Inlägg

Inlägg som raybrower har skrivit i forumet
Av raybrower

Hittade inget i den tråden. Handlade mest om bärbara i soffan verkar det som. Jag vill få bättre ergonomi när jag sitter vid skrivbordet.

Av raybrower

ergonomi för bärbar

Har haft en bärbar i 5 månader nu är är grymt nöjd. Det enda problemet är ergonomin som inte blir den bästa och jag har börjat få lite känningar i rygg och nacke om jag sitter länge. Har funderat lite på olika lösningar och undrar hur andra har löst detta.

Som jag förstått det finns det två alternativ som båda syftar till att få upp skärmen för att undvika att man böjer nacken för mycket. Skillnaden är om man vill använda det "interna" tangentbordet eller ett externt. Beroende på lösning får du också upp skärmen olika mycket.

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=HA51062

http://www.dustinhome.se/dacsaportal/?ProdID=5010087128

Någon som har erfarenhet av dessa lösningar?

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Schermanio
Någon som vet om Samurize, eller liknande program, finns för Mac också? Min flickvän är lite avis på mig. Att använda Widgets på Macen är ju lite samma sak...men de fästs ju inte på skrivbordet...

Edit: raybrower - kolla tidigare inlägg, typ på sida 3-5 någonting, så har han redan länkat till iconer mm.

ok, måste jag ha missat. tack!

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GBG-SKURT
Såhär ser mitt ut för tillfället

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload2/gbgskurt_smal...

Full storlek: http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload2/gbgskurt.jpg

Lite spooky sådär ^^.

Verkligen snyggt! Var fick du ikonerna och typsnittet ifrån?

Av raybrower

Öppna inställningar i winamp och aktivera global hotkeys. Sen är det bara att ställa in kommandon till mediaknapparna.

Av raybrower

sanning... jag utgick från farsans thinkpad

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av .di
aceton eller lacknafta är skit bra mot klisterrester.. på vissa plast och färger oxå.. speciellt lacknafta.. om jag skulle ta bort klisterrester så tar jag nog en bomullstyg och varmt vatten.. ta längre tid men risker inte för nåt..

Du får nog gnugga ett bra tag om det ska påverka hårdplasten. Jag har aldrig haft något problem men man kan ju testa på baksidan eller liknande.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perc
Alla älskar vi dessa förbannade "intel inside" och "optimized for windows"-klistermärken i grov styv plast som börjar spärra i kanterna och skava mot handleden. Sen när man river bort dem så lossnar det mellan dekalen och klistret istället för mellan klistret och datorn. Det tog en halvtimme för mig att få datorn ren senast... skar bort det mesta med en vass kniv, sen tog jag koncentrerat Ajax och en grov tvättsvamp på resten.

Pröva aceton eller lacknafta, det brukar funka ganska bra på klisterrester.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ksw
dell ändrar priser och erbjudanden ungefär en gång om dagen. håll ögonen öppna i tidnignar och checka sidan dagligen typ...

Jo tack, jag ser det! Idag har de tydligen gratis uppdatering till 1024MB och 80GB hårddisk så det blir ju bara intressantare och intressantare. Frågan är om man ska välja en 1680 x 1050 skärm istället för 1280 x 800.

8908:- för den mindre upplösningen och 9620:- för den större.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jumbo

Men, sen är Dell datorn riktig bra byggd. 9cells batterin som man kan välja kostnadsfritt, räcker garanterat 5 timmar på min i6000 och då är självklart CPUn nerklockad till ~800MHz.
Skärmen är bättre jämfört med datorer i samma prisklass och man får en Pentium M för bövelen ;), istället för Sempron eller Celeron M.

Tack så mycket för svaret, det underlättar min beslutsångest! Men tycker du man borde köpa till minne eller räcker det med 512?

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jumbo
Konfigurera inte direkt, utan välj först "Dell rekommenderar". Därefter får du 3 alternativ som du kan ändra. Jag valde den mittersta med 1års garanti och 9cells batteri (räcker 5-6timmar).

Edit: Dell tycks ha höjt priset, i6000 med den spec som jag har kostar idag 10571:-

Jag har kikat runt lite och blir mer och mer intresserad av dell. Din konfiguration är nere på 10333:- för tillfället men om man väljer 512 mb istället så blir det 8670:- (9145:- om man väljer 1x512). Är det värt att satsa på 1024 eller räcker det med 512? Som jag förstått det så brukar dell ha olika kampanjer med jämna mellanrum, bör man vänta på något bättre än det som är nu? (700:- rabatt)

Jag har även kikat på aspire 5021 för 10395:- (turion 2800+, 512mb, 80gb, radeon x700). Hur står sig den jämfört med inspiron?

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jumbo
Jag beställde en Dell 6000 för 8800kr och då ingår Pentium M 1.6GHz, 1024MB, X300 grafik etc. (fortfarande samma pris på dell)

Så därför rekommenderar jag en Dell 6000 framför 3503:an.

Jag försökte knåpa ihop ett liknande system men det landade på drygt 12.000 så jag vet inte riktigt hur du lyckades.

Av raybrower

acer 3503WLMi prisvärd?

Är inte särskilt vass på datorer men är ute efter en bärbar dator. Hittade denna på onoff och undrar om det är ett bra köp. Jag tycker det verkar trevligt med 80gb hd och 1024 i minne. Finns det något bättre för samma pris? Fördelar nackdelar?

Acer 3503WLMi - 8996:-

http://www.onoff.se/online/onoff/grundinfo.nsf/lookupvActiveP...

Processor Intel Cel M370
Internminne 1024MB (2x512)
Hårddisk 80 GB
Grafikkort Onboard
Grafikminne 64 MB delat
CD/DVD DVD+-RW
DVD-Brännare Ja
Bluetooth Nej
Operativsystem Windows XP Home
USB Ja, 2.0
Firewire Nej
Modem Ja
WLAN Ja, 802.11g
Nätverkskort Ja, 10/100

Tyvärr står det inget om vikt eller batteritid.

Jag spelar inte särskilt mycket spel utan kommer använda den främst till film, musik och internet.

Av raybrower

Re: Hur mkt sjunker priserna efter julhandeln?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av daniel_se

Min andra fråga är: jag ska ha den mkt på universitetet och sådär, bör man lägga 1500 på en drulleförsäkring eller? mycket pengar men är det värt det?

Kolla villkoren i din hemförsäkring först! Vad jag vet finns det drulletillägg för alla hemförsäkringar och det brukar täcka det mesta. Personligen skyr jag butiksförsäkringar som pesten. Ta det på hemförsäkringen så blir det billigare, mer omfattande och bättre villkor.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Du får antingen CSN rabatt eller så handlar du genom ett företag och skipper momsen.

Finns det något som hindrar att man gör både och? Det är ju bara att stämpla in kvittot i bokföringen om man har ett eget företag. Vet dock inte hur rsv ser på det hela men de borde ju inte lägga sig i hur man får rabatter.