Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R
Skrivet av RobinCC:

Delarena kanske tillverkas i Kina och sätts ihop i Finland eller tvärtom.

Ja det handlar alltid om sammansättningsfabriker. Finns ingen som tilverkar chip, displayer, skal, tangentbord och sätter ihop dom i samma fabrik. Nokia har flera siter där dom sätter samman sina produkter.

Av Big_R

Står Made in Finland på dom jag sett här iallafall. Tror att dom tillverkar på fler platser för andra marknader som tex Asien.

Av Big_R
Skrivet av JB92:

Jag är inne på att skaffa mig en Nokia N8. Kan man lita till 100% (99%) på att webbläsaren, UI:t osv. kommer att få en relativt omfattande uppdatering inom en snar framtid? går det att bekräfta med källa eller liknande? tror att det är många som undrar det och det känns svårt att hitta ett säkert besked på den här frågan i dagsläget...

Senior Manager Gunther Kottzieper shared some of Nokia’s plans for 2011 at the International Mobile Internet Conference in Beijing on Tuesday. According to Kottzieper, first quarter of 2011 will include more than 50 enhancements to Symbian, including an updated browser with a more intuitive user interface. The second and third quarter will bring “a new look and feel for the UI. The fourth quarter will introduce more powerful CPU and graphics processors and last but not least, a “true zoom camera.”

Symbian UI Overhaul & Phones with Optical Zoom Expected Next Year

Jag har också sett någon "läckt" genomgång av ändringarn på youtube, men hittar den inte. Qwery för stående, splitscreen input, swype osv visade man där. Den här gamla videon visar lite iallafall.

YouTube - Nokia N8 New Internet Browser and Improved Swiping - N8FanClub.com

Av Big_R

Hade samma fenomen en period så jag avinstallerade några appar, bla Grid. Sedan ställde jag in exchange- och gmailprofilerna så att den inte ligger och uppdaterar mot mailen under nattetid.

Annat tips är ju att aktivera batterisparfunktionen när du går och lägger dig. (två tryck, uppe till höger på batteriikonen).

Av Big_R

Just precis. iochmed att Symbian Foundation upplöstes i sin gamla form slopade man också Symbian^4 som varumärke.

Angående Qt så har nu Nokia fått upp sin Site där man kan läsa mer: Qt - A cross-platform application and UI framework

Qt is a cross-platform application and UI framework. Using Qt, you can write web-enabled applications once and deploy them across desktop, mobile and embedded operating systems without rewriting the source code.

Platforms: Embedded Linux, Mac OSX, Windows, Linux/X11, Windows Mobile, Windows CE, Symbian, Maemo and MeeGo.

Qt is the de-facto development framework for Nokia Symbian and Maemo/MeeGo devices. Learn more about Qt for Nokia.

Av Big_R
Skrivet av HMB:

Eller så köper du en Zte blade för 1700kr, ser ingen anledning att lägga 5000kr+ på en mobil som inte direkt kan göra speciellt mycket mer (att dyrare mobiler gör det mesta lite bättre borde vara självklart). N8:an är inget att hänga i granen ifall du ska surfa, dock kommer det en ny webläsare till den snart som kan vända på steken.

Om man vill ha android är ZTE Blade absolut ett alternativ att ha "i väntan på bättre".

Av Big_R
Skrivet av solifer68:

Ta en titt på nokia N8, billigare, mycket bra lur, finns på telia.
16gb , snygg , bra kvalitet, hårdvarumässigt mycket bra, bra batteritid.
Så slipper du ha som alla dina polare.
Kolla lite iaf, tror inte du blir besviken.

Ja, jag får verkligen uppskattande kommentarer om min N8 Green till skillnad från när jag har med min Xperia X10 som bara är stor och svart.

N8 är ett solitt bygge med snabb och precis GPS, outstanding kamera bra ljud och en del andra godsaker på hårdvarusidan. Symbian^3 är mycket bättre än gamla Symbian^1. Det är förstås en bit kvar till samma moderna känsla som GUI i ios eller android har. Touchen i ios ärmycket läckert implementerad.

Är det viktigaste att surfa så ska man satsa på en mobil med högre upplösning, minst 800*600. Är det viktigaste spel, och "hobby-appar" så ska man nog ha Android/ios. Använder man telefonen till att prata, fotografera, filma navigera och basapplikationer så funkar nya Symbian och N8 utmärkt. Den är prisvärd idag, man får verkligen hårdvara i toppklass.

Men om du bara ska välja mellan DHD och Ip4 så tycker jag att Ip4 är ett läckrare bygge på alla sätt. DHD var besvikelse tycker jag.

Av Big_R

Kul att få se lite verkliga motiv. Inte speciellt användbar kamera alltså. Men den är ju klart prisvärd även om man ser den som en kameralös smartphone.

