Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
87

Nytt koncept från Asus utmanar Ultra Durable 3

Gigabyte Ultra Durable 3 är ett tjockt ledande kopparskikt i moderkortets mönsterkort. Detta ska ge extra kylning till kretskortets komponenter och i förlängningen högre driftsäkerhet och överklockningspotential. Nu är Asus på väg att lansera en motsvarighet med flera intressanta nyheter.

107

The Pirate Bay-rättegången: Dag 9

Dagens rättegång kännetecknades av ett kaotiskt vittnesförhör med en excentrisk professor. Roger Wallis från KTH och Kristoffer Schollin från Göteborgs universitet svarade på frågor.

110

The Pirate Bay-rättegången: Dag 8

I onsdagens rättegång har flera vittnen kallats till förhör, bland annat IFPI-ordföranden John Kennedy.

43

Intel bekämpar Ion

Till sommaren lanserar Nvidia en nettop baserad på Atomprocessorn. Nvidia hävdar att den egna datorn är mycket bättre än liknande system med Intels styrkrets. Nu svarar processorjätten på kritiken.

227

Ja till IPRED

Riksdagen har idag röstat ja till den kontroversiella IPRED-lagen. Upphovsrättsinnehavare har nu fler möjligheter att bekämpa piratkopiering.

26

Förhandstitt på Radeon HD 4750

Inom kort lanserar AMD grafikprocessorn RV740 som företagets första krets tillverkad i 40 nanometer. Nu har en förhandstitt publicerats med ett grafikkort som använder den nya processorn.

130

The Pirate Bay-rättegången: Dag 7

I dagens rättegång har representanter för IFPI och Antipiratbyrån förhörts. Båda har laddat ned upphovsrättsskyddade verk via The Pirate Bay vilket är en del av bevisningen mot männen bakom sajten.

17

Asus visar upp liten tablet

Det har dykt upp fotografier och information om Asus Eee PC T91, en kombinerad tablet-PC och netbook.

78

Sämre försäljning av Mac

Försäljningen av Windowsbaserade persondatorer har ökat medan Appleförsäljningen minskat. Apples påkostade datorer är inte lika eftertraktade i lågkonjunkturer.

51

Inget klockfrekvenskrig från AMD

Advanced Micro Devices står fast vid strategin att fokusera på mellanklassen. Processortillverkaren kommer inte att konkurrera mot Intel med hjälp av högre klockfrekvenser.

29

Fler Geforce GTX utan referensdesign väntas

Nvidia kommer att börja sälja separata grafikprocessorer. Detta kan leda till mer varierande grafikkortsdesigner från tredjepartstillverkare.

83

Radeon HD 4890 har samma antal streamprocessorer

AMD:s uppgraderade Radeon HD 4870 kommer endast att ha högre klockfrekvenser. Prestandaökningen kan därför bli lägre än förväntat.

31

Nvidia Ion med Nano

Nvidia kommer att lansera en liten stationär dator baserad på Vias processor Nano. Detta trots rykten att samarbetet mellan de två tillverkarna upphört.

165

Catalyst 9.2 ute nu

AMD har idag släppt en ny version av drivrutinen Catalyst. Nyheter i version 9.2 är högre prestanda och buggfixar.

80

Nytt världsrekord i 3DMark06

Team Finland har slagit ett nytt världsrekord i 3DMark06. Datorn är utrustad med Phenom II och Radeon HD 4870 X2.

28

AMD visar upp sexkärnig processor

AMD demonstrerar en serverprocessor med sex kärnor. Kodnamnet är Istanbul – en modell som processortillverkaren hoppas kunna slå tillbaka konkurrenten Intel med.

137

The Pirate Bay-rättegången: Dag 5

Förhören med de åtalade fortsätter. Både Peter Sunde och Carl Lundström får förklara hur de är inblandade i verksamheten.

13

The Foundry Company nu redo

AMD rapporterar att de är redo att starta upp det nya företaget The Foundry Company. Alla administrativa teknikaliteter är nu slutförda.

75

AMD planerar tvåkärnig värstingprocessor

AMD kan komma att lansera en tvåkärnig värstingprocessor. Kodnamnet är Callisto – en modell som kan utmana Core 2 Duo.

50

Över 20 000 poäng i 3DMark06 med bärbar

Nästa vecka lanserar Asus en ny bärbar dator med ett mobilt Radeon HD 4870 X2. Den välkända svenska överklockaren och Asus-medarbetaren Marcus "Kinc" Hultin har experimenterat med inställningarna.