Inlägg

Inlägg som Peter77 har skrivit i forumet
Av Peter77

Trevligt med lite liv i tråden, och vilka fina bilder det börjat komma in
Gillade särskilt Pleiaderna ett par inlägg här ovan. Klar och vacker och skarp.

Själv har jag inte börjat med någon dedikerad astrokamera och kommer nog inte göra heller, inte som det känns just nu. Utan jag kör nog på med min dslr även om jag inser att man blir lite begränsad.

Däremot står väl någon form av augoguider på listan över nästa inköp, samt med det kommer lite nytt att lära sig vilket ska bli kul.

Var ute för 2 veckor sedan och körde lite widefield i 18mm med Nikon D5300 och ett 18-300mm objektiv vilket blev ruskigt mycket bättre än tänkt Körde 10st 240sek i iso 400 samt 20 darks och 20 bias. Glömde flats tyvärr. Tagna med Deneb centrerad så området kring Cygnus.

Kastar upp bild när jag sitter på datorn sen

Försökte mig även på en serie mot vintergatans centrum (så nära det nu går) men ljusföroreningarna söderut pajade det. Slänger upp en av singelbilderna också som blev ganska mysig.

Av Peter77

Logitech K580. Sjukt smidigt och litet, men inte för litet, samt har numpad. Gör sig bra vid mitt lite mindre skrivbord på kontoret, samt är nice när man kopplar in telefonen via Samsung Dex mot tvn eller för all del laptopen mot tvn då jag och barnen spelar bilspel.

Flerkanaligt med unifying receiver samt extra bluetoothkanal.
Gillar. Matchar bra med musen också (M720).

https://i.imgur.com/RmFeG9R.jpg

Av Peter77

https://i.imgur.com/MuiRkkG.png

En sådan, funderar på en till.
Jag är en enkel man

Tycker den är god. Väldigt god. Men som sagt, jag är en enkel man.

Av Peter77
Skrivet av ArcliteRX:

Hur många "TABS" startar du vid uppstart.

Mitt chrome tar ca 10-20 sekunder att fullt starta upp med runt 100 TABS, beror dock tungt på CPU och ram.

Min laptop orkar knappt öppna 15 TABS i chrome utan att ta forever att starta med 100% cpu usage

Riktigt bra input. Hade inte en tanke på detta.

Av Peter77

Blir vansinnig så fort jag ser det förbannade skräpet Bing. Skönt att ni fick rätt på det. Bing har väl ökat flera 100% nu när det är förvalt i Edge sådär, annars är det väl ingen som använder möget

Av Peter77
Skrivet av SayZk:

Webbläsarna tycker jag man kan säga.

Haha ja men det är ju att göra det lätt för sig

Av Peter77

Ska finnas en global inbyggd i Win10 tydligen.

https://www.google.se/amp/s/www.faqforge.com/windows/windows-...

Är inte den till belåtenhet kanske man ska fundera över om det inte kunde vara värt att pröjsa en slant för att någon annan lagt ner tid och arbete. 10 usd är ju 2 pack cigg liksom (visserligen längesen jag rökte så kan ha dålig koll här)

Av Peter77

Hur länge har du haft problemet? Tänker om det kommit i samband med någon windowsuppdatering?

Tillägg: Är browserna (browsrarna?? vad heter det på svengelska i plural? ) senaste versionerna? Jag har ej koll på versionsnumrena.

Av Peter77

Har haft gott resultat med Malwarebytes fria versionen när Avast failade att hitta en Bitcoinminer malware, då hittade och oskadliggjorde Malwarebytes detta. Tror det kan vara vettigt att köra det som administratör. Prova det!

Av Peter77

Prova reseta Edge och Chrome till default settings så tror jag det försvinner.

Utöver det skulle det ju kunna vara nån extension/addon som strular också så ett alternativ skulle väl vara att prova disabla dessa en efter en.

Av Peter77

Några andra program eller komponenter som tar tid att starta eller bara dessa? Jag tänker utforskaren och liknande, Outlook om du har officepaketet?

Av Peter77
Skrivet av anon52343:

Tror jag åkt på corona. Behöver handla mat, men det finns inga lediga tider för hemleverans i min ort (ute på landet), det är helt fullbokat flera veckor framåt. Familjen är bortrest, så kan inte låta dem träla åt mig heller.

What do? Dra på sig munskydd och gå och handla ändå? Tidigt på morgonen är det ju lite folk, men samtidigt mest pensionärer som handlar just för att de vill undvika smittan. Kommer ju känna en del ångest om jag går in där i butiken och snörvlar.

Var bor du?

Av Peter77
Skrivet av Microapple:

Tack! Får se om det blir en dyr hobby i slutändan

Fotografering ÄR en dyr hobby om man blir biten

Av Peter77

Jays m-Seven True Wireless. Ruskigt nöjd med dessa, kan inte sluta lyssna på dem. 9.5h angiven lyssningstidstid. Inte testat detta själv men finns folk som lyckats med 8:50 - 9tim på hög volym.

