Inlägg

Inlägg som SoldierBoy har skrivit i forumet
Av SoldierBoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apanson
så meningslöst att riskera att ta sönder en hårddisk bara för att se en skiva som snurrar så fort att man ändå inte ser att det snurrar :/

pröva o läs hans första inlägg disken är redan sönder

Av SoldierBoy

jag använde diskwizard starter ed o tanka hem Bootable Floppy Diskette Creator
använde progget till o göra 2st bootdiskar, starta om den ladda up diskwizard startern, den tala om att den hitta en redan installerad OS på min dator eftersom jag hade d men om jag inte skulle ha haft d så skulle den ha frågat vad för os man vill installera o på vilken disk.. förmodligen..

mitt problem som jag hade var att d gick inte att hitta disken i windows men i kontroller bioset så fanns den.. men diskwizard hitta den direkt o formatera o dela den som man ville osv o efter d så hitta man sin kära disk

diskwizard

Av SoldierBoy

behöver nog inte vara så himla tjockt plexi.. duger nog fint med bara 2-3mm och lungt behöver han väl inte ta eftersom hans hhd e redan trasig.. bara mörsa på med dremmeln/sticksågen:) o släng i några blåa leds så blir ja glad oxå

Av SoldierBoy

och hur gör man om dom till RAID-array? finns inget sånt i bioset.. finns
bara create raid set men den däger att man ska ha 2 diskar sedan
rebuild mirrored set men den säger bara att d inte finns nån mirrored det..
resolve conflicts, säger bara finns inga conflicts, Low level format då formaterar den disken värkar d som.. men ingen skillnad.. =/

ska nog lämna tebax kontrollerkortet ida o föröka hitta nån annan i närheten..

Av SoldierBoy

S-ATA + kontrollerkort strul

var o köpte mig en ny seagate 120gb s-ata disk + ett silicon image s-ata kontrollerkort VScom Serial ATA-150 PCI controllerprodukt länk
men den vägrar o låta installera enbart en disk.. måste man köra 2 diskar på den alltså i raid för den hittar ju disken men vägrar o visa den i windows men i kontrollerkortes bios så finns disken..
står bara massa raid tjafs..:S

kör win xp förövrigt..

Av SoldierBoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoKK
behövs tanken överhuvudtaget? Det lilla vattnet som kommer få plats i den borde ju endå värmas upp på nolltid?

så sant.. plexi tanken gör ingenting för vattentempen ifall den inte är gigantisk så att vattnet i tanken hinner kylas ner.. men kan väl bra bra om man kör med silicon slangar så slipper man fylla på systemet lika ofta.. lr ofta jag fyller på min lilla slang-"tank" kanske en gång varannan månad.. så igentligen är väl tanken bara kanske en prydnad i chassit imo.. kan lika gärna köra med en t-koppling lr om man har en pump som surar lite väl mycke kan man ju dränka den för att få den o bli lite tystare så då kan ju tanken göra lite nytta iaf..

Av SoldierBoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nihilim
Nu ska du akta dig noga, för du håller på att göra bort dig och slösa material.

Koppar går utmärkt att hårdlöda, lätt är det också. Finns kopparlod med lagom silverblandning, färdigflussade och allt, eller om du föredrar rent silverlod.
Alu går inte att löda såvitt jag vet.

Alu går definitivt _inte_ att gassvetsa på något vettigt sätt. Du behöver en mig/tig maskin (elsvets), och som någon påpekade använd argon (eller en argonblandning) som skyddsgas. Det går förmodligen att lasersvetsa alu med men de flesta har inte en 6kilowatts laser hemma i garaget....

Ang. gängtappar mm. så vet jag att det finns, eftersom jag har det. Problemet är att jag inte vet om det går att köpa löst, jag har ett sett med en hiskelig massa delar. Prova classe som vanligt, går inte det kan du kolla md HDF eller Luna men de är grossister så du lär få beställa genom något annat företag.

Edit: När ska folk lära sig hur svets stavas? Det är en svets, inte en sväts eller svetts...

