Inlägg

Inlägg som Purgatory har skrivit i forumet
Av Purgatory

Min första reaktion är att båda slutna lurarna är väldigt grunda, dvs mitt öra trycks mot insidan på luren. Är det vanligt med slutna lurar för att dom ska vara mer kompakta? Beyerdynamics modeller ser djupare ut generellt.

Lite mer behagligt ljud från Shure SRH840A överlag skulle jag säga, Sennheiser 569 har bredare mer öppen ljudbild men kommer att bli betydligt tröttare i öronen av dom känner jag. Svårt att jämföra hörlurar, båda låter helt ok men väldigt olika. Funderar på om jag skulle beställa DT770 X eller sikta på ett steg upp.

Någon som har testat https://www.hifiklubben.se/denon-ah-d5200-horlurar/denahd5200... ?

Av Purgatory
Skrivet av Ridebird:

HD569 är prisvärda och bekväma. Inte jättespännande ljud men låter liksom stabil kvalité.

De har exceptionellt bra passiv ljudisolering. De passar nog sitt ändamål väl.

Låter bra, väntar med spänning på leverans, beställde även Shure som jag ska jämföra med.

Beställde en mick för lite akustikmätningar och såg att miniDSP även har en för hörlurar: https://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/ears-he...
någon som har testat? Vore kul om jag gillar ljudet från olika hörlurar lika om responsen skruvas in så lika som möjligt med EQ.

Av Purgatory

Blir lite ledsen när jag ser att både Polestar 3 och EX90 har en gigantisk ful tablet påklistrad i mitten. Såg inte många fysiska knappar och reglage men får nog acceptera att det tillhör det förflutna.

Av Purgatory
Skrivet av the squonk:

Inte hört dom, men jag har HD600. Sennheiser HD600 är absolut på samma nivå som DT900 Pro X men det som gör att Beyerdynamic ofta är roligare att lyssna på, för mig, är att dom återger dynamik bättre. Det är helt enkelt mer dramatiskt och medryckande. Engelsmännen brukar kalla det för "slam" och "prat". Beyer har det. Passar utmärkt på modern metal tex
Och så är dom en hel del mer lättdrivna, kan drivas av en potatis.

Vill man ha en sluten lur bör således DT700 Pro X vara ett utmärkt val.

Sennheiser HD600 är mer neutrala och kan vara att föredra för klassisk musik.

Vill man ha en lätt och komfortabel sluten lur kan jag göra reklam för Shures nya SRH840A, mycket lätt och mycket komfortabel och sluten. Låter helt ok enligt mig, ungefär lika rent som Beyer/Sennheiser men inte med riktigt samma punch och dynamik som Beyer. Halva priset dessutom. Ingen bumlig bas och ingen tröttsam diskant.

edit. Finns en massa användar-recensioner för HD569 på produktsidan hos thomann.de

Som du beskriver DT700 låter det som att dom borde passa mig då jag lyssnar främst på metal av alla dess slag. Fortfarande lite fundersam över diskanten men behöver nog testa själv för att komma längre i den frågan. Planen är att ha dom hemma som kvällslurar då jag är lite tröttare i öronen och vill stänga ut ljud från grannarna så då kanske ett mer laid-back ljud är en fördel.

Beställde ett par HD569 för 1050kr på Amazon men kanske beställer hem Beyer och Shure för att jämföra.

Av Purgatory
Skrivet av the squonk:

Jag har DT 900 Pro X, dom låter riktigt bra och är lättdrivna, har ingen överdriven diskant den är bara korrekt dvs inte mörkt ljud utan är det diskant så låter det diskant men inte överdrivet.

DT 700 Pro X är samma lur fast sluten, skillnaden är givetvis att eftersom dom är slutna blir ljudet mindre öppet och basen antydan till boomig vilket den inte är på 900 Pro X, det är en kompromiss man får köpa för att få slutenheten. I övrigt skall ljudet vara samma.

Beyers lurar är bland dom mest komfortabla du kan hitta, också ett plus.

DT 1770 Pro är inget alternativ om du är diskantkänslig, den är rejält hissad där, 700 Pro X låter nästan lika bra men utan den hissade diskanten.

Tack för genomgången! Jag såg att DT 700 Pro X är relativt tunga, ca 100g tyngre än mina HD650, får se vad jag tycker om det.

Jag stötte på Sennheiser HD 569 som är lite lättare och ligger bra i pris, några intryck av dom?

