Inlägg

Inlägg som dIZT_90 har skrivit i forumet
Av dIZT_90

Tack för tipset, såg att de även hade någon nyare video för bästa skärmar till nya rtx korten. Anledningen till att jag är kluven på 1440p är för att jag är orolig att 27'' blir för stort i just shooters.

Av dIZT_90

Ny skärm för en i-10900K/RTX 3080-dator?

Jag har nyligt uppgraderat min dator till en 10900k och ett RTX 3080 som är på väg hem så småningom. Hade nu tänkt byta även skärm eftersom jag börjat störa mig lite på att svärtan är så dålig på min skärm och skulle vilja ha g-sync. Just nu har jag en Asus VG248 144hz 24'' gaming skärm som jag använt i många år, men jag upplever det som att färgerna blivit sämre med tiden.

Då är frågan, vad skall man köpa? Jag spelar mycket shooters men inte exklusivt och inte professionellt, däremot så går hastighet alltid före utseende. Skulle dock vilja ha lite bättre färger än vad jag har nu. Det känns som att det står mellan en 1080p eller 1440p skärm, men blir 27'' för stort för FPS spelande, eller är det dumt att slänga pengarna på en nyare 1080p TN panel? Jag är helt lost, och vi har tyvärr inga bra butiker att fara och kolla på dessa där jag bor så tips uppskattas.

Av dIZT_90

Streama filer från HTPC

Jag måste börja med att säga att jag har inte haft så bra koll på utvecklingen och vad det kommit för nya intressanta prylar de senaste åren. De saker jag har haft har bara tuggat på och alltid fungerat så därför har jag totalt skitit i vad det senaste på marknaden är.

Men nu har jag ett problem, Jag vill kunna streama filmer/serier som jag har på en HTPC till mitt sovrum. Där har jag en äldre TV utan smart funktioner och inte möjlighet att köra med nätverkskabel utan endast wifi. Har tidigare haft en "The Little Black Box v2" som har fungerat, hyfsat som bäst. Men för ett tag sedan så uppgraderade jag min HTPC (står i vardagsrum) med nyare komponenter och körde då in Windows 10 och sedan dess har jag inte lyckats hitta filerna på min HTPC med boxen.

Tänkte därför höra med er vad den mest smärtfria lösning är? Skulle helst vilja ha någon enhet som kan streama filer från HTPC och även använda Netflix/Amazon Primevideo/HBO etc. Och för att klargöra så vill jag kunna se filerna från HTPC utan att behöva gå till min HTPC och starta någon typ av casting eller liknande innan.

Av dIZT_90

Känns som att Sony kör med en relativt öppen och ärlig marknadsföring till sina konsumenter nu för tiden. Stort plus enlig mig om man jämför med andra företag (inte bara i spel branshen) som gör sitt yttersta för att dölja alla brister.

Av dIZT_90

780 Ti Referens

Är intresserad av att köpa ett 780 ti, gärna med referenskylare, pris går så klart att diskutera

Läs hela annonsen här

Av dIZT_90

Okej, för att ändra topic lite. Funderar på att byta kylare till något lite bättre för att en eventuell clockningsframtid. Har läst runt lite på nätet men som vanligt så får man ju ganska blandade svar av folk.
Som jag ser det så står det mellan Noctua NH-D15, Corsair H100i och Corsair H110i GT.

Många påstår dock att dessa slutna vattenkylare bara är svammel och en bra fläktkylare är mist lika bra. Men ser man på listor så verkar båda dessa vattenkylare prestera bättre men till ett något högre pris. Frågan är då, om man skulle köra på en sån här vattenkylare vilken av dom skall man satsa på?

Av vad jag har läst så är H110i en bättre kylare, men om man som jag har planerat att byta till några lite tystare fläktar typ Noctua, så är 120mm varianterna av dessa så pass mycket bättre (pga statiska trycket) att en h100i kan vara bättre. Stämmer detta? eller är det så att den större kylaren helt enkelt är bättre trots att motsvarande Noctua fläktar har något sämre tryck?

Av dIZT_90

Alltså, Kör jag Intel Extreme Tuning Utility's stress test så ligger jag på mellan 70-77grader på cores, är detta högt för att köra på en h80i? Har haft lös den och kollat ifall den var felmonterad och det skall vara grönt. Vad bör man ligga på för temps utan att clocka den?

Edit: om man skall köra Prime95 vilken version ska man satsa på? Många påstår ju att vissa versioner inte funkar korrekt på dessa processorer

Edit 2: Efter att kylpastan brunnit in ett tag verkar det som att core temp har sjunkit till mellan 65-74 grader, eller om det helt enkelt är så att rumstempen är lägre, det har jag ingen aning om

Av dIZT_90

Som det är för mig just nu så har jag då inte något glapp på kylaren, och pastan är arctic silver. Pumpen är kopplad till SATA ström samt CPU kylarplatsen och fläktarna går fullt flås på direktström. Men just nu har jag vanliga Noctua NF-12, funderade på om man skulle köpa några med lite bättre flöde, men vet inte riktigt vad man skulle satsa på?

