Inlägg

Inlägg som sinned89 har skrivit i forumet
Av sinned89

2,5 mm kablar är bäst enligt mig rent ljudmässigt så håller de hög klass och är lättare att ansluta än 4,0 mm som aldrig verkar gå i bra. Ifall du vill ha hög kvalite på kablarna ta ett dyrt/bra märke, själv skiter jag ifall det är ett "fin lir" märke då JAG inte märker någon skillnad i ljud mot t.ex. proson för 15:-/m och supra classic 25:-/m. Ifall du bara ska ha 4-6 meter kabel kan du dock kolla på det finare då det inte blir några astronomiska summor (om du inte ska ha high-end dvs).

Av sinned89

typ 400-500:- eftersom de ändå är "begagnade"

Av sinned89

låter skit när jag tar 44.1/48 khz istället mot 96 Khz där ljudet blir klarare och mer detaljerat.
Använder X-fi Xtreme Music och spelar med AIMP 3.

Av sinned89

jag kan köra med musik i X-box dator utan att använda TV:n med min 608. Har inte ställt in något speciellt vad jag vet.

Av sinned89

köp andra lurar också, men jag skulle gått på typ Asus essence kortet och typ ett par Beyerdynamics DT880/DT770 PRO men då kommer man upp i 3 000:-. Ifall du vill ha hyfsade lurar utan att behöva något värsting ljudkort eller förstärkare så kan du testa AKG K530, Steelseries siberia (akg har bättre ljud overall), eller ATH-M50 http://www.thomann.de/se/audio_technica_athm50s.htm som är mer lättdrivna. Sedan när du har pengar köp ett bättre ljudkort så får du ännu bättre ljud i lurarna.

Av sinned89
Skrivet av burken_swe@yahoo:

Lyssnade faktiskt med Yamahan idag. Inget fel på den ska nog kolla med lite andra förstärkare före jag bestämmer mig.

Det jag menade med "pinne" var ett snurr hjul, Lösningen som Yamahan fungerar också bra. Så länge jag kan reglera basen snabbt (gärna lite annat också) så är det lungt.

Du menar steglöst bas/diskant & volym reglage, antar jag!?
Var samma anledning till att jag valde Harman Kardon 3480 framför en liknande fast enbart digitala lösningar, inte alls samma kvalitets känsla enligt mig.

Av sinned89

Yamaha har en rätt bra stärkare för under 5 000:- som dock ska vara lite för "rund" i ljudet enligt bilochljud men de gav den utmärkelsen "bästa köp". Samt Cambridge som ska ha bra ljud och hyfsat med kraft. Eller gör som jag och kör på Harman kardon i 4 000:- klassen

Yamaha: http://www.bildochljud.se/test/yamaha-a-s500
Cambridge: http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/forstarkare/cambri... ska ha riktigt bra ljud och tryck, visst har t.ex. Nad i regel mer kraft men knappast bättre Hi-Fi ljud.

Av sinned89

En hel del borde finnas på spotify, dock har jag själv ingen så vet inte säkert.

fler låtar jag kan komma på:
Coldplay - clocks
The police - every breath you take
bobby MCferrin - don't worry be happy
Bon jovi - wanted dead or alive
Bob marley - Three little birds
Bruce springsteen - the rising
3 doors down - here without you
Seether - the gift
Seether - broken (den utan amy är lugnare)
Seether - Tied my hands
Three days grace - last to know
Fool's garden - lemon tree
R.kelly - i believe i can fly
Marlilyn manson - running to the edge of the world (as bra enligt mig)

Av sinned89

Hade dock ett garanti ärende angående en dålig laddadapter på 1 månad gammal bärbar som de inte ville hjälpa mig med, de skrev kortfattat att JAG hade haft sönder den fast de inte hade några bilder på adaptern eller på annat sätt inspekterat den noggrannare än att jag skrev ungefär vart jag hade hittat glappet. Till slut fick jag numret till HP support, dock fel nummer självklart då jag kom till skrivare och annat. Letade upp rätt nummer ringde HP som däremot var väldigt trevliga och skickade en ny adapter utan konstigheter efter några rutin kontroller över telefon. Kom ihåg att jag var ruskigt sur på pixmania och nu vägrar jag handla där ifall inte produkterna är betydligt billigare där än hos andra ,vilket var första anledningen att jag köpte min bärbara där istället för komplett där den kostade 6990:- mot pixmanias pris på 5990:-. gav dem 6/10 då de har bra priser och utbud men sidan är rörig och supporten är värdelös!

Av sinned89

U2 - with our without you
U2 - Beautiful day
coldplay - fix you
Hardcore superstar - Here comes the sick bitch (rolig titel men den är faktiskt lugn och bra)
Red hot chilipeppers - under the bridge
Snow patrol - chasing cars
Limp bizkit - Behind blue eyes
Crash test dummies - Mmm mmm mmm
Elvis - That's allright
Europe - New love in town
Soul asylum - runaway train

Av sinned89

http://www.brc.se/mp3-spelare/cowon/cowon-d2-8gb-svart/ stark och klarar FLAC, sen att den har 52 timmars batteritid i musik lysning gör inte saken sämre. Dock kanske lite stor och klumpig, eftersom den inte behövs laddas så ofta så kanske det räcker med cigg uttaget i bilen eller via datorn 1 gång/vecka (ifall du lyssnar 8 timmar per dag).

Av sinned89

Glöm bara inte kablar i första paketet!

Av sinned89

Dregel, skön hörlursanläggning!

Av sinned89

http://www.aimp2.us/ Aimp is the shit, kan även lägga in låtar direkt i MP3/telefon genom "drag och släpp".

Av sinned89
Av sinned89

från Marantz hemsida "In broad terms, if a Marantz component fails because of defects in materials or workmanship within Three years of purchase (Five for Reference gear), we will fix it at no charge."

Av sinned89

Harman Kardon 3480 och ett par jamo D365 (fjortis dunk, funkar bra tillsammans med ett par stativare dock). Samt ett par stativ högtalare från Dynamic Pearl à la 90-tal, detta spelas upp med ett X-fi Xtreme music och så har jag ett par gamla Jamo hörlurar 355 samt ett par AKG K530 som är suveräna för det mini pris de kostar.

kortfattat:
förstärkare: HK 3480
Högtalare: 1 par Jamo D365 + 1 par Dynamic Pearl bokhylle högtalare.
Hörlurar: Jamo 355 + AKG K 530
ljudkort: X-fi Xtreme music analogt inkopplat med en y-split kabel till lurar och förstärkare samtidigt.

Angående ljudet så är jag hyffsat nöjd men vill såklart byta upp min hörlurs anläggning till något exklusivt och vill jag spela fest/städa musik så funkar det mkt bra med högtalarna måste dock spela båda högtalar paren för att kompensera upp varandras svaga punkter när det når friskas volymer. På låg volym funkar dock Dynamic pearl mkt bra.

Av sinned89

Ifall det funkar är det en bra gratis uppgradering av ljudet, ifall det inte funkar så släng det. Helt klart värt att testa och pilla med!

Av sinned89

lite jobbigare i spel och filmer osv, speciellt i CS
Kanske ska överväga att gå över till windows 7 då det är den smidigaste lösningen jag kan komma på eller nytt ljudkort. Verkar vara bristande drivrutiner eller något som gått galet i XP, testa en ominstallation som sista utväg eller äldre/nyare drivrutiner.

Av sinned89

Hur är det kopplat, HDMI, 3,5mm, optiskt?