Inlägg

Inlägg som corb06 har skrivit i forumet
Av corb06

Jag förstår inte riktigt vad man ska ha hub:en till. Vi har 50 Hue lampor, några Google Nest Hub enheter, en Roborock och lite Samsung prylar. Man styr ju allt från telefonens appar eller? Google assistenten kommer ju åt allt också, även Samsung Smartthings.. Ljusteman, musik till högtalare osv.
Vad mer tillför en Hub som man inte redan kan i telefonerna?

Av corb06

Coolt, måste ju snart närma sig ögats maximala uppfattningsförmåga.

Av corb06

Ah detta var ju smart. Jag var på väg att införskaffa Buttkicker Gamer Plus till min stol för 4500 kr. Detta verkar vara en betydligt snyggare lösning för samma resultat. Får se vad priset landar på vid lansering..

Av corb06
Skrivet av cyklonen:

Handlar mer om att det är så outsägligt löjligt och ineffektivt att kommunicera med maskiner med rösten. Jag försöker alltid "koppla förbi" röstrobotar i datoriserade telefonväxlar också. Ibland kan man säga obegripligheter, trycka på massa siffror eller bara hålla klaffen en stund, så blir man oftast kopplad till en levande människa till slut.

Sen finns det liksom inget i min vardag som på nåt sätt skulle underlättas av att jag pratar med en maskin.

Dessutom låter man ju rubbad inför grannar om man snackar för sig själv hela tiden.

Nä, detta är ett tekniksteg där jag för evigt kommer att stå vid sidan och se på när alla andra gör bort sig.

Haha! Ja, jag avskyr också robotsvararna som företagen använder. Jo det är inga livsavgörande assistenter och som du säger i de flesta fall långt ifrån effektiva saker. Jag tycker egentligen att de är alldeles för "dumma" och vi behöver ytterligare 10 års utveckling innan de kan assistera på riktigt. I sin nuvarande form kan man däremot se det som lite extra vardags"lyx" i de få situationer de faktiskt bidrar till ett annorlunda sätt att göra saker på.
Men en uppskattad funktion som just våra prylar har är att de visar bilder från senaste årens tagna kort som ligger i Google Foton. Måste vara mer än 15 år sen jag gjorde ett fysiskt fotoalbum senast, så nu ser hela familjen lite bilder varje dag. Just hemma hos oss blir det dock en hårfin balans ang hur öppet vi ska ha assistenten i huset med tanke på barnen. Häromdagen hörde jag hur 8åringen listat ut att hon kan fråga assistenten om svaret på ett räknetal i hennes läxa...och 4åringen går runt och ber assistenten släcka och tända lampor.

Av corb06
Skrivet av cyklonen:

Har aldrig använt och kommer aldrig använda röststyrda saker. Komplett vansinne, anser jag.

Man ska aldrig säga aldrig...
Jag har också varit kraftigt motståndare till dessa prylar som smyglyssnar på en. Men efter att ha råkat köpa en nattduksklocka till dottern som hade Google Assistenten, så blev det inköp av tre till. En till varje sovrum och därefter en Google Hub Max (inte leverad än) till köket och Google Hub till kontoret.
Löjligt praktiskt ibland.
Till o med frugan blev impad när jag bad köks:hubben slå på Tvn och soundbaren och sedan starta Tv4 Play på Nvidia Shield. Bad även kökshubben att sätta belysningen på 50% i vardagsrummet.
En annan cool sak, var att man kan från en Hub meddela alla smarta högtalare och hubbar att ropa ut "maten är klar, kom ner och ät". 😂
Lite störande dock att vår 4åring går runt och säger "Hej Google, sätt på Color Cars på Youtube".

Av corb06

Hoppas RTX 4090 går att få tag på under 17 000 i Sverige. För oss som flyger DCS i 4K VR, så är behovet stort av en en uppgradering från 3090. Kommer hänga på låset och slå till direkt.

Av corb06

Tänk vad prydligt hemsidor och annat skulle se ut utan massa färgglada banners och popups. Det har dessutom gjorts forskning på att vi tittar inte ens på banners när vi surfar och läser. Samma sak med videoreklam, det enda jag tittar på är nedräkningen till skip-knappen.

Av corb06

Bytte varje år från Samsung S1 till S6. Men S6an var så jäkla bra så den fick vara kvar två år till första långsmala telefonen Galaxy S8. Fick tag på en S9 billigt så det blev bara 1 år med S8an. Samma sak med S9an, fick tag på en S10 Plus billigt. Ett år senare hösten 2020 hoppade jag på Note 20 Ultra som fortfarande tuggar på. S20, S21, S22 har inte haft några speciella uppgraderingar som gjort det värt att köpa dem. Mer eller mindre identiska med Note 20 Ultra.

