Inlägg

Inlägg som Cr0wN har skrivit i forumet
Av Cr0wN

@Perb: De har Telenor i ryggen så det lär inte klappa ihop. Tror vi ser en kortvarig supportkris, men det är min gissning.

Av Cr0wN

@Perb: Varför kika efter alternativ när allt bara fungerar? Supporten är ju garanterat en tillfällighet med, tjänar de pengar på Vimla så kommer de på sikt fixa supporten är jag helt säker på.

Av Cr0wN

@trebrecks:

Har du kollat på mobilt bredband? Dels kan du köra 3s obegränsade alternativt kan du ta ett mobilabonnemang med obegränsad surf och sätta i en router. Har man obegränsat så går det ju att köra TV över internet även.

Även om du skulle hitta ett abonnemang via parabol så kommer det inte vara en trevlig lösning. Pingtiden/latensen lär bli tokigt hög vilket kommer förstöra surfupplevelsen allt för mycket tror jag.

Av Cr0wN
Skrivet av jonthan:

Har börjat använda revolut med nu
Verkar smidigt
Kör komplett som påfyllnad och får 2% caschback 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Man får bara se upp att inte ladda på Revolut med Apple/Google Pay, då ska det tydligen inte utgå 2% bonus. Så gäller att ladda på genom att ange kortnumret på sitt Komplett Mastercard.

Av Cr0wN

@LudvigLindell:

Beror ju på vilken bank man har.

Men man har en del smarta funktioner som jag gärna hade sett på alla kort:
https://www.revolut.com/sv-SE/help/utforska-revolut/hantera-m...

Av Cr0wN

Kan du tänka dig en lite äldre telefon så är ju Galaxy S8 prisvärd via Comviq eftersom det är månadens mobil.

Av Cr0wN
Skrivet av Dreijer:

Oj. Det var verkliogen ett bra pris. Är dock sugen på XR, men vet inte om jag orkar vänta. Har Halebop idag och tänkte köpa XR kontant, men jag får så mycket mer surf från 3. Är deras support okej? Bor dock en bit ifrån de största städerna, så jag vet inte hur pass bra mottagningen är. Inte så bra omdömden om dem, men jag antar att man bara recenserar om man är arg.

Nu var det ett tag sedan jag hade Tre. Men jag skulle säga att då var supporten likvärdig med de stora operatörerna, kanske något bättre av det lilla jag var i kontakt med Tre.

Kika på Tres täckningskartor och se, men generellt tyckte jag Tre fungerade helt okej. Då vistades jag även ute i skogar och mindre städer i Västra Götaland.

Av Cr0wN

Riktigt bra pris hos Tre på iPhone XS fram till kl. 08.59 imorgon. Så jag själv är sugen även om jag tvekar lite kring om jag inte skulle ha en Max istället eller skippa helt och beställa och behålla gamla telefonen lite till :/ Märks iaf att det är Tre och Comviq som även i år vinner priskrigen

Av Cr0wN
Skrivet av Baxtex:

Stämmer det att de har samma nät? Jag har Vimla privat och Telenor på jobbet. Min telefon tar två simkort så jag ser alltid täckningen för båda. Hemma har jag mycket bättre täckning hos Vimla än telefoner och tvärtom inne hos grannen.

Ja, finns att läsa här:
https://vimla.se/om-mobilabonnemanget

Att du får olika täckning beror troligen på telefonen.

Skulle kunna vara fördröjning i uppdateringen av signalen på de olika SIM och då upplevs de som olika. En annan anledning skulle kunna vara att telefonens "modem" har olika stöd på de olika SIM-kortsplatserna. En tredje anledning skulle kunna vara att telefonen använder olika antenner för de olika simkorten.

Men det är bara gissningar från mitt håll. Täckningen skall vara identisk iaf

Av Cr0wN

5 månader halva priset på alla Vimlas mobilabonnemang denna vecka:

https://vimla.se/bestall/superweek

Vimla är en del av Telenor så täckning är identisk. Ingen bindningstid eller uppsägningstid och man kan spara data.

Av Cr0wN
Skrivet av anon162230:

Tröttnat till att betala "release" priser för mobiler. De ska ha nästan 11K för enklaste modellen.

Låt Samsung svettas lite med låg försäljning och tuff konkurrens och om två månader har de sänkt priset med några tusen.

Ja, kontantpriserna är ju onekligen höga. Skall man köpa på release så är det bättre att köra på abonnemang på 24 mån dessvärre, är ju plus och minus med att binda sig dock. Kollar man på priserna så ligger Note 9 ca 80kr/mån högre i pris än S9+ så det känns ganska rimligt iaf, Comviq och Tre verkar även prisvärdast.

