Inlägg

Inlägg som nachoman har skrivit i forumet
Av nachoman

Det har alltid funnits bottar på reddit, men nu med AI:s intåg är det väldigt många.

Google tränar sin AI genom att bara hämta in data (gissar jag). Men vi har andra AI som även skriver inlägg, det finns ryssar, kineser och många många som nu går från "trollfabriker" till AI. Vilket leder till trådar där det mest är bottar som skrivar till varandra.
Det går inte att träna en AI på vad andra AI skriver, så när den andelen blir för hög på reddit är det upplagt för fel.

Det kommer bli ett så stort problem på våra stora forum (reddit, Twitter, Youtube etc.) att de kanske inte kommer att gå att använda utan att identifiera sig med typ bankid. Eller så får man hålla sig till nischade forum som typ sweclockers.

Av nachoman

Fantastiskt spel. Masshysterin visade sig vara en väldigt högljudd minihysteri. Synd att det det tog fokuset från ett spel som i mångt och mycket matcher filmerna i känsla.

Av nachoman
Skrivet av Curik:

Vad är det i "senaste uppdateringen av Unreal-motorn" som ersätter 25 grafiker?

Det tenderar att bli så hysteriskt (och fånigt) när AI diskuteras som något som unikt ersätter mänskliga förmågor. Speciellt när man samtidigt pratar om en spelmotor som Unreal, där hela tanken är att du ska slippa anställa ett helt team för att spendera år på att göra en egen motor.

Finns massa filmer på Youtube om senaste uppdateringarna som låter dig skapa något på några timmar som innan tog flera dagar/veckor.
Så visst ersätter det människor som jobbat med detta, det är varken hysteriskt eller fånigt.

Av nachoman

Är inte detta en följd av senaste uppdateringarna av Unreal-motorn? Mindark är bara först ut, eller så är det bara nu det blev en nyhet. Det kommer vara många 3D-artister som får se sig om efter nytt jobb.
Tänk dig att motorn du älskar att jobba med har blivit så bra att den ersätter dig helt.

Av nachoman
Skrivet av totte1015:

Måste det börjas länka rent skräp till Amazon?
Det är inte ett fynd bara för att det råkar vara billigt. Måste vara lite kvalité med.

SNÄLLA börja inte länka amazon skräp som är av helt okänt fabrikat med suspekta recensioner!

Bissell är inget okänt företag. Ett av de större på andra sidan Atlanten.

Av nachoman
Skrivet av lunkwill:

Seriös fråga från någon som inte byggt dator på ett par år; vad är det som gör det moderkortet värt 3x enklare moderkort? Den kostar ju lika mycket som ett moderkort + CPU…

Noterat att moderkort för 4k inte verkar ovanligt längre, nyfiken på varför.

Enbart status, det finns inget i de moderkorten som gör dem värda 3x pengarna.

Av nachoman
Skrivet av PlogarN97:

Varför det? Amazon kör väl på liknande koncept? Och det är väl mycket framgångsrikt?

Ser inte varför detta koncept inte skulle fungera på svenska marknaden.

Oavsett vad ni köper - läs på innan. Det är mitt råd!

Klart CDON tappar resumé om de fortsätter släppa fram liknande erbjudanden och inte tar ansvar...

Av nachoman
Skrivet av ylledjur:

Det är inte CDON som säljer den. De är bara mellanhand för köpet. Däremot kan man tycka att de borde ha bättre kontroll på de företag som säljer via deras hemsida.

Jahaja CDON Marketplace var nyhet för mig, bra att veta.
Jag ser nu att kablarna säljs av något annat företag och man får hoppas att CDON tar ansvar för sånt här svindleri, de lär snabbt tappa resumé annars. För är jag inte nöjd med produkten kommer jag ge CDON dåligt betyg på Prisjakt.

Hur fungerar det med garanti och sånt för dessa produkter där CDON bara är mellanhand? Känns ju som att det kan vara en hel del källarföretag som bara finns en kort tid som använder CDON Marketplace.

