Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala

Sander är sur och han har gjort bort sig rejält, framtiden får utvisa om han har satt sin sista potatis och någon vill publicera hans artiklar i fortsättningen. Jag tror inte det.

Av xplane_uppsala

Ingen radio inget köp...

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av symetric
unvital:

har du stoppat i en slang inne i reseratorn som gör att vattnet som kommer in inte sprutar rakt in i pumpen än? det ska väl finnas slangfästen inne i reseratorn också, om jag inte minns fel. om du stoppar in 20cm slang där kommer du få bättre mixat vatten. kan ge lite bättre temperaturer

Haha den var lite kul...Varmt vatten stiger uppåt och kallt sjunker så en slang i reseratorn gör varken till eller från, detta kallas för konvektion förövrigt fungerar luft på samma vis.

Det uppvärmda vattnet har lika stor chans som en glasspinne i helvetet att kunna tränga undan det kallare vattnet...trots att in och utlopp sitter mindre än 50 mm från varandra dock sitter utloppet på pumpen ca 35 mm ovanför inloppet. Pumpen suger vattnet till reseratorn den har ingen tryckande funktion.

Zalman själva rekommenderar att man inte fyller upp Reseratorn till mer än 75-80% det är dock ingen fara att fylla lite högre än så lämna ca 10-15 mm under gängorna, vattnet expanderar inte så mycket att det finns någon risk för läckage.

Min Reserator klarar att kyla processorn och grafikkortet till ca 44 grader under intensivt spelande, jag har haft den i min ägo i drygt ett år och under den tiden har jag fyllt på ca 1.5 liter vatten som har dunstat bort.

Vänligen Tomas

Av xplane_uppsala

Ja ganska cool burk vi har ganska lika grejor iallafall när det gäller hd,ram men inte i övrigt jag kör helt och hållet med föregångaren Reserator kort och gott och med ett fläktlöst nätagg på 350W.

Raptor diskarna presterar i RAID-0: Burst 121.4Mb/s och i average read 99.8Mb/s

Av xplane_uppsala

Tack för denna test Sweclockers!

Så här skall det se ut, denna test lämnar inget åt slumpen och man har verkligen testat produkten ur en konsuments synpunkt dvs med en ekonomisk aspekt.

Verkligen kanon hoppas vi får se mer av detta.

Återigen tack och bock!

Av xplane_uppsala

Återigen försöker sweclockers framstå som seriösa men dom faller på målsnöret...

Här påstår man att det finns en eller flera myter om externa hårddiskar men man kan inte redogöra för någon kanske för att det inte finns några!

Om testet skall vara riktigt seriöst så hade ni väl kunnat som tidigare påpekats skiftat diskarna mellan lådorna och för att ytterligare komplicera det hela montera diskarna i erat chassie och mätt temperaturerna på dom där...

Testet som sådant är vällovligt men inte mera men det var kanske inte målsättningen med det.

Vänligen Tomas

Av xplane_uppsala

Vad mera specifikt gjordes för att sätta disken under hård respektive lätt belastning?

Av xplane_uppsala

Det där är ingen espresso jag skulle vilja ha 5 bar i tryck på ångan är alldeles för lite dom flesta andra kaffemaskiner av kvalité manuella och automatiska håller ett tryck på minst 15 bar!

Vidare så var det alldeles för mycket vatten en espresso av klass innehåller inte ens en fjärdedel så mycket vatten som det var i det glaset på lika mycket kaffe, därav det högre trycket. Man vill ju få ut så mycket smak man kan ur en given mängd kaffe, det får man inte ur den maskinen.

30 papp för något man inte behöver betala mer än 5 tusen för dock är den manuell...

Mvh

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thiesen
Synd bara att man är 34 bast och kanske är lite för gammal för lego... aja... man får la hoppas att polarna köper lego åt sina ungar så att man kan sno lite av dom...

Men nog fasiken vore det fräckt...

Gör som jag skaffa dig ett barn och köp lego till honom/henne så är det löst och andra sidan blir man aldrig för gammal för lego, jag är 39 och jag tycker att lego är coolt fortfarande...;)

Av xplane_uppsala

Jo hej, en mini som kostar 5000 duger inte mycket till. 256Mb ram är ett skämt speciellt i Mac OS X då dess minneshantering lämnar en del att önska.

Macarna är kräsna på vilket minne man stoppar i dom och minnespinnar på 1Gb är inte billiga om det skall vara lite kvalite på dom och då räcker inte 5 papp.

Vidare så är inte grafikortet någon höjdare ett ATI 9200 med 32Mb Vram! Och det är ett otal ägare utav minin som kan rapportera problem med diverse skärmar och DVI kablar när det gäller flimmer och andra störningar i upplösningar över 1024x768.

Inte nog med att Apple säljer sina datorer dyrt man får betala för gårdagens teknik med....;)

Av xplane_uppsala

Vad är det för pris på produkten?

Av xplane_uppsala

Ja vi kan ju vända på kuttingen för att visa på vad jag menar...Om testet hade varit hörlurar hur skulle man då ha gjort, skulle man ha testat alt provlyssnat varje modell av hörlur med olika cd spelare då eller skulle man använda sig av en och samma till alla modeller?