Själv blev jag dock ganska besviken med uppgraderingen från Note 8 och S9+ så står över denna skulle jag tro. Skall bli intressant och se hur bra den säljer dock.

Av Cr0wN

Det är en grymt bra deal och anledningen till det är att det är månadens mobil hos Comviq. Så skall du beställa så gör det idag är ett tips.

Av Cr0wN

@Tarkus
Som tidigare sagt så beror det hur mycket data du behöver, Vimla, Hallon och Comviq lär troligen vara bästa valet. Hos både Hallon och Vimla kan du spara upptill 100 GB vilket kan vara värt att ha med i kalkylen.

Av Cr0wN
Skrivet av Dhanjel:

(Försök till) räkneexempel:
=========================================
Spend: 20k/månad => 240k/år

150k för att få 2-4-1 voucher, 62.5% av inköp måste göras på Amex.

Poäng Amex/år: 22 500
Poäng Mastercard/år: 14 000
Poäng fortum/år: 3 000

Totalt poäng: 39 500

Enligt https://www.sas.se/eurobonus/poangtabeller/ så kommer man med 30 000 mellan Norden+ och andra länder i Europa med SAS Go.

Med 2-4-1 vouchern kan man då åka två pers en gång om året till valfri destination i Europa med Star Alliance om jag fattat det rätt?
Sparar man poängen lite längre så kommer man till USA/Asien för 60 000. Så ungefär vartannat år?

Samma exempel med Norwegian (räknar för enkelhetens skull med 0.5% upp till 100k och sen 1%):

500+1400 = 1900 (NOK) att flyga för. (Sen kan man räkna till 1500kr kanske som SAS korten kostar som Norwegian inte gör). (Tror även att skatter och avgifter ingår hos Norwegian, medans det tillkommer med SAS)

2-4-1 kan du använda till hela världen med SAS och Star Alliance om du skaffar SAS Amex Premium/Elite. Classic däremot ger 2-4-1 som endast gäller i Europa och med SAS.

Skatter och avgifter varierar mycket på SAS vs Star Alliance. Åker du med SAS själva så är de ofta rätt ok dock, ofta under 1000kr per T&R om du kollar Europa/USA/Asien. Åker du med Star Alliance på Europa/USA/Asien så har jag sett exempel på uppemot 4500-5000kr per T&R och person vill jag minnas. Så ekonomiresor med 2-4-1 och Star Alliance blir rätt enkelt ovärda då skatter/avgifter man får betala vid dessa kan uppgå till samma belopp som en ekonomibiljett med pengar kostar hos ett annat bolag.

Hos Norwegian så slipper man det problemet då 1 cashpoint är 1 norsk krona och du kan betala hela biljetten (inkl. skatter/avgifter) med cashpointsen.

Av Cr0wN
Skrivet av Dhanjel:

Norwegian minskar bonus till 0.5% upp till 100k och sen 1% med vissa restriktioner.

Dags att se sig om efter nåt nytt.

Eurobonus lockar, men kostnadarna avskräcker.
Går ju inte ha bara Amex då det inte tas överallt, samt att man måste upp på Amex Premium för att kunnda flyga med hela Alliance och inte bara SAS. Och Amex måste man ju ha för att få 2-4-1 voucher vid 150k (om man ny kan spendera så mkt på ett år på Amex i sverige, eller om för få tar det?)

Då landar SAS Amex Premium på 1000kr/år (om man bortser från första året som är gratis). Ett extra kort till frugan ingår.

På det behöver man då ett Mastercard med, Eurobonus Mastercard kostar 395kr/år + 95kr/år för extrakort (point earner).

Totalt 1500kr/året. Lönar det sig? Vi handlar för kanske 200-300k på kortet idag om året.

Passar man på att byta till Fortum för el så får man 10 000 välkomstpoäng samt 250 poäng/månad så länge man är kund.

Jag har själv ett SAS Amex och kan rekommendera det. Jag upplever att det inte är några större problem med att betala med kortet, visst när jag precis skaffat det så var det lite sisådär men man lär ju sig snabbt var det fungerar och styr sina inköp dit. Handlar man på nätet så kan man ibland betala med Amex (via paypal) när butikerna direkt inte tar emot Amex. Sedan så kan man ju även betala räkningar (dock inte alla) via tjänster som Betalo för att komma upp i högre spendering, dock mot avgift.

