Inlägg

Inlägg som Jonte[YoT] har skrivit i forumet
Av Jonte[YoT]
Skrivet av biorrith:

Varför lägger folk tusentals kronor på att få ett annat utseende på en kniv? För det är väl det enda, eller missar jag något?

För att ge oss andra något att ha roligt åt?

Jag är nyfiken på hur själva lådöppnandet går till, det är väl inte bara att klicka en gång och så öppnas lådan med detsamma?
Ni skriver om nycklar så man befarar ju att själva öppningsprocessen går väldigt fort, och det förbryllar mig hur folk kan vara så benägna att bränna pengar på det då. Är ju lite skillnad om det är en utdragen process, då får man många sekunders spänning för pengarna.

Till stor del därför folk köper lotter. Själva chansen att vinna en större vinst är extremt minimal. Men det ger spänning.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av sunefred:

Jag äger två Dell U3014 och det är hopplöst att få dem att vara likadant kalibrerade. Detta är extra tydligt på färgneutrala vita och grå ytor. Den högra är för närvarande röd och den vänstra grön. Dessa skärmar kommer förkalibrerade men dessa profiler är helt olika!

...

Låter som dina skärmar lider av ett fenomen som kallas "tinting", kommer från det engelska ordet tint som betyder...

tint" svensk översättning
Resultat: 1-15 av 15
tint {substantiv}

tint {substantiv} (även: nuance, shade, suggestion, tinge)
nyans {substantiv}

tint {substantiv} (även: shade, tinge)
färgton {substantiv}

Tveksam till att du kan kalibrera bort det men när du lagt +20 000 på skärmar så spelar väl 2500 till ingen större roll?
Tycker absolut du ska ge det ett försök.

Det du skulle ha gjort är att byta skärmarna med en gång... Initierar du ett byte nu så kommer du antagligen få ett begagnat exemplar som kanske har samma problem eller något annat men tja, skickar de ut en skärm så borde den ju inte vara totalt värdelös eller hur?

Av Jonte[YoT]

Kan inte låta bli att undra hur många i den här tråden som överhuvudtaget vet vad ms står för.
Helt sanslöst.

Av Jonte[YoT]

Vet inte riktigt vad jag ska skriva riktigt mer än att det är individuellt vad man märker och stör sig på.

Har du läst recensioner av de olika ultrabreda skärmar som finns? Samma paneler återkommer normalt sett i många modeller. Generellt sett så är VA-paneler rätt mycket långsammare än IPS-paneler. Det borde ha tagits upp i åtminstone några recensioner.

Just den här modellen var dessutom recenserad av Prad.de, sajten som skriver de kanske mest utförliga skärmrecensionerna på planeten.
Tyvärr var det inga många som förstod att man kanske måste vara beredd att betala för kvalitet emellanåt, så de översätter inte längre sina recensioner till engelska.
Men ta hjälp av någon som läst tyska om du inte gjort det själv.

http://www.prad.de/new/monitore/index2.html

Sen bör du givetvis också gnälla hos din lokala elstormarknad eller datoraffär och påpeka att de borde ha fler skärmar framme så man kan uppleva dem själv, i verkligheten.

Av Jonte[YoT]

Högst upp på forumöversikten så står det Underforum.

Kika där inne.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Olegh:

Vad i... Läste jag precis det där? Är du på riktigt?

Fan, jag tror inte jag klarar av mer internet idag.

Även om du kanske fått för dig det, så är fackföreningsrörelsen inte något man förknippar med "högern".
Det är inte heller den så kallade högern som gapar och skriker om klyftor och orättvisor och strävar efter så små inkomstskillnader som möjligt.

Av Jonte[YoT]

Det hade varit intressant om behandlat strömsparfunktionerna också.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2834723

En snubbe som hade jätteproblem, men det var i och för sig inte exakt samma modell och borde ju hur som helst ha åtgärdats.

Av Jonte[YoT]

Det är helt enkelt en totalt ointressant modell och för mycket text!

Du borde istället recensera någon av "gamingskärmarna" som ligger kring tretusenkronorsstrecket. Håll dig runt sju, tio meningar. Absolut max femton meningar!!

(Satte gamingskärmar inom citationstecken då jag tycker det är ett lite olyckligt begrepp. Det vallar in alla helt oinsatta som mest vill spela spel på skärmar med ofta ganska tråkig bildkvalité.
Sen är det ju också som så att den absoluta merparten som köper dessa 144-hertzskärmar satt med LCDer på 60 hertz i uppemot tio år. Tydligen gick det väldigt bra, annars hade de suttit kvar med CRT och/eller bytt till första generationens 120-hertzskärmar.)

Om vi ska återgå till recensionen har du tyvärr missat det lite språkligt med (semi)särskrivningar med bindestreck när det inte ska vara det och helt isärstavat som t.ex.
"Eizos ScreenManager mjukvara".
Det är kanske inte så många, speciellt inte yngre, som gör rätt på det här men det är egentligen ingen ursäkt.
Får folk aldrig läsa helt korrekt språk så kommer de flesta aldrig lära sig ordentligt. Du måste föregå med gott exempel, tänk på att väldigt många unga idag i princip aldrig läser böcker (mer än i skolan).
Själv kan jag faktiskt erkänna att jag fastnade på ordet tacknämligt, jag förstår ungefär vad det betyder men det är enbart eftersom det är satt i ett sammanhang.
Och då läser jag trots allt en del skönlitteratur fortfarande, även om det kanske mest blir Kalle Ankas Pocket Special nu för tiden...

