Inlägg

Inlägg som WorldSpawn har skrivit i forumet
Av WorldSpawn

Det brukar sägas att man bör använda rätt verktyg för rätt jobb. HTTP-uploads via browser är definitivt inte rätt verktyg när du pratar 4 GB filer. Undersök om det inte går att finna andra lösningar. Om du bara måste använda HTTP, undersök om exempelvis WebDAV kan uppfylla dina behov.

/W

Av WorldSpawn

För ISO-sugna kör jag en liten reklampuff för den lokala datorföreningens ftp (hostad i samarbete med Svenska Linuxföreningen):

http://ftp.ds.hj.se/pub/os/linux/mandriva/iso/2007.0/

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bongo-apan
Jo, jag vet vad som menas med det. Men du kanske inte har lärt dig läsa ännu? Isåfall skulle du förstå att vad jag menar är att man behöver inte dekryptera 15,000 lösenord och sedan posta skiten på nätet. Vad är det som är bra i det? Att vulnerabilities offentliggörs? Han använde sig troligtvis av kända expoits, vem som helst kan väl använda en bug-tracker? Förstår inte riktigt dina argument.

Om massa snorungar springer runt och slänger lösenord omkring sig och det dras upp i media, folk polisanmäler honom mm, vem tror du får betala det? Vad är det som är bra i det? Snälla, informera mig.

Ett mail till administratören och allt skulle vara guttmos.

Varför du frågar mig om den saken har jag faktiskt inte den blekaste aning om. Jag har inte påstått mig dela Axelssons och flashbackommunitiens uppfattningar, eller för den delen hackern bakom det helas diton. Tvärtom har jag påvisat att jag har vissa dubier gentemot deras metodologi, varför jag tycker det är underligt att du ställer frågorna till mig. Åter igen, straw man. Den som har läsproblemen här är i vart fall inte jag. Skärpning.

Det jag ville påvisa genom det första inlägget är det att Flashback-gängets agerande kanske kan verka konstigt för den outsider som inte förstår vilken typ av mentalitet som där råder och som över huvud taget är ganska vitt spridd inom hackervärlden, i vilken bland annat ingår att man själv får ansvara för att köra säkra läsenord.

Till yttermera visso är Flashback och Axelsson en av de (alldeles för få) totala yttrandefrihetsförespråkarna i Sverige, som har genomgått domstolsprövningar just pga. sitt vurmande för informationsfrihet. Så när det här på forumet ifrån folk som är helt okunniga om detta hojtas om att Axelsson skulle vara en idiot och att han "borde göra något åt det", så har man liksom missat någonting ganska grundläggande.

Det är allt jag säger. Förstår inte varför något av det skulle vara kontroversiellt.

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bongo-apan
Usch vad fjantig kommentar.
Bara för att man inte tycker om att folk slänger ut ipn och lösenord på nätet behöver man inte vara en mammagris i sin "rosa bubbla". Men eftersom du tycker information ska vara fri, ge mig ditt lösenord. Skicka pm.

1) Du har fortfarande inte förstått det hacker-ethos som symboliseras av "information wants to be free"-memet. En grundpoäng är att vuln:s skall offentliggöras så fort som möjligt, och att man själv ansvarar för sitt eget beteende och sin egen säkerhet.

2) Jag har aldrig påstått mig fullt ut dela den ovanstående uppfattningen, eller för den delen Axelssons hyfsat gränslösa optimism för odelad informationsspridning. Jag finner det fascinerande, och i stor del givande, men knappast i alla lägen efterstränvansvärt. Så din begäran om mitt lösenord är helt och hållet "straw man".

I övrigt, smileyn i mitt första meddelande indikerade att meningen ifråga inte borde tolkas så hårt. Du kan notera att jag struntar i smileys den här gången när jag ber dig: skärp till dig. Invektiv hjälper knappast.

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Om Flashback inte gör något åt det är dom tråkiga.

