Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg

Bara Chrome gör så att jag överväger 64 GB nästa bygge. Visar sig att även 32 GB slukas upp ganska kvickt för hur jag använder datorn.

Av Sarg

Körde med RT på high först, men bestämde mig för att stänga av efter lite dips när man svingar runt. Märker ärligt talat knappt någon skillnad större delen av tiden, och man tjänar 10-15 fps.

Av Sarg
Skrivet av FX9:

Kan ju vara så att andra handen är på musen.

Sen inte direkt riktat till dig:
Inte alla har tillräckligt stora händer att nå både AltGR och 2 samtidigt

Vad för use case involverar att ha ena handen på musen när man behöver skriva ett @?

Av Sarg
Skrivet av CymbalCrasher:

2 och Alt Gr är på olika sidor mellanslag.

Använder du inte båda händer samtidigt när du skriver? Jag är förvirrad.

Av Sarg
Skrivet av CymbalCrasher:

Ja, ALT GR fungerade, dock irriterande då det är på andra sidan mellanslag.

Har du inte handen på andra sidan mellanslag när du väl är igång och behöver ett @?

Av Sarg
Skrivet av wargreymon:

Kolla Oppo Find N tror jag aldrig sett ett veck på bild. Samsung av oförklarlig anledning ligger efter konkurrenterna. Xiaomi Mix Fold 2 lanserades ju idag också och ser mer intressant ut enligt mig.

Finns flera där man inte ser det förutom i vissa vinklar, men ingen utan en tydlig taktil bump.

Av Sarg

Inte så länge vecket på skärmen är märkbart, varken med öga eller finger. Och hur skulle dom lösa det problemet?

Av Sarg

Kan ju inte tänka mig att intel själva förväntade sig att dom skulle börja tjäna några pengar på första generationen Arc. Eftersom dom faktiskt satsade på det förutsätter jag att dom, lite okapitalistiskt, faktiskt ser det långsiktigt—inte kortsiktigt som denna analysfirma troligtvis gör från ett affärsperspektiv som så ofta är fallet i amerikansk kapitalism.

Av Sarg

Har alltid tidigare kört ESET, men har skippat det och låter defender köra antivirusbiten (är dock sällan relevant.) Stör mig dock på notifikationerna.

När det gäller brandvägg vill jag dock ha lite större möjligheter att detaljstyra vad som får tillgång till internet än vad windows brandvägg erbjuder, så jag kör för tillfället på simplewall. Lite konfig som behövs för att komma igång, men gillar det mer än andra alternativ jag testat.

Av Sarg

Har råkat fastna i Battle Brothers.

Av Sarg

Jag vill egentligen byta till något mer ANSI-vänligt, så man slipper nordiska tangentbord (eller bristen på mekaniska sådana), men det blir att väga för- och nackdelar ifall man vill lära sig något nytt.

Av Sarg
Skrivet av BrottOchStraff:

Problemet är att dem är så jäkla dåliga på att hantera och förvalta tekniska lösningar. Så risken är att dem istället väljer att göra någon egen grunka som läcker data som ett såll istället men är på pappret GDPR godkänt. GDPR är ej lika med ISO27001 tex.

Edit: håller med i principen. Men tror helre på att upphandla etablerade lösningar än att hyra in data-Jocke som som bygger ”skolplattformen 2.0” för 1500kr/h som konsult och sen går det i graven som jordens sämsta it projekt. Det händer om och om igen i offentlig verksamhet. De har värken kompetensen att upphandla eller driva den typen av projekt.

Ett stort problem med offentlig upphandling är att den som budar lägst och uppfyller den spec som skrivits (vilket ofta missar eller nedprioriterar saker) i princip automatiskt ofta betyder att en av de sämre lösningarna köps in. Väldigt frustrerande när saker sen strular av diverse anledningar, eller det ska administreras men saknar vettiga verktyg för ändamålet.

Av Sarg

WD Elements (vilket jag anser är guldstandarden i externa hdd) har ett plasthölje, där ovan beskrivna metod bör fungera bra.

Av Sarg
Skrivet av Glossy White:

fast denna har ju usb3, se blå uttag på chassit på bilderna.
vill ha ett vitt och det finns väldigt få

Skulle inte förvåna mig om CDON-säljaren har tagit en bild som inte stämmer överens med produkten, då jag tror mer på data sheet än produktbilder utan övrig information från en halvskum säljare på CDON (som jag aldrig skulle handla från.)

Du kan ju alltid ta en sprayburk och fixa till det själv.

Av Sarg

Produkten är inte från idag, och ser ut att vara ganska budget. Data sheet för en variant bör ju stämma bra.

Troligtvis kass controller.

Köp en WD Elements istället om det är ett liknande format du är ute efter?

Av Sarg

Om bildkvalité är något viktigt så hade jag kört på OLED också, och troligtvis köpt till en extra SSD då den har en ledig plats.

Kan även komma undan med -1k ifall man kör den som just nu finns tillgänglig i fyndhörnan med kosmetiska skador.

Av Sarg

Bäst för vad?

Av Sarg
Skrivet av Valonen:

Jo, tänker att kanske inte färg, genomlysning etc. etc. är samma?

Endast storlek och fästet som spelar roll. Keycaps för Cherry MX är ganska standard till dess att man stöter på ISO (vilket ibland har lite annorlunda storlekar, t.ex. nordisk ISO med annat shift och enter), eller tillverkare som gör sina egna grejer.

Färg, genomlysning och liknande egenskaper på keycaps är irrelevant så länge storlek och fäste är samma. Detta är dessutom PBT, så det är ingen genomlysning.

Många som skulle köpa ett keeb med hot swap skulle dessutom få för sig att köpa andra keycaps att använda.

Av Sarg
Skrivet av Valonen:

Nästan 2000 spänn och när man(om man) behöver en ny tangent så har modellen utgått. Nej tack.

Är ju Cherry MX-brytare, så vilka kompatibla keycaps som helst bör väl fungera? Såg ut att vara standardkeycaps.

Av Sarg
Skrivet av Aeig:

Det är för att de inte har en chans mot RDNA3 om de inte pressar ur minsta droppe ur sina kretsar

Jag tror att AMD kan köra en repris av när de gick om Intel på CPU marknaden och göra likadant med Nvidia denna generation.

Mvh

Folk sa samma sak förra generation.