Inlägg

Inlägg som PuMaH har skrivit i forumet
Av PuMaH
Skrivet av greendevil:

Hmmm, kan du inte "bädda in" (embed) ljudfilen (antar att det är mp3?)
Under Tools>options>general tror jag du hittar en ruta där du kan justera maxstorleken för att powerpoint automagiskt bäddar in snarare än länkar till din fil. Max 50000kb tror jag du kan sätta den till. Gör det.
Därefter är det väl bäst att spara som en show (.pps)

Jag hittade något liknande, man kunde välja hur stora ljudfilerna fick vara innan de skulle länkas snarare än bäddas in. Mina ljudfiler är dock fortfarande länkade, antar att jag måste lägga in dem på nytt för att de ska bäddas in.
Jag löste det dock genom att spela in skärmen. Det blev lite laggigt, men ljudet funkar iaf.

Av PuMaH

Powerpoint -> video?

Jag har skapat en presentation i PowerPoint som jag nu vill ha i videoformat. Alla övergångarna mellan bilder samt animationerna sker tidsinställt, så det behövs ingen interagering. Kan redan här säga att mitt problem är att jag vill dela med mig av presentationen utan att behöva skicka med ljudfiler separat. Jag vet att jag kan plocka ihop allt i en rar-fil eller liknande, men det är inte detta jag vill göra.

Jag har testat att konvertera pptx-filen till flash. Det funkade inte alls, fick inte med något ljud och den tog inte med animationerna, samt att man behövde klicka mellan bilderna.
Jag har också testat att spela in det som visas på skärmen (desktop recording). Här hade jag något slags fel med att detektera ljudkortet och fick inget ljud. Detta går säkert att lösa om jag kollar lite, men när jag tittade på videon så var den laggig och inte alls lika trevlig som presentationen.

Så, hur ska jag göra? Finns det något sätt att lösa detta som jag inte tänkt på? Några program som fungerar bättre (de jag testat är Powerpoint To Flash och CamStudio) och är gratis?

Hoppas att jag la tråden rätt, sökte också med hittade inget...
Tack på förhand iaf!
//PuMaH

Av PuMaH
Skrivet av panpo98:

Vi tänkte nog på det nya grafikkortet. Bara så att vi vet att vi inte missat något.

Vad skulle du säga om det gamla grafikkortet också funkade och att det hela tiden var moderkortet eller nätagget.

Det nya grafikkortet är ett Powercolor Radeon HD5770.

Har svårt att tro att det gamla skulle funka då datorn inte alls startade med det i, funkar utan.

Av PuMaH
Skrivet av panpo98:

Testa även minnen i en annan dator när du ändå testar grafikkortet där eller låna. Nätagg går bra att låna.

Ett trasigt/skadat nätagg kan starta en dator och förstöra andra delar efter en tid.
Vissa är så kända för det att vi bara behöver veta nätaggets tillverkare (modell) och ålder.

Vet man att grafikkort, minnen och nätagg funkar och resten tagits bort så blir det bara moderkortet (processorn) kvar. Processorn går sällan sönder även om det händer lite då och då. Dessa 5 delar jag nämnt + skärm + kabel är allt man behöver för att få blid när man startar.

Grafikkortet som jag hade tidigare gjorde så att datorn inte kunde starta alls (hände ingenting när man tryckte på knappen), så jag har ett helt nytt nu. Vet faktiskt inte vad det är för nätagg då det var en färdig HP-dator, men det står "Delta Electronics" på det, är väl ca 3 år gammalt.

Av PuMaH
Skrivet av SirMacke:

Får du bild via moderkortet med inget annat grafikkort i?

Skrivet av tcntad:

Funkar nåt grafikkort överhuvudtaget?
ESD skador?
Funkar moderkortet och annan hårdvara?
Funkar skärmen och kablarna?

Finns hur mycket somhelst man ska gå genom..

Skrivet av panpo98:

Börja med att ta bord alla hårddiskar så att du inte råka sabba dom. Ta även bort USB prylar/kablar så att du inte upptäcker att det var någon sånt hela tiden. Även utan hårddisk, DVD, tangentbord och mus mm så ska du ha blid.

Nollställa bios. Ta först bort ström kabeln från datorn så att allt är helt död. Några var även tvingen att bort grafikkortet för att få bild igen medan andra kunde ha den kvar. Ta ut batteriet som ser ut som ett mynt ett tag (nån minut).

Jag har nu testat att koppla bort allt utom moderkort och nätagg, får fortfarande ingen bild. Nollställde även BIOS. Vet att skärm och kablar funkar som det ska. Hur går jag vidare nu? Är det säkert att testa nätagg/moderkort tillsammans med komponenter från en annan dator, eller kan dessa skadas?
Ledsen att det tog så lång tid innan jag svarade, har haft mycket att göra och inte riktigt hunnit med.

Av PuMaH

Problem med vädret i Rainmeter

Jag har skaffat Rainmeter, riktigt snyggt det där. Hur som helst har jag problem med att visa vädret. Jag har tankat skinnet HUD.Vision och försöker köra genom det. Jag har klistrat in min lokala "kod" på rätt ställe och sånt, men oavsett vilken kod jag har så visar den ingenting, står bara N/A längst ner på den. Vet inte om det är något generellt problem med vädertjänsten som används, men vill iaf veta om någon annan har samma problem och framförallt om någon kan hjälpa mig med det?

Av PuMaH
Skrivet av SirMacke:

Får du bild via moderkortet med inget annat grafikkort i?

Nej, jag får aldrig någon bild alls.

Av PuMaH
Skrivet av SirMacke:

Drivrutiner eller ej, det ska ge bild under POST och innan Windows startar.
Jag gissar på moderkort/nätagg har gått sönder.

Men borde datorn starta alls då? Det var ju problemet innan, men det löstes så fort jag tog ut grafikkortet.

Av PuMaH

Ingen bild - drivrutinproblem?

Datorn slocknade plötsligt när jag använde den, och den gick inte att starta alls sen. Jag lokaliserade problemet till grafikkortet och inhandlade därför ett nytt. Nu startar datorn, men jag får ingen bild alls på skärmen. Detta gäller både uttagen på grafikkortet och uttaget på moderkortet.

Vet pinsamt nog inte vilket moderkort som sitter i datorn, men vet att det är nVidia GeForce 6150 LE chipset. Tidigare satt det ett nVIDIA GeForce 7900 GTX i datorn, men bytte nu till ett PowerColor Radeon HD 5770.

Jag misstänker att det är drivrutinerna som spökar, men hur löser jag detta utan bild?

Tack på förhand!