Inlägg

Inlägg som kRiLLo_the_only har skrivit i forumet
Av kRiLLo_the_only

Loop på switchen?

Hejsan!

Råkade koppla en nätverkssladd från port 1 till 24 i en cisco 2960 (samma switch). Portarna har olika vlan samt att switchen har detta inställt i konfen:

spanning-tree mode pvst
no spanning-tree optimize bpdu transmission
spanning-tree extend system

och portarna har spanning-tree portfast aktiverat.

Nu är jag trött i huvudet men finns det någon möjlighet att man fått loop på detta sättet ? Var så längesen jag höll på med switchar.

Av kRiLLo_the_only

Hårdvara för att kunna enkelt stänga av och på en projektor.

Hejsan!

Som rubriken lyder. Vet inte hur jag ska få till en sån bra lösning som möjligt. Det är en dator i ett konferransrum som har en datorskärm och projektor inkopplad till sig. Projektorn ska kunna stängas av och sättas på. Lösningen måste vara väldigt enkel så att vem som helst ska kunna använda den. De banorna jag tänker i är att man använder sig av en kvm-switch och sedan kör clone på skärminställningarna. Tror ni det hade varit en bra lösning eller ni kanske vet nåt som skulle kunna vara bättre ? Kom jättegärna med förslag

Av kRiLLo_the_only

oj. Menar att jag kör via en vpn server så jag få ett annat ip än det jag tilldelats av min Internetleverantör.

Av kRiLLo_the_only

Virtuell maskin med dolt ip?

Kanske en dum fråga men fungera det att köra med dolt ip på en virtuell maskin som man har på sin dator? Eller syns mitt orginal ip ändå eftersom virtuella maskinen använder sig av datorns nätverkskort?

Min tanke är att köra en virtuell dator med ubuntu som använder sig av dolt ip för att jag samtidigt ska kunna använda mig av mitt original ip när jag surfar och spelar.

Mvh Krillo

Av kRiLLo_the_only

Program som stress testar datorn.

Någon som har något tips på ett program som belasta datorn så den få jobba på max. Ska sälja en dator och vill att den ska vara stabil innan jag säljer den. Vet att den hänger sig om jag inte höjer styrkan på fläktarna när jag spelar till exempel. Men kommer inte ihåg hur mycket jag måste höja dom så tänkte om jag kan installera något program som belasta datorn så hade det varit bra för att få reda på det.

Tror ni ett 3Dmark test är ett bra sätt att testa datorn på? Är det enda programmet jag kommer på som belasta datorn. Fast om ni vet något bättre så kom gärna med tips!

Av kRiLLo_the_only

Skulle bara säga att jag använde mig av kommandot sudo shred /dev/sdX med Ubuntu Live cd. Fungerade bra. Tack för hjälpen!

Av kRiLLo_the_only

Program som ta bort allt.

Hejsan!

Ska sälja min stationära dator nu och skulle vilja hitta ett program som radera allt på hårddisken. Ett program som alltså skriver om hårddisken med 1or och 0or så att det blir svårare att återskapa informationen som en gång fanns där. Jag har kört ett program via windows men eftersom det inte går att köra detta på windows partionen av förstående själ så skulle jag vilja hitta ett program som man kan använda innan opertivsystemet sätts igång alltså när man bootar datorn. Finns det något sådant? För jag har bara hittat sådana som körs när windows är igång.

Mvh Krille

Av kRiLLo_the_only

Värdering av cpu+mode+gpu+ram.

Hejsan!

Beställde precis en bärbar dator så kommer inte behöva min stationära längre. Fundera på att lägga ut den här eller på blocket fast undrar lite först om hur mycket den kan vara värd? Kommer börja att sälja modekort, processor, ram och grafikkort som ett paket. Tror ni man kan få 2000kr för detta eller är det för högt vaderat ?

