Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg
Skrivet av employed:

Börjar väl att bjuda. 2000 för 5800x

"Priser gäller. Ej budgivning."

Av Sarg
Skrivet av Zoroed:

Kostnad för mig blir ca 8500kr för allt och då får jag följande:
Lenovo legion T5 med specar: Ryzen 7 5800, RTX 3070, 16GB ram, 1 TB SSD

Låter som ett väldigt bra pris för det.

Vad förhindrar dig att använda din 5800X3D i den färdigbyggda? Eller uppgradera den på andra vis? Kan alltid sälja av det du ersätter.

Av Sarg
Skrivet av askerone:

Skall man tolka det så att det är vanliga diskar typ 7200rpm? Men att de kan vara kluriga att få ut då de kan vara fastlödda? Tänker exempelvis på en elements 10 TB. Eller är det ganska enkelt att få ut dem och bara stoppa in i datorn?

Folk antar att det är typ WD Red som sitter i dom, men med vita labels (var rött tidigare). Det är visst billigare att köpa denna produkt och plocka ut disk och använda med tejp- eller molex-mod för att det ska fungera med äldre nätagg som inte stöder senaste standarden. Så det är inte dessa som är fastlödda.

Här är lite mer info.

Av Sarg
Skrivet av moyozuz539:

Funderar hårt på en en 48 tum oled.
Men kanske inte är optimalt vid skrivbordsanvänding.
Någon som kör så?

Tror fler kör 42"-varianten för skrivbordet.

Av Sarg

The Cold Commands av Richard K. Morgan, som är mer känd för Altered Carbon.

Är just nu i sista tredjedelen av The Dark Defiles, tredje boken i serien, då jag tenderar att köra igenom kompletta serier i följd så gott det går (även om det finns undantag man inte kan vänta med, typ allt från Brandon Sanderson, Joe Abercrombie etc.)

När denna är trilogi är färdiglyssnad så vet jag inte riktigt vad som står i kö. Kanske The Trouble with Peace, vilket betyder att jag behöver börja på A Little Hatred för att friska upp minnet.

Av Sarg
Skrivet av davvarn:

Nu letar jag trådlöst helst mekaniskt tangentbord också. Halvt sugen på Logitechs nya MX Mekaniska, men verkar sakna handlovsstöd :/

Köpa ett löst? Har sett ett par stycken som verkar vettiga, men minns inte om dom har varit tillräckligt låga för ett LP-tangentbord.

Av Sarg
Skrivet av anon185723:

Får du problem med hårddisken, så kan du använda en molex till s-ata adapter istället för att tejpa.

Molex har inte 3.3v. Gammla nättagg kan ge 3.3v på hårddiskens reset pin. Du undviker problemet helt via en molex adapter.

Hittade lite trådar om det på r/datahoarders, och läste där att molex-sata-adaptern hade lite brandrisk ifall det inte var bra kvalité, så kommer att testa med tejpmodden.

Behöver det vara kaptontejp eller funkar vanligt eltejp också? Tänker att klistret kanske är ett problem pga. temperaturerna?

Av Sarg
Skrivet av blunden:

Om den inte dyker upp i BIOS eller OS:et kan du behöva tejpa över de tre pinnarna längst till vänster på diskens strömkontakt på grund av att vissa nätagg som inte implementerar senaste ATX-standarden skickar ström till reset-pinnen. Det är dock enkelt att göra i så fall. Tänkte mest att det kan vara bra att veta ifall problemet mot förmodan skulle uppstå.

Har en EVGA Supernova G2 750W från 2014 eller så.

Av Sarg
Skrivet av anon185723:

vanlig s-ata hårddisk, inte sas eller nåt annat i wd elements. Deras externa ssder kan dock vara fastlöda.

Gut. Då känns det som ett givet köp nu när man är ute efter lagring.

Av Sarg
Skrivet av anon185723:

Har för mig att jag fick ut 240 MB/s på 10TB i USB3 i benchmark, 1 disk i skalet.

