Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala

Everest kostar pengar numera...

Av xplane_uppsala

Jag har haft en reserator så jag vet hur den fungerar men den klarar inte att kyla mitt grafikkort och än mindre två i crossfire som jag har planer för inom en snar framtid. Och reseratorn presterar inte bättre med högre flöde, jag har provat.

Jag vill ha den största av dom största just för att jag planerar att köra systemet utan några fläktar alls, jag skall kolla upp vad en bilkylare kostar men har svårt att tro att den blir billigare än Evo 1800.

Av xplane_uppsala

Med tanke på att du skriver att radiatorn inte är lämplig för vattenkylning så kan du inte ha läst min trådstart ordentligt. Det finns inget självändamål med ett högt flöde. Kolla in pumpen som används i Reseratorn, den ger ca 150-300l/h beronde på lyfthöjd och den fungerar ypperligt.

Rörlängden i Evo 1800 är 21 meter och den totala värmeavgivande ytan ligger på ca 4 kvadratmeter, med tanke på att Reseratorn har en yta på ca 1.25 kvadratmeter så förväntar jag mig att Evo 1800 inte kommer att prestera sämre iallafall.

Av xplane_uppsala

Du läste uppenbarligen inte mitt inlägg i trådstarten ordentligt.

http://www.hard-h2o.com/review/radiadores/airplex-evo1800.htm...

Ovanstående sida är på spanska men till och med du borde se att den radiatorn fungerar som det är tänkt och den fungerar med en pump som är mindre än den jag har för tillfället. Btw min pump har en behaglig ljudnivå, dvs den hörs inte alls eller är lika tyst som min förra reserator. "välj vilket som passar"

Av xplane_uppsala

AC Airplex Evo 1800

http://www.vcore.dk/shop/productinfo.asp?id=2222

Är det någon på detta forum som har erfarenhet av denna gigantiska kylare? Jag har planer på att köpa en för att använda den som en passiv radiator för att kyla mitt system. "AMD 64 4000+, 1st alt 2st X1900XT, 4 st hårddiskar. Har inga planer på att överklocka något.

Som pump till detta system har jag en Eheim 2026 Professionel; http://www.eheim.com/pro2.htm

Ni som anser att denna kylare är för stor eller överstiger mina nuvarande och kommande behov behöver inte skriva någonting.

Alla andra erfarenhetar mottages med glädje.

Mvh Tomas

Av xplane_uppsala

Alla bios på nyare moderkort har den funktionen...

Av xplane_uppsala

Jag har en VF-900CU som kyler mitt X1900XT, i lägsta hastigheten så har jag 46 grader i idle och 71 grader i load, med fläkten på högsta så ligger temperaturerna på 43 resp 56 grader

Av xplane_uppsala

Köp ett passivt nätagg istället, både Antec och Silverstone har sådana.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
någon 100 lapp du får betydligt mera prossesor 3700 + är den snabbaste single amd 64an i dag tror jag

Ta reda på fakta innan du skriver först...

Av xplane_uppsala

Har du avinstallerat dom gamla drivrutinerna innan du installerar dom nya? Om inte så gör det först, det finns att ladda ner et avinstallationsprogram från ATI som heter CAT uninstaller.

Sedan skall du klicka på avbryt i rutan som dyker upp där det står att ny maskinvara har upptäckts och därefter startar du installationsprogrammet för catalyst drivisen.

Av xplane_uppsala

Det många missar är att den angivna effekten på nätaggen är vad den totala effektförbrukningen ligger på, inte vad som verkligen levereras ut till komponenterna. Det går ju åt en del energi att omvandla 230v till 3.3v, 5v och 12v. Ca 30% försvinner där så då återstår ca 70% som man kan använda.

Låt oss säga att ett högst normalt nätagg är på 450W, dra bort 30% och du har 315W eller 26.25A... Som du kan använda, resten har försvunnit i värmeförluster.

Det finns några få nätagg som har en effektivitet som ligger över 80% och dom är inte billiga, men dom är väldigt bra.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Vem har pratat 10A? Inte jag iaf, LÄS vad jag skriver! Mer än 10A ENBART för X1900XT skrev jag. Alltså måste agget klara bra mycket mer.

Man blir så trött på den bristande läsförtåelsen.

Edit:

Jag har aldrig sett någon prata om 1000w för sli. Dina överdrifter gagnar ingen. Att bygga en korrekt dimensionerad PC är tydligen över din horisont. Bygg då till dig själv, men låt bli att lura andra.

Edit2: xplane_uppsala, mycket bra skrivet. En liten sak dock, intermittent är vad agget klarar korta perioder som max. Det andra heter kontinuerligt och är nog det du menar.

Helt riktigt, kontinuerligt var ordet jag menade... För tidigt på dagen.

Av xplane_uppsala

När skall folk lära sig på detta forum att det inte är antalet watt som är angivet på nätagget som är det intressanta...

Det har ingen som helst betydelse om det står att nätagget är på 375W eller 300W....

Klarar ditt nätagg av mer krävande grejor än vad joppepoppe har på ditt 375W agg så var säker på att ditt nätagg ger mera än 375W...

Återigen det är inte antalet watt som är intressant det är antalet ampere.

ATI rekommenderar ett nätagg till ett system med ett singel X1900XT/XTX till 30A på 12 voltslinan och ett nätagg på 38A om man skall köra CF.

Omvandlat så betyder detta att nätaggen skall klarar av att leverera minst 360-456W intermittent dvs inte bara under kortare perioder. Ett nätagg som har en angiven effekt på 300W klarar det definitivt inte.

Varför är jag inte förvånad när jag läser om alla vars datorer startar om sig helt oförklarligt, får blåskärm eller blir utkastade till Windows och dylikt...

Skulle dessa ha tänkt efter före och inte varit så förbannat snåla när det hade gällt nätaggregaten så hade inte problemen funnits. Det är väl bra dumt att snåla på en så viktig detalj som nätagget ändå är, speciellt som dom flesta har andra komponenter som vida överstiger priset på ett högpresterande nätagg flera gånger om...

Av xplane_uppsala

Vilka tester har THG använt?

Av xplane_uppsala
Av xplane_uppsala

Sätt ut en annons och testa, det är ju inte så stor ide att någon här på forumet skall säga att du kan få si och så mycket pengar för en beg dator.

Av xplane_uppsala

Varför startar du en ny tråd?

Av xplane_uppsala

Kan inte du läsa själv? På sidan du länkar till står att läsa att effekten på båda 12 voltslinorna inte får överstiga 348W tillsammans.

348W delat med 12V blir 29A delat på 2 = 14.5A var för sig...

Av xplane_uppsala

Jag har räknat på det, det har nog inte Oskar000...:)

Av xplane_uppsala

400 wattaren från FSP klarar inte att ge mera än max 14A på vardera 12 volts linan...

Du får helt enkelt köpa och testa funkar det så är ju allt ok men om processorn, moderkortet, grafikkortet eller någon annan komponent skulle haverera pga överklockning så vet vi ju vad orsaken kan vara.

Att många tillverkare inte anger alla specar om sina nätagg beror nog till största del till att det inte ser bra ut.

Var säker på att om någon del i specen skulle var bra så skulle det stå med all önskvärd tydlighet. Klart man vill göra reklam för sin produkt om det är något som är positivt. Det omvända existerar inte.