Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869

öh. Det är klart att du kan göra det. Men du måste ju installera om windows såklart och antagligen de flesta program.
Annars låter det som en ganska vettig ide!

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
Ja man kan ju alltid hoppas men risken är att man inte kan tänka så och man ska defintivt inte köpa någon långsam SSD till system. Läste för några dagar sedan denna recension:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=238394

Nåja nu jämför han den med en Iram vilket spöar allt vad finns i prestanda. Där bör ju SATA gränssnittet vara det som sätter gränsen.
Sen får du inte glömma möjligheten för raid 0 vilket faktiskt nästan dubblerar prestandan jämfört med vanliga diskar där det inte händer speciellt mycket.

2stk i raid 0 = max read 52mb/s, max 26mb/s write samt 64gb lagringsplats för strax över 3000kr.

Jag håller dock med dig att de är lite för tröga även för min smak men det börjar då närma sig! Kan inte tänka mig att prestandan blir mycket sämre än en vanlig 7200rpm hårdisk, om inte bättre! Absolut något att börja tänka på för de som vill ha en ljudlös HTPC.

Men som jag sa i början, ett enligt mig ganska bra tecken på att det inte kan vara allt för lång tid kvar tills det börjar dyka upp rätt hyffsade SSD diskar till rätt hyffsade priser!

Av anon56869

SSD nu under 50kr/gb

Det betyder just nu knappt över 3000 SEK för 64gb SSD. Tyvärr är dessa av den trögare varianten men det måste ändå betyda att det inte kan vara lång tid kvar för ordentliga SSD med ett humant pris!

Av anon56869

min egna gissning är lixom tidigare skrivet att det antagligen är en åtgärd av intel för att tjäna lite extra stålar på produkterna de har nu så slipper de fundera på nya uppdateringar så snart igen. Känns inte som speciellt många funderar på att köpa amd justnu

Av anon56869

skulle man använda gb priset på de diskarna vi kan köpa så hamnar väl prislappen på enbart ssd'arna på 50mille!

När det gäller prestanda kan jag bara citera skribenten: "med 2400 stycken SSD-hårddiskar på 146 gigabyte var kan man nog dock räkna med en smått bisarr prestanda oavsett RAID-läge."

Tror inte det var många som missade när de raid'ade 9stk mtron i raid 0

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Nån prisuppgift på 8 gig:arn?
Ha som systemdisk kanske?

8gb systemdisk? fyfan för det. Var dum nog att sätta en systemdisk på 20gb för några år sen, jävla kul när man inte kan installera drivrutiner pga hårdisken är full. Nä då skulle jag hellre köpa 8gb ram och låta hela operativsystemet laddas upp i ram-minnet.

Av anon56869

Varför finns det ingen vanlig PC som har "allt"? Har aldrig varit speciellt intresserad av Mac'ar men nu verkar det nästan som de är de enda som gör framsteg i branschen! Det har funnits både SSD och LED skärmar länge, kräver även strömsnål CPU och en skysst design på burken. Hur svårt ska det vara för en vanlig PC producent att smälla ihop detta i en kompakt och snygg 13" dator?

Av anon56869

Till er alla som tycker den är slö: Visst är den slö jämfört med andra SSD hårdiskar men så seg är den då defenitivt inte! Den ska konkurera mot hd'ar i bärbara datorer och i det fallet klarar den sig väldigt bra. 30mb/s är en sällsynt hastighet i alla fall på min hårdisk. Om ni är riktigt prestandahungriga så är det väl bara att raida en 3-4 stk. De har ju bättre levetid och dessutom klarar de raid 0 mkt bättre än vanliga hd'ar. 4stk (128gb 120/120mb/s) blir 6736kr om man antar att disken har samma pris som förra. Mtron's fartmonster på 64gb klarar att läsa i 120mb/s men kostar t.ex 11500kr för 64gb på komplett.

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skooglund
Varför 8800GTX? Kunde de inte vänta ett litet tag till och proppa in ett nytt grafikkort.

Håller helt med dig! Är ju inte lång tid kvar tills nästa toppmodell kommer. Dessutom kan jag tänka mig att 2stk 8800gts med 1gb ram skulle kunna klockas till bättre prestanda än 2 stk 8800gtx. Det är iofs visserligen en blind gissning från min sida och jag har säkert fel.

Av anon56869

400.000 förtidspensionerade i sverige?!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=732221

Det finns altså ca. 400.000 förtidspensionerade i sverige?
fyrahundratusen!!

Det blir väl nästan var 10e i arbetsför ålder!

FY FAN! säger bara det, FY FAN!

Om 9 personer arbetar så sitter en 10e och gottar sig på de andras arbete utan att göra ett fnutt!

Nu säger jag inte att själva tanken på att folk som är grovt handikappade ska kunna få ett stort stöd av staten är fel, men 1/10 av befolkningen? Det betyder ju att var 10e människa man stöter på skulle vara så grovt handikappad att den inte kan arbeta alls och det kan jag med väldigt stor säkerhet säga att så är inte läget!

Det betyder också att den faktiskta arbetslösheten bland svenska folket inte alls är 5,2% utan snarare 15,2%!

Nej nu mår jag illa, tar sossarna tillbaka makten nästa val så flyttar jag från detta land till ett annat som belönar arbetande människor istället!
Har ta mig fan inte lust att vara med och finansiera denna cirkus!

Av anon56869

Jag har en stor familj med enbart yngre syskon som gillar att sitta vid datorn men är helt ointresserade av hur datorn fungerar!

