Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R
Skrivet av jOnÄTÄn:

En sak undrar jag. varför har dom så att jag inte kan ha mer än en "widget" / skärm. Orkar inte processorn med eller vad är det frågan om?

Dom har ställt in densiteten eller vad det heter så att ikoner och widgets blir stora. Kanske för att folk med feta fingrar ska hitta rätt ;-).

Man kan ändra det härmed olika appar som tex LCD Density Changer, men jag tror det kräver Root. Jag tänkte avvakta att ändra tills jag får ZTE:s officiella Froyo-uppdatering och fått se hur den ser ut först.

Av Big_R
Skrivet av KalleKulspruta:

Får man något mer utrymme för appar? Känns som att man knappt kan installera något alls på den i 2.1 eller kräver det en rootning? vad det nu är för någonting.

Ska prova thumb key!

Det blev dock väldigt mycket bättre med en kalibrering.
Sen fick jag installera nån "swift key" trial för att få åäö. Dock så är det ju en trial.

Antar att man hittar den på swe-droid forumet?

Svenska tecken behöver ingen app, ÅÄÖ ska finnas med som standard.

Av Big_R
Skrivet av KalleKulspruta:

Jag orkade inte krångla med utlandsorder. Blev en ZTE Light. Tog dock ett tag att få ut den. Den var tydligen bortlovad till fler än mig.

Känns prisvärd! Tangentbordet i vertikalt läge är en katastrof dock. Speciellt runt kanterna. Missar konstant. Bra batteri dock! Skärmen är ett ordentligt lyft upplösningsmässigt och framförallt storleksmässigt jämfört med min X10 Mini Pro.
Nu behöver den helst Android 2.2 eller helst 2.3.

Har du kört skärmkalibreringen? Det gjorde stor skillnad för mig.

Av Big_R

Apropå huruvida plattan har en eller två kameror: Den har ingen Facecam. Åtminstone inte mitt ex.

Om man kollar på bilder från andra marknader ser man att det finns två "hål" på framsidan på vissa dvs ljussensor och kamera. Verkar som att vissa varianter av ZTE plattan har facecam, kanske har dom då annat namn(?)

Länkar till mikros nyhetskommentar på swedroid där redogörs namnsättningen:
http://www.swedroid.se/surfplattan-z...#comment-72417

Av Big_R
Skrivet av SnowJim:

Ni som hunnit prova den lite, vad säger ni?

bleka färger i skärmen. Rätt ljusstark. Touchen känns bra för att vara resistiv, inte alls som tex på min gamla vivaz. Kör den som "familjeplatta" och stationerar den i köket. Bra ljud. Kass kamera. Ser snygg ut. Batteritid ok. Inte så bra prestanda för video. Funkar super som köksradio.
Känns som hittills bästa köpet i år. Lätt värd 995 om man inte redan har en surfplatta.

Av Big_R
Skrivet av SnowJim:

Jag förstår inte hur denna enhet isåfall kunnat kosta 3000 kr? När man läser runt om på nätet så låter det som att den max är värd 1000 lappen vilket den nu är nedsatt. Alla andra plattor runt 3000 verkar ha 1Ghz CPU och bättre skärmar.

Så man frågar sig hur bra deal detta egentligen är.

Det beror väl på vad man vill ha. Ska du ha 3G och en facecam och en rätt ljusstark skärm så är det ett kap. Finns inget liknande för en tusenlapp.

Av Big_R

Nice till semestern, större skärm till GPS:en, kan lämna den i handskfacket utan att ha ångest över att bli av med den. Skulle bara vilja ha en väska till den också.

Av Big_R
Skrivet av Eptk:

Lite kul och jämföra med bilder från sida 1 i tråden.
Dock blev jag förvånad över att det togs såpass bra bilder 2005 som det faktiskt gjorde (på en del telefoner då alltså).
Jag har för mig att kvalitén var ännu sämre.

Ja det är trist att så många av dagens bästa smartphones har så dåliga kameror idag. Dyra telefoner som DHD, SGS och SE Arc och iPhone påstås vara bra på foto, men är egentligen rätt mediokra. De senaste kameramobilerna som åtminstone har utvecklats och kan ta kort inomhus på annat än fruktskålar, blommor etc. är SE Satio och Nokia N8.

Det måste finnas drösvis med flummiga, suddiga, mjölkiga, brusiga bilder man kan titta på om några år och undra; Vad synd att jag inte en bra kamera när jag tog det kortet...