Rikt, välbalanserat ljud och de låter mycket större än de är. Bekväma också. Mina första true wireless.

https://i.imgur.com/PsupYYg.jpg

https://i.imgur.com/HoD5Gcr.jpg

Av Peter77
Skrivet av Microapple:

Sony A7 med två objektiv. Begagnad iof men ett inköp iallafall
https://i.imgur.com/4wE1Gig.jpg

Ett inköp är ett inköp Grattis till en fin kamera, hört en del gott om den

Av Peter77

Använder inte trådlös laddning själv, men om jag.gjorde det vore det självklart för att slippa stoppa i kabel, det känns ganska givet, eller..?

Om jag får utveckla lite så ser jag flera fördelar;

- Går att bygga in laddmodulen i en möbel vilket ger mindre synliga kablar
- Fungerar oavsett om man har mikrousb eller usb c eller vad man har för laddport
- För de som har usb c enbart och inte något 3.5mm så kan de lyssna på musik i trådbundna lurar samtidigt som mobilen laddas
- En av de viktigaste kanske, sparar laddporten från mekaniskt slitage

Om jag får fundera över möjliga nackdelar blir det väl något sådant här:

- Vet inte vad det har för effekter på batteriet då det troligtvis ofta blir att man låter den ligga på laddning lite, sedan tar ifrån den, sedan lägger dit den igen, "småladdningar"
- Går inte att ladda den medan man håller i den för att spela eller titta på film t.ex.

Av Peter77

Har TS lyckats bestämma sig ännu?
Helt enkelt är det ju inte att välja idag.

Du borde kunna hitta en jämförelse med just de 3 modellerna du funderar över på youtube där du kan vikta ditt beslut extra tungt mot kriterier som kanske vilken som tar bäst bilder samt har bäst batteritid eller vad som nu är extra viktigt för dig?

Själv har jag Samsung S20 5G som jag är supernöjd med, dock är det Exynos versionen och jag hade såklart hellre haft Snapdragonversionen, men fick min till väldigt bra pris via Comviq och det hade inte kännts motiverat att betala dubbla kostnaden för att importera den. Anser jag att Samsung S20 5G Exynos 990 är tillräckligt bra för ca 5000kr? För helvete, ja, hur lätt som helst. Helt oslagbar för mina behov. Skulle jag vara beredd att betala 5-6000kr mer för 20-25% bättre prestanda och några timmar mer batteritid? Nej absolut inte.

Vore roligt ändå att veta vad du bestämmer dig för. I slutändan är det ofta så att man kanske har kollat en väldans massa recensioner men ändå bestämmer sig med utgångspunkt av gammal vana och en känsla man har. Hoppas du blir nöjd vad du än väljer!

Av Peter77
Skrivet av danne215:

Har idag lagt en beställning på en S20 via comviq.
Känns inte som alternativen är tillräckligt bra samt har vi redan abonnemang hos comviq sen tidigare.

Gammalt inlägg nu men jag hoppas ni blev nöjda. Jag tog samma deal och är väldigt nöjd. Var synd att man inte kunde få Snapdragon varianten istället utan att importera på egen hand. Benchmarks visar att SD varianten ligger något före på de flesta punkter. Men det är som det är och även om det är Exynos 990 så är det en bra lur, speciellt till det priset.

Jag noterade att Comviq senare höjde det erbjudandet till först 515 och senare 550/24, dock med en högtalare..men..

Av Peter77
Skrivet av dalledalle:

Tack för tipsen och minirecensionen 🙂 Fråga, Hur märker man av att prestandaläget är medium? Vad går långsammare?

Det är det som är grejen, jag tycker inte det är något som direkt går långsammare. Antar att man kanske märker av det i spel, men jag spelar inte.

Medium energisparläge är 70% cpu clock, -10% skärmstyrka, 5G off och lite annat jag inte direkt kommer ihåg nu. Men kort sagt inget jag tänker på. Jag gick från en S7 till denna och även om denna går på medium är den ju galet smooth jämförelsevis.

Av Peter77

Slår ett slag för Samsung S20 också. Hade tur och fick den till bra pris under kampanj på Comvig för några veckor sedan.
S20 ligger bra i handen tycker jag. + och Ultra skulle kännas för stora för mig.
Jag kör 120hz skärmfrekvens och efter att jag börjat göra det skulle jag ALDRIG gå tillbaka till 60Hz. Genom att skapa en Bixbyrutin kan man köra Medium energisparläge OCH 120hz, vilket inte går annars. Tack till Gilgamesh på Swedroid för det

Mobilsurfar jag bara ca 2h per dag så räcker batteriet 2 dagar för mig. Upplever prestandan i Medium läget fullt tillräcklig. Det är Exynos versionen.
Älskar telefonen. Kameran är äckligt bra förutom 64mpix läget som jag upplever det svårare att få bra bilder speciellt i lite rörelse, känns som att hårdvaran inte hänger med riktigt. Har inte kört telefonen i högt prestandaläge eller Optimerat läge, möjligt att det skulle fungera bättre.

Toknöjd med luren annars. Särskilt för 395/24 (varav 195 är abonnemanget.

De här bixby routines är sjukt användbara.

Några exempel jag satt upp

120hz skärm på Medium energisparläge
När jag lämnar hemmet slås wifi av
När Samsung Dex triggas slås bluetooth igång och ansluter mus osv
Går att customisera väldigt mycket med Bixby routines. Upplägget är typ "If this" then "that"

Sen gillar jag Samsung DEX också men det finns ju bak till S8.