Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala

Resultaten lyser med sin frånvaro!

Av xplane_uppsala
Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av addebosse
Jaha ja. Så du menar alltså att NorthQ-agget inte skulle orka driva ett X1800?

Det går säkert men stabilt blir inte det systemet och det finns fler än ett inlägg om märkliga fel som kan uppstå här på detta forum som med stor säkerhet har med dåliga nätagg att göra...

Det finns inga billiga bra nätagg, bland det bästa man kan köpa är Antec Phantom, framförallt är 350 wattaren mycket bra.

I mikrodatorns jämförande test förra året kom den på en överlägsen första plats... Inte dåligt för ett nätagg som inte har någon fläkt!

Av xplane_uppsala

Som alltid annars och denna tråd är inget undantag så har dom flesta för sig att det räcker att enbart titta på hur många watt ett nätagg klarar av att leverera eller vad det utger sig för att leverera....

Ni har alla helt fel, det enda som är viktigt är hur många ampere som nätagget klarar av att leverera. Till ATI:s kort i serierna X1800 och X1900 är kravet att nätagget klarar av att ge minst 30A intermittent dvs vad nätagget klarar av att ge ut hela tiden, inte bara under en kort tidsperiod.

Nätaggen som Addebosse här ovan hänvisar till är bra exempel på två medelmåttiga nätagg, det billigare klarar av att ge 31.6A och det dyrare kvalitetsagget klarar av 30A precis...

Som sagt stirra er inte blinda på vad tillverkaren anger som max effekt, kolla in vad specen säger vad nätagget verkligen klarar utav. Tagan agget utger sig för att vara ett agg på 480W men i själva verket klarar det bara av ca 360W...

Det är riktigt riktigt dåligt och dessutom är det riktigt dyrt för den klena effekten.

Av xplane_uppsala

Endast TCO-99 och jävligt dåliga betraktningsvinklar plus att garantin inte är något att hurra för...

Inte något jag skulle betala drygt 3500:- för.

Här har du en mycket bättre skärm:

http://www.dustinhome.se/dacsaportal/?ProdID=5010090593

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Har jag sagt att en produkt är mindre värd för att dom ljuger om datumet? Nej, just det.
Men poängen är att det är helt jävla onödigt att ljuga. Man får ett intryck av att dom är oseriösa då.

Hur kan du påstå att dom ljuger överhuvudtaget? Tror du verkligen att dina inlägg här får dig att framstå som speciellt seriös?

Jag tycker du skall be netgiganten om ursäkt här och nu!

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Ok, då ska jag anmäla er för att ni ljuger på eran sida! Har tagit screenshots så tro inte att ni kan ändra det såhär i efterhand. Knappast att en seriös sida skriver in att de får in sina produkter då de inte ens en gång fanns.
Hur kommer mam på sådant gentligen, Denna produkt inkom i vårt sortiment måndag 28 november, 2005. Asså snälla tror ni folk är så dumma (som antagligen ni är) och köper saker från en sida där det står en lögn under nästan varje produkt?

Ni tänker såhär:
Höhö, vi ska lura folk på deras pengar och för att det ska se lite troligare ut så skriver våran helt oerfarna (på datordelar etc.) kodare ut ett datum där nere så det ser troligt ut.

Om det inte är så, vilket jag tvivlar på att det inte är, så måste erkänna att jag har haft fel. Men nu när jag surfar in på eran sida upptäcker jag små fina lögner överallt.

ps. Netgiganten.se vad e det för nick?? är du korkad eller? Sämsta nicket jag hört. Förlåt men det låter riktigt fjantigt, dessutom så blev du medlem igår, grattis.

Men hallå, vad spelar det för roll överhuvudtaget om det står ett datum som intet på något sätt har med själva produkten att göra, produkten är ju knappast mindre värd om det skulle stå 28 januari 1860.

När man läser dina inlägg så får man intrycket av att du är förbannad över deras låga priser, inte över produkterna som sådana.

Nää du är helt ute och cyklar eller något och att komma med ett påhopp som du gör mot en ny medlem och påstå att hans eller hennes nick är det sämsta du har sett är riktigt jävla dåligt, anmäler ingen annan dig för personligt påhopp och dåligt uppförande så gör jag det.

Av xplane_uppsala

Köp ny skärm eller reparera den du har.

Av xplane_uppsala

Hur intressant är det att bara hänvisa till ett resultat sådär...

Det är flera som postar sina resultat men som av olika anledningar inte har en länk till ORB...

Det är ju inte så seriöst men det kanske är tanken...

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av storsnusaren
Jag citerade bara microdatorns test eftersom det togs upp tidigare i tråden

Trots allt så krashade ju deras system med "bara" ett antec truepower 550W (dåligt nätagg?? nja).. sen skulle de ju självklart inte behövt ett ocz 600w för att hjälpa det andra kortet!