Av nachoman
Skrivet av Rutger Janåker:

Det är kanske värt att påpeka att detta är billiga kinesiska ful-kopior (som användes på egen risk). Ordinarie pris är definitivt INTE 599 kronor. En del i den nya vågen att köpa saker billigt från kina sedan sälja i Sverige för att tjäna snabba pengar.

Ja, det är ju rent svindleri, riktigt dåligt av CDON.

Av nachoman

Fick du löst detta?
Jag har inte haft problem innan, men efter en ren ominstallation av Windows 10 så har jag samma problem som du beskriver. Jag satte i en SSD när jag köpte den och uppgraderade till Windows 10 så fort det gick och har aldrig haft några problem. Tills nu då.

Av nachoman

@Hurtigbullen:
Jajamän inga problem att byta hårddisk, förutom att det är lite pill med ett gäng pytteskruvar för att få bort bottenplattan. För mig tog det kanske 10 minuter att göra ett byte.

Av nachoman
Skrivet av radx:

När jag läser nåt om Copyswede kan jag inte låta bli att bli lika förbannad som när jag läser något sjukt ifrån extremevänster.

Inte så konstigt när denna lagen är "kultur"-skaparnas våta dröm. Det är bara extremvänstern som är för att behålla systemet som det är idag.

Av nachoman
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Nja, den stora skillnaden i mitt tycke är att det inte är några ledande företrädare för MP som hävt ur sig detta, utan enbart pressen som tagit del av vad en arbetsgrupp tagit fram. När det gäller SD handlar det allt oftare om just ledande företrädare som kommer med de mest horribla påståenden direkt i media och som sedan också kritiseras.

Det blev en liknande grej av detta då Centerpartiet för några år sedan hade en arbetsgrupp som tagit fram förslaget att vi ska ha helt fri invandring till Sverige. Men det var likadant där att det var just arbetsgruppen som tagit fram detta då man vill utmana sin egen politik med extrema förslag för att inte stagnera.

Det är inte sant, det som arbetsgrupper eller liknande presenterar är oftast förankrat hos ledningen. Det är inte något man tar fram för att "utmana sin egen politik" utan det är något man tycker är realistiskt, sen blir det inte alltid politik, som i detta fall, man ser att opinionen är allt annat än för förslaget och det kan betyda tappade röster. Tro inte annat än om MP verkligen kunde driva igenom ovanstående förslag så skulle de det.

När det gäller Centerpartiets idéprogram om fri invandring så sa Lööf "att arbetsgruppens jobb under ett år var djupt förankrat i C, och att 220 partikretsar och cirka 10 000 personer ingått.". Även där gjorde dock opinionen att man vände kappan efter vinden, de hamnade under riksdagsspärren i mätningar och vips så var den formuleringen borta, men tro inte annat än att det fortfarande är deras politik, dock omskriven i massa fluff nuförtiden.

Av nachoman
Skrivet av Yorgo_:

Är det bara för mig sida 141 i Tipstråden som spökar? Klickar på sida 141 men kommer bara tillbaka till 140.

Det är samma för mig

Av nachoman

Det är svensk moms som gäller vid köp från Amazon UK.

Av nachoman
Skrivet av Marcusk:

Då gör de fel. Enligt "Ångerrätten gäller även om du har varit tvungen att förändra varan för att kunna undersöka den." så ska det inte vara några problem med det de klagar på.

Jupp, man har alltid rätt att öppna förpackningen för att undersöka varan man köpt, även om det innebär brutna plomberingar eller att man varit tvungen att klippa upp en förseglad förpackning. Högst troligt får man även montera sitt grafikkort för att se hur det låter etc.
Så här säger ARN i en dom angående en mobiltelefon
"Konsumenten har även rätt att göra sådana ingrepp i varan som är nödvändiga för att kunna undersöka den, även om varan därigenom undergår en värdeminskning."

