Inlägg

Inlägg som sinned89 har skrivit i forumet
Av sinned89

http://www.fynda.se/index.php?prodid=4304 ett 4 pack för 125:- passar till 4-12 kg, ja jag hade kollat upp HS50M mått. Ska du beställa från thomann skulle jag ändå testa ISO PAD då de kostar ca hälften (du slipper även extra frakt från fynda) och verkar vara hyfsat snygga.

Av sinned89

Finns en lösning, släpp en ny generation av konsoler med DX11 grafik så är vi på banan igen. Xbox 360 är ju 6 år gammalt ifall jag inte misstar mig, fel av konsoltillverkarna att inte utveckla något bättre så att utvecklingen går framåt. Har både spel dator och Xbox 360 men tycker spel på 360 är fruktansvärt fula nu för tiden, lirar hellre typiska single player spel på PC dock så får man inte använda sin bekostade surroundljud anläggning vilket är synd....

Av sinned89

hade nog lagt mina pengar på SD fötter, men dessa är snyggare och rent fysiskt borde det funka ifall det inte är för tunga pjäser. Yamaha ska väga ca 5,8 kg passar bra bred mässigt med ca 3 cm till godo och sticker ut ca 5 cm baktill (vad jag kan läsa mig till).

Av sinned89

Stereo högtalare låter bättre till musik, ett tips är att kolla på studiomonitorer eller Edifiers dyrare stereo paket med digitala ingånagr vilket innebär att du inte behöver något dyrt ljudkort utan att det går via högtalarnas ljudkrets.

http://www.inet.se/artikel/6307206/edifier-s730-gaming-2-1 3122:- med slavbasar och MDF kabinett istället för plast!
http://www.inet.se/artikel/6307219/edifier-s530d-2-1-svart 1926:- billigare variant men bör funka nästan lika bra.

Av sinned89

höj i windows och sänk på förstärkaren

Av sinned89

svårt när deras företag gick i konkurs, kanske dags att köpa ny MP3?

Av sinned89
Skrivet av jacke910:

Jag tycke Sinus 55m lät bäst men så kostade de mycket mer också. Men de hade säkert låtit bättre med en annan förstärkare hade bara en liten Opi t-amp där.

Sedan är det liten annan storlek på sinnus vilket kan resultera i mäktigare ljud när man drar på lite.

Av sinned89

Dynavoice dynamite S-61 mot Sinus 55m, vilka var/lät bäst?

Av sinned89
Skrivet av blomqvist:

Högtalarna du länkade i första inlägget är ett mindre bra alternativ på grund av deras låga effektivitet (87 dB/1 Watt). Du bör kolla och se om du kan hitta åtminstone ett par billiga som ger >89 dB /1 Watt. Kan bli lite segt för stereon annars. Annars är det troligtvis bara att välja och vraka!

bra att du sa det, hade glömt kolla efter känslighet. Är ju ett måste när man bara ska köra med själva stereon!

Hittade annars dessa med påståda 95db i känslighet http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/bilstereo/hogtalare/bi...

http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/bilstereo/hogtalare/bi... dessa ska jag kolla ifall jag kan modda in i bilen på något smidigt sätt, går säkert leka ihop något med en planka och såg

Av sinned89

hålet i dörren går inte göra små mkt med då hålen är i plåt ifall man inte ska såga sönder plasten lite och montera dem där för att klämma in 5,25-6,5 tum. Hatthyllan har egentligen måtten 5x7 tum men ska göra en trä ram hade jag tänkt med gummilist runt för att täta. Som sagt letar inte efter ett jätte bra ljud för det går inte ens att ha i en bil där bakgrundsljudet ligger på 70 db när man kör på motorväg och har stål överallt som ljudet studsar mot knappast Hi-Fi i alla fall.

Men basen är klen i original högtalarna och presterar sådär i övriga register så vore kul med någorlunda bättre än fords papp högtalare.

Liknande högtalare http://www.google.se/imgres?imgurl=http://image.fbt.se/global...