Ett Antec truepower 550W klarar inte av att ge mera än ca 385W intermittent, det är faktiskt riktigt dåligt av ett nätagg som utger sig för att vara på 550W.

Det blir ca 32A på vad det agget klarar av att ge konstant och då är det ju inte konstigt att riggen går ner då det är en bit kvar till 38A som är minimikravet.

Det gäller att veta vad man snackar om eller skriver om i just detta fallet

Av xplane_uppsala

Det är absolut ingen eller väldigt liten skillnad mellan grafikkorten i olika prisklasser när det kommer till att visa statiska bilder på en skärm så som är fallet med digitala bilder. Då duger tom ett grafikkort för 500:- Lika gäller för att spela upp dvd filmer då även dessa kort har hårdvarustöd för avkodning av filmerna.

Det är endast spelen som kräver sina kort för att det skall se snyggt ut och flyta på.

Av xplane_uppsala

Det är tveksamt då ditt nätagg inte klarar av att ge mer än ca 315W intermittent och det blir 26.25A och enligt denna sida:

http://www.slizone.com/object/slizone_howtobuild_2.html

Så ligger kravet på minst 26A för ett komplett system.

Av xplane_uppsala

Tillverkarna av skärmar vill gärna framhäva hur pass snabba just deras skärmar är men som Vicotnik skriver så beror oftast resultaten på hur man mäter och vad.

Den bästa mätmetoden "Inte för tillverkarna" är att mäta tiden som det tar för en enskild pixel att byta från vitt till svart och till vitt igen. Mäter man på det sättet så kommer dom allra flesta skärmar hamna på ca 20-25ms men nu mäter dom flesta tillverkarna tiden det tar för samma pixel att byta från vitt till grått eller någonting mellan vitt och svart och sedan räkna fram ett medelvärde av sina resultat...

Det är då man får dessa fantastiska siffror på allt mellan 2-12ms.

Det man däremot kan säga med säkerhet är att snabba paneler förlorar en hel del i betraktningsvinklar. Visst sitter man exakt mitt framför skärmen så spelar det ingen som helst roll men vem gör det under sin tid framför skärmen.

Då tycker jag det är viktigare att kolla efter vad man som kund har för möjligheter att få sin skärm utbytt om en eller flera pixlar skulle vara felaktiga och hur lång garanti tid man har på skärmen.

Och framförallt testa skärmarna med film och spel innan ni köper, vad som är angivet på papperet stämmer väldigt sällan i verkligheten.

Av xplane_uppsala

Man tar sig för pannan när man läser inläggen här... Det är inte antalet watt som är viktigt det som är viktigt däremot är hur många ampere nätagget klarar av att ge på 12 volts linan.

ATI själva anger att nätagget skall klara av att ge minst 38A på 12V. Det betyder ca 460W minimum för att klara av ett komplett system.

Säga vad man vill om mikrodatorns test som några här vill göra gällande, dom som skrev det vet ingenting om vad som kännetecknar ett bra nätagg.

Av xplane_uppsala

Maken till oseriös trådskapare får man leta efter... Till er övriga säger jag bara lägg ner vill han inte svara på frågorna så ställ inga nya heller...

Av xplane_uppsala

Jag skulle inte lägga en krona för ett begagnat ATI 9700 Pro, när det finns nya kort som är billigare än vad som är skäligt att ge...

Av xplane_uppsala

Re: Re: standard eller lägsta Timings

Citat:

Ursprungligen inskrivet av McMoj
Det är "originaltimingsen" på minnet dem skriver ut.. Mina 400mhz 3-3-3-8 minnen körs i 436mhz 2.5-3-3-7, dvs högre klockfrekvens och lägre timings... Vilket ger mycket bättre prestanda!

Mycket bättre tillåt mig tvivla... I följande artikel testas om det verkligen blir så stor skillnad i prestanda mellan högpresterande minnen och mera vardagliga timings...

http://www.tomshardware.com/2006/03/31/tight_timings_vs_high_...

Skillnaden är i bästa fall 2% om ens det i dom flesta fall...

Mycket bättre... LOL

Av xplane_uppsala

Att påstå att värmeenergin i detta fall går upp i rök eller något annat istället för att omsättas i värme är faktiskt att tala emot fysikens lagar och i samma stund tala om vilken stor idiot man är...:)

Av xplane_uppsala

Hur söker du när du inget hittar på google om 7900GTX?

http://www.tomshardware.com/2006/03/09/ati_and_nvidias_same_d...

Av xplane_uppsala

Om ni är oroliga för att få en skärm med döda eller felaktiga pixlar, köp EIZO, enda tillverkaren som medger byte av skärmen där endast en pixel är trasig/felaktig...