Inlägg

Inlägg som Icee har skrivit i forumet
Av Icee
Skrivet av Murpie:

Till er som har Nokia N9:

Jag har på allvar börjat funderar om jag ska ha en. Men de som avskräcker mig just nu är hur mycket man måste använda Nokias PCSuite som jag haft till en annan telefon och hatade.

Jag förutsätter att man behöver det när man uppdaterar mobilen, det gör man väl andra sidan bara typ två gånger om året.

Jag hörde dock någon skräckhistoria att man var tvungen att koppla ur internet till datorn när man skulle uppdatera, sådant lever jag gärna utan. Hatar att ingen mobiltillverkare förstår att jag inte vill ha deras buggiga klienter.

Men behöver man använda det fler gånger; t ex för att synka kontakter, mail, kalendrar eller filer som musik på datorn?

Jag har för mig att man med Google Nexus Prime (som jag överväger att köpa istället (men som ser sjukt plastig ut och inte har lika najs gränssnitt)) behöver man väl bara dra över musikfiler till en mapp?

Länge sen man läste här, nåja nångång skall man väll dra en kommentar.
Jag har aldrig haft telefonen kopplat till datorn annat än i masslagringsläge för att föra över lite musik. Allt sköts OTA, meddelande om uppdateringen kom som notifikation men väntade tills jag kom hem att ladda ner 800mb totalt (os + programuppdateringarnas totala storlek). Samma gäller kartor, bara klicka in dig i telefon och välja bland de 52? länder vilka du vill uppdatera.

Kontakter förde jag över från SGS med bluetooth (föredrar att inte ha dem på nätet), den synkar dessutom mot Android, iOs och Symbian. Du kan även synka mot Google Facebook och massa annat minns inte. Kan inte komma på när du skulle behöva Pc Suite. Sätter du dessutom igång developermode (flik i inställningar) kan du ssh till telefonen samt du får tillgång till terminalen och massa annat.

Enda jag kan rekomendera är att kolla vilka program du verkligen måste ha, kolla på Nokiastore om dom finns eller dra en fråga om de är pågång. Dyker förövrigt upp nya saker hela tiden. Tyvärr är de som med allt annat som gäller Meego att Nokia kommer inte presentera någon statistik.

Jag är mer än nöja och kommer inte gå tillbaka till Android innan dom har ett lika smart ui design kan lika bra köra dumtelefon då N9 blir så gammal.

Jag kan förövrigt inte förstå mig hur dum en VD kan bli. Man går väll för fasiken inte ut och säger att Symbian är en brinnande plattform och Meego är för dåligt utvecklat. Vi kommer nu att köra på Windows Phone men de tar 2 år innan vi är igång. Lite får man nog för fan tänka på aktieägarna. Skulle jag sitta i styrelsen skulle den idioten ha åkt ut direkt. Dessutom varje gång det pratas Windows åker kursen i ner och då det istället pratas N9 får kursen ett sving upp. Redan där borde det ringa klockor. Glad att man inte hade några stora pengar satsade då idioten tog över VD posten, att lyckas sänka ett företags aktiekurs med 40% tror jag det är nu kan de inte vara många som lyckats med.

Edit: Skall även ha kommit nu PC Suite i veckan som funkar fin fint till N9 utan massa krångel vid installation

Av Icee

Har ingen koll på SAR värdet.

Men

Nokia 2630 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Mobiltelefoner väldigt bra telefon för att ringa med (det står den snurrar symbian vilket inte stämmer, är nokia s40 på den) Har skaffat en sådan åt flera äldre människor bland annat farfar och han gillar den verkligen. Stora knappar, bra batteritid, lätt osv. Samt den verkar tåla lite helsikes med stryk. Han har tappat den hur många gånger som helst och fortfarande inte en skråma på den.

Av Icee

Har aldrig märkt av något sådant och den har nog vairt i backen vete fan hur många gånger sedan december. Enda jag har är att sliden är lite glapp då den flög x antal meter efter en råkade vifta till den med handen på fyllan

Av Icee

Då är det utan tvekan en n900, terminalen finns såklart med.
Där har du inga begränaningar och en väldigt hjälpsam comunity. Tycker du skall söka på youtube efter reviews på de telefoner du är intressera av.

Av Icee

Även de här gör att mojängen känns snabbare

http://www.youtube.com/watch?v=8SpNmTy1fvw

Går att göra med ett program som heter som heter Transitioncontrol från extras devel. Har ställt ner de flesta värden till nära 0, nu flyger den fram mellan vyerna

Av Icee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henrik21
Måste säga att något så dåligt som dessa två har jag sällan sett maken till. Otroligt plastig känsla. Mer gedigen känsla i min mycket föråldrade T630...

Annars så har du nog fått rätt bra tips i topicen så här långt. Skulle kanske säga X10 mini pro (den med tangentbordet).

Du blandar inte med någon annan. Just E71 har ju fått väldiga beröm för byggkvalitet. Nåja, skitsamma, mitt förslag bara.

