Inlägg

Inlägg som corb06 har skrivit i forumet
Av corb06

Över 700 timmar med HP G2 i Digital Combat Flightsimulator sen två år tillbaka. Fantastiskt Headset.

Av corb06
Skrivet av fantalzade:

Hojta om du lyckas få köpa en genom ASUS, så kanske gör jag ett försök också.

Var i kontakt med dem igen idag. Tydligen var det någon mer som hade samma problem som varit i kontakt med dem också.
Vilket fall som helst, så skulle de försöka återkomma med artikelnummer på den adapter som passar som man kan köpa från asusparts.eu. Fanns ju oändligt med 19V 45W:are där och alla har samma produktbild.
De kostar 400 plus 100 kr frakt, så under tiden har jag beställt en från Amazon och hoppas på att den funkar. Borde anlända på tisdag.

45W på AsusParts.eu

Köpte denna på Amazon.se

Av corb06
Skrivet av Oggelito:

Den du länkade från Kjell ger 19V 3A - jag hade inte kört på den om du inte vill pajja routern.

Om produkten på adaptrarbutik.se ovan har rätt specifikationer så är det 5,5 x 2,5 mm på kontakten. Den borde här från Amazon borde fungera bättre MTXtec nätdel för FSP FSP045-RHC med kontakt 5,5 x 2,5 mm

Tack! Den där får det nog bli för mig. Verkar stämma helt över spec:arna också. Ska göra ett sista försök med Asus Supporten imorgon se om de kan rota fram en original men annars var Amazon-adaptern ett alternativ.

Av corb06

Den där har för liten pin. Som jag förstod det så har AX86U en 5.5mm / 2.5mm pin. Trodde jag gjorde ett kap på Tradera när jag fick en för 800 utan nätadapter... Eller ja, det blir ju ett kap ändå, även om en nätadapter kostar 400.

Av corb06
Skrivet av fantalzade:

Tack, ska kika på annat håll, det där adaptrarbutik såg lite shady ut

Jag letat också efter exakt samma sak. Har du hittat någon?

Av corb06

Hur blev det med den där EU-lagen/förslaget om att förbjuda försäljningen av alla stora TV-apparater från och med mars 2023? Har för mig man skrev att alla 8K-TVs kommer förbjudas, även OLED i över 70" storlekar osv.
Någon som vet mer?

Av corb06

Maj/Juni 2021, bästa dagen på evigheter. Fantastiskt nöjd av att ha bränt 20 000 på ASUS RTX 3090...
(sålde iofs Asus 2080ti för 10 000 samma vecka...)

Av corb06
Skrivet av totte1015:

Sitter på mitt 2080 Super som jag surt la 9300kr på...
Och lär bli ett par år till så sinnessjuka priserna är idag

Hehe, jag köpte Asus 2080ti för några år sen för 9000 och sålde det för 10 000 vid kulmen av GPU-krisen. Uppgraderade till 3090 för 20 000...idag har den rasat lite tror jag.

Av corb06

Har förlorat ett helt 4090s värde på Nvidias aktier sen i somras för att ni slutat köpa kort... Köp nu!

Av corb06
Skrivet av Gilgamesh:

Du märker skillnad om du vill kunna spela upp HD ljud tex Atmos TrueHD och DTS-X om man har en soundbar/ljudsystem som klarar det.

Jepp det har vi och har kopplat e-arc soundbaren direkt till Tvns HDMI E-ARC uttag. Shield:en har vi på Hdmi 1. Dolby Atmos och DTS-X funkar fint när vi spelar upp saker både med Shield och med TVns inbyggda Android vill jag minnas, iaf Dolby Atmos vet jag vi får upp notis på skärmen om att det är aktivt (samt på soundbaren).

Av corb06
Skrivet av Svantesson666:

Den släpptes 2019. Den första kom 2015 men någon tredje är inte utannonserad än.

Det blir nog inga fler skulle jag gissa på. Nu när Philips och Sony kör Android TV inbyggt istället. Säkert fler tillverkare som kommer haka på snart.
Jag märkte ingen som helst skillnad mellan Shield och vår Philips OLED807 Android. Appar startar lika snabbt på båda, skippande i Plex och Youtube tar också lika lång tid. Enda skillnaden jag hittar är att Youtube fungerar med HDR på Tvn men inte på Shield Pro 2019.
Sen kan man väl kanske påpeka att Shield Pro 2019 har kanske en aningens bättre uppskalning av 1080p material till 4K tack vare AI-stödet än vad Philips TV har.