Cpu: E6750 @ 2.66 GHz
Ram: 2x 1024 (Kommer inte ihåg klockfrekvensen)
Grafikkort: Gigabyte 8800GT (använder bara kylfläns)
Modekort: MSI P35 NEO

Vad tror ni detta kan vara värt?

Mvh Kristian

Av kRiLLo_the_only

Shysst förslag MulleEng. Nu har jag funderat lite och tycker nog mina päron få lägga ut de extra pengarna så brorsan få sig en dator som funkar ett tag. Så jag har satt ihop ett nytt förslag. Han ville ha 24" och det chassit jag hade innan. Här är iallafall förslaget. Det enda jag funderar över är om ni hört något negativt om nätagget ? För annars tror jag slår till på detta.

http://pici.se/pictures/xKRwVgEMv.jpg

Av kRiLLo_the_only

Tack för svaren!

Så ni tycker en i3 är dåligt val? Är det inte grafikkortet som jobbar mest när man spelar eller behövs det en bra processor också? Är väl mest dåligt gjorda spel som använder processorn mycket som tex gta4?

Angående nätagget så verkar inte den modulära versionen finnas i lager. Vad för skillnad är det på den och den icke modulära? Är det bara att det går ta bort sladdar på den modulära ? Ligger redan över budgeten fast om det krävs bättre saker får man ju köpa det.

Hårddisken kommer jag byta till en Samsung Spintpoint F3 istället. Såg att green disken bara använde 5400rpm.

Av kRiLLo_the_only

Tankar och funderingar innan köp av dator.

Hejsan!

Brorsan ska få en ny dator och jag har satt ihop ett paket som jag tycker verkar bra. Han vill ha en speldator som är tyst och bra. Budgeten är på 10k. Här är datorn som jag satt ihop:

http://pici.se/pictures/zfAuajdzR.jpg

Nu till frågorna.

  1. Ser detta bra ut?

  2. Fungerar den här hårddisken för en speldator?

  3. Är det ett bra nätagg jag valt och vet ni om det är tyst?

  4. Är processorn för klen eller räcker denna?

Mvh Krille

Av kRiLLo_the_only
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonnti
Visste inte en budget, men satte ihop ett paket för strax under 5k

EDIT: Du hade ju två hårddiskar så det är inte med i paketet.

Nice. Det var helt okej. Men sen tänker jag alltid hur mycket bättre datorn skulle blivit om man "bara" skulle lagt tex 2500kr extra. Brorsan får ta sig en funderare. Man behöver nog nästan 7000-8000kr för en schysst dator känns det som.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aser
raid 0 med två gamla diskar låter lite riskabelt, ta backup (som man iofs alltid ska göra)

Det har du rätt i. Sen är nog den ena disken mera körd vilket är lite dumt. Är prestandan mycket bättre på en ny disk än en 3år gammal? Eller det vet jag att den är Men är det värt att köpa ny hdisk bara för prestandan kan vi fråga istället ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicxi
...

Schysst att du tog dig tid att förklara. Alltid kul att lära sig lite nytt Känns som 22" skärmar är det prisvärdaste valet idag.

Av kRiLLo_the_only

Det var inte stor skillnad. Fast nu var det heller inte samma bildförhållande. Blir det lika liten skilnad om båda hade varit tex 16:9 ? Jag har 22" själv och tycker faktiskt det räcker. Fast om jag hade köpt skärm idag hade jag nog satsat på en 24-27 skärm iallafall. Men man kanske ska tänka om och kolla på 22" skärmar till brorsan istället. Något bra budgettips där?

Eftersom det känns som en dum ide att uppgradera datorn kanske vi få skramla ihop lite pengar och köpa en okej budget dator istället. Hur högt måste man gå på processorn ? Räcker det med en billig processor och sedan ett bra grafikkort?
Ni kanske har lust sätta ihop ett billigt system med inga onödiga saker?

Av kRiLLo_the_only
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Jag är osäker på om jag hade vågat lägga pengar på ett grafikkort utan att byta nätagg, men det beror lite på vad som sitter i. 385W ger mig dock inga höga förhoppningar om kvaliteten, utan låter som OEM-skräp.

