Inlägg

Inlägg som Danielsan har skrivit i forumet
Av Danielsan

Tack för hjälpen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Danielsan

Skönt o höra. Sparar man lite pengar iaf. Det blir inte för tight då? Med risk för o bränna något? Kortet har en rekomendation på 700-750w nämligen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Danielsan

nytt grafikkort r9 290 på 550w?

Hej,

Jag fyndande ett r9 290 tri x oc i helgen och tänkte höra om min psu räcker till?

System
i5 3570k
8gb ram
1ssd
1hdd
psu modell cooler master RS-550-AMAA-B1 80+ Bronze

Av Danielsan

Jag har själv en D5200 med kit objektiv 18-55. Tamrons billiga 70-300 som jag köpte för 799kr på elgiganten och ett Nikon Nikkor 35mm fast objektiv.

Tänk på att kit objektivet inte kan ha både UV skydd och Motljusskydd. det blir kaka på kaka och motljusskyddet hamnar längre fram och kommer därför med i bild. Så antingen eller.

till skillnad från mina andra objektiv så medföljer det motljusskydd till dom som monteras runt objektivet och då är det inga problem att ha båda motljusskyddet och ett UV eller Polariserat filter fram.

Av Danielsan

Har jag missat något. går det redan att köpa till konsol? Jag förhandsbokade spelet men mina pengar betalades tillbaka då releasen sköts fram 1 månad.

Av Danielsan

Den bästa kameran är den du har med dig som man brukar säga dvs vilken som

Jag velade själv mellan d3200 och d5200. Slutade med att jag köpte D5200. Den kändes snabbare och mer kvalle. Bättre grepp. Jag fick min för 3990:- inkl objektiv på mellandagsrean och en cashback på 460kr. Otroligt bra köp.

Av Danielsan
Skrivet av dumbo:

D5200 har stöd för iTTL, men dess inbyggda blixt kan inte agera "commander". Det går alltså inte att styra externa trådlösa bilxtar helautomatiskt från kameran. För att kunna göra detta behöver du en SB500/700/800/900/910 eller en SU-800 monterad på kameran.
Däremot går det ju att trigga "dumma" blixtar med slavtändare. Man måste dock kunna ställa in dem att ignorera förblixtarna.
Det finns ju även radiotriggers från 3:e part som har trådlös överföring av iTTL.

iTTL är metoden kameran använder för att mäta och på så sätt avgöra vilken styrka blixten behöver ha för korrekt exponering. Den gamla TTL mätte mängden reflekterat ljus från filmen under exponeringen, men detta funkar inte så bra med en sensor och därför tog man fram iTTL istället. Det fanns även en annan metod mellan dessa två som heter D-TTL där man mätte det reflekterade ljuset från själva slutaren innan exponeringen.

Tack för en väldigt utförlig beskrivning. Det ljusnade lite nu iaf

För min del tror jag inte TTL funktionen spelar så stor roll off camera. Det är nog mest när man behöver den on camera vid familjeträffar mm som TTL kan vara en smidig grej. Det lutar nog åt en kines blixt ändå. Såg att de säljs i Sverige för 300kr mer än Ebay vilket betyder att man har lite lättare för garantier

yongnuo verkar ha 2.4ghz triggers för 250kr dessutom vilket borde fungera för att trigga blixten off camera ?

Av Danielsan

Tack för länken.
Såg att dom hade Sigma EF-610 DG med i testet. 1290kr på svenska marknaden. kanske kan vara något.

Manuella blixtar är ju annars väldigt billiga har jag sett. Vågar man sig på en sådan eller ska man satsa på en med iTTL?

Av Danielsan
Skrivet av smygolf:

Jag också
Tog förgivet att alla deras nya hus hade stöd för iTTL, Sry!!

Jag känner lite såhär just nu

http://cdn.someecards.com/someecards/usercards/1344299330397_440...

Av Danielsan
Skrivet av smygolf:

Nu sa jag för mycket, D5200 tycks inte stödja iTTL fullt ut, men det finns separata controllers.

Jag blir bara mer o mer förvirrad haha

Av Danielsan
Skrivet av isecore:

Jag har ägt en sån YN-565EX för Nikon. Den fungerar utmärkt tillsammans med Nikons CLS-system för fjärrstyrning och den funkar utmärkt på kameran också. Den har fullt stöd för kamerans TTL och det är mycket blixt för pengarna. Jag gjorde mycket research och det var viktigt för mig att den funkade relativt smärtfritt med just CLS (Creative Lighting System) som Nikon bygger in i sina kameror för fjärrstyrning. Överhuvudtaget är blixten lätt att handha och bortsett från en del märkliga val rörande interfacet så funkar den galant.