Jo, sen känner jag att den här slutsatsen inte är riktigt rätt, på vissa sajter brukar de alltid skriva ut vad skillnader i olika deltaE-värden innebär. Även om det kanske bara är hämtat från Xrite eller LaCie och inte nödvändigtvis någon universiell sanning. Men en genomsnittlig skillnad på 2 är snarare väldigt bra.
Nu när jag letar hittar jag dock inte att de förklarar detta hos vare sig TFT Central eller Prad.de...

"Genomsnittligt dE på 1.91 för en okalibrerad skärm är helt okej"

Sen, för att avsluta, så var det lite dåilgt med bilder.
Du lyckades inte få till några bra bilder på IPS-glowet sa du, och det var synd. TFT Central och Prad brukar alltid ta sådana.
Samt givetvis bilder (eller video) på betraktningsvinklarna då.

Fixar du bara dessa saker är du nära perfektion!

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Foster D:

Har nu läst igenom hela testen av Dell U2515H på tftcentral (tackar för tipset Blofeld, jäkla bra sajt), och den verkar lovande i det stora hela.
Den har enligt deras test väldigt lite backlight bleed, vilket känns väldigt betryggande. Men till viss del IPS glow, och jag kan inte sluta undra hur jag persoligen kommer uppleva det när det blir natt i Fallout 4. Färger och detaljer lyckas skärmen dock hålla kvar bra även vid mörker.

Det man verkligen undrar när man ser folk klaga över glow är hur ljusförhållandena i deras rum är.
Sitter du vid datorn efter att solen gått ner i mer eller mindre mörker så är det nästan självklart att du stör dig på glow.

Nu går vi mot ljusare tider, men ska du ändå sitta efter solnedgången och dessutom inte vill ha det ordentligt upplyst i ditt rum så kommer du så klart att uppleva riktigt usel svärta.

Citat:

Kontrasten är också något jag hänger upp mig på. Kanske är det min okunskap som skrämmer mig, jag vet inte. Hur upplevs det i spel att ha en så pass ”låg” kontrast som 1100:1? Min gamla skärm hade 1000:1 på pappret så det blir ju en förbättring oavsett.
Skärmen har en pixelfördröjning på 8ms i genomsnitt, men upp till 12ms som högst. Hur påverkas spel av det? Är det ens märkbart för en softcore gamer?
Många tankar och frågetecken snurrar.

Det beror som sagt på miljön man sitter i. Efter mörkrets inbrott är ingen LCD rolig, speciellt inte om man envisas med att sitta i ett rum med ingen eller dämpad belysning.
Jag har en c-PVA-skärm som fixar 3000:1 i kontrast, det är en klar skillnad mot mina IPS-skärmar men fortfarande inte bra som du förstår.
Ms står för millisekund (jämför milliliter, millimeter) och hade du stört sig på färgövergångar som aldrig går över 12 ms hade du varit kvar på en CRT-skärm.

Citat:

Intressant och lärorikt Tror att A-MVA blir lite för stort och dyrt. Men det känns ändå bra att Glow kanske inte blir ett problem för mig på U2515H trotsallt, "rädslan" lever dock kvar. Men just nu lutar det faktiskt åt just den skärmen.

..........

Det finns i och för sig extremt billiga A-MVA-skärmar på 24 och 27 tum, dock har de som du redan sett 1920-upplösning.
Tror nog det är vad du borde satsa på istället. Bilder på hur svart haverar från vinkel tar inte bara TFT Central utan även Prad.de, de förra vet jag dock har recenserat flera A-MVA-skärmar så börja där.

Av Jonte[YoT]

Och du har formaterat om hårddisken x antal gånger?

Eller har du inte orkat det alls?

Det skulle kunna vara så att du saknar moderkortsdrivrutiner.
För att veta om prestandan är som den ska ska du köra olika benchmarkingprogram. Titta på tester av hårdvara och se vad de använder, sen laddar du ner ett par av dem programmen själv.

Men visst, i det här fallet är det uppenbarligen så att spelet du kör är krävande.

Av Jonte[YoT]

Bara man hittar till Prisjakt ser man ju att U2515 inte verkar vara något för dig.

"IPS glow at normal levels, had maybe hoped for low-glow like recent U2414H"
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?rec=2940400

Men det kan säkert vara så att det uppstått lite olika varianter där tillverkningsprocessen med alla? polarisationsfiltren skilt sig åt, speciellt då Dell säljer såna enorma volymer.

Av Jonte[YoT]
Skrivet av TRYPT4M1N3:

Har en Acer XB270HU. Några enstaka döda pixlar, inget man märker av. Ena USB-porten fungerar inte och Acer har erbjudit sig att laga den, alltså får jag ingen ny. Isånnafall hämtar dom den med UPS och lämnar med UPS... Den måste åka till tyskland och tillbaka isf...