Hum, antar att det är lika bra att slänga in i datorn i så fall. Har en äldre mekanisk disk på 3 TB som behöver fasas ut, så om dessa diskar är bra för ändamålet så varför inte.

(Det är SATA och inte några specialdiskar?)

Av Sarg
Skrivet av anon185723:

Yes, externa är billigare än att köpa lösa. Folk plockar ut, jag har en skänkes annons med delarna på insidan. https://www.sweclockers.com/marknad/215771-usb-till-s-ata-ada...

Är det rekommenderat användningssätt istället för att använda Elements Desktop som produkt? Kan tänka mig att USB 3.0 är ganska segt ifall man köper 12 TB (är det en disk eller flera diskar man får då?)

Av Sarg
Skrivet av anon185723:

Jag uppdaterar, kom ihåg fel.

Köpte sist för ett år sedan. Förhoppningsvis har inget ändrats. För er som undrar så fungerar de gammla element diskarna fortfarande i min raidz2 array.

Plockar folk ut diskarna ur Elements-produkten för att använda? Billigare än att köpa diskarna för sig själva eller?

Av Sarg
Skrivet av ZaInT:

Jag gjorde ett script till Tampermonkey för längesen, det buggar lite nån gång ibland vid sökning men det är ändå långt enklare än att behöva komma ihåg att skriva classic först.

// ==UserScript== // @name Priset // @version 0.24 // @include http*://*www.prisjakt.nu* // @include http*://*prisjakt.nu* // @grant none // @author tira // @namespace https://avbr.yt/priset.js // @description det var bättre förr // ==/UserScript== var theURL = location.href; if (theURL.match("prisjakt")) { if (!(theURL.match("classic.prisjakt"))) { if (theURL.match("www.prisjakt")) { location.href = location.href.replace("www.prisjakt", "classic.prisjakt"); } else { location.href = location.href.replace("prisjakt", "classic.prisjakt"); } } }

Det script jag kör i violentmonkey ser ut såhär.

// ==UserScript== // @name classic prisjakt redirect // @namespace Violentmonkey Scripts // @include https://www.prisjakt.nu/* // @include http://www.prisjakt.nu/* // @grant none // @version 1.0 // @author moi // @description lite bättre // ==/UserScript== var m = /^(https?:\/\/)www(\.prisjakt\.nu\/.*)/.exec(location.href); if (m) location.href = m[1] + 'classic' + m[2];

Av Sarg
Skrivet av landahl:

Vad har du för grafikkort nu?

Jag gick från GTX 770 till RTX 3080.

Mitt 770 höll på att dö, så tog det första bästa jag kunde hitta på marknaden, vilket var en 2070 Super. Och så ironiskt nog så får jag tag på ett 3080 en vecka senare efter att ha väntat i 1.5 år.

Har inte riktigt bestämt mig för om jag vill behålla 3080 eller bara köra på 2070 Super till nästa generation kommer.

Av Sarg

Försöka jobba mig igenom backloggen av spel man inte kunnat köra tidigare pga. för gammalt grafikkort.

Av Sarg
Skrivet av Elan Krieger:

Vill minnas att jag gav närmare 9k för mitt MSI rtx 2070 super gaming x eller z vad det nu är. Idag kan man ju få tag i ett 3070 ti för mindre pengar 💁‍♂️

Var inte 2000-serien notoriskt överprisat?

Av Sarg

Inget av det.

"AMD Ryzen™ 7 5800H-mobilprocessor"

Av Sarg
Skrivet av Novdid:

Han kör den redan på sin 3700X tolkar jag det som, så det ska nog gå bra.

Ah, mea culpa.

Av Sarg

Tänk på att om du köpt din NH-D14 innan 2019 så behöver du också ett uppgraderingspaket.

Av Sarg

Stänger aldrig av datorn.

Använder för få fingrar på högra handen att skriva med, vilket jag jag inte kunnat åtgärda sedan jag började använda dator på mellanstadiet. Lite märkligt med 5+2.

Räknas att man inte förmår sig att ha god hållning hela tiden?