Inlägg

Inlägg som ZippoUnreal har skrivit i forumet
Av ZippoUnreal
Skrivet av Zidde:

CDON har fortfarande inte lämnat över något paket till postnord 👺

Vet inte om du har samma problem som jag, spårningen på mitt paket säger också att de inte har mottagit något. Var dock i kontakt med CDON som sa att de hade fått iväg alla sina konsoler igår, de hade pratat med Postnord och tydligen så ligger deras terminal i Sundsvall efter i hanteringen så därför är de vissa som har fel status på sitt paket, vilket då påverkar alla som får sina paket i det området. Men de skulle levereras idag ändå sa de

Av ZippoUnreal

Användare: @M_X_E_Q
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Seagate HDD 4TB

Positivt:

  • Supertrevlig person

  • Snabb och tydlig i kommunikationen

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av ZippoUnreal
Skrivet av Elektron:

Haha tänkte typ samma sak, våran handkontroll är sliten, kanske köper denna till dottern i julklapp och en ny tv till mig så får hon gamla tvn och en ny xbox så kan jag också använda tvn ibland

Hon har redan Minecraft, men det spelet vore ju en fin julklapp till hennes kusin. Jag gissar att spelet kommer som en kod på en kartongbit?

Skickades från m.sweclockers.com

Stämmer, det är så de gör med sina konsolbundlingar numera

Av ZippoUnreal

@Great Games Archive: Problemet är att datorn inte registrerar skärmen alls, alltså den dyker inte ens upp i inställningarna som en inaktiv skärm så jag kan inte göra några ändringar, datorn registrerar bara min primära skärm. Har även kört inställningen som tvingar datorn att söka av andra input signaler men den hittar inget. Eller finns det andra inställningar man kan göra som jag inte känner till?

Av ZippoUnreal

Nybyggd dator, sekundär skärm fungerar inte

Jag har en nybyggd dator där jag har problem att ansluta min sekundära skärm. När jag starta datorn för första gången så använde jag min primära skärm (ASUS ROG Swift PG279Q), var inga konstigheter där, fick bild direkt vid anslutning via displayport och jag installera och uppdatera alla drivrutiner.

Problemet börjar när jag försöker ansluta min sekundära skärm (ASUS ROG Swift PG278Q). Jag försöker ansluta skärmen till grafikkortets andra displayport anslutning, ingen reaktion alls. Får bara "NO SIGNAL" felmeddelande och datorn reagerar inte alls på att jag försöker ansluta den andra skärmen. Har testat olika kablar och säkerställt att displayporten inte är defekt genom att testa båda med min primära skärm. Det märkliga är att när jag ansluter skärmen till min gamla dator så får jag bild direkt och den fungerar felfritt.

Hoppades på att någon stött på något liknande och kan ge på råd på vad som kan vara fel. Grafikkortet är ett ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti och moderkortet är ASUS ROG Maximus XI Hero Z390.

EDIT: Kan tillägga att jag även försökt koppla bort min primära skärm och endast ha den andra skärmen ansluten, samma resultat.

Av ZippoUnreal
Skrivet av maskeradmannen:

Vet inte om ARN, men dom måste väl ändå betala tillbaka momsen om dom inte skickat paketet till dig?

Skickades från m.sweclockers.com

Detta var nog det enda positiva i hela historien, i samband med att jag fick deras sista svar så återbetalade de även momsen vilket jag fick samma dag.

Av ZippoUnreal

Grov felhantering av PostNord, kan jag göra något?

Beställde något över internet från ett land utanför EU, har gjort det ett par gånger tidigare utan problem men den här gången blev erfarenheten annorlunda.

Paketet kom fram till Sverige i slutet av juli och hanterades då av PostNord, fick ett brev samma vecka från dem med information om att jag skulle betala moms innan de kunde skicka det vidare till ett ombud. Inga konstigheter där, varit med om det tidigare och betalade samma dag som jag fick brevet, dock så reagerade jag på att spårningsnumret var fel, de hade slagit in den sista bokstaven fel. Tänkte inte så mycket på det då, väntade två veckor utan någon förändring, paketet tulldeklarerades fortfarande enligt spårningen, så jag valde då att kontakta deras kundtjänst och då började äventyret.

Skrev till dem och frågade om status, de svarar med att hanteringen tar lite längre tid än vanligt då dessa försändelser måste hanteras manuellt men att de kunde se att den godkänts av tullen och skulle släppas när som helst.