"Alu går inte att löda såvitt jag vet.. "

jodå d går vist d, lite knepigt till o börja med men så himla svårt är d inte..
Normalt ställer man in lågan så att det den ljusgråa och blåa i lågan går samman men när man löder i alu så underlättar det om man låter den ljusgråa vara något längre.. man får mycket mer spridning sv värmen o lite mer kontroll.. sen får man vara snabb med att för fram lodden och hälst föra bort lågan lite snabbt under tiden så att inte loddet smälter i luften vilket är lätt hänt..
Men eftersom han ska svetsa en ganska massiv bit alu med ett rör så blir d ganska knepigt eftersom blocket behöver mer tid för att bli uppvärmt så man ska börja med att värma upp själva blocket en tid och då är förmodligen röret nära intill lagom varmt för att lödas ihop..

mvh //Ronny

Av SoldierBoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaylordFokker
Det är ju klart att de är armerade med glasfiber, men tror du han behöver armera sin vattentank med glasfiber ? Vilken tror du får ta emot mest påfrestningar ? En båt eller hans tank ?

Testa själv och limma ihop 2 st plexiglas skivor med ett bra epoxylim och försök sära på dom, dra, banka. Jag tror nog det håller minst lika bra om inte bättre än skruvar.

kan ju inte gämföra en sketen båt med en plexitank nu snackar vi om täthet inte om hållbarhet i själva fogmassan.
tänk på att ytan som limmet kommer ligga imot är ganska slät så limmet får inte så himla bra grepp på d.. men orkar faktiskt inte hålla på o tjafsa nu måste dra te jobbet nu.. men jag vet iaf hur jag skulle ha gjort..

mvh/ Ronny

Av SoldierBoy

spelar ingen roll när din dator har stått på en stund så kommer vattnet i tanken ha samma temp överallt..

Av SoldierBoy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaylordFokker
Om han hittar bra lim behöver han inte skruva, hur tror du att båtars skrov kan hålla med endast lim ?

dom är ju armerade med glasfiber ect duh har du äns känt på enbart polyester utan någon glasfiber? d e sprött som plast o något gummi liknande..
desutom så skulle jag häldre använda silikon än lim överhuvudtaget, för silikon tål vibrationer väldigt bra.. medans om en ihoplimmad burk får nån stöt lr liknande kanske från en bilfärd till nåt lan så tål den betydligt mindre.. dom flesta akvarier e ihop satta med silikon..
men om jag nu skulle göra en plexi tank som skulle sitta i mitt chassi (inte för att d nånsin kommer o göra d) så skulle jag vela vara på den säkra sidan använda skruvar oxå..

Av SoldierBoy

använd hyfsat tjock plexi så att du kan skuva fast sidorna oxå.. och redigt med silikon på insidan.. skulle inte vela ha en burk som sitter ihop med enbart lim/silikon i min kära burk..
själv kör man med en t-koppling o en bit slang som expansionskärl tar inte en massa plats o gör burken inte så mycket tyngre..

Av SoldierBoy

otroligt snyggt datorbord har samma + trevlig modd:)

Av SoldierBoy

minna lurar funkar prima.. hör någorlunda vartifrån ljuden kommer..

Av SoldierBoy

funderar starkt på o göra en 80leds knightrider

Av SoldierBoy

fick lappen redan i måndags men såklart hade farsan lagt den på hyllan vilket jag inte har märkt men ska iväg o hämta hen dom stackarna nu:o

Av SoldierBoy

säker på att du koppla d till 12V o inte 5V ?

Av SoldierBoy

har oxå en väskdator.. sida se sign

Av SoldierBoy

asså 2272 x 1704 stor bild.. tar ju runt 2 min o ladda för mig fs.. kom till typ halva sen stängde ja ner skiten..

Av SoldierBoy

dra några lager klarlack på plåten bara så borde d väl glida hyfsat

Av SoldierBoy

jag har en använt mig utav exakt samma lås som du Epzilon.. koplat till ett relä och en blå ljusdiod.. o sedan dom 3 cmos pinnarna såklart.. funkar prima

http://biphome.spray.se/toivo.hayrinen/irrelay/irrelay22.jpg

okej där syns mitt ir-relä men låset bakifrån o relät till den sitter en bit nedanför bilden typ o sen indikator ledden till vänster övre hörn:D