Av dIZT_90

För att ändra topic lite men, vad kan ni rekommendera för fläktar för en H80i? Känns som att ja skulle behöva några med lite bättre flöde, men fortfarande ha ett par fläktar som inte lever om så jävla mycket

Av dIZT_90

Kör jag Intel Extreme Tuning Utility Stress testen så går varmaste kärnan upp i mellan 70-77 grader

Av dIZT_90

Hade inte tänkt börja klocka processorn i nuläget utan gjorde mest en test för att se så den gick stabilt och inte överhettade. Men kanske får spela lite för att se vad tempen är under normalt användande istället tills jag får fingrarna ur baken och fixar en oc på den. Om pumpen funkar, hur ska jag kolla det på ett slutet system? Den kyler ju, provade starta utan pumpen bara för att se och då tog det inte många sekunder så började processorn bli varm, så funkar gör den.

Av dIZT_90

Tack för all snabba svar! Jag hade just lös processor och backplate och backplaten var vriden 180grader, så jag fixade det och böt kylpasta. Nu upplever jag det som att processorn idlar lite lägre i temp, men under burn test så går den fortfarande upp i 90c. Jag använder för övrigt HWMonitor och Aida64 och båda ger liknande svar.

under full load visar cpu-z att processorn får 1.255V och detta på 4400mhz. Kör jag intel burn test på Maximum så ligger processorn till en början på stadiga 65c cores och 50c CPU men sen efter en stund så hoppar den upp på 86c CPU och 97-100c Cores. Använder jag intel burn test fel? Skall man köra 8 trådar eller köra som man gör på en i5 med bara 4?

Av dIZT_90

4790k varm som fan

God kväll gott folk, slängde just ihop datorn, valde denna gång att köpa en 4790k med en Asus z97-a bräda. Men jag har märkt att processorn blir helvetes varm utan mycket stress på den. Först hade jag problem att den stog och tuggade i turbo mode hela tiden och var varm, men det fick jag till efter att justerat energilägen i windows. Men under load blir den fortfarande riktigt jävla varm, kör jag intel burn test så går cpu upp till 88c och cores är omkring 100c och det är helt i stock förutom xmp på 1866. Kör för övrigt med en corsair h80i kylare med 2st Noctua NF12 (eller vad dom nu heter) på fullt flås konstant. Har läst en del att dessa processorer har en tendens att kunna gå rätt varma, men känns ändå som att det är lite väl mycket utan att klockat den. Råd?

Av dIZT_90

Så, jag var in och böt ut kortet mot ett annat idag och de provkörde kortet där och sa att det lät konstigt men inte som coilwhine. Jag fick ett nytt, kommer hem och kopplar in det men det nya kortet låter likadant, dafuq?

Av dIZT_90

mjo ska gå tillbaka på måndag med det

Av dIZT_90

Aja, åkte förbi affären och köpte ett kort. Måste säga att ljudnivån är helt okej, klart tolererbar. Däremot så upptäckte jag att under load så har jag ett slags elektriskt ljud som kommer från kortet. Är mitt kort defekt eller är det vanligt? Hade inte något sådant på mina gamla kort

Av dIZT_90
Skrivet av Xiqt:

http://www.youtube.com/watch?v=nHzGD8iTR00

Jag tycker att referenskylaren är riktigt riktigt bra, har dock för mig att 780Ti skulle vara lite mer högljudd än vad Titan är.
Samtidigt är det svårt att dömma utifrån den där videon men den ger en ungefärlig upplevelse av hur högt kylaren låter.

Sen får man tänka på att man knappast sitter med en testbench 24/7 utan man har ett stängt chassi som också dämpar ljudnivån.

Edit; m4gnify la länk som visar detta.

Bra video, men som du säger svårt att avgöra. Grejen är ju den att köper jag detta kort och upplever att ljudnivån är jobbig att leva med så måste jag ju dras med den i flera år tills man byter igen.

Av dIZT_90

Jo jag har läst recensionen men tänkte höra lite vad folket hade att säga. Svårt få en upplevelse av tex ljudnivån från en lista

Av dIZT_90

GTX 780 Ti oginal kylare

Tjenare, är grymt sugen på att fara o köpa ett GTX 780 ti för mina gtx 580 i sli håller inte riktigt måttet längre. Men jag undrar då, hur pass bra funkar orginal kylaren på dessa kort? Är det som på de gamla orignalkylarna då det lät som en jet motor startade då man började spela eller är ljudnivån relativt låg?

Är det kanske bättre att vänta på andra kylare? I sånna fall hur länge kommer man måsta vänta?

Av dIZT_90

Om det nu är så att jag skulle välja en Intel processor, hur pass kraftig behöver jag? Bör jag köpa någon av de billigare i5 modellerna eller räcker det med någon av i3 modellerna?