Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R

För att återgå till ämnet så konstaterar jag som gammal N8-ägare att dom har stoppat in en dubbelt så kraftfull xenonblixt som den i N8, samt lagt till en LED-lampa för videofilmining i mörker. Den kombinationen har jag länge önskat mig.

Sensorn i kameran är 8 gånger större än i andra mobilkameror, fast behåller samma pixeldensitet. Detta gör att kameran i 808 har bättre ljusegenskaper än andra mobilkameror. Det sätt 808:an nyttjar den stora högupplösta bildsensorn är en vettig lösning för att åstadkomma icke-mekanisk, ljudlös zoomfunktion med samma kvalitet i zoomat läge som andra mobiler i icke-zoomat läge.

Jag tycker att Nokia fortsätter att glänsa på mobilkamerasidan. All konkurrens är långt bakom i termer av bildkvalitet. Min N8 är en gammal pjäs idag, men jag hade önskat en ersättare med WP/IOS/Android istället. Men med tanke på att dessa bara vilar på standardsensorer och plastoptik som piffats upp med programvara så är det inte konstigt att dom inte levererar några uppseendeväckande fotomobiler. Det sägs ha tagit uppemot 5 år att skapa kameran i 808. Det är inte så konstigt att den först landar i en Symbianprodukt, den har designats för Symbian från början. Vi lär få se tekniken i fler produkter från Nokia, förhoppningsvis snart även i en WP.

Av Big_R
Skrivet av fizzdan:

jo, det var ju det jag sade.. att sgs2 tar bra bilder under bra förhållanden... men för att jag ska hoppa ur trosorna, krävs det mer än så ...

Skickades från m.sweclockers.com

Usch, ingen har bett dig hoppa ur några transvestittrosor. Här pratar vi om Nokia 808 Pureview. Förresten verkar folk vara jäkligt impade av vad den kan prestera, även om lika många är besvikna över att det var en Symbian och att den hade låg upplösning på skärmen.

Av Big_R
Skrivet av leafbranch:

Om den hade 720p skärm och minst 4,3" samt dual-core så skulle den vara intressant för mig. Kameran verkar onekligen rikigt bra och jag tycker det är synd att de "kastar bort" möjligheten att få in en bättre skärm åtminstånde.

Jag antar att det är Symbian som inte stöder höga skärmupplösningar ännu.

Skrivet av fizzdan:

jo, den bilden var något trevligare, det håller jag med om... men de två som postades tidigare var ju trista.. som sagt, vill jag ta bilder utomhus i perfekt ljus går det utmärkt med min sgs2 i dagsläget..

Skickades från m.sweclockers.com

Äh, kom igen, SGS2 och Iphone 4S är exempel på mobilkameror där man trimmat postprocessing till max och dom kan bara prestera under goda förhållanden. Dom är bara uppsnackade för att det är det bästa man kan få bland dåliga mobilkameror baserade på IOS och Android. Nokia N8 och 808 har bättre hårdvara och presterar bra även under dunkla förhållanden.

Av Big_R

Jag har en N8, den tar fortfarande bästa bilderna. Jämförde inomhusbilder med Iphone 4S och SGS2 förra helgen och N8 är fortfarande tveklöst bäst. Stor ljuskänslig sensor och en stark Xenonblixt gör att de andra inte hänger med. Iphone 4S är snabbare än N8, man kan ta fler bilder per sekund med den (nåja, 2 bilder per sekund). Iphone 4S lever fortfarande på rätt hård postprocessing. men resultatet blir riktigt bra. Vill man ha en mobil som hanterar bilder i de flesta förhållanden, framförallt inomhus på rörliga motiv så måste man ha en riktig blixt. LED-lamporna räcker inte.

Skulle jag köpa en annan mobil än N8 med kamera som viktigaste funktion så skulle jag välja IPhone 4S. Nu väntar jag på lite bildprover från nya Sony Xperia S, den kanske kan utmana trots att den inte har en xenonblixt?

Sedan tycker jag att N8 i övrigt börjar kännas gammal och trött som mobiltelefon. Surfningen suger.

Av Big_R
Skrivet av cirnocirno:

Mjo, man kan ju se på saken så. Men om man vill vara 100% att den är inte använd och återlämnad pga någon skada eller så. I värsta fall så brukar de bara kolla laptopen yttligt när de får tillbaka. Så man vet inte om det finns något intern fel eller så. Som sagt, ett smak tycke eller?