Av corb06

Brukar bli rens i samband med att jag byter webbläsare. Den nya brukar vara ren
Byter väl typ vartannat år. Chrome -> Edge ->Firefox -> Vivaldi

Av corb06

Har bara använt det när jag ska visa upp hur bra Nvidia Shield Pro är för kompisar.

Av corb06
Skrivet av Bozzeta:

Någon riktig anledning att släppa en ny version finns inte, efterfrågan för 8K är väl närmast noll och det råder komponentbrist.

Dessutom blir väl 8K Tvs olagliga i EU från och med 1:a mars om jag inte missminner mig? Något om att stora högupplösta TV drar för mycket ström och därmed förbjuds i EU...även en hel del OLED TV kommer bli förbjudna.
*läs tas bort från återförsäljarna (ej olagliga enligt brottsbalken )

Av corb06

NH-D15 chromax.black
Jäkligt nöjd med denna tysta luftkylare. Tar upp mycket plats men det var det värt för att slippa klunkande pumpar och radiatorer.

https://m.media-amazon.com/images/I/91t48GBv8TL._SL1500_.jpg

Av corb06

Ja det verkar faktiskt vara löst nu...
Har haft enorma problem i VR sen förra uppdateringen, man fick hålla på och tvångsstänga HolographicShell i Datorhantering/PRestanda/datainsamling. Annars hackade det som bara den.

Men efter ett snabbt test nyss så flyter det på fint igen som i höstas, utan att göra manuella handpåläggningar.

Av corb06

Philips 77 OLED 807 - Problem med Klickljud i Stand-by läge

Köpte för en vecka sedan Philips 77OLED807/12.

Vi har aktiverat "Turn on by WOWLan" och "Turn on By Chromecasting" och när dessa två är aktiverade så klickar TVn när den är avstängd. Ungefär var 3:e - 5:e minut. Till synes slumpartat, men det klickas ändå på högersidan av bakstycket. Har testat med både Wifi-uppkoppling och Kabeluppkoppling. Har inte lyckats hitta någon annan inställning som tar bort klickandet.

Det är samma klickljud som hörs när TVn slås på för första gången på en lång stund.

Är det någon annan som har detta klickljud sin 807:a när dessa funktioner är aktiverade?

Utan funktionerna så kan inte Google Assistenten slå på TVn, man kan inte heller slå på TVn genom att starta en Casting från Telefonerna. I princip så blir TVn osmart utan dessa funktioner.

Av corb06

Har Tele2 för att de bjuder på delat data-simkort till våra surfplattor, 4G-modem och personbil som också har Wifi-modem.
De övriga aktörer som har datasim tar betalt för dem, runt 50-70 kr per mån.

Av corb06

Prestandan i VR rasade rejält när jag uppdaterade min dator med den här uppdateringen. Massor med stuttering i DCS som jag kör mest.
Tack vare Google så hittade jag en manuell lösning som jag får genomföra varje gång jag drar igång VR.
I Datorhantering, under Prestandafliken finns det något som heter Spårningssessioner för starthändelser eller händelser. I den ena av dessa startas nånting som heter Holographicshell. Om denna körs så får jag stuttering. Tvingar jag den att stoppas så blir prestandan som den var innan uppdateringen.

Av corb06

Enbart DCS Digital Combat Flight Simulator och även lite Flight Sim 2020.
Blev ny processor, moderkort, 64 gb ram, chassi, nya Flight Sticks, nya Flight Rudder Pedals, ny 38" skärm, nya gen4 m.2 diskar, VR Headset från HP och en Razer Tartarus Keyboard pad. Fick lägga ut 20 000 för ett Asus Strix 3090, svindyrt men det var försommaren 2021..
Men ca 700 flygtimmar i VR senare så är jag jävligt nöjd med inköpet. Runt 75 000 har alla delar kostat sammanlagt, även om några delar är 10 år gamla, som tex webkameran, skrivaren, spelratt och Creative Zii Sound T6 högtalarna.