Av Icee

Skulld tro att en Nokia E71 eller E72 skulle vara något för honom. Den förstår sig till och med min farffar som snart är 70 på utan problem. Riktigt affärsmobil ed grym batteritid.

Av Icee

N900 har för mig mycket bättre pingtid än valfri 3g sticka jag provat med. Trots stickan har full signal lyckas jag aldrig komma under 200ms med den. N900 klarar så länge den har 3g signal alltid under 100ms

Av Icee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anden12
N900 har MMS genom app.
Uppmätt hastighet med wifi i N900n kmr inte ens upp till g-standard. Så jag har svårt att tro att HD2 skulle komma upp i n-standard. :/

Stänger du av energisparläget på wifi kommer den att jobba lika snabbt som hemdatorn, MEN det äter batteri som faan.

Av Icee

anden12

Varför installerar du inte bara spotify då? De finns ju.

Av Icee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Ok tack för svar, Har för övrigt testat FM-sändaren i bilen idag och blev väldigt imponerad av ljudkvalitén faktiskt! riktigt bra!

Ta ner FM Boost från devel. Ett script som sätter FM sändaren på Max.

Du måste aktivera FM sändaren först och sedan köra scriptet (måste göras varje gång FM sändaren aktiveras)

För mig ökade styrkan från ca 10m på bilen till nästan 50m med scriptet.

Av Icee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Haha najs, har dock ingen PS3 har för mig att jag läst att Wiimote ska funka på nåt sätt då den använder bluetooth? hur gör man?=)

Yes Wiimote skall fungera, finns program att dra ner som gör att den kan användas som controller.

Av Icee

Jag knapprade lite på X6 då jag var och hämtade N900, tyckte den känndes tråkig i jämförelse.

Av Icee

Funkar googles navigering över huvud taget i Europa och vad kostar det? Använda utanför hemlandet är väll åtminstone att glömma då man inte kan använda den i offline mode.
Tycker åtminstone inte att googles kartor inte stämt ett skit då jag letat efter något.

Av Icee

Vill bara påpeka om N900 att du behöver inte ora dig för att kunna linux. Värsta som kan hända om du råkar intstallera något 3dje parts program från utvecklingsnivå är att du tvingas flasha om den (men du skall verkligen ha otur då, vet inte hur mycket skit jag provat och den har inte sagt emot ännu). Görs på 10min med en dator.

Har du dessutom kommit ihåg att ta en backup lite nu som då är det bara att dra in den och telefonen ser ut som före på nytt.

Av Icee

Nokias billiga modeller brukar tåla välsiga mängder stryk

Av Icee

Jag tycker ändå du skall berätta mera exakt vad du skall ha den till. Surfmaskin, spel maskin, bussnies maskin osv...

Några förslag Nokia N900 om du surfar mycket, gillar att få möjlighet att testa massa nytt, snurrar på Maemo (linux open source). Mycket emulatorer och gamla spel. Inte den bästa navigatorn ännu, endast beta version av Ovi Maps.

kika annars in på talk.maemo.org för grymm comunity.

Nexus One om du gillar att synka allt med google. Programutbudet växer snabbt på Android. Navigatorn använder Google Maps men ingen möjlighet att ladda ner kartorna för offline mode vilket betyder du måste vara konstant ansluten.

Iphone, grym spelmaskin. Den telefon som det görs mest reklam för, mycket program. Dock helt och hållet låst till vad apple godkänner. iTunes gäller för allt så länge du inte jailbreakar den. Nagivationsprogramet TomTom vill jag minnas kostar 60$.

Nokia E72 om du vill ha ren bussnies lur med grym batteritid. Dock ingen bra surf eller spelmaskin.

SE gäller om det är bäst kamera som gäller, verkar dock vara väldigt buggiga telefoner.

Mina tips, använd youtube för att kolla reviews på dem.
Själv har jag N900 och vet idag ingen telefon som motsvarar den, gillar öppenheten som den ger, men det är personlig åsikt.

Av Icee

Med de kraven N900 lätt.

Av Icee

Jag tycker den verkar rätt säker. I och med uppdaterigen som kom nu idag har det lagts till en widget som länkar till MeeGo (nya samarbetet mellan Nokia och Intel) Kommer att funka på både Arm och x86 processor, totalt open source. Är en samanbyggning mellan MeeGo och Maemo.
Troligtvis kommer det Os:et även att funka på N900 också (finns ingen 100% garanti ännu). Iofs vet jag idag inte riktigt vad N900 saknar. Flas 10 är lovad. Nya funtktioner i och med nästa uppdatering som kommer i slutet på månaden.
Det må snacks om Apple och Android men dom saknar nästan mera saker idag än Maemo
Just my 5 cents
.

Av Icee

Tycker det låter som det är en E72 du skall ha. Webläsaren är inte den bästa men med opera mini skall det åtminstone funka helt okej.