Jag undersöker mina prylar lika noggrannt oavsett om jag köper ett demoex eller ej. Hittar man inget fel är det inget fel. Hur återförsäljaren hanterar sina kundreturer kan man fantisera om. Vad det handlar om är att vissa absolut vill ha en produkt som inte vidrörts sedan den lämnade fabriken.

Fingeravtrycken på min burk kommer sannolikt från en asiat som åt vårrullar på sin rast innan han packade ner min dator.

Av Big_R

Plasten på min var lite snett ditsatt, plasten på locket var fullt av bubblor. Såg även några fingeravtryck på den blanka plasten på chassit. Inget att bråka om tycker jag.

Av Big_R
Skrivet av cirnocirno:

En kort fråga till de som äger denna laptop. Finns det en "stäng" av knapp för touchpaden?
Exempelvis om man använder sig utav en mus eller så kan man stänga av touchpaden, märkt att HP och Acer laptops har sådana function, har denna det?

Tack i förhand !

Ja MSI:n har en avstängningsknapp för touchpaden.

Av Big_R
Skrivet av RoadHazard:

Hmm, fick ett SMS från Inet där det står att min order (en GE620DX-291NE) är redo att hämtas ut. Men på sidan står det fortfarande att den inte finns inne någonstans, och på centrallager står det "försenad". Så hur kan de plötsligt ha ett ex till mig? En retur? Det är i så fall inget jag vill ha. Hmm.

Äh, om du ska ha burken är det inget att tveka på. Precis så var det när jag plötsligt fick ett ex på webbhallen. Du märker väl direkt om det är något knas.

Av Big_R
Skrivet av timpaatkins:

Gah! Sjukt irriternade... Hur blir det om du manuellt avisntallerar alla skitprogram? Eller missar man?
[klipp]

Det går bra att avinstallera det som följer med. Jag avinstallerade en hel del bloatware direkt jag fick min 293NE. Sparade tillsvidare S-Bar och några MSI-program.

Skrivet av Soberz:

Så hur tycker ni laptopen fungerar rent allmänt nu? hur är temperaturen under hög belastning samt hur känns byggkvaliten?

Tycker kvaliteten är bra förutom att chassit känns lite tunt jämfört med mina tjänstelaptops. Jag spelar inte, så jag kan inte svara på ngt om spelprestanda. Har videoredigerat, och det kändes snabbare än min Phenom II X4 965BE.

Av Big_R
Skrivet av Rottweilexpress:

Tänkte nog beställa min I5 på Alina idag, men har en fråga gällande kringutrustning. Antar att man lär köpa extra eller ingår något av detta:

Väska
Mus
Office program (vägrar pirata)
Antivirus/brandvägg

Något jag missar eller har glömt som kan vara bra? Det blir ju lite extra deg =S

Norton 360 ingår ed en 2månaders prova-på licens. Office är förinstallerat med olika aktiveringsalternativ och priser.

Av Big_R
Skrivet av Janne1:

I det stora hela rekommenderar du datorn?

Absolut.

Av Big_R

Har kört lite med touchpaden nu. Min knapp är inte trög, känns ungefär som jag är van. Scrollen är väl lite trist. Tycker känslan i övrigt är ok, ändrade pekarhastigheten ganska omgående.

Av Big_R
Skrivet av grantopp:

Tack för infon. Intressant att GPUn är den svagare versionen fast den har ju högre klockfrekvenser från fabrik jämfört med den enda andra 128-bitars DDR3 555m jag sett. 2gb minne var också lite oväntat. Stod väl 1gb på webhallen.

Dom har verkligen lyckats röra till det med GT 555m Det finns väl minst tre olika konfigurationer? Nåja, jag spelar inte så det är inte så viktigt. Men det skulle vara kul att se en riktig sammanställning. Anandtech beskrev inte hela bilden.

Skrivet av RoadHazard:

Här har ni ännu en som är mycket intresserad av dessa modeller. Jag är i akut behov av en ny laptop, och dessa ser ut som riktigt bra alternativ för pengarna.

Känner i ryggmärgen att i7-modellen är intressantast, men frågan är ju (som för många, gissar jag) om man verkligen vill lägga 2000 kr extra för quad core, dubbelt så mycket RAM och 50% större hårddisk. Hur ofta kommer man multitaska så intensivt och tungt att två extra kärnor och 4 GB extra RAM faktiskt märks? Någon gamingvärsting får man ju inte i vilket fall, med tanke på det lagom imponerande grafikkortet.

Hoppas att det kommer lite fler intryck från folk! Är sugen på att slå till på någon av dessa väldigt snart.

Själv var jag intresserad av en Quad Core CPU ordentligt med RAM och en rejäl hårddisk, så jag tycker att det var ett billigt prestandakliv.