2-4-1 vouchern är även den bra! Men tillskillnad från Norwegian där cashpointsen alltid går att använda så krävs ju att det finns bonusplatser för att 2-4-1 skall kunna användas, sedan tillkommer ju även skatter och avgifter när man bokar. Men använder du poängen till business class eller bättre så får du generellt bra värde. Skatter och avgifter brukar nämligen vara likvärdiga oberoende om du bokar ekonomi, business eller bättre.

Handlar ni för 200-300k och har ett reseintresse så skulle jag definitivt rekommendera att ni går över till SAS Amex. Så länge ni använder poängen som sagt till business class eller bättre så kommer det löna sig bra. Bara att räkna på vad biljetterna hade kostat annars vs årsavgiften för korten och ev. andra kostnader du drar på dig i poängsamlandet. Du får gärna skicka ett PM till mig om du om du har några specifika frågor.

Av Cr0wN
Skrivet av Frispel:

Det är det gamla vanliga där små butiker automatiskt uppdaterar sina prislistor utifrån leverantörens prislistor. Någon skriver in fel och vips så är det ett antal små butiker som har orimligt låga priser på vissa varor. Det har hänt förr och kommer att hända igen. Skulle tro att du kommer att få ett mail om att ordern är annullerad och pengarna kommer att släppas om en vecka.

Jag har noterat detta flera gånger med, men tror inte det handlar om någon som skriver fel. Utan hela flödet är nog automatiskt, men i samband med att t.ex. prisfiler blir inlästa från leverantör så kanske något värde är korrupt och då spårar det ur då vettiga automatiska kontroller saknas och priserna därmed blir tokiga.

Men som du skriver så lär det inte hända speciellt mycket mer än att butiken hävdar att priset är fel och annullerar ordrarna.

Av Cr0wN
Skrivet av spelarn1995:

Dum som man är så slog jag till på Datagrottan.se ssd:er för 96 kr styck, köpte 10 stycken för dryga tusenlappen.
Allting hittills gott, sökte sedan på företaget och läste en del dåliga recensioner om att dom ej levererat varor och så.
Hur körd är man ifall dom ej levererar?

Handla på faktura eller använd ett kreditkort i framtiden så är du skyddad via konsumentkreditlagen. Här finns en bra artikel som tar upp det.

Finns många kreditkort som är gratis så är ju en smidig lösning för att få ett bättre skydd, själv har jag ett Norwegian-kort och är nöjd med det. Det har även blivit utsett till bästa kreditkort på sina håll. Annars brukar även bankerna ibland erbjuda gratis kreditkort, men villkoren kan variera så krävs att man kollar upp lite.

Konsumentkreditlagen gäller oavsett vilket kreditkort du har eller om du handlar på faktura (dvs på kredit).

Av Cr0wN
Skrivet av trebrecks:

Hej funderar på ny telefon mitt abonemang går ut den 30juni. Så frågan är vad man ska ha.

Har kollat lite på huawei p20 pro
Samsung 9
oneplus 6
note9 men känns för stor 6.3tum

All hjälp är bra. Mvh andré

Underlättar ju ifall du skriver vad du tycker är viktigt

Själv hade kört på S9/S9+ i första hand av de alternativen. Note 9 lär väl dröja ett par månader så har du inte bråttom och vill ha det bästa möjliga så lär ju den kunna vara intressant ur det perspektivet.

Kan tipsa att om att S9+ är månadens mobil hos Comviq och därför denna månad en bra deal.

Av Cr0wN
Skrivet av forcevision:

Hej,
Jag har funderingar på att byta ut min samsung g s7 till en samsung s9 plus. Vill ha en riktigt bra kamera. Är det ett bra val eller skall jag kolla på någon annan telefon ?
Dock ingen iphone.

/Jonas

Ett riktigt bra val skulle jag säga! Både kamera och prestanda är märkbart bättre. Ett alternativ skulle kunna vara Google Pixel 2 XL 64GB eller Huawei P20 Pro som också har en väldigt bra kameror.

Men skall du köpa Samsung Galaxy S9 Plus med abonnemang så är ett tips att göra det innan månadens slut hos Comviq då det just nu är månadens mobil och därmed har de ett bra pris.

Av Cr0wN
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag skall ut i Europa och har hittills haft billigaste Vimla abonnemanget. Återkopplar hur det går med uppgradering och stuff utomlands!

Alla abonnemang inkl. de minsta fungerar i EU, så du måste inte uppgradera om det var därför du tänkte göra det. Mer info finns här: http://vimla.se/eu