Inlägg

Inlägg som nova28 har skrivit i forumet
Av nova28

Jag använder ett trevligt litet program som heter Genie Backup Manager.

http://www.genie-soft.com/

Av nova28

Skynda långsamt kompis

Det finns adapters att köpa, så du kommer i alla lägen att kunna fortsätta köra dina gamla pata-diskar även i framtiden.

Av nova28

Betalade med Visakort

Av nova28

Haha era nördar ha det så kul med alla Idol-DVD som Dustin inte har blivit av med!!

Men god jul på er i alla fall!

Av nova28

Lacie tillverkar inga egna hdd, så det kan sitta Maxtor, Seagate eller något annat i dem (beroende på tillverkningsdatum och utförande).

I WD My Book så borde det tämligen sitta WD diskar i

Av nova28

Hejsan oloff!

Tyvärr har jag inte erfarenhet av just denna disk, men...

Generellt kan man säga att externa 3,5" kabinett som är passivt kylda, skall INTE köras 24/7. Är dom dessutom av plast så försämrar även det livslängden (värmeutveckling).

Skall du ha den inkopplad jämt så skulle jag rekommendera ett alu. chassi som är aktivt kylt (fläkt). Alternativt ett 2,5" chassi i alu.

Om den håller eller inte beror liksom på hur du skall använda den. Men för "då och då" bruk så duger den säkert!

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Jag gissar att Webhallens personal fick samma härliga julattityd från dig också när du säger att de "har hört dig"? God jävla Jul med andra ord...

Däremot håller jag med om att det faktiskt är av intresse i forumet om någon leverantör har strul med sitt system. Kan vara bra att veta.

Nej, var naturligtvis inte otrevlig. Men väl kritisk! Fanns ingen anledning till att ta ut min besvikele på en stackars (och förövrigt hjälpsam) anställd på Webhallen.

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kosh of Vorlon
Och nu när du har gjort det så måste du skriva om det här?

Varför inte höra med Webhallen om det istället? Det är ju trots allt jul och det har nog ganska full upp.

Ja, det måste jag eftersom det i högsta grad är av allmännyttigt intresse att få reda på att Webhallens avhämtningssytem strular allt som oftast (tycker jag).

Du tror inte "jag har hört med webhallen" innan jag postade? Tro mig, jag har "hört med webhallen".... Och dom har hört mig! Argumentet "har mycket att göra" som du framhäver håller inte. DustinHome, Multitronic osv har också mycket att göra, men deras system verkar tydligen hålla för trycket?

Av nova28

Att:Webhallen -> ge fan och skicka mail om att saker finns att hämta...

När grejorna faktiskt inte finns att hämta!

Suck.... Andra gången det händer nu att Webhallen skickar mail om att ordern är plockad och ligger och väntar fast den inte gör det.

Beställde 4 fläktar och lite adapter till strömkabel. Dagen efter får jag mail om att grejorna ligger och väntar ute i sumpan. Åker dit och får reda på att tre av fyra fläktar inte finns hemma

Avbeställde rasket hos Webhallen och beställde genom annan leverantör.

Av nova28

Hej och tack för svar! Fin länk där Velotex, tack för den.
Hd:n ifråga är en Hitachi Deskstar 60Gb från 2006... Undrar om Hitachi "ärvde" den typ av parkering IBM utvecklade och som man kan läsa om i länken...

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kasken
Händer inte ett skit när jag gör så på mitt...

Precis...Det händer inte ett skit. Dvs tangentbordet känner inte av kombinationen, så glöm att spela med piltangenterna på detta t-bord.

Av nova28

Hej! Kör du dom i någon form av raid? Sata eller Pata? - kolla kablage!
Min erfarenhet med Pata diskar och sk "round cables" är att dom har en högre benägenhet att strula än traditionella flatkablar - div låsningar till förvanskad data, så kolla kablaget.

Mvh Rikard

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av UndCon
säker borttagning garanterar bara att inga filer används när anslutningen bryts - oavsett om det är ett usbminne eller en hårddisk

Hej och tack för svar! Ja det stämmer att man säkerställer att inga "cache" filer inte försvinner ut i cyberspace, men enheten (USB minnet eller HD:n eller vad som helst) stängs även av. Jag inbillar mig att hd:n då parkerar. Frågan är: parkerar den även om man bara helt enkelt sliter ur sladden?
Kanske är det så att parkeringen sker helt mekaniskt med fjäderkraft eller motsvarande? Jag vet inte, därför undrar jag: Vet någon?

Mvh Rikard

Av nova28

Parkera 2,5" disk i USB-chassi

En fundering: När jag drar ur USB sladden på mitt 2,5" chassi (med disk i), hinner disken då parkera sitt "huvud" innan den blir helt strömlös?

Idag så stänger jag disken med "säker borttagning av maskinvara"-funktionen i XP innan jag drar ur sladden, men måste jag det?

Mvh Rikard

Av nova28

Multitronic.se

Har precis fått mina 5st WD diskar som jag beställde av Multitronic. beställde dem 14.40 och fick dem dagen efter till ett. enligt mig jäkligt bra pris (WD3200SB 320GB PATA raid edition = 908:-/st). Mycket trevliga att prata med på telefon dessutom. Verkar vara nyöppnade i Sverige, men har varit verksamma i Findland tidigare.

Rekommenderas!

Av nova28

Känns ändå som att man kommer att vänta tills minst service pack tre eller fyra har kommit innan man ens vågar installera Vista... Näh Xp blir det nog ett bra tag till. Nu när det äntligen fungerar stabilt och bra...

Av nova28

Antivirus till Windows 2003 Server

Hejsan!

Vilket antivirusprogram skulle ni använda till Windows 2003 server, och varför???

Finns det några gratisprogram man kan köra på en server?

Mycket tack på förhand!
Rikard

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KikkomaN^SWE
Klarar NASLite att sätta upp en mjukvaru raid5?

Nix! Det är därför inget alternativ för mig. Har lekt lite med FreeNas och kan bara konstatera att mjukvaruraid eller "hybridraid" bara är att glömma på FreeNas! Det är alldeles för instabilt tyvärr...

Så därför söker jag med ljus och lyckta efter ett NAS OS som stödjer mjukraid och är stabilt! (och så litet som möjligt)

Mvh Rikard

Av nova28

Något bra tips på ett så simpelt OS att köra på en filserver som möjligt då? Ska man köra W2k server edition eller finns det något bra Linux OS?

Av nova28

om du är lite händig och tycker om att "mixtra", så kanske du kan fläktkonvertera den? Perfekt vinter pyssel!

Mvh Rikard