Av Big_R
Skrivet av Asaska:

Känner mig extremt lockad att köpa en liten projektor. Priset och smidigheten lockar samt faktumet att projektorlampan inte brinner ut. Vad jag har förstått så är ljusstyrkan svag, men förhoppningsvis duger bilden nattetid.

Exempel: Samsung SP-H03

Någon som har erfarenhet av dessa nya små och finns det bättre alternativ i samma prisklass (eller lägre)?

Hittade en svensk videoreview: YouTube - Vi testkör Samsungs picoprojektor SP-H03

Någon som hunnit prova denna lilla läckerbit?

Av Big_R
Skrivet av glemmy:

[klipp]
Kameran tycker jag inte är såå dålig. Höjer man ISO till max kan man ta bilder med endast gatubelysning och se ganska bra vad det föreställer.
{klipp]

"Ganska bra vad det föreställer" Innebär det att motivet drunknar i brus? Posta gärna några kvällsbilder från gatan!

Av Big_R

Haha, Dell Streak är väl inte den typiska telefonen för en användare som bara prioriterar Kamera och MP3?

Tänk på att Vivaz har resistiv skärm, kan upplevas störande. Men fungerar ofta bättre på vintern när man har handskar på sig.

Kanske vi ska hålla råden till prylar under 3000kr som han önskade?

Av Big_R

Jag har en Vivaz Pro (tangentbordsvarianten) på jobbet och den är riktigt bra på film (720p) och foto. Men eftersom den inte har xenonblixt så tappar den användbarhet inomhus. Lyssnar på musik via Blutoothheadset Mw600, och det är hur bra som helst.

Men den går inte att jämföra med Nokia N8 som har marknadens bästa mobilkamera och en riktig blixt (ingen LED-lampa). Är det viktigt att ta kort under "normala" förhållanden, dvs om motivet rör sig eller om ljuset inte är optimalt så är det bara N8 som klarar biffen av mina 4 olika "fotomobiler" (K850i, Xperia X10, Vivaz Pro och Nokia N8).

Av Big_R

Se tidigare svar i ämnet
#10556485

Av Big_R
Skrivet av LuXOD:

Hade hellre kört på en Desire. N900 är en bra telefon, men gillar man inte "pilla" själv så är det inte så mycket mer att göra.

Det där brukar sägas om N8 vs Desire också, att Desire är för den som vill "pilla lite".

Av Big_R

Skippa tanken och slit på den till sommaren åtminstone. N900 är läcker och sticker ut lite i den allmänna pekskärmsmassan. Den håller även på hårdvarusidan.

Av Big_R

N8 är klart prisvärd idag. Symbian tre skiljer sig rätt mycket från hur Symbian series 60 funkade förr. man känner såklart igen sig, men det är bättre anpassat för moderna pekskärmar med Multitouch, singleclick, homescreens, GPU accelererad grafik och annat som inte fanns eller var så bra förut.

Märker att många hasplar ur sig kommentarer baserat på erfarenheter från gamla Symbian.

Av Big_R
Skrivet av Mayth:

Själv tycker jag HTC Desire utan tvekan. Android operativet är så sjukt mycket trevligare än Symbian enligt mig. Sen om HTC inte trycker ut 2.3 till den telefonen så finns det alltid eldsjälar på xda-dev som får ut det snabbt. App utbudet är underbart. sen om man är van vid linux så är det sjukt roligt att leka med en Desire.

Då jag har klämt på en N8 så tycker jag at den känns tråkigare och slöare än Desiren i allmänhet.

En lätt fråga dock, finns det stöd för Flash i N8 ?

Håller med om att det känns skojjigare och rappare när man bläddrar runt i Android 2.X än Symbian 3. Vissa skärmövergångar är inte "animerade". Tycker dock att Symbian 3 är effektivt och det är en viktig aspekt av användbarhet. Om man leker mycket med operativet är nog Android roligare, om man använder telefonen och hårdvaran spelar det inte lika stor roll. Jag har själv både en x10 och en N8, men föredrar klart N8 till allt annant än surfning.

Av Big_R

Varför skulle man inte kunna jämför N8 och Desire? Konstigt påstående. Jag tycker Desire är en av de absoluta topplurarna som producerats med Android. Den har många av de funktioner som finns på N8. N8 är mer imponerande med sin hårdvara, finns ingen annan telefon på marknaden som kan mäta sig idag. Om man sedan föredrar användargränssnittet i Android före gränssnittet i Symbian 3 är det en smaksak. Självklart finns det fler appar till Android. Men som telefon, navigatör och (film)kamera är N8 outstanding. Dessutom sockrar Nokia N8 med fm-sändare, USB OTG, HDMI, Gorillaglass, metallbody, fysiska knappar mm. N8 är en riktig smartphone där de smarta grejerna faktiskt fungerar bra.

Av Big_R

Nokia N8. Bättre hårdvara och mer hårdvara. Lite tristare att surfa med, men är bättre som telefon får se hur nya webbläsaren blir i Q1-uppdateringen.

Av Big_R

Se tidigare svar i ämnet
#10556485