Om nu Sweclockers vill framstå som seriösa testare eller i vart fall personer som man kan lita på när det gäller omdömen om olika datorrelaterade produkter så får man banne mig se till dom som skriver om produkterna inte är amatörer.

Som läget är nu så gagnar det ingen det är möjligt att vi som läser testerna inte betalar för det men dom som skall tillhandahålla produkterna ifråga vem tror ni dom väljer att recensera sina produkter, glada amatörer eller?

Mvh

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dahl
Lite trisst med den här lådan är att den känns otroligt B när man kollar på deras kylsystem om man tex kollar på en TNN från Zalman känns det mer som kvalite.

Speciellt med tanke på att den är drygt hälften så dyr som Zalmans alternativ och TNN500 AF fungerar bevisligen med snabba prollar och grafikkort vilket inte gäller för mCubed HFX.

Av xplane_uppsala

Speciellt varm blev inte processorn säger inte så mycket hur mycket i grader räknat?

Jag har skrivit det förr om denna låda, jag tvivlar fortfarande på att den klarar utav att kyla en processor på 120W passivt och ett tillhörande grafikkort, det finns en anledning till att man inte har kört den med en prolle på 120W

En AMD Athlon 64 3500+ Winchester förbrukar bara 67W vid full belastning och med den processorn så ligger temperaturen på ca 57 grader... och då hade dom bara ett Ati 9600 som grafikkort

http://www.hifiatx.com/

Montera då dit en processor på 120W så inser man snart att temperaturen drar iväg ordentligt...

Lycka till!

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PsychoSaurus
Angående hörlurarna så har ett antal alternativ använts. Oavsett vilka så har de ingenting med spelaren att göra. Hade jag fått en spelare komplett med hörlurar som den säljs med hade det varit annorlunda.
För ljudkvalitén så har jag inga möjligheter att mäta exempelvis frekvensomfång m.m. så det är endast min subjektiva bedömning.

Om det är något mer är du väldigt välkommen att kontakta mig via e-post på adress tomas@sweclockers.com

Misstolka inte detta svar, även negativ kritik uppskattas i stor mån.
Tack för att ni läser mina tester.

Tack för ditt svar men om du verkligen tror att lurarna inte har med ljudet att göra när man testar en mp3 spelare så bevisar det bara hur inkompetent du är inom detta område.
Det är klart som korvspad att resultatet blir olika om man lyssnar med ett par HD600 för ca 3000:- eller ett par COSONIC för 29:-…

Lurar för 29:- är väldigt förlåtande mot alla ljudkällor med tanke på att dom inte klarar utav frekvenserna som lurar för 3000:- klarar så det hade varit helt på sin plats att redovisa vilka modeller av lurar du har använt för att komma till din slutsats. Vidare så hoppas jag att du använder dig utav exakt samma lur när du provlyssnar spelarna du testar eller var detta
test det första du gjorde inom genren.

Det är helt ok att använda sig utav lurarna som följer med spelarna ifråga men om man testar och jämför den ena mot den andra så är det väldigt viktigt att ha någon referens i sammanhanget för att kunna göra någon som helst jämförelse spelarna ifråga subjektivt eller objektivt spelar ingen som helst roll i sammanhaget.

Av xplane_uppsala

Sicket produkttest...Om man nu tar dom orden i sin mun förväntar jag mig iallafall lite mer kött på benen...

Man säger att man skall titta närmare på överföringshastigheten som skall vara något utöver det vanliga och detsamma skall gälla för ljudkvaliteten med, men vad sker då?

Inga som helst diagram som kan vidimera det faktumet att ljudet verkligen är bra, hur är frekvensgången, vilka lurar har man provlyssnat med speciellt som inga följde med spelaren ifråga...?

Överföringshastigheten nämner man bara som:

"Överföringshastigheten är också något som vi är imponerade av. D Cube utnyttjar USB 2.0-gränssnittet väldigt väl och det tar inte alls lång tid att fylla hela spelaren"

Hur väl och hur lång tid hade väl varit på sin plats att redovisa här....Eller?

Jag är böjd att hålla med övriga här att ni på sweclockers nog bör fundera över på att lägga ner dylika tester på detta forum...

Speciellt som testet ifråga snarare skapade mer frågor än svar. Låt kvalificerat folk sköta testandet. För Tomas Eriksson är det inte!

Av xplane_uppsala

Knepig produkt bild...Var är bildskärmen och tangentbordet?

Av xplane_uppsala

Antec Lanboy är det chassiet du letar efter...

Av xplane_uppsala

En AMD 64 3500+ Winchester förbrukar ca 67W så det är en bit kvar till 120W...;) Och en FX prolle med samma Ghz förbrukar ca 89W...Det finns säkert som amen i kyrkan en anledning till att dom inte skall köra en Snabbare processor som förbrukar mer än ca 67W

Lådan hanterar med stor säkerhet inte processorer över 70W med deras passiva kylare/chassie.

Mvh

Av xplane_uppsala

Den lådan ser ganska intressant ut men jag är ganska säker på att den inte klarar utav snabbare processor än 3.0Ghz och grafikkortet då...?

Zalmans låda må vara ett monster men den är väldigt genomtänkt dock lite dyr men den har sjunkit en del sedan den kostade ca 10500:-.

Finns att köpa nu för ca 8500:-...:)