Inlägg

Inlägg som PippiRull har skrivit i forumet
Av PippiRull

Inte det minsta förvånad, och inget jag kommer sakna. Sista gångerna jag varit där slogs jag av hur lite kunder det va men däremot mängder av säljare. Omöjligt driva verksamhet med fler säljare än kunder.
Dessutom hade de ju inga demoexemplar av de smartwatches jag va intresserad av, nån va bara en plastig attrapp.
Drog raka vägen till Netonnet istället.

Av PippiRull
Skrivet av Molotov:

Problemet med TVn i sommarstugan och Netflix löses med att casta från telefonen.

Det förutsätter att du även har en Chromecast. Är nog många som kör med inbyggda apparna i sin tv och inte alla har inbyggt chromecast.
Mycket dumt att tvinga folk köpa en enhet enbart för sin egen tjänst.
Så nej det argumentet köper jag inte.

Du får tänka utanför Sweclockers.

Av PippiRull
Skrivet av Sarato:

Undrar hur det fungerar som t.ex. har ett hus och ett fritidshus. Kommer enheterna i fritidshuset inte längre kunna använda Netflix?

Det är väl inga problem, bara att ta med sig sin 55” TV tillbaka till bostaden en gång i månaden och ansluta till hemnätverket så är det löst 🤣

Har sagt upp Netflix redan innan detta, men nu avgjordes det definitivt att jag inte blir en återvändare.
Jobbar de så för att krångla till det för användare får de leta andra pengar än mina. Finns fler alternativ.

Av PippiRull

Dags att damma av denna tråd ca ett år senare.

Mycket vatten har runnit i svartån sedan dess, vi separerade under rätt infekterade former. Jag skrev på kontrakt för lägenhet, och jag presenterade det vilket mottogs med enorm motvilja och ilska, vilket i sin tur utmynnade i ett avgrundsbråk.
Blev så illa så hon ringde upp sin mamma, och såklart fick jag prata med henne och höra hur dålig jag va, bland annat att jag inte hade varit snäll mot hennes partners föräldrar på julafton för att jag inte pratade med dom. De hade minsann klagat och berättat hur oförskämd jag va som va värd och inte pratade med dom!
Vilket jag såklart försökte göra men jag hade en tre-månaders på armen jag försökte söva och hålla lugn.
Bara den lilla detaljen va...Säger inte vad jag tänker om de två...

Trots allt så har alltid känslorna funnits där och en kemi som är otroligt stark, och när jag bott i lägenheten ett tag bestämde vi oss för att ändå försöka jobba på det och det hårt, så vi började med att boka tid för familjerådgivning.
Det ena gav det andra och jag började tillbringa mer och mer tid där under våren, kändes bra ibland men ibland small det, och ibland rejält. Har gjort det flera gånger men har rätat upp sig, och senaste halvåret har det blivit mindre konflikter, och de som skett har ändå hanterats betydligt bättre och under mycket mer sansade former.
Vi åkte till och med till Rhodos i somras allihopa och det kändes överlag väldigt bra, de små konflikter som uppstod löstes på ett bra sätt.

Sen va det ju detta med jul då. Vi har haft lite dialog inför jul vad barnen ska få, framförallt har väl jag sagt vad jag ska köpa. Eftersom man nu har lägenhet själv, en stor 4a i bra läge, så flödar inte pengarna direkt även att lönen ändå är rätt bra. Man ska betala underhåll till två barn på ena hållet, sen underhåll till 3e barnet osv.
Så jag köpte mest mindre saker, plus att grabben skulle få ärva min "gamla" Pixel 6, den som blev valet och trade-off efter förra julens konflikt. Jag bytte jobb i somras och valde då en iPhone 13 som tjänste/privattelefon så det blev som jag ville till slut i alla fall
I övrigt köpte jag lite böcker, blöjor till dockan osv.

Tanken denna jul va att vi skulle fira tillsammans, jag skulle hämta mina två barn vid lunch, sen fira med hennes familj på eftermiddag/kväll.
Råkade slumpa sig så att min dotter blev magsjuk på natten till julafton, så jag hämtade dom vid lunch och fick helt enkelt göra det bästa jag kunde av situationen, ta dom till min bostad, köpa prinskorvar och snabbt slänga ihop något som liknar julmat. Såklart va det besvikna miner att inte få fira tillsammans men de accepterade ändå situationen. Fick sina julklappar och va väl överlag nöjda.

