Inlägg

Inlägg som Tmi har skrivit i forumet
Av Tmi

Hade också problem med detta under första tiden jag använde linux. Dock installerade jag alsa, och satte det som output för arts (KDEs ljudserver). Sedan använder alla program arts, och då funkar multipla ljud.

Av Tmi

Ja, spelaren där är ganska enkel, KDEs inbyggda då det var lättast för tillfället. Själv använder jag Xine och Mplayer normalt sett, som är mycket kraftfullare spelare.

Nej, du kan inte se vilken dist jag kör. Dock ser man, som jag antar att du menar, att jag använder mig av KDE som skrivbordsmiljö. Hur som helst så kör jag disten Gentoo.

Av Tmi

http://www.df.lth.se/~f03thu/desktop4.jpg

Den gillade visst inte att ta en screenshot på en film som spelades, så den blev bara blå, dock spelades en film

Av Tmi

Det du troligen bör ändra på är "Protocol", så att det blir usb. "Device" kan också skilja sig. Sök runt lite så hittar du säkert info om just vad din mus ska ha på dessa inställningar.

Av Tmi

a) Varje kilogram honung kräver ett visst antal blombesök. Hämtad mängd per blombesök är ju då lätt att räkna ut.

b) Räkna ut hur många kilogram honung det går på varje bisamhälle. Du har ju den totala produktionen och antalet samhällen, så det är inga problem. När du vet kilogramantalet så vet du ju även hur många besök det blir, då du vet antalet besök per kilogram.

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av f_edemar
Händer det bara vid dvd-uppspelning och inte när du ser på filmer från hårddisken? I så fall är det nog DMA du ska aktivera. Skriv

hdparm -d 1 /dev/dvd

för att aktivera det.

Då jag gör detta får jag:

tommi tommi # hdparm -d 1 /dev/hdc

/dev/hdc:
setting using_dma to 1 (on)
HDIO_SET_DMA failed: Operation not permitted
using_dma = 0 (off)

På irc nämnde någon som också tipsade mig om det att jag kanske inte har stöd för det i kärnan. Ska kolla på det där imorgon, lite väl trött för att ta tag i det nu

Av Tmi

Problem när jag spelar upp DVD

Har ett litet problem med uppspelning av DVD i (gentoo) linux. Detta gäller för både mplayer och xine.

När jag spelar upp dvd:n är bilden lite ryckig, och när jag för musen över bilden blir det helgalet. Pekaren flyger omkring över skärmen och tydligen trycks alla knappar in, då t.ex. menyer flyttar sig, högerknappsmenyer ploppar upp lite här och var, vissa fönster tas fram och saker händer där (t.ex. togs irc-fönstret fram och en ip-adress jag hade kopierat klistrades in och skickades till kanalen) m.m m.m. Känner någon igen detta felet?

Jag verkar inte ha DMA på på min DVD-enhet, kan detta orsaka felet kanske?

Edit: Nu några dagar senare verkade allt fungera. DMA ser likaså ut att vara igång nu. Lustigt

Av Tmi

Re: Re: Re: Bra alternativ till Windows?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av roggles
LTHs burkar är dock sega som satan. De planerar ju att köpa in nyare PCs.

Can't argue with that!
Brorsan sa att de planerade att installera Linux på en del nya burkar också, iallafall i E-huset

Av Tmi

Re: Bra alternativ till Windows?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av StefanL
En sak till, vad används solaris till?

Det är nog inte säkrskilt vanligt i hemmen, men dock används det nog på företag och liknande. LTH kör t.ex. solaris på många burkar. Kan väl tänka mig att det är bra för nätverk och dyl.

Av Tmi

(15a-20)/5 = (15a)/5 - 20/5 = 3a - 4

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Muzzafarath
0.12195... = 12195 * 10^-5 + 12195 * 10^-10 + ... = 12195(10^-5 + 10^-10 + ...).

Du ser säkert hur man kan fortsätta.

Tackar. Usch vad enkelt det kändes nu.

Av Tmi

gish, den där lösningsmetoden kan jag, men här gäller det att använda sig av geometriska serier och summor.

Av Tmi

Skriv det periodiska decimalbråket

0.12195121951219512....

som ett rationellt tal, förkortat så långt det går.

