Inlägg

Inlägg som nova28 har skrivit i forumet
Av nova28

Har ni inte glömt cyrix processorerna nu...

Av nova28

Re: Kommer jag behöva kylpasta?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AnteNasholm
Kommer jag att behöva kylpasta när jag bygger ihop min nya dator till processorn. Måste man ha det?

Det här är processorn och medföljande fläkt.

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ATH64S939-30...

Nix. Det sitter en "kudde" med värmeledande pasta på kylflänsen.

Av nova28

Satsa på 2x512mb om du funderar på att överklocka.

Av nova28

Gör rent ytan med silikonbortagningsmedel. Låter som ytan du sprayar är "fet".

Av nova28
Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haven
det är inte direkt hällsosamnt för en processor att ligga i temperaturer över 65-70C bara så att du vet

Bryt temperaturen för NV40 GPU:n ligger på mellan 115 och 120c beroende på korttillverkare. 65-70c för den här kretsen tycker jag låter rimligt under "fulload". Men man kommer förmodligen inte kunna överklocka särskilt mycket utan "artifacter".

Av nova28

Re: QTEC 650Watt BRA ELLER DÅLIGT???

Citat:

Ursprungligen inskrivet av anoM
Hej, tänkte bara få veta ifall denna är någon bra eller inte
http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=14103&specs=1

, skall ha 3500Mhz AMD 64 socket 939 , Gainward 6800Gt , +4 st Hdd

Jag har ett sånt agg sittandes i mitt sekundärsystem. Körde min nuvarande processor med den tidigare. Agget är något "överspecad" därför att man anger det sk peak värdet. Agget levererar hyffsat stabila spänningar. Som referens kan jag säga att jag inte har märkt att jag kan överklocka bättre med mitt nuvarande agg än med mitt Q-tec...

Aggets fläktkonstruktion bådar för god chassiventilation, men är tyvärr ganska "bullrigt". Många verkar ha haft problem med Q-tec agg, men mitt har bara tuffat på. Kanske detta agg, som är Q-tecs "flaggskepp" har bättre kvalitet än generellt?

Av nova28

Lösning på utblås i chassitaket

Funderar på att sätta en takfläkt (120mm) i mitt chassi. Jag har lite funderingar på dammproblematiken... Ni som har byggt, har ni märkt att ni fått mera damm i burken? Jag menar det faktum att när datorn är avstängd så kan det "rasa" ner damm genom öppningen.

Kan man bygga någonting liknande ett kallras skydd?

Tipps välkomnas!

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phog
Hoppeligen är det väl så, men när idletemperaturerna verkar vara vettiga, det är bara under load temperaturen blir skyhög, vilket är ganska konstigt, för med min förra dator så var det ca 7C skillnad mellan load och idle(hade liknande vattenkylning).

Tyvärr kompis. Det moderkort som du och jag har mäter fel! Ingen bios i världen verkar kunna fixa det... Om jag säger så här: Vid 70c skulle det kännas väldigt obehagligt att ta i kylblocket, inte ljummet.

Gör som jag istället. Köp en fläktkontroller med inbyggd templäsning. Det brukar följa med några sensorer man kan fästa på cpun, gpun osv.

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Titta där, fastlödda fins. Även TT kan lära sig verkar det som. Och iom att det inte följer med några fläktar kan de inte ljuga om ljudnivån heller.

Verkar prestera bra oxå, men är nog väldigt tung (jag kan inte hitta exakt vad den väger varken i reviewn eller på TTs sida).

Hmm. Ja, den är tung! Man måste vara försiktig vid monteringen och när man flyttar burken. Väldigt skrymmande också. Innan man köper den bör man räkna lite på om den passar på mobot...

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Jag har inte sett något test på just den där kylaren, men på den snarlika Thermaltake CL-P0025 Silent Tower, review på SPCR:
- http://www.silentpcreview.com/article201-page1.html

Prestandan på den kylaren är helt ok men inte extremt bra. En sak som jag retar mig på är att de rate:ar ljudnivån alldeles för lågt och kallar den silent när den i själva verket inte alls är speciellt tyst. Citat från reviewn jag länkade till ovan:
"The fan is a Thermaltake-badged Panaflo FBL [...] Cross-referencing the Panaflo FBL spec sheet (PDF file link), it looks like the TT fan is somewhere between the stock Panaflo FBL Medium and Hight speed models, in terms of amperage and CFM. Considering that Panasonic lists the M at 30 dBA/1m, and the H at 35 dBA/1m, TT 21dBA spec looks absurdly low.

Lite Q-tec-stuk med andra ord, att leka lite med siffrorna till sin fördel. Allt Thermaltake gör är inte skit, men deras prioriteringar verkar ligga främst på att sakerna ska vara flashiga och ha fina specar, tycker de istället borde lägga fokus på prestanda (varför inte löda fast "finsen" på heatpipsen som t.ex. Thermalright gör? (gillar skarpt Thermalrights XP-120 btw)), bra fästanordningar och rättvisande specar.