Så stå på dig Frasse

Av nachoman

Som jag skrev försvann ini-filen från modemet och med den alla inställningar som tdc har gjort på modemet innan de skickar det till dig. Ergo, det kan inte uppdateras automatiskt längre.

Av nachoman

TDC speedtouch nytt firmware, har någon en TDC-ini fil

Hej,

Jag uppgraderade mitt firmware på mitt 780wl jag fått från TDC. Detta gjorde jag i ren frustration då mitt internet gick ner hela tiden.

Problemet är bara att ini-filen försvann också. TDC har en egen "template" för just sina inställnignar som styr hur modemet kopplar upp, jag har frågat TDC efter denna men fortfarande inte fått något svar.

Så jag undrar om någon med TDC och deras modem kan ge mig ini-filen eller templaten. Det borde funka med vilket TDC speedtouchmodem som helst då jag tänker ändå bara tänker använda den template som grund till en egen.

För att få ini-filen då.
1. telnetta in på modemet, använd admin-användaren, väl inne skriv config save filename=tdcdump

2. ftp:a in på modemet, använd admin-användaren, väl inne gå till dl (cd dl), väl där borde det finnas en tdcdump.ini fil. Det kanske finns någon template fil eller annan .ini-fil där redan. Hämta hem alla filerna (get <filnamn>).

3. antagligen står det login-namn i ini-filerna, ta bort dessa isf, sen kan du klistra in innehållet här.

Av nachoman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrjean
Men snälla du... om din kombination är möjlig kan du väl ringa upp Apples ekonomiavdelning och berätta det... suck. Jag tror nog att de vet LITE mer än vad du vet om ekonomi.

Åhh nu kom "snälla du" också, tog sin tid, men jag tror inte du fattade någonting... att Apple fattar ekonomi och kan ta överpriser för sina datorer betyder ju inte att det är bra, eller hur?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrjean
Så är det inte. Varför tror du att IBM har sålt sin PC-division förresten? För att den har gått med stora förluster de senaste åren. Dell är dock ett undantag.

Öhh ok, så Lenovo som köpte pc-divisionen kommer att gå med förlust också eller?! Sen har inte deras pc-division gått med stora förluster, den gick med vinst, ibm tyckte dock inte den passade in i deras strategi. Bra att du har ett exempel som är felaktigt som bevis på "nästa alla andra datortillverkare"...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrjean
Att datorer skiljer i pris mellan olika länder har att göra med skatter och moms tex.

Ok, nu var ju mina priser utan skatt/moms, tyckte jag skrev det ganska klart.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Twin_Pixel
Jag tror det är ganska säkert att säga att de flesta använder kabel till sina stationära datorer.

Ok säkert sant, men jag och de flesta jag känner har eller kommer att köpa trådlöst nätverk även till sina stationära. Det är fult och jobbigt med sladdar som ligger över golven.

Av nachoman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrjean
Tror du att det är någon välgörenhet Apple sysslar med? Din kombination är inte möjlig om man ska få in lite pengar också. Till skillnad mot nästan alla datortillverkare så går faktiskt Apple med vinst dessutom.

Hahahaha så att apple tar överpriser av de få fanatikerna som finns kvar och därför visar vinst är något bra? Klart min kombination är möjlig.
Men varför inte försvara coops och icas priser, kom igen de måste ju visa vinst, klart jag vill betala mer... Varför inte sluta handla på nätet och på köpcentrumen, de små bolagen i citykärnorna måste ju visa vinst.
Jag skulle säga att nästan alla andra datortillverkare visar vinst...
Å hur kan svenska apple ta 4.556 sek innan moms när 599$ blir en 4150 sek. I Storbrittanien kostar den 4.380 och i Tyskland 4.590. Det känns som marknaden styr, svenska och tyska macköpare är mer beredda att betala mer... antagligen lite dricks för att de tycker apple och jobs tjänar för lite pengar