10 dagar passerar och jag får plötsligt ett nytt brev från dem där de ber mig att betala moms för paketet igen, denna gång har de dock skrivit korrekt spårningsnummer i brevet. Antar direkt att någon arbetare där av misstag har slagit in paketet två gånger i deras system, första gången med det felaktiga spårningsnumret, sedan på nytt med det korrekta och därför är det fel i deras system. Kontaktar dem direkt och meddelar detta, de svarar med att jag bara kan bortse från det andra brevet då jag redan har betalt och att paketet kommer släppas snart.

Dum som jag är litar jag på dem och låter ytterligare en vecka gå, när inget händer så kontaktar jag dem igen och påpekar samma sak och denna gång fick jag faktiskt en person som brydde sig om att kika närmare på det, hon meddelade då att hon satt det andra kollit i deras system som betalt och jag bör få mitt paket snart.

Ytterligare en vecka går och jag kontaktar dem igen, denna gång får jag svar att de väntar på att Tullverket ska ge klartecken innan de kan släppa paketet (notera att de redan vid första kontakten hade sagt att Tullverket redan hade godkänt paketet). Då brast det för mig och jag skrev till dem direkt efter att jag fått svaret att jag krävde att de skulle undersöka vad det är som egentligen har skett med mitt paket och att det inte ska ta nästan två månader för dem att lösa detta. Då fick jag det trevliga beskedet att tyvärr så har mitt paket returnerats till avsändaren på grund av ett fel i deras system.

Under alla tillfällen som jag kontaktade dem så var jag alltid respektfull och tålmodig i min kommunikation och jag känner mig riktigt dåligt behandlad av deras kundservice. Finns det något jag kan göra för att hålla dem till svars för att de höll mitt paket i nästan två månader samt min betalning och trots detta vägrade hjälpa mig efter flera kontaktförsök? Jag antar att ARN inte är ett alternativ då jag inte köpt någon tjänst av dem?

Av ZippoUnreal

Två 27" 1440 skärmar med endast displayport, vad för adapter?

Hejsan,

Har införskaffat två 27" skärmar med 2560x1440 som maxupplösning, kruxet är nu att dessa skärmar endast har displayport som anslutning men mitt grafikkort har bara en displayport slot. Jag är ganska kass när det kommer till sladdar och undrar då vad för adapter/omvandlare som skulle funka så att båda skärmar kan köras på max upplösning.

Jag använder följande grafikkort:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4621#s...

Av ZippoUnreal

Tar gärna en key om du har fler!

Av ZippoUnreal

jodå den är i

Av ZippoUnreal

Nytt grafikkort, datorn piper

Köpte nyss ett nytt grafikkort, Geforce 6800GS Gainward, innan hade jag Geforce 5200FX så det behövdes en upgrade .
Anyway, satte in det och först verkade allt ok tills jag försökte spela.
Så fort jag startar ett spel börjar datorn pipa (BIOS?) men spelet flyter på som det ska.
Tänkte först att de kunde va överhettning eller nåt så jag kollade temperaturen men den ligger inom den gröna gränsen vilket ska va OK.
Stänger jag av spelet så e datorn tyst som vanligt så jag har ingen aning om vad som är fel.

Mitt moderkort: ASUS P4S8X-X

Nån som har nån aning om vad som kan va fel? Nån inställning i bios eller fel på nån hårdvara?

Av ZippoUnreal

Datorn går ej att starta

För två dar sen fungerade min dator hur bra som helst, visade inga tecken på problem och flöt på som vanligt.
Nästa dag när jag försökte starta datorn så visas ASUS loggan som vanligt,och därefter ska Windows XP loggan komma.
Men Windows kan nu tydligen inte starta alls,efter Asus loggan får jag fram en ny skärm med massa text, det första jag läser är "Windows kan inte startas. Detta kanske beror på en ändring i Program eller Maskinvara."
Sedan lite mer text som inte är så viktigt.
Därefter får jag välja, Starta datorn i felsäkert läge,andvända senaste fungerande konfigurationer,Starta Windows som vanligt.
Därefter text längst ner: "Tid kvar tills Windows starta om datorn: xx sekunder."
Alltså kan jag inte starta datorn alls.

Nu undrar jag om nån vet hur man fixar detta problemet utan att behöva formatera?
Vill helst inte formatera eftersom jag har en del viktiga filer kvar på C som jag verkligen behöver.
Har fått tips om att jag kan försöka reparera Windows,nån som kan förklara hur man gör det isf?
Om inget funkar antar jag att jag får helt enkelt formatera.
Kan också nämna att detta kommer högst olägligt då jag ska på lan om 3 dar,och de blir inge vidare skoj utan dator .

Ber även om ursäkt om det är fel forum del men visste inte precis vilken som var rätt.