Av corb06

Galaxy Watch 5 Pro

Av corb06
Skrivet av spacedebree:

Jag hänger inte med i denna hets av saftigare grafikkort.

Okej. Spelar ni mkt i 4K? På stor skärm då eller? Över 30" ? Jag fattar inte riktigt...vad man har dessa kort till. Jag spelar i 1440P och MS Flight Simulator 2022. Ligger erunt 50-60 fps på en 144hz skärm (30 fps satt) Det funkar ju hur bra som helst med mitt RTX 3060 Ti (stock) och min AMD 5600X. Visst, det hackar på marken men det är nog mer en bugg. Jag...hänger inte riktigt med. Visst, jag kan köpa dessa prylar med (så där är inte någon bitter begränsning), men det hade varit kul att höra vad ni spelar och i vilken upplösning, fps osv? Det är ju fantastiska kort (speciell syskonen till mitt kort och uppåt), men ja...mitt behov är lite...ja, nada. Just nu. Men visst - hade jag köpt idag så hade jag köpt en 3070Ti (för samma pris kanske). Men behovet är egentligen ickebefintligt. Möjligen att jag vill gå från 16Gb till 32. Thats it. Vet folk som än diag sitter på ett 2070 och är nöjda, eller t o m ett GTX 1080. Men men... Men det hade varit kul att höra vad ni spelar, eller vad ni gör.

Jag flyger också FS2020 och DCS, men enbart i 4K-VR och där räcker inte grafikkorten till, inte ens mitt Asus 3090. Har fått dra ner både det ena och det andra för att kunna ha någorlunda flyt. I FS2020 är grafiken såpass nerdragen så jag kan inte läsa av vissa skärmar i cockpit utan att luta mig framåt. I DCS har jag 45FPS och läsbara skärmar iaf.
Så därför vill jag uppgradera snarast till 4090.

Av corb06
Skrivet av Zemlan:

Alienware har ju sin 34" QD-OLED 3440x1440@175Hz (AW3423DW) som kvalar in på det du söker. Har själv siktet inställt på en sån, alt dito från annan tillverkare med samma panel som utan tvekan är på G.

Men du tänker att du vill ha in mer i det segmentet för att pressa ner priser osv kanske.

Jag har AlienWare 38" med 3440x1600 @ 144hz. Just 1600p på höjden var ett rejält trevligt lyft från min gamla 34" med 1440p
Hoppas verkligen detta blir nya standarden för alla tillverkare. Om LG gör en sådan i OLED så kanske det blir byte.

Av corb06

Trodde Dopamine var den alla mp3-are körde numera...
https://digimezzo.com/software/

Av corb06

Blir väl vart 4e år typ. Tar ett tag för grejerna att kännas sunkiga eller gå sönder.

Av corb06

Kör dom Micro-USB på dessa produkter också? Precis som G915 TKL?

Av corb06

ÄNTLIGEN kommer vi som flyger i VR kunna få lite vettigt prestanda i högupplösta simulatorer.

Av corb06
Skrivet av ramlösa:

Varför i helvete behöver du ett 4090 om du har ett 3090??

Skrivet av Kaine_Uro:

Ingen som BEHÖVER. Men klart man VILL HA.

Kommer nog dröja innan man byter ut sitt 1080 ti.

Skrivet av reeson:

Varför spelar de nån roll. Om man har råd varför inte. PC spelandet är relativt billigt per timme jämfort med många andra hobby man kan har.

Hehe! För att man flyger DCS i 4K-VR! Utan VR klarar man sig i flera år med 3090, även med en 4K skärm. Däremot högupplöst VR är något helt annat, DCS är dessutom löjligt detaljerat så sjukt krävande på alla nivåer av datorn.

Av corb06

Såg ett par Asus ROG RTX 3090 på Tradera som inte ens blev sålda för 15 000, så nog har det rasat rejält. Köpte mitt för drygt ett år sen för 20 tusen, kommer väl inte ens få 10 tusen när jag lägger ut min i samband med uppgraderingen till 4090 😕.

Av corb06

Vänta nu här...Twitter ville ju inte ens sälja till Elon från början...? och nu ska dom slösa pengar i domstol för att tvinga honom att köpa? haha! #Clownworld!

Av corb06

1 Master Gaming Rig, 2 Laptops, 4 Surfplattor
Lite svårt att köra flygsimulatorer i 4K i VR med en laptop, svårt att köra VR överhuvudtaget med en laptop. Men jag kör mycket surfplatta med keyboard-cover när jag inte sitter vid gaming-rig:en. Vi har ett par laptoppar i familjen men de används sparsamt. Man löser det mesta med mobilerna.

Av corb06
Skrivet av Oliver91:

Det kostar 2000kr.... Ts efterfrågar billigt chassi.

Ja... var går gränsen för billigt idag då? En tank diesel till Volvon kostar 1850 kr...