Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
173

Nvidia satsar allt på Fermi

Nvidia är hårt pressad av AMD:s nya Radeon HD 5000-serie. Nu står alla förhoppningar till att nya Fermi blir en lyckad krets.

80

Dålig OpenCL-prestanda med Radeon HD 4000

En ingenjör på AMD avslöjar att Radeon HD 4000-serien av grafikkort inte bjuder på den bästa prestandan i OpenCL och att det inte finns några planer att förbättra den.

75

Forskare tillverkar världens minsta snögubbe

En brittisk kvantfysiker slår ett slag för tekniken och julstämningen, och tillverkar världens minsta nanosnögubbe.

41

Intel utvecklar processor med 48 kärnor

Intel utlovar flera gånger bättre prestanda och låg strömförbrukning i den nya processorn, som ska omdefiniera hur datorer används.

28

Tolvkärniga AMD Magny-Cours dyker upp på nätet

AMD:s kommande processor Magny-Cours innehåller hela tolv kärnor, men det hindrar inte inbitna överklockare från att skruva upp klockfrekvenserna.

43

Catalyst 9.10 – WHQL för Radeon HD 5800

Oktober månads version av drivrutinerna Catalyst bjuder på fullt stöd för den nya Radeon HD 5800-serien och en mängd buggfixar.

29

Snabbtitt på AMD:s framtidsplaner

Sedan lanseringen av konkurrenten Intels Lynnfield-processorer har det varit tyst från AMD om nya prestandamodeller, men det betyder inte att utvecklingen står stilla.

151

AMD: Fermi är en pappersdrake

AMD spar inte på orden utan sågar konkurrentens kommande grafikkort längsmed fotknölarna, detta i en hemlig presentation som läckt ut på nätet.

146

Internet en mänsklig rättighet – i Finland

Finland är det första landet i världen att göra bredband till en lagstadgad mänsklig rättighet. Alla fem miljoner finländare har rätt till minst en megabit per sekund.

51

Geforce GT 240 – ny mellanklassare från Nvidia

Grafikkortstillverkaren Nvidia är på väg att släppa fler modeller i 40 nanometer. Denna gång handlar det om mellanklassaren Geforce GT 240.

83

Intel trixar i 3DMark Vantage

3DMark Vantage-specifika optimeringar gör att Intels grafikkort ser ut att prestera bättre än i verkligheten. AMD anmäler nu konkurrenten till utvecklaren Futuremark.

25

Risk för brist på grafikkort – gamla som nya

Det är inte bara alldeles färska Radeon HD 5800 som är svåra att få tag på. Det börjar även bli brist på äldre grafikprocessorer.

177

Tre miljarder transistorer i nästa Geforce

Nvidias konkurrent till Radeon HD 5800-serien kan bli en riktig bjässe. Nya rykten avslöjar en krets med över tre miljarder transistorer.

20

Grafikkort förstärker superdator

AMD och Nvidia påminner gärna och ofta om grafikkortens enorma potential för andra tillämpningar än bara grafik. Nu ger anrika SGI trovärdighet till påståendena.

55

Intel vill göra fiberoptik mainstream

Lightpeak är kodnamnet på ett nytt gränssnitt från Intel som använder fiberoptik för att skicka data. Målet är en överföringshastighet på 100 gigabit per sekund.

177

EU skruvar ned volymen

MP3-spelare låter för högt och kan skada hörseln hos miljontals unga människor. EU kräver att tillverkarna sänker volymen.

10

Globalfoundries senarelägger 32 nanometer

AMD:s övergång till 32 nm-tillverkning blir försenad. Uppskjutningen ska dock inte påverka lanseringen av nästa generations processorer.

541

Nvidia stoppar PhysX med Radeon

Det är inte längre möjligt att använda PhysX om ett grafikkort från AMD sitter i samma dator. Upprörda användare rapporterar att nya drivrutiner helt sonika stänger av fysiksystemet.

17

Intel vill dominera mobiltelefonerna

Nya processorer för smarta telefoner och mjukvarudistribution likt Itunes är några av Intels planer för att slå sig in på den handburna marknaden.

70

Intel demonstrerar Larrabee

På Intel Developer Forum demonstreras den nya grafikprocessorn Larrabee, en utmanare till Geforce och Radeon.