Av sinned89
Skrivet av oyegie:

Har du klen bilstereo kan du köpa vilket billigt högtalarkit som helst.
Hur det kommer låta beror på flera faktorer än bara valet av högtalare.

jag var lite ironisk, kollade upp bilstereon och den ska ge 27w x 4 kanaler DIN i 4 Ohm och frekvens omfång 20- 20 000 hz. ungefär som alla bilstereos i prisklassen 1000-2000:-

Av sinned89

Vad är det med sweclockers idag bara klanka ner på allt man skriver, okej rättelse 4x52 MAXwatt enligt specifikation från tillverkarna men givetvis är det inte 52x4 Maxwatt utan snarare 4x4 Maxwatt i 0,5 ohm och med 50% THD. Efterfrågar inte ny bilstereo utan snarare högtalar system som kan låta okej med min enormt klena odugliga stereo.

Av sinned89

AKG K530 plus Zalman mic (eller liknande), tycker det är grymt bra för priset. Både skönare och bättre ljud än siberia och från AKG som är världskända för sitt ljud!

http://cdon.se/hemelektronik/akg_k_530_hi-fi-747417 523:- har dock inte glassögon så kan inte yttra mig ifall det passar bra eller vad man ska kolla efter för att de ska passa.

Av sinned89

tror inte det går, iallafall inte för oss som inte kan något om avancerad programmering!

Av sinned89

Biljuds uppgraderings förslag?

Billjud eftersökes budget ca 1200:- för ett par 4 tumare och ett par 6x9 i hatthyllan!
ska sitta i en ford escort ifall det har någon betydelse och stereon är en sony med 52x4 MOSFET watt och USB ingång som används mest (ifall det ens skulle ha någon betydelse). Skulle gärna ha ett par med rätt så varmt ljud och bas i 6x9 högtalarna eftersom vi ska sälja av baslådan för ca 1200 som läggs på kvalitet ljud istället för dunk

har hittat dessa Zachry som verkar intressant men väldigt svårt att hitta recensioner och användarbetyg på bilhögtalare av någon anledning. Kommer ihåg när vi köpte sony 5.25 tums för ca 400:- i förra bilen och ljudet var rent ut sagt skit i dessa, basen slog i plasten när man drog på något och det var skrikig diskant.

4 Tum : http://www.ljudia.se/billjud-s82121/hogtalare-s82122/koaxiale... 395:-/par
6 x 9 : http://www.ljudia.se/billjud-s82121/hogtalare-s82122/koaxiale... 495:-/par

Någon som förslag eller vet/tror något annat i samma prisklass som fungerar bra?

Av sinned89

Fractal design XL med 5 stycken reglerbara fläktar är svårt att slå!

Av sinned89

Hörde inte min XTZ W10.15 de första 1-2 timmarna men sen efter ca 5-10 timmar började de släppa men lågnt ifrån optimalt ljud och efter ca 60 timmar så lät det riktigt bra.

Av sinned89

Mina AKG K530 lät nästan skit i början, efter ca 20-30 timmar lät de hyffsade och efter 100 timmar blev jag imponerad av ljudet av dessa små budgetmonster

Nu efter ca 300 timmar märker jag ingen skillnad längre har enormt svårt att tro att allt är psykologiskt men visst "anpassar" sig öronen lite efter lurarna man har.

P.S har kopplat dem till min Harman Kardon vissa stunder för att få upp bastrycket, tyvärr blir ljudbilden inte lika bra i de högre frekvenserna (enligt mina tester).

Av sinned89

4 kg med 6 högtalarelement och en total effekt på 32 W alltså genomsnitt ca 5,33 Watt per element, nej har svårt att se hur detta systemet kan låta bra med enbart specifikationer (som ger en hänvisning hur bra EN DEL högtalare är). skulle vara skoj att se frekvensomfånget

Skulle hellre köpt 2.1 system som med digitala ingångar för 1600:-
http://www.inet.se/artikel/6307219/edifier-s530d-2-1-svart 1926:- riktigt bra!

Av sinned89

http://www.jr.com/sennheiser/pe/SEN_HD280/ dessa kan vara värt att titta på, har dock inte hört dem men de ska vara rätt hyffsade lurar.
http://www.jr.com/shure/pe/SHU_SRH440/#productTabReviews shure måste testas! dock inga bas monster utan mer åt det "korrekta hållet".