Igår va det lämning av barnen, så efteråt åker jag hem till partnern, jag möts av att hon tassar runt med en regeldetektor och drar och piper med den på väggen i sin dotters rum. Håller på där en bra stund och av nån anledning frågar hon inte om hjälp utan fortsätter pipa med detektorn. Jag frågar till slut om jag kan hjälpa till med nåt, men får inget svar och hon ger till slut upp där inne.
Till slut inser jag när jag ser lite tomma kartonger i köket att hon har såklart köpt var sin Tv åt barnen, och håller på och försöker montera upp ett väggfäste, men pga konflikten förra året, bland annat ang Tv, så vågar hon antagligen inte fråga mig om hjälp.
Jag tog upp det och sa att det känns märkligt att jag sitter här ute som ett fån när jag faktiskt kan hjälpa till. Vi är ett team och borde samarbeta och prata.

Sen till den kanske viktigaste saken som jag tycker känns märkligt. Varför har hon inte pratat med mig innan, angående vad man köper till barnen? Jag klargjorde tydligt igår kväll att jag gillar inte att du inte stämt av med mig.
Nu i efterhand känns det bra att vi inte va på plats för det hade känts mycket märkligt och ledsamt om mina barn fått öppna julklappar med blöjor, böcker och brödrostar, medan dina fått öppna paket med varsin Tv, varsin gps-klocka osv.

Överreagerar jag? Är det inte ganska självklart att stämma av med varandra även att man inte bor tillsammans, men är partners och ska fira jul ihop?
Hade jag fått veta att hennes barn ska få varsin Tv samt gps-klocka så hade jag ju försökt jämna ut lite grann så gått det går. Jag kräver inte millimeterrättvisa men det är viss skillnad på en brödrost och Tv...

I natt i ren irritation så beställde jag en ny skärm, så kan grabben få ta över min gamla spelburk som numera är i mitt sovrum. Så kan han få spela Fortnite i sitt rum istället, sen kan min dotter få ta min gamla konsultdator och knappa på, den ligger ändå bara och samlar damm.

Ska tilläggas att samtalen igår kväll va inte på något sätt infekterade, utan det skedde i lugn och sansad ton från båda håll, så en klar förbättring där vilket är väldigt positivt.

Av PippiRull

Lite kul grej är att för ett par veckor sedan, fortfarande i augusti, samma månad som Commodore 64 firar 40, så är jag på återvinningscentralen. Går bort till elektronikskroten och ska slänga en lampa, slänger ett öga och känner genast igen. Där ligger en vacker C64c, lyfter blicken och där ligger en till, och ännu två till! Aldrig i livet att jag tänker låta dom ligga kvar och tuggas till skrot, plockar med mig tre, den fjärde når jag inte.
Tjejen sitter i bilen och bara skrattar och skakar på huvudet, undrar vad i h-e håller jag på med 😅
Alla tre är nu tvättade, kollat alla SID-chip och de funkar, ett 6581 och två 8580. Ena C64c va med longboard och gamla breadbin utseende på tangenterna så den är lite udda.

Har redan två sen innan, plus en C128, men tänker att man får fixa till och sälja eller donera till nån som vill ha.

Grattis C64, glad jag lyckades rädda tre från skroten 😀

Av PippiRull
Skrivet av issue:

Nu kan jag inte uttala mig om AW7 men nu när jag ska ersätta min Withings så tittar jag just på Venu 2 samt Vivoactive 4. AW7 gick bort omgående just pga batteritiden, löjligt att behöva ladda den varje dag och ja, jag sover med klockan på armen

Håller med, galet att behöva ladda så ofta. Mobilen kan man ju sätta i energisparläge så håller den lätt ett par dagar. Blir det Garmin är det Venu 2 som gäller, mest pga amoledskärmen.

Skrivet av nu1mlock:

Jag har en Apple Watch SE och laddar den varje dag. Jag sover med klockan.

Hittills har det inte varit något som helst problem, då jag helt enkelt sätter klockan på laddning när jag vaknar och kör morgonrutinen. Apple Watch 7 laddar ju dessutom snabbare, så man hinner knappt ta av sig kläderna, hoppa in i duschen och borsta tänderna innan den är fulladdad. Riktigt så fort går det ju inte om batteriet är helt slut.

Däremot blir det förstås ett problem om du ofta är ute och vandrar i flera dagar utan tillgång till någon som helst powerbank eller så.

Hur mycket ström har du kvar när du sätter i laddaren då?
Vad använder du den till i vardagen? Funderar så man inte överskattar nyttan med samma ekosystem, och ändå bara sitter där och kollar klockan och bara använder stegräknare. Vilka ilandsproblem man har.