Personlighet 1 (jag). Jag har själv oftast haft olagliga versioner av windows därav inga updates. Har inte använt någon virusscanner eller andra liknande program pga att de stjäler för mycket resurser. Och gissa vad, jag har så att säga nästan aldrig haft ett virus eller spyware trots att jag laddar ner det mesta till datorn och har varit en väldigt aktiv datoranvändare i gott och väl snart 10 år!

Personlighet 2 (mina syskon). Eftersom jag efter vart har blivit så less på att reparera datorer åt min familj har jag försökt smälla in alla möjliga tänkbara skydd. Antivirus, updates, brandväggar, aldrig använt internet explorer som webläsare osv osv. Oavsett vad jag än gör så lyckas dessa förbaskade ungar ändå att fucka datorn med ett antal virus eller andra skadeprogram när jag hälsar på dem nästa gång!
Köpte en bärbar dator till min mor under jul. Ca. 30 minuter efter att famlijen hade anlänt var redan google toolbar installerad på datorn. Var det någon som hade installerat den? Nej såklart inte.. Ingen hade någon aning vart den kom ifrån.

Facit: Det enda felet MS gör är att ge användaren på tok för mycket behörighet åt puckon som inte förstår vad de sysslar med! På min studieplats kan jag inte ens installera flash för att komma åt vissa internetsidor, så borde även min familjs datorer se ut! Total obehörighet att ändra något som hellst av windows systemfiler!

Angående Windows Vista: Har installerat Vista på en hel del datorer i det sistånde. Har knappt stött på en enda människa som har sagt något bra om Vista. Jag håller inte med. Än så länge har vista fungerat utmärkt för mig bortsett från en sak, det känns som Vista borde släppts med rekomenderat system krav på 4gb ram, dualcore och en mycket snabb hårdisk helst i typen Mtron SSD lr liknande. Stänger man av massor av processer som till ex. superfetch, defender osv så funkar det även med en vanlig dator i dagsläget (absolut minimum 1gb ram) men hur många förstår sig på detta?

Av anon56869

Lite fåniga priser måste jag instämma med! Köpte ett helt okej 2gb minneskort med fullt godkänd läs och skrivhastighet för 200kr igår vilket blir 100kr per gb. raidar man några sådanna så blir prestandat lika hög som dessa SSD.
Att man vid ett paketpris för 32stk sådanna i en box då får pröjsa 140-180kr per gb känns ganska dumt! Särskilt som minnet jag köpte antagligen är ännu billigare på nätet

Edit: Såg precis att ett 32gb 17/30 mb/s USB minne kostar 2200sek på komplett. 2 i raid= 64gb 34/60 mb/s för 4400kr. Mindre än halva priset mot SSD hårdiskarna som finns ute nu.

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ihmrat
ja, med lite tur har en normal konsument en SSD-disk kring 2010-2012

senast under 2009 kommer jag att äga en SSD hårdisk. Det är jag banne mig så säker på!

Av anon56869

med andra ord: den som köper 2stk för att köra SLI är dum om han inte väljer 1gb varianten

Av anon56869

klocka 8800gt i vista 64bit

någon som vet något program lr så?
Har ett XFX kort, står i manualen att man ska ställa in under properties efter att man kört en ändring i registret, men det är enbart för windos XP gissar jag eller? Hittar iaf inget.

Mvh

Av anon56869

minns när man brukade drömma sig bort om framtiden förut. geforce 8, 10ghz processor och flera gb ram! Prestanda som skulle vara så grym att man inte skulle kunna få användning av mer än så.. ett gigantiskt steg mot den tiden skulle vara voodoo kortet med dubbla gpu och 128mb ram! (mer ram än de absolut flesta hade i totalt i datorn). Nu surar man istället över att nvidia inte lanserar snabba nog power boostningar som ändå antagligen ligger flera gånger över vad voodoo kortet hade som totalprestanda. Tjihoo

Av anon56869

40mb sekunden läshastighet? Inte illa alls med tanke på att det finns 2,5" ssd'ar på marknaden som är trögare!

Av anon56869

håller på o sätter ihop en dator som brorsan ska få i julklapp. En fråga till er alla med 8800gt kort,
Hur fungerar fläkten? Den ser väldigt ynklig ut och korten verkar gå ganska varma.. Låter det mkt om kortet när man game'ar o så? Låter det väldigt mkt mer om kortet när ni oc'ar det?

Mvh

Av anon56869

1gb är till SLI grabbarna... Och där blir det nästan ett måste

Av anon56869
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hagis2k
Skulle ha vart lite intressant om tex sweclockers gjorde ett test på ett system
med flera olika diskar:

(Då menar jag tex bara en standard installation och klocka hur lång tid
det tar för systemet att boota upp...)

(På diskarna med "skivminnen" skall man ju givetvis tänka på den sk sweetpointen (dvs ytterst på skivan desto större disk desto mindre behöver läs huvudet röra sig)

#1 - testar med en nyare sata 7200rpm disk typ 320gb o uppåt

#2 - testar med en nyare sata 10000rpm disk typ 150gb raptor

#3 - Samt en ssd disk och se hur stor prestanda skillnad det blir....

Och jonazz ja du har rätt det kommer inte att vara billigt i början för en sådn disk utan svindyrt

Finns ju flera test runt om på nätet: 32gb mtron är ju till ex. kusligt rask. Men hastigheten skiljer sig åt rätt ordentligt bland de olika. De som finns att köpa för oss är naturligtvis rätt sega.
Nej när priset för en kvick 64gb ligger runt 1500-2000kr då köper jag.