Av Purgatory
Skrivet av addictyo:

Perfekt! Det är väl aktier/räntor som sätter risknivå? Rekommenderar du någon speciell fondrobot?

Ja Lysa har en guide du kan följa med frågor så rekommenderar dom risknivå. Kör någon med låg avgift, jag har inte jämfört men kör Lysa själv.

Av Purgatory
Skrivet av addictyo:

Tänkte börja spara lite med fondrobot.

Någon som har koll på detta? Har läst en del om Lysa och Avanza Auto. Som jag förstår det är Lysa lite billigare.

Välj risknivå sen är det bara att tuta å köra med månadssparandet. Du kan läsa hur dom fördelar mellan olika fonder och marknader om det är något du vill sätta dig in i.

Av Purgatory
Skrivet av Zmt:

DT 990 är också öppna lurar.
DT 770 däremot är slutna. Jag tycker själv att DT 770 är ett par ritkigt schyssta lurar. En del tycker dem har för skarp diskant men inget som jag själv reagerar på. ÖVerlag riktigt bra komfort och isolering av ljud.

Aha ska se om lokala Hifi-butiken har ett par jag kan testa, just skarp diskant är jag lite känslig mot.

Edit: Hur är Beyerdynamic DT 1770 Pro? Skarp diskant även där? Jag kan utöka budget något.

DT 700 PRO X ser ut som ett intressant alternativ också, verkar som ett steg upp med lite snällare diskant?

Av Purgatory

Någon som har tips på ett par trådade bekväma slutna lurar för gaming/musik/film till ett lägre pris? Under 2k gärna. Hur är DT990 som visas ovan? Jag gillar mina HD650 men behöver slutna för att stänga ute ljud (ej NC).

Av Purgatory
Skrivet av fAyzr:

Jag har noll koll på hörlurar så behöver eran hjälp! Söker efter bra trådlösa hörlurar som jag ska ha till datorn, lyssnar på mycket musik, kollar på film och spelar. Har ungar som sover så måste ha hörlurar så dem inte vaknar. Dom får kosta max 4-5000:-

Tack

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5757949

Bang Olufsen Beoplay Portal PC/PS5, det följer med en dongle för låg latens som gör att dom passar till gaming (dom har även BT), jag hade dom ett tag och var riktigt nöjd med det mesta. Dock lite för grunda så inte fullt så bekväma som jag önskat så blev en retur (pga andra förutsättningar som ändrades också).

Av Purgatory

65% på SBAB med 1,5% ränta inför husköp
17% Avanza över ca 50 aktier/fonder/certifikat
15% Fondrobot
3% Shitcoins (har krympt av någon anledning?)

Av Purgatory

AMD ska vara markant billigare för samma prestanda jmf m Nvidia för att jag ska överväga ett kort från dom. Alltid något skit med buggar i drivrutinerna eller andra mystiska problem. Samma med CPU från AMD.

Av Purgatory
Skrivet av aragon:

inte direkt, jag väntade på denna rea för att köpa fler L-boxx från bosch men det tycks skita sig.
nu funderar jag dock på att köpa deras lilla batteribackup för telefon som drivs med deras 12v batterier för drygt 300kr
enda andra "bra" dealen är deras 18v sticksåg annars tycker jag priserna snarare är högre än vad dom brukar vara.

Trist :/ Men tack för svar!

Av Purgatory

Amazon ser ut att ha rea på en hel del verktyg. Jag blev lite sugen på en trådlös dammsugare, några tips?
Eller kan ni se någon bra deal på andra verktyg?

Av Purgatory
Skrivet av Nivity:

Var bra köp på Amazon.
En del saker på rea, så blev 13 produkter. Och då lades ju även Prime-besparing kampanjen till efter rea priset.
Så sparade 450:- på min beställning som slutade på 900kr.

Och många saker är ju betydligt billigare än i affärerna ex Vileda städprodukter 1/3 av priset mot Maxi osv. Original Apple usb-c lightning kabel 1m för 140:- jämfört med typ 250+ på Inet osv.

Så den tackar vi för

Det gäller o trixa en del för att stacka kampanjer på Amazon, fördelen är att man faktiskt kan stacka kampanjer på Amazon. Oftast går det ju inte på flesta butiker. På vissa produkter var det typ 4-5 kampanjer där olika summor drogs av (detta kan man kolla i sista steget innan man slutför sin beställning).