Av PippiRull

Apple Watch 7 vs Garmin Venu 2

Har beslutsångest inför köp av ny klocka, gav nyss bort min gamla Garmin Vivoactive 3 till min partner. Har varit överlag nöjd, och behöver ha en ersättare.
Får snart hem nya tjänstetelefonen, iPhone 13, som även kommer användas privat.
Vad jag sett är integrationen väldigt bra mellan iPhone och AW, och jag är ingen träningsfreak så programmen som finns på AW7 räcker gott för mig.
Garmin Venu 2 ser dock riktigt snygg ut, och främst batteritiden är ju väldigt bra. Medan batteritiden på AW7 är rent bedrövlig.

Det mesta talar ju för AW7, men just biten med att behöva ladda förmodligen varje dag gnager, jag är rädd att man kommer irritera sig på det.

Hur upplever ni som har Apple Watch det, är det irriterande med ständig laddning? När laddar ni och hur lång tid tar det?

Hade den klarat åtminstone ett par dagar hade valet varit enkelt, kan inte begripa att Apple inte prioriterat batteritid mer.

Av PippiRull
Skrivet av highscore:

Kom att tänka på Wizard (https://www.worthpoint.com/worthopedia/commodore-amiga-atari-...) men tror inte den var optisk.
I googlingen dök denna upp som stämmer bättre in på din beskrivning:
https://www.worthpoint.com/worthopedia/amiga-golden-image-g10...

Wow exakt en sådan Golden hade jag med. Hade helt glömt bort hur den såg ut, minns dock att den rutmönstrade musmatta blev dålig, och jag va så finurlig så jag kopierade musmattan på mammas jobb i kopiator. Fick så sett flera "musmattor" som ändå funkade 😄

Av PippiRull

18 år ser jag, galet ju. Hade ett konto innan detta, så egentligen är det väl 19-20 år.
Aktiv i perioder, ibland tittar man inget alls på SweC, men tids nog återkommer man, alltid.

Av PippiRull

Datormagazin såklart!
Har precis beställt nya, nyutgåva av Datormagazin Retro nummer 2-5 är på väg hem i detta nu.
Blir fin lektyr framöver 😊

Av PippiRull
Skrivet av xSean145:

Jag tror mig minnas att det står att man inte kan använda mic genom bluetooth när man parkopplar hörlurarna.

Ok så ska man köra med mic så är det trådat som gäller då?
Låter ju otroligt 2003 att inte kunna köra bluetooth, vad tänkte Nintendo där egentligen 🙈

Eller funkar det med någon speciell dongle? Testade med den till Sennheiserlurarna, gick att para dom men Nintendot skickade inte ut något ljud i dom.

Av PippiRull

Har försökt få trådlösa lurar att lira, ett par Sennheiser samt ett par Sony WH-XB900N. Jag får ut ljud i dom, men när man kör Fortnite så verkar inte micen funka.
Nån som vet hur man kan kolla/lösa det?
Grabben har kört med telefonen häromdagen när han provade co-op, men det går ju såklart inte i längden.
Har kollat runt efter något ljudtest i Switch-menyerna men kan inte hitta nåt.

Kom på jag har en bluetooth-dongle till Sennheiserlurarna, kanske kan testa den sen när jag kommer hem. Men tycker väl att det borde finnas stöd för mic på bluetooth på Switch?

Av PippiRull

Kan mer än gärna släcka ner Facebook. Enda anledningen att jag har kvar det är för Messenger, men det finns andra, bättre plattformar för det ändamålet.
Kör på bara, släck släck!

Av PippiRull

Ååh nej, hoppas dom inte stänger Facebook. Verkligen 😂
Nä för min del kan de gärna få släcka ner, vore rent av skönt.

Av PippiRull

Förstår inte varför en del helt avfärdar att ta i element?
Säg att någon sitter på en matta, gnuggar omedvetet sockarna på den. Då är personen förmodligen laddad med några hundra eller tusen volt esd. Att då potentialutjämna mot ett element borde inte skada alls. Chansen är ju större att komponenterna inte har samma potential som de gnuggade fötterna.

För övrigt har jag slarvat en del med det, har nog aldrig använt esd-band. Inte råkat ut för något uppenbart ännu, men behöver verkligen tänka mig för framöver när jag ska börja pilla med retrodatorerna igen, de är både känsligare och svårare att ersätta komponenter på.