Av Big_R

haha, 2300:- .....suck.

Av Big_R

Köp C7 direkt, den matchar alla dina krav och är prisvärd.

Av Big_R

Ingen kan med vett och sans rekommendera ZTE Blade till någon som har några krav på bilderna. Det är en trevlig och prisvärd Android, men kameran är helt värdelös.

Av Big_R

Av dom du listade så skulle jag nog välja Vivaz Pro.

Jag har en som jag använder på jobbet. Inte så kul med Symbian^1 som operativsystem och den resistiva skärmen är lite bökig. Men den tara bra bilder och filmar bra (bättre än min Xperia X10). Övrigt som är bra är ju det fysiska tangentbordet och priset.

Om det nu är foto som är viktigt alltså.

Av Big_R
Skrivet av s0sdaf:

Jag har också Telia och N8. Den e inte brandad för fem öre men ändå måste vi stå ut med denna crap firmware?

Fattar inte anledningen till att dom ska ha egen firmware om den inte är annorlunda på något sätt?

Telefonen är ju helt olåst och obrandad.

Vill ha PR 1.1 nu som alla andra!

Ni kan ju fråga Telia så slipper ni spekulera. Jag frågade min operatör Halebop. Och i början av mars blev svaret.

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=261135&vie...

Av Big_R

Ingen som har ringt och frågat Telia när dom planerat släppa uppdateringen?

Av Big_R

Hehe, "nine young shareholders". Ja det skulle ju inte bli så trovärdigt om man bytte strategi igen. Planb är nog just vad det låter som; En b-plan.

Av Big_R
Skrivet av Muffin94:

ja går tyvärr inget vidare har testat med flera olika men får samma problem. Sätt i rätt usim kort. Konfigurations problem kontakta din operatör. Får se om någon vet var man få tag på en så man iaf kan använda den med telia

Det är väl skillnad på unlocking och debranding antar jag. Jag hittar ingen gratisvariant. 199:- på GSMteknik. Jag ids inte låsa upp min då. Lika bra att sälja den (telialåst). Om du vill köpa min K850i 200 spänn får du komma t Sthlm och hämta den. Skicka PM isf.

Av Big_R

Nokias pressrelease omstrategiändringen: http://www.nokia.com/press/press-releases/showpressrelease?ne...

Nokia har bekräftat att de större uppdateringar av Symbian som planerats ligger fast (PR2.0 & PR3.0). I denna artikel har allaboutsymbian även modifierat en slide från Nokias presentation och lagt in årtal för att gissa hur Symbian kommer att förhålla sig till WP7-försäljning för Nokia. Det blir ingen dag-och-natt förändring, bara en flytt för symbian som till taktisk lösning istf strategisk.

http://www.allaboutsymbian.com/news/item/12590_Reports_of_Sym...

Med andra ord innebär det att de Symbianprodukter som Nokia säljer nu kommer att få de uppdateringar som man kunnat förvänta sig. Nokia planerar att sälja många miljoner Symbianenheter. Men det är väl ingen vågad teori att app-utvecklingen för symbian kommer att avta under andra halvan av detta år och flytta fokus mot WP7-plattformen. Ska bli intressant att se hur tex betalabs hanteras.

Gissningsvis kommer 2011 att bli ett bra år för Symbian^3 och 2012 att bli ett bra år för WP7. Får hoppas det kommer en WP7 mobil med bra kamera och Xenonblixt när N8:an ska bytas ut under 2012.

Av Big_R

Haha, sådana där annonsörer brukar jag spamma sönder med massor av förfrågningar om att få köpa. Då får dom iallafall jobba lite.

Av Big_R
Skrivet av Muffin94:

Ska man ha generic? för jag tog K850_R1FA037_MAIN_HUTCHISON_SO_RED52 och K850_R1FA037_FS_HUTCH-WORLD_RED52

berätta gärna hur det går!

Av Big_R

Kul kompis du har. Meckar han lite planlöst med bilen om du lånar ut den till honom?

Det var rätt länge sedan jag kollade, men det var svårt att låsa upp K850:n själv. Antar attt du får lämna den på rep. Har för mig att det kostade från 350kr och uppåt för en vanlig upplåsning med ny programvara.

Men som sagt det var ett tag sedan jag kollade. Har själv en telialåst K850 som jag skulle vilja ha upplåst eftersom den är rätt värdelös för mig med Halebop.