Överlag en riktigt nice skärm, rekommenderas iallafall!

Hoppas att du inte funderar på att ta deras "erbjudande".
Risken att de (eller resandet) lyckas skamfila eller helt förstöra något är tyvärr inte försumbar.

Köp en USB-hubb istället.

Av Jonte[YoT]

Det du borde satsa på är en skärm med (M)VA-panel. De har bättre svärta än IPS- och TN-skärmar.
Dessutom säljs merparten av modellerna väldigt billigt. Men tänk på att 1920-upplösning på 27 tum ger rätt stora pixlar , så den blir kanske inte fullt så rolig att använda till vanligt textläsande.

Av Jonte[YoT]

Du har ju en recension av den här på Sweclockers till att börja med.

Vill du prompt ha 144 Hz så finns det inte så där jättemånga alternativ som du nog märkt.

Av Jonte[YoT]

Du kan själv gå in på Prisjakt och klicka fram fler kriterier.
Kriteriet G-sync låg under kompatibilitet, jag fick 21 träffar när jag markerade det.

Av Jonte[YoT]

Eftersom du valt Nvidiagrafikkort så är det Gsync som gäller ja.
Freesync är för AMD-kort.

Det är rätt hugget som stucket vilken 27-tummare du väljer, det handlar mer om att få ett bra exemplar
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1411467-acer-xb270hu-vs...

Jaha, ser att du inte är helt insnöad på 144 Hertz, nåja, det finns några 4K-skärmar i 16:9-format med Gsync också, men de är knappast speciellt många och alla är av IPS-typ.
Det är hur som helst inga jätteskillnader utan handlar mer om att få ett bra exemplar (eller returnera tills man gör det).

Av Jonte[YoT]
Skrivet av Kezzo:

............
sen har jag aldrig spelat i 1440p så vet ej om datorn pallar.

Vad tror du själv?
Du har ett av de bästa grafikkorten som går att köpa, låt gå för att arkitekturen har ganska många år på nacken.

Det är bara att läsa recensioner för att få reda på ungefär var du borde ligga i bildfrekvens i Battlefield 4.

Citat:

Vad är det för värde om man skulle sälja sin ASUS 24" VG248QE? 1200?

budjet 2000-5000.

Man brukar säga att det beror på vad någon är villig att betala.. Hittar du rätt köpare kan du kränga den för nypris om den inte är gammal och du lyckats smutsa ner den.
Men det krävs ju ett ganska rymligt samvete för att skörta upp folk.

Att döma av recensionerna verkar skärmen ha släppts tidigt 2013 men frågan är hur gammalt ditt exemplar är. Hur lång garantitid är det kvar, finns kartongen kvar osv.

Viktigt också att du sparar kartongen till din nya skärm. Saker kan gå sönder lite när som helst.

Av Jonte[YoT]

@stronkger:

226BW var en väldigt populär skärm lanserad 2007 tillsammans med andra 22-tummare, det var ett steg upp i storlek samtidigt som priset drog sig neråt en aning.

Kommer inte ihåg nåt om inputlagg men det kan du lätt leta fram själv.
Vad gäller responstid så har de där tankegångarna dykt upp gång på gång under den tid jag varit aktiv på det här forumet. Jag postade upprepade gånger jämförelsebilder från Digitalversus där just Samsung 226BW jämfördes mot en skärm jag äger, Nec 2090UXi, som släpptes året dessförinnan.
Dessa bilder fungerar inte längre men kan säga att min NEC framstod som lika snabb eller snabbare.

Specifierad responstid på den och bilderna kan du hitta på digitalversus.com , leta efter face-offs

Ser att de gjort om, du får gå in via en ny skärm som jag gjort nedan, de äldre hittar du när du lägger till produkter i jämförelsen - complete list

http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/face-off/19395-versu...

Av Jonte[YoT]

Nej, det finns inget enkelt svar - det är individuellt hur man uppfattar det.
När sådana här frågor ställs brukar det dyka upp ett antal figurer som hävdar 144-hertzskärmarnas förträfflighet och rentutav nödvändighet, det lustiga är att om det nu är så viktigt med hög uppdateringsfrekvens - varför satt då de allra flesta på 60-hertzskärmar i så många år?

Själv bytte jag till slut till LCD sent 2008. Då kan jag säga att det verkligen inte var många som var kvar på CRTer. Kommer ihåg hur jag gick och tänkte att jag skulle köpa en till Diamondtronskärm när de var på väg ut och skänktes bort av åtminstone Datorbutiken för 3000 (den modellen hade annars legat på 5-6000 några år tidigare) men tiden gick och rätt vad det var var det för sent.

Hur som helst, mitten 2009 tror jag de första 120-hertzskärmarna dök upp. Visst sålde de en del, men den stora massan fortsatte köpa TN-skärmar på 60 hertz.
De var ju billigare...

Av Jonte[YoT]

"Fungerar" din nuvarande skärm för spel?
Du kanske skulle börja i den änden.

För inte sitter du med något som kallas CRT, eller?