Av PippiRull

Tack för alla råd och idéer, även att det "bara" är ett teknikforum så kommer det mycket kloka tankar och idéer.
Som läget är just nu så ska jag skriva på för en lägenhet, ramlade över en. Sen finns ambition hos båda att få till det här, men skulle det skära sig helt så finns en bostad.
Tyvärr har det förekommit flera gånger tillmälen typ Ut ur mitt hus!
Det skapar ingen direkt trygghet. Känns bra att ha en tryggad bostad, sen får man göra det man kan för att få ihop allt.

Mycket hänger ju på kommunikation och vissa värderingar som skiljer sig, bland annat då hur man ser på barnen och vad de ska få, när osv.
Familjeterapi som flera förespråkar är absolut en väg.

Får ta nya tag och jobba vidare. Har varjefall ventilerat mig och det är skönt!

Av PippiRull

Tack för all input och idéer.
Det är väldigt trasigt nu efter utbrott från helvetet, en total meltdown kan man kalla det.
Har just nu separerat men då har ångest och ånger slagit till, till viss del även för mig. Får se om det kan gå att komma överens om något, men kommer isf kräva en ordentlig action plan, vilket jag iofs tror är ömsesidigt.
Tråkig situation på alla sätt verkligen.

Självklart inser jag att man själv är en del i det hela, såg att någon poängtera det och jag är absolut inte oskyldig. Sen kan man diskutera mängden skyldighet hit och dit men tycker inte det spelar roll, det ser ut som det gör helt enkelt.
Ska det finnas minsta chans att räta upp så kommer det krävas att båda ändrar på sig, åtminstone jobbar på att göra det.

Av PippiRull
Skrivet av cyklonen:

Jag kommer nog aldrig förstå varför folk lever tillsammans om de ska bråka. Bråk och gräl är för mig absoluta no-no. Då är det bara att sära på sig.

Håller med, är en enda sak jag bett om och det är att bråken måste upphöra för det äter upp mig och förhållandet och skadar barnen. Men det hjälper inte, smäller av för minsta sak. Numera kan det vara precis vad som helst så man trippar på tår. Men får va slut på det nu.

Av PippiRull

Small igen nu när diskussionen återupptogs om tv åt hennes eller inte. Jag hävdade fortfarande att det borde förankrats i förväg så att båda skulle kunna få det i julklapp, isf att den ena får i födelsedagspresent i januari.
Står fast vid att det är helt ok tycker hon och finns ett egenvärde i det eftersom TV då blir frigjord.
Visst kan jag köpa, men vad ska han egentligen med TVn till, har ju en surfplatta att kolla på Youtube med?
Jo för då kan han ta upp PS4at dit.
Jaha? Ska han lägga beslag på PS själv?
Är det rättvist? Isf kommer ju jag ta med Nintendo switch till min grabbs rum, någon rättvisa får det vara. Ett barn kan inte lägga beslag på ett tv-spel som borde vara gemensamt.
Det va inte populärt, hon drog iväg arg som ett bi och sa att Det är lika bra vi separerar så kan jag få köpa vad jag vill till mina barn!

Ja för det är ju det jag sagt att du inte får, eller? 🥱

Börjar leta lägenhet nu, går verkligen inte att leva med den personen.

Av PippiRull
Skrivet av K-D][Aramis:

Jag och min fru har ett gemensamt barn (1,5 år) och hon har två sedan tidigare, 9 och 11 år.

Min första spontana tanke är att ni verkar fokusera rätt mkt på "mina" och "dina". Jag hade aldrig köpt en sån dyr/"orättvis" sak till "mina" barn och sen struntat i "hennes".

Jag tycker man ska försöka behandla alla som att dom är gemensamma, för bor ni i samma hushåll så är det ju på ett sätt gemensamt. Tycker inte man ska singla ut sådär för självklart blir det orättvist då.

Sen att du köper en lur till dig har väl ingenting med saken att göra. Ni är ju vuxna och köper det ni vill till er själva.

Jo jag kan uppleva att det är lite mitt och ditt med, och det har framförallt hon tagit upp. Men när det väl kommer till kritan så ser hon ju själv "sitt" som lite viktigare.
Hon har ju sagt att hon skiter i om jag köper en tv till mitt, men varför ska han ha det samtidigt som mitt får? Köp när han fyller år istället.

Är dock lite mycket begärt tycker jag att köpa en tv sen får ett annat barn vänta 10 månader på att få en själv.

Och samtidigt blir det en grej över att hennes kanske blir avundsjuk och ballar ur för att jag köper en telefon som han vill ha, tycker det är väldigt märkligt resonemang.