Kan du länka till några exempel? Jag kan inte se att det läggs på någon extra prime-rabatt förutom den som visas när jag kollar på produkten.

Av Purgatory
Skrivet av anon8870:

Det får en liten knuff åt bättre hållet med hybrid pads å hel läder/fakeläder pads, så det fungerar som en liten knuff om man använder den "lägre" varianten av adapter. Vilket är lite klurigt få på hörluren men med lite teknik går det.

Stor skillnad på adaptern som du sa, vet inte om dom har gjort om något men upplever inte att ljudet blev markant sämre.
Har justerat lite med APO. Jag har upplevt lite obalans mellan höger och vänster sida och det visade sig att ena drivern hade lossnat från 2 av 4 plastclips vilket var orsaken till det problemet.

Som nya!

Skrivet av Gurrrra:

Har man inte koll på hur grejerna beter sig internt o gainstrukturen överallt så ska man aldrig höja en EQ, utan bara sänka, då riskerar man inte att klippa o på så vis introducera dist.

Installerade APO och Peace och drog ner dom högre frekvenserna, väldigt nöjd med ljudet nu.

Dom drivs av en NuForce Icon HDP som var populär 2010 och har sett att den beskrivs som "bright" så det känns rimligt att dra ner lite på diskanten om man inte är lagd åt det hållet.

Av Purgatory

Svepgester och ny bluetooth-meny är nog det jag uppskattar mest i den här uppdateringen.

Av Purgatory
Skrivet av Gurrrra:

Går att ställa in så den visar mappstorleken direkt när man öppnat en mapp, väldigt praktiskt det!

Ska testa! Dock då tar det lite resurser att beräkna så kanske inte alltid vill att det ska köras.

Skrivet av snajk:

En persons essentiella funktionalitet är en annans bloat, uppenbarligen.

Preview-panelen stänger jag alltid av, den tar upp plats och är i vägen.

Med bloat menar jag att det inte finns en massa funktioner som gör programmet tungdrivet. Om man nu inte känner någon psykologisk bloat av för många möjligheter. Jag kör sällan preview panelen men den är bra ibland, tog mest upp den som ett exempel.

Du frågade om vilka fördelar som finns över inbyggda och tycker att du har fått ganska många exempel på det. Enklare behov kräver såklart inte en avancerad filhanterare. Jag jobbar mycket med mätfiler och bilder på jobbet och kan spara enormt mycket tid med alternativ till explorer.

Jag kör inte DOpus på alla datorer, och vissa datorer är nedlåsta som är anslutna till viss mätutrustning, där uppskattar jag förbättringar till explorer. Dock så tar det 20 år efter lansering innan dom får nyheten, vissa kör XP fortfarande....

Av Purgatory
Skrivet av snajk:

För mig känns det inte så jobbigt att (mitten-) klicka en gång till på File-explorer-ikonen liksom, så jag ser inte riktigt värdet i att installera tredjepartsmjukvara för så simpla funktioner. Det handlar om att flytta och kopiera filer liksom, jag behöver inte ha något superavancerat för det. Men era behov kan förstås vara något helt annat än mina.

Jag har använt någon bulk-renamer för att ändra namn på ett strukturerat sätt, och jag har kört olika merge-verktyg som kan hantera både innehåll i kataloger och i filer (WinMerge är rätt nice exempelvis), eller typ Beyond compare för att jämföra filer eller kataloger. Men numera finns det ju bättre verktyg för kod och andra textfiler, inbyggt i VS eller i Git via något GUI eller helt i commandline. Och behovet att typ hantera mängder med mp3-filer på ett strukturerat sätt med renaming och flytt av filer försvann ju med Spotify och så vidare.

Men jag är öppen för förändring förstås, så vad ger exempelvis Total Commander över det inbyggda?

En favorit med Directory Opus är möjligheten att se en expanderad vy över undermappar, sen går det att filtrera filtyper etc i dessa. En knapp för att visa storleken på alla mappar, batch rename, preview panel med stöd för en massa filtyper etc. Utan att det känns bloatat. Finns otroligt mycket men har mest skrapat på ytan.

Av Purgatory
Skrivet av walkir:

Eller Directory Opus för oss vill ha det bästa av båda världar Microsoft har långt kvar innan jag ser Windows Explorer som användbart.

Jaaaa så otroligt bra. Det jag saknat mest i mina försök att använda macOS.
Har inte hittat någon filhanterare som kommer i närheten av DOpus.