Annars är skillnaden mellan ett 8800 GTS och ett 5750 inte jättestor, och resten av datorn blir fortfarande begränsande för en hel del spel. Vänta hellre tills ni kan byta hela datorkärnan (nätagg, moderkort, processor, minne, grafikkort) på en gång.

Aj då. Det var det jag var rädd för. Processorn kan ju lätt bli en flaskhals om man tar ett för bra grafikkort. Och sen så är det som sagt nätagget som är skräp. Synd

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Warzius
Köp en 22-tums skärm med 1920x1080 istället. Det blir billigare och bättre.

24" är ju så mycket häftigare Men om jag skulle valt 22" hade jag inte valt 1920x1080 upplösning eftersom det är dumt att ha så hög native upplösning på en så pass dålig dator som vi har. Så egentligen är det ju bättre att satsa på en 22" med 1680x1050 men på andra sidan tycker jag att en 24" är mera framtidsäker.

Av kRiLLo_the_only

Uppgradering av en 3år gammal dator.

Hejsan!

Lillbrorsan skulle vilja ha en ny dator. Nu vill våra föräldrar inte spendera mer pengar på några nya datorer så vi får göra det bästa av situationen och uppgradera hans befintliga dator istället.

Den datorn han har är en hp köpdator med följande saker:

2st Barracuda 7200.10 320 Gbytes
Nätagg 385w
2gig Ram
8800gts 640mb
Amd Athlon 64 x2 Dual Core Processor 5400+ 2,80Ghz
19" Hp skärm.

Det som jag hade tänkt uppgradera är grafikkortet och skärmen. Eftersom han har två hdiskar av samma märke och storlek så fundera jag på att köra dessa i raid 0. Eftersom systemet ska ligga på på diskarna behöver jag väl kontrollerkort också? Vad kostar ett billigt sådant? Skärmen jag valt ut är en Benq Lcd 24". Och eftersom skärmen har en maxupplösning på 1920x1080 måste detta tas i beräkning när grafikkort väljs. Eftersom nätagget är rent ut sagt urselt så måste även grafikkortet dra lite ström. Hans krav är att kunna spela Battlefield Bad company 2. Han spelar även world of warcraft mycket så det måste också funka bra.

Är det orimligt att tro att man kan uppgradera för att klara spela battlefield Bad Company 2? Självklart kan man inte få massa ögongodis fast jag vill att datorn ska klara av upplösningen 1920x1080 i spelet.

När jag själv tittat så hittade jag ett Radeon HD 5750 512mb som verkade intressant. Det kostade 1000kr vilket var ett bra pris. Men frågan är om det är bättre än det vi redan har och isådannafall hur mycket. Kommer det klarar BFB2 osv. Många frågor som jag inte har några svar på. Men ni kanske kan hjälpa mig att svara på några ?

Och som ni säkert förstått så är det Best Bang For The Buck som gäller

Av kRiLLo_the_only

Har lite fläktar sen innan. Och har tänkt köpa en ssd disk så upphäning av hdiskar är inte så viktigt. Men läste en resention från sweclockers precis om Lian Li PC-B25 och det var tydligen inte så bra i ljudsynpunkt.

Av kRiLLo_the_only

Helst inte över 2000kr. Men om det skulle kosta mer så är det bara att tipsa ändå.

Av kRiLLo_the_only

Tystaste chassit på marknaden?

Letar efter ett tyst chassi. Har kollat här på förumet och på nätet men tycker det flesta tillverkare inte isolerar sina chassin tillräckligt. Är man tvungen att ta saken i egna händer och köpa Bitumen ? Skulle helst vilja slippa det och köpa ett chassi som är färdigt istället.

Priset spelar ingen roll så länge det är prisvärt. Tycker det borde finnas någon som försöker göra bra grejer åtminstone. Så har ni några förslag om vad som skulle kunna passa mig ?

/Mvh Krillo