Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg
Skrivet av Def_Dog:

Vad finns det för vettiga routers att fynda? Är på jakt efter en som kan täcka upp bättre i sommarstugan än min Huawei 4G-router.

Tycker jag ofta ser lovord slängas över ASUS när det gäller routers.

Av Sarg
Skrivet av Fenrisulvfan:

För att det stod LED och det borde ha varit en äldre version av OLED eller QD-LED, lite som PCI-Express är bättre än PCI.

Båda är diodbelysning, men det är inte versioner av samma teknik.

https://en.wikipedia.org/wiki/OLED

Av Sarg

Försök se om det finns ett mönster för var/när det inträffar. Ifall du lyckas temporärt åtgärda det genom att stänga en flik, öppna samma flik igen och se om du kan reproducera det. Inaktivera alla tillägg, eller ett i taget till dess att du inte kan reproducera felet längre.

Av Sarg
Skrivet av hakro807:

Tycker det är ett orimligt högt resultat. Det finns inga vanliga bildskärmar med OLED för ett rimligt pris, ett fåtal bärbara med OLED och hur många har sin TV som primär skärm till datorn?

Troligtvis folk som kör 48" och 42" LG OLED.

Skrivet av headphoneninja:

På skrivbordet så står det Alienware AW3423DW QD-OLED, XtendTouch Pro 15" AMOLED och LG 48CX WOLED. Jag gillar OLED. Har väntat sen FW900.

Stort skrivbord som får plats med allt det där.

Av Sarg
Skrivet av Batwoman:

Kan ni tipsa mig på en skärm som är fulh 24/ 26um?

Din nuvarande fyller de kraven.

Vill du däremot ha bättre bild så är nästa steg upp 27"/1440p, där https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5729459 redan har rekommenderats i tråden.

Av Sarg

Vill du ha funktionell HDR så behöver du gå upp i prisklasserna.

Ett 1080 kan köra 1440p utan problem. Det är mer vad för frekvens- och grafikinställningskrav man har som avgör. Men ifall det bara är singleplayer som gäller så anser jag att high/60 fps troligtvis duger för ändamålet.

Hade personligen inte gått under 27"/1440p på en skärm idag. Enda undantaget är väl om man har riktigt förlegade preferenser, såsom CS-spelare som kör på superlåga upplösningar.

Av Sarg

Tänk även på att MSRP inte inkluderar moms.

Av Sarg

Enda gången jag använder laptop är på arbetsplatsen, men även då har jag en dockningsstation för kringutrustning. Så är väl bara på möten utanför kontoret/hemmet man känner att man använder en laptop.

Övrig tid så kör jag stationär, inkl. jobb hemifrån.

Av Sarg

Kan noteras att Komplett har lagt upp ett helt nytt pris på produkten vilket har medfört att Kompletts prishistorik för produkten på prisjakt har försvunnit.

Om det är uppsåtligt för att dölja vad det egentliga ordinariepriset skulle vara eller om det bara är en konsekvens av hur det felaktiga priset justerades låter jag den enskilda avgöra själv.

Av Sarg

Ifall du är bekväm med 4 TB WD RED så kan du fortsätta på det, då dom ser ut att ligga på 1.2k.

Av Sarg

Vill minnas att du väljer hur disken initieras när du partionerar diskar inför att du väljer disk för installationen. Hade för mig att GPT väljs som default, men kanske inte.

Du får ominstallera windows ifall du vill byta. Ett annat alternativ är att installera windows på en sekundär disk (eller boota upp från en recovery) och formatera om din nvme till GPT, sen köra windowsinstallationen.

Edit: Eller använda ett verktyg för att konvertera, men vet inte hur pålitligt det är.

Av Sarg
Skrivet av twit:

Den ligger fortfarande på 899:-, du kollar hos fel återförsäljare.
https://www.komplett.se/product/1183581/hem-hushaall/dammsuga...

Huruvida de kommer leverera till det priset nu när de sålt slut är naturligtvis inte givet.

Står ju "eller så länge lagret räcker" och det är nu en beställningsvara, så lagret bör ju vara slut.

Av Sarg

Fullstack ger dig både frontend och backend, så det beror ju lite på om du vill koncentrera dig helt på frontend eller inte. Besvara den frågan så har du ditt beslut.

Av Sarg
Skrivet av Min:

LG kör återigen en kampanj via Benify (https://www.benify.se/)(https://www.benifydealsprivat.se/) med 30% rabatt på LG OLED C2 TV med rabattkod: BENI22_SUMMER

Är det värt att beställa benify privat? Har man samma tillgång till alla förmåner som vanliga folk har genom jobb? Jag ser mest bara benify nämnas i samband med tv-apparater.

Av Sarg

Welcöm.

Hur gammalt är ditt originalkonto? ;>

Av Sarg
Skrivet av Darkling:

Jag väcker liv i den här så ingen går miste om Air75 i onödan...
Vill bara tipsa om "swerty" layout för ANSI-tangentbord, för mig känns det som det bästa av två världar.
https://johanegustafsson.net/projects/swerty/

Är systemutvecklare, och att jobba med ANSI layout är väldigt bekvämt med alla speciella tecken som används ofta där.

Jag har själv NuPhy Air75 och det är en dröm att knacka loss på, älskar det. Och med swerty uppsättningen saknar jag inga tecken, även om keycapsen saknar Å, Ä och Ö så "ligger dom på rätt plats" så att säga.

Tittade lite på det då jag länge funderat på att om man skulle köra på ANSI för att slippa en del fingergymnastik, och få lite större utbud när det gäller potentiella tangentbord, men jag funderar på vissa saker som du kanske kan besvara: hur länge tog det att lära sig de förändra sätten att nå de vanligt förekommande ' ? och "? Känns även som om man inte utnyttjar ANSI till sitt fullo för att man inte har samma lätta åtkomst till {[]} etc.

Hur gick det med import när du köpte NuPhy Air75? Försöker lista ut om det är lågprofil jag är ute efter, men G915 TKL och MX Mechanical Mini är lite dyra.

Av Sarg

Blev fetaste burgaren jag någonsin gjort. Dubbla smash, 5 skivor cheddar (två olika sorter, men enda är bättre än andra kan jag rapportera), bacon, karamelliserad lök, bbq-mayo, pommes pinnes, brioche och picklad gurka.

Underhållningsmässigt så blir det mer Dyson Sphere Program eller kanske påbörja en kommunistrunda i Disco Elysium.

Av Sarg

Inte imponerande ifall det stämmer.

Av Sarg

Jag undrar om detta betyder att undervoltande kommer att vara ännu mer effektivt än det varit på 3000-serien?

Av Sarg

Kan ta en stund innan ersättare fyller dessa stora skor.

Malmö? Spelbranschen? Finns väl inte så jättemånga alternativ för vad man nog skulle vilja klassa som något mer högprofiligt med tanke på involverade och att det behövde checkas av ifall man fick prata om det.