Klicka här då:
http://www.thecrucible.ca/reviews/tower112/index.htm

Av nova28

citat:
--------------------------------------------------------------------------------
Ursprungligen inskrivet av Jim_the_one
Nu kommer prislistan igen.. har även fått priser på 512mb minnen..
Men jag behöver beställa minst 20st minnen för att dessa priser ska gälla..

1024mb
PC3200 1 350 kr
PC3500 1 525 kr

512mb
OEM 512mb PC3200 625 kr
INFINEON brand, PC3200 650 kr

Öhh. Infineon 512Mb PC3200 Kostar exakt 650:- hos http://www.mdcdata.com/

Så det verkar ju inte lönt att importera ifrån asien?!

Av nova28

Kör minna 512:or i 255mhz(x2) 2.5-3-3-8. Har tyvärr inte testat några 256:or.

Av nova28

Om det gäller Nvidia 68-serien, så hittar du det under en flik i "egenskaper för bildskärm" (höger klicka på skrivbordet).

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HerrEkberg
Är inte propanen och butanen bara drivgaserna?
Men om man försöker tolka det som står så verkar det ju faktiskt innehålla 30-50% av både propan och butan. Lite lurigt att kalla det "kemiskt ren tryckluft" i sådana fall, men det kanske är den benämnning man brukar använda.

Låter ju livsfarligt! Luft + brännbargas...Det där låter mer som en eldkastare, än ett rengöringsverktyg :/

Av nova28

Hmmm, Jag har lite blandade känslor inför Modstream... Jag köpte nyligen OCZ:as Powerstream istället, pga att dom tester jag läst om Modstream så har man konstaterat att det är lite ostabilt.

Vad säger du om stabiliteten _BaRRy_?

Men utseendet kan man inte klaga på!

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jessejens
Laddade ner live update och den hittade nya bios uppdateringar somd en laddade hem och då kom det upp ett instalations program som jag fick välja om jag vill uppdatera i dos eller windows, valde windows den instalerade och sen stod det typ bios updated succesfully tröck OK och då skulle den starta om.. MEN, den startar inte, helt död. Så nu undrar jag om det bara är att köpa nytt moderkort eller?

Ajajaj! Jag lider med dig!

Men inte skall du behöva köpa nytt mobo. Vissa fall går det att flasha genom DOS även efter en misslyckad flashning. Skapa en bootbar disk istället med den bios du skall ha, tryck in den i diskettstationen och starta datorn. Det kan ta ca 5min innnan den börjar flasha. Om detta misslyckas kan man faktiskt ta ur bios-chipset och skicka den till Gtek, så flashar dom den åt dig för ett par hundralappar!

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aceace78
Tack för svaren!

Vad tror ni om dom här minnena då? Samma som fluf skrev om ovan, fast med tillägget PRO... Har tänkt beställa det mesta från shg.biz så då slipper jag frakten från komplett oxå..

http://www.shg.biz/link.asp?goto=infobox&varenr=350657

Skillnaden mellan vanliga C2 och pro är att det sitter en kylfläns med aktivitestdioder monterade på dem.

För Corsair info: http://www.corsairmemory.com/corsair/products/specs/twinx1024...

Edit: Nix, DDR2 passar inte ditt system.

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aceace78
Okej, tack för snabbt svar Ska kolla upp dom...

Men om vi bortser från att just Twinmos-minnena kan strula, och jämför ett par överklockade Corsair TwinX XL med t. ex Corsair Value select.. Kommer man att märka av stor skillnad? Hur många procent i t. ex. spel och videokomprimering? 5%, 10%, 30%...??? Ungefärlig siffra någon..?

Det går inte att komma med några siffror på skillnad så där. Det skiljer sig mellan system och system liksom... Många faktorer, tex val av nätagg osv.

Du kommer märka skilllnad i hur högt i frekvens du kan dra dem kontra minnes-timings, så mycket kan jag säga.

Mina XL-minnen kör jag tex i 255mhz i 2,5-3-3-8, som exempel.

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stekspade
varför köper köper all då inte pc4000 eller högre ? =/

Det är tyvärr inte bara minnet frekvens (mhz) som spelar in. Minnets timings är också viktigt. Ju lägre timings (tex 2-2-2-5) desto snabbare läser/skriver cpun till minnet.

Pc4000 minnen klarar högre frekvens däför att man satt höga timings på dem. Ett PC3200 minne (med låga timings) kan man manuellt i bios ställa upp timings på för att klämma ur högre frekvens, så man får inte stirra sig blind på ett minnes PC-rating.

Fördelen med ett PC3200 minne är att man kan lättare hitta den bästa relationen mellan FSB/HTT och minnes-timings. Ett PC4000 kan man tyvärr inte sänka timings på (i större grad).

Knepigt, eller hur?

Innan du köper, tänk på att vissa extremminnen vill ha kopiöst mycket spänning (Då måste man har en sk. booster).

Lycka till!