(svaret är 5/41)

-

Denna uppgift är i avsnittet om geometriska serier i en komplex analys-kurs. Denna är dock totalt olik alla de andra uppgifterna, och jag ser inte riktigt kopplingen till de geometriska serierna och deras summor. Detta var den enda jag inte klarade, så om den blir löst slipper jag gå till övningen imorgon

Av Tmi

Det jag kan svara på:

Det finns många program till Gentoo. Än så länge har alla program jag behövt funnits i portage.
När du kör emerge så tankas dependencies automatiskt.

Av Tmi

Istället för att skapa en ny tråd kan jag väl likaväl fortsätta denna.

Finns det inga mjukvarubrandväggar som är lika enkla/lättanvända som t.ex. zonealarm m.fl. för windows? Just nu har jag inte tid att försöka sätta mig in i vad iptables är och hur det fungerar. Eller måste man helt enkelt ta sig tid och lära sig iptables?

Av Tmi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bl@
demot vill ha en serial key???

Du får den från fileplanet.

Nu är dessutom T:V-betaladdern igång.
http://ladders.tribalwar.com/viewladder.php?ladderid=3

Av Tmi

Har spelat det för några veckor sedan. Dock var det beta04 (den nya är beta05).

Har spelat Tribes2 aktivt sedan det släpptes och har därför just nu rätt svårt för att släppa taget om det och spela T:V istället. Finns nämligen en hel del som är helt åt skogen sämre i T:V än T2 enligt mig.

Det finns redan en ladder för T:V som väntar på att startas, så mitt hopp är att det blir kul att lira där. T2-klanen, som nu är den enda svenska T:V-klanen än så länge är redo att kämpa där :P.

www.wildcards.tk , #wildcards @ quakenet
http://ladders.tribalwar.com/viewladder.php?ladderid=3&page=2

Av Tmi

Problem med nätverk i XP

Vi har nyligen fått en utbytesstudent här i korridoren, och som vanligt hjälper man gärna till att konfigurera deras uppkopplingar som inte är helt enkelt. Detta gjorde jag för två dagar sedan och hans uppkoppling fungerade precis som den skulle.

Idag började det dock strula. Det verkar nästan som om uppkopplingen "glappar". Nätverket verkar vara uppe i några sekunder, och sen står det "A network cable has been unplugged". Detta upprepas kontinuerligt med några sekunders mellanrum.

Han sa att detta började efter att han hade kollat något på en cd-skiva. Virus var ju därför min första tanke, och vi installerade AVG på hans dator. 4 virus hittades och dödades, men problemet kvarstod.

Det enda förrutom viruskoll jag provat är byte av nätverkssladd, men det hjälpte inte heller.

Jag vet inte mycket om hans dator, mer än att det är en SONY-laptop.
Imorgon ska jag väl testa avinstallera nätverkskortet i datorn och installera om det, och även eventuellt testa en annan dator i hans uttag.

Har någon en aning om vad det kan vara för något? Är det kanske hårdvaran i sig?

EDIT: Fixade problemet genom att ta bort autodetect i "speed"-fliken i nätverksinställningarna. Genom att manuellt leta upp den rätta fixade det sig.

Av Tmi

Har kollat på mina nätverksinställningar och testat ändra lite, men det har inte hjälpt.
Har DHCP igång, och får ip med datorn både i Lund (sunet) och i Växjö (bbb), så det borde inte vara några problem med dhcp:n, och jag kan inte stänga av den om jag vill vara uppkopplad. Har heller inte fått några inställningar från "ISP:n", utan allt som sagts var att man skulle ha DHCP igång.

Av Tmi

Långsam boot av XP

Jag har ett rätt irriterande problem vid uppstart av XP. Själva laddandet går snabbt och bra, och man kommer fort in i själva skrivbordsmiljön, men det är här problemet kommer. Nere i taskbaren (vid klockan) laddas alla ikoner upp förrutom nätverksikonen, och ingenting går att göra med datorn. Klickar man på startmenyn händer ingenting, försöker man spela upp en filmfil så startas mediaspelaren men utan uppspelning. Kort sagt så verkar datorn mycket upptagen med någonting. Efter ca 2 minuter så ploppar nätverksikonen upp och allting börjar fungera som normalt.

Har letat runt på google och det finns flera trådar om liknande problem, men de verkar inte vara lösta. Sökning på forumet gav heller inte mycket.
På några sidor tipsas om att man ska stänga av "file and printer sharing", men det hjälpte inte.