Bör påpekas dock att Yong-Nuo har en något svajig produktionskvalité. Om man söker runt lite på nätet finns det gott om berättelser av användare att deras blixt plötsligt slutar fungera eller har andra hyss för sig. Jag är en av dem: min blixt slutade fungera efter ungefär 4 månader. En vacker dag ville den inte längre starta upp. Jag skulle ha kunnat få en ny på garanti men kostnaden för att skicka tillbaka blixten till Hong Kong gjorde det lite ovärt det, så jag orkade inte bry mig. Var beredd på detta, det finns massor med människor som har fantastiska erfarenheter med deras produkter men det verkar vara en blandad produktionskvalité.

Tack för infon Känns som jag får satsa på någon blixt jag kan köpa i Sverige då. Några tips på någon med iTTL som inte kostar mer än kameran?

Av Danielsan
Skrivet av smygolf:

Om du har en Nikon eller iTTL kompatibel blixt då har du fullt stöd för iTTL (CLS)

Verkar som att min d5200 stödjer TTL iaf :). Men hur fungerar iTTL när den inte är monterad på kameran. Fungerar det ändå?

Av Danielsan

Om jag ställer en blixt på golvet och utlöser den med den interna blixten. Då kan alltså inte iTTL funktionen brukas utan då är det manuellt all the way?

Av Danielsan
Skrivet av ksw:

Vill du ha en extern blixt som gör det den ska till ett bra pris tycker jag du ska titta på Nissin Di-600, -700 eller -866. Enda blixten som är "offbrand" förutom metz som har någon typ av kvalitet och jämnhet i prestandan över tid.

Berätta gärna mer om den och hur den fungerar "off camera" för att utlösa den med tex en d5200. använder jag kabel eller mojäng monterad på kameran eller med den interna blixten på kameran?

Av Danielsan
Skrivet av smygolf:

Inte en aning faktiskt, men antagligen. Men poängen är inte triggning, det är att blixten tar hand allt själv även om den inte är monterad på kameran. Så om du har 2st blixtar som du monterar på foten som följer med, sätter en på golvet o den andra på en bokhylla tex. Sen riktar du dom som ditt kreativa sinne tycker är det rätta sen plåtar du.
Blixtar sköter sig själva och hojtar om det blir underexponerat.
Du kan givetvis även gå till helt manuellt läge på en eller flera blixtar, eller montera dom på paraply/softbox.

Iaf, fördelen är att blixtem mäter och justera sig själv efter bländar/slutarvärden då har på kameran

Jo det med att blixten mäter och justerar sig själv är väl det som kallas för TTL?
Det är mest triggningen jag inte känner mig hemma på. Hur jag får den att blixtra till när den inte är monterad på kameran

Av Danielsan
Skrivet av smygolf:

Nikons blixtsystem är en fröjd att arbeta med och det öppnar upp för krativ fotografering, lägg till att du använder 2-3st då blir det Riktigt roligt När jag gick över till Canon så saknade jag verkligen CLS :/

Börja med någon av dom billigare blixtarna och känns det rätt kan du köpa en Master vid senare tillfälle.

Denna blixten ska vad jag förstått vara väldigt prisvärd. Om man skall trigga den externt och inte på kameran. Kan denna grunkan vara något?
http://www.ebay.com/itm/YONGNUO-Single-Transceiver-of-RF-603-...

Av Danielsan

Köpa extern blixt till D5200

Hej

Jag äger en Nikon D5200 och är nu på jakt efter en extern blixt.

Jag har kikat lite på http://www.ebay.com/itm/Yongnuo-YN-565EX-i-TTL-Flash-Speedlit...

Jag har aldrig tidigare fotat med extern blixt. Kan den Yonguo blixten va något för en nybörjare inom blixtar? Fungerar TTL med en D5200? Hur använder man blixten externt om den inte skall monteras på kameran. Vad behöver jag för tillbehör?

Alla tips är välkomna

Av Danielsan
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Har funderat på att skaffa den, men är lite rädd att den mer rycker än klipper? Hur upplever du den?

Beställde själv en förra veckan efter att ha kikat i denna tråden. Borde komma denna veckan. Hoppas den är bra. Är själv väldigt trött på de batteridrivna

Av Danielsan

Det blev en förhandsbokning av ps4 versionen :D. efter att ha sett klippet Mocka la ut kunde jag inte låta bli. Vill inte gå miste om Huntern även om jag kan tycka att det är ett fult säljknep.

Av Danielsan

Jag är med andra ord inte ensam om att vela

Att kunna spela som Zombie låter väldigt roligt men trist att det bara kommer finns tillgängligt för dom som förbokat. Kommer troligtvis släppas som en DLC senare men säkerligen kosta en del pengar också.