Av Big_R
Skrivet av leafbranch:

Är du nöjd med datorn i helhet än så länge?
Är det något du stör dig på?
Är skärmen så bra att man slipper koppla in extern skärm till film och spel eller att man drar sig för det?
Har 555M 128bitars buss (A eller b)?

Ja, jag är nöjd. Inget jag stör mig på ännu, men har inte sett film eller spelat heller. Lite videoredigering har jag hunnit med och det går kvickt och ser bra ut. Jag är nöjd med skärmen, kör ännu skärminställningarna på de olika presets som följer med i den bloatware som MSI har skickat med.

Angående grafikkortet:

http://gpuz.techpowerup.com/11/08/09/gmy.png

Skrivet av Janne1:

hur funkar touchpaden?

Den fungerar bra. Men jag använder oftast mus till datorn.

Av Big_R
Skrivet av illusi0n:

Alright, men det skulle vara väldigt uppskattat om du iaf kunde uttala dig om din subjektiva åsikt ,t.ex. förändras (kontrast, färger) bilden lite/mycket när man vrider skärmen till vänster, höger, upp och ner jämfört med när du tittar rakt på den?

Ursäkta om jag verkar tjatig, men jag är så sjukt nyfiken!

Ingen fara. Den är mindre känslig för sidobetraktelse. Grått/vitt inverteras ganska snabbt när man vinklar den på gångjärnet. Upplever skärmen annars som bra. Stor skillnad på alla sätt från min WUXGA laptop från 2006. Hade det varit en TV hade jag inte godkänt den, då hade jag dessutom velat ha fylligare/naturligare färg.

Av Big_R
Skrivet av illusi0n:

Riktigt trevligt! Företagsbilderna är ju alltid så tillfixade så de går ju inte att lita på.

Skulle du kunna ta några bilder som visar på hur bra/dåliga betrakningsvinklarna är? Typ en färgglad bild som du fotar ur en massa vinklar eller något i den stilen.

Nej, jag tänker inte ge mig på att fotografera högglansskärmen för att fånga betraktningsvinkeln. Det blir ändå bara subjektivt. Jag har ingen modern skärm att jämföra med, så bäst att jag inte uttalar mig om bildkvaliteten.

Skrivet av Gamer5:

Kan du prova ett nyare spel om du har och se hur den klarar sig (flyter spelet bra, blir den varm, låter det mycket från fläktarna, etc)?

2930p i Winrar 3.61 benchmark Om man belastar hårt hörs fläkten tydligt. Mycket? Jag vet inte, har för mig att min Inspiron 9300 lät värre.

Skrivet av Janne1:

och en sak till... Är den jättetung eller är den portabel? hehe. har muspekaren på köpknappen...

Jag vet inte hur tillverkarna väger sina datorer, men som vanligt är det fel. Verkar som att 2,4kg är utan batteri. Jag får min till 2.650 gram på hushållsvågen med batteri.

Av Big_R
Skrivet av Datorapparaten:

Big_R, du har inte lust att slänga upp lite fler bilder?

Ok, Jag lade dom i galleriet så man kan se dom på fliken bilder på prisjakt. MSI GE620DX-293NE

Av Big_R

Ja det är en är en i7 2630qm. Skärmen är blank. Ingen koll på grafikkortet och minnet. Tangentbordet missar inte och jag tycker det är skönt att skriva på. Ljudet är tydligt, har inte provat se film ännu. Chassit är okej, lite mjukare och plastigare än på bärbara avsedda för resor.

Specs på datorn som det visas på stickern: http://www.minhembio.com/BigR/110550#392412

Av Big_R

Jag knep idag det enda exet (med i7) dom hade på webhallen.

Jag skulle inte säga att det är dålig kvalitet på tangentbordet eller datorn i övrigt. Tangentbordet kan inte jämföras med dom läskigt mjuka som tex Asus använder just nu. Jag har iofs haft bärbara som varit mer välbyggda, men dom lirar inte i den här prisklassen. Det är något mjukare chassi än mina arbetshästar på jobbet, men den här är avsedd för hemmabruk så man får högupplöst, bättre ljud, graffe och en i7 istället.

Tangentbordet har nordisk layout med Æ och Ø jämte svenska symbolerna , och om man vill slippa se dom följer det med klisterlappar för ändamålet.

Av Big_R

Preliminärt besked är att officiella 2.2-uppdateringen till ZTE Light släpps under nästa vecka. Enligt moderatorn på Telias forum.

https://forum.tewss.telia.se/topic/2297-zte-light-uppgradering/