Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
77

Fusion-io lanserar rekordsnabb SSD

Fusion-io tillkännager en ny PCI Express-ansluten SSD-enhet. Den nya lagringsenheten kommer upp i skrivhastigheter på hela 1,4 gigabyte per sekund.

245

Unga människor föredrar komprimerat ljud

Ljudfiler i 128 kbps MP3 låter bättre än okomprimerad musik, detta anser studenter som deltagit i en informell studie vid Stanford University i USA.

44

Radeon HD 4870 "för billig"

AMD:s partnertillverkare vill inte sänka priset på Radeon HD 4870. Grafikkortet är tillräckligt bra att konkurrera mot dyrare modeller från Nvidia.

74

Här är Geforce GTX 275

Geforce GTX 275 lanseras i april som ett svar på trimmade Radeon HD 4890. Nu har grafikkortets specifikationer läckt ut på nätet.

125

Intel riskerar miljardböter

EU förbereder att dra Intel inför rätta. Den stora processortillverkaren anklagas för fula knep i kampen mot AMD.

113

Nya Ipod Shuffle kan prata

Apple lanserar en ny version av den spartanska mp3-spelaren Shuffle. Musikspelaren har varken display eller knappar, men kan istället prata med ägaren.

63

DirectX 10 till Linux och Mac

Linux- och macanvändare kan inom en snar framtid få tillgång till DirectX 10. Mjukvaruutvecklaren CodeWeavers har stora planer för sin mjukvara som gör att spel för Windows kan köras på fler operativsystem.

47

Geforce GTX 275 utmanar Radeon HD 4890

I april lanserar AMD ett uppgraderat Radeon HD 4870. Nvidia planerar en egen överraskning som lanseras ungefär samtidigt.

66

Corsair avslöjar avancerat chassi och kylda minnen

Ny information detaljerar två produkter Corsair visade upp på Cebit. Det handlar om tillverkarens första chassi och en avancerad minneskylare som använder peltierelement.

54

AMD svarar Nvidias prissänkning

AMD kommer inte att låta Nvidias prissänkning av Geforce GTX 260 gå obesvarad. Det röda laget kontrar med en egen prisjustering.

39

Seagate och AMD satsar på nästa generation SATA

Nästa version av hårddiskgränssnittet Serial ATA är på gång. Seagate och AMD är två tillverkare som storsatsar på den nya standarden.

43

Nytt hack låser upp cacheminne i Phenom II X4

Efter rapporter att vissa Phenom II X3 kan låsas upp till fyra kärnor har nya uppgifter dykt upp som hävdar att även avstängt cacheminne kan aktiveras.

67

Ingen Bulldozer 2010

Trots att AMD tidigarelagt introduktionen av 32 nm-processorer kommer entusiastprocessorn Bulldozer att dröja.

106

Grafikproblem i Macbook Pro

Flera ägare av Macbook Pro rapporterar om konstiga grafikproblem. Denna gång gäller det både Geforce 9400M och Geforce 9600.

39

Radeon HD 4890 tävlar mot Geforce GTX 260

Radeon HD 4890 kommer huvudsakligen att konkurrera mot nya Geforce GTX 260, enligt partnertillverkare.

49

Grafikkort med Ultra Durable

För att skilja sig från mängden introducerar Gigabyte Ultra Durable-tekniken till grafikkort. Bättre överklockning och längre livslängd utlovas.

49

Asus och Scythe visar nya kylare på Cebit

Hårdvarutillverkare har visat upp mängder av kylare under Cebitmässan. Här är kylarna från Asus och Scythe.

59

AMD rensar upp i Catalyst 9.4

Drivrutinen Catalyst 9.4 kommer endast att stödja nyare grafikkort. Äldre modeller får en egen drivrutin som släpps en gång per kvartal.

59

Thermaltake visar upp udda chassi

Inför Thermaltakes 10-årsjubileum visar tillverkaren upp vad som antagligen är världens första datorlåda efter nybrutal design.

56

Ny Geforce utmanar Mobility Radeon HD 4870

Geforce GTX 280M är Nvidias nya värstinggrafikort för bärbara datorer. Men det handlar inte om en mobil version av det stationära grafikkortet med samma namn.