnar. Ibland 30 min på kvällen. På helgerna 1-2 timmar på morgonen och 1 timme på kvällen. Försöker hålla 3-åringen lite mer borta från TVn eller surfplattan men svårt att separera dem när TVn är igång.
Det dröjer många år innan vi kommer släppa surfplattorna eller TVn fritt. Dessa små filurer har så hög kreativitet, så dom hämmas bara av att sättas i "trans" framför dumburken. Sinnena kapas och de blir okontaktbara, nästan läskigt. Inte ens amerikanerna rekommenderar någon skärmtid alls för barn under 2 år, så när även planetens största TV-konsumtionsbefolkning avråder skärmtid för de minsta, då bör man nog verkligen följa rekommendationen.

Av corb06

Tänk att det blir så här, när du vill starta spelet så tvingas man se 2 x 30 sek reklaminlägg (likt YouTube gratis), sen varje timme så bryts spelet för att spela upp 2 x 30 sek till med reklam (som spotify free). Så vill man ju ha det... not!

Av corb06

Haha! Inför dom reklam så är det inga 2 miljoner användare som kommer försvinna, snarare 50 miljoner.

Av corb06

Ca 10 000 i mån, två vuxna och två småbarn.

Av corb06
Skrivet av Scarabeo:

Hehe, du trollar säkert men du vet att WhatsApp ägs av Facebook va?

Jo jag vet, men jag uppfattar dom av mina kontakter som använder Whatsapp idag, gör det av ren vana från förr i tiden när alla skaffade Whatsapp. Som tur är så skaffade mina närmaste vänner och hela familjen Telegram, så det är huvudchatt-appen för min del.

Av corb06

Telegram till dom flesta, SMS till amatörerna, Whatsapp till de som hängde med från början, Signal till kollegorna, Facebook Messenger obildade som inte bryr sig om integritet.

Av corb06

Rootade alltid telefonerna och surfplattorna förr i tiden men sen Samsung S6 så har mjukvaran varit så pass bra så jag lade ner allt Root:ande. Samsungs olika features i deras kameraapp var också något jag hellre ville ha. Idag kommer man dessutom bort från 99% av reklamen genom att köra AdGUard eller Blokada.
Har iofs en gammal Sony Z3 Compact Surfplatta från 2015 som är root:ad och har lagt in Android 11 custom rom på den.