För i övrigt verkar Admin på Flashback konstig. Han verkar tycka det är bra att alla email och lösenord blivit spridda. Tur att man inte är medlem där för den idioten sparar väl ens IP och sånt och orka vara med alla "scriptkiddies" där som tror dom är bra hackers.

Du har inte alls fattat vad Flashback handlar om, eller vad Jan Axelsson är för typ av person antar jag. Hela "information wants to be free"-ethoset är nånting du aldrig hört talas om? Lika bra antar jag - stanna i din rosa bubbla istället.

/W

Av WorldSpawn

Alltså, det finns ingen "konverteringsnyckel" från ascii (decimal) till hex, det är typ matte grundkurs 1a i olika talbaser. Gå från bas 10 till bas 16. Googla efter exempelvis "104 in hexadecimal" så får du direkt fram det konverterade värdet.

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smygis
Och har får en kärna till att belasta så jag skulle gissa på en prestandavinst på ~200-300%. Men det är nog bara svammel från min sida.

Varför bytet till 64 bitar skulle ge 60% prestandaökning har jag ingen aning om. Det är ju ganska beroende utav vilken typ av beräkningar du arbetar med. 64-bits gör inte burken magiskt snabbare i sig självt. I vissa situationer kan det ge en markant förbättring, i andra lär skillnaden knappt vara märkbar, vad jag förstått av recensioner och dylikt.

Vad gäller flera cores: i en extremt hypotetisk situation, där operativsystemet och applikationen skalar helt linjärt med antal CPU:er (vilket aldrig händer i verkliga livet) så skulle prestandavinsten per ökad CPU ju vara 100% per propp. I realiteten har jag hört siffror som 30-45% ökning nämnas vid skalning från en till två CPU:er, och mindre allteftersom antalet ökar. Det var dock 2-3 år sedan jag tittade på sånt här, så det är mycket möjligt att det inte längre är aktuellt. Dual Core-system lär väl dock vara effektivare än traditionella SMP-system vad jag förstått, och allt fler applikationer är ju ordentligt trådade idag, så ta dom siffrorna med en nypa salt.

Cheers,

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Intenso
I alla de miljöer jag sätt att man spärrat tjänster som MSN börjar bara folk använda proxies istället, så det brukar ge minimal effekt.

Förvisso sant. Men de användare som är tekniskt kompetenta nog för att ställa in anslutning via en proxy kan man ju hoppas är smarta nog för att inte ta emot varenda fil som okänt folk på nätet skickar dom via Messenger. Så litegrand kan det ju säkra upp ändå, även om det i realiteten kan gå att gå runt.

Iofs torde det ju gå att i Microsoftmiljö begränsa möjligheten att proxya via group policies, väl?

/W

Av WorldSpawn

1) Se länken nedan. Några intressanta nyheter: services for unix, distribuerat filsystem, mmc 3 (bättre administrationsgränssnitt), .NET 2 som standard.

2) Jämförelse: http://www.microsoft.com/windowsserver2003/evaluation/feature...
SBS 2003 innehåller också Exchange 2003 och SQL Server (i premiumversionen)

3) Om personen du vill förklara för inte förstår begreppet API så skulle jag försöka med att förklara det som en sorts utvecklings och applikationsmiljö, som förenklar utveckling av program genom att programmeraren tillgång till ett gäng klara funktioner och komponenter för att styra datorn med. Typ.

W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _tekken_
får man fråga varför? jag är inget ljud freak eller nått så undrar bara,tänkte om Kernel streaming drar låg Cpu så är det väll inte dåligt?

http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_mode#Supervisor_mode <-- Därför. Saker och ting skall inte köras i kernel mode om det inte är nödvändigt.

/W

Av WorldSpawn

Är jag ensam om att tycka att det verkar helt vansinnigt att köra mediastreaming i kernel mode? Fine om du har en situation där du måste mata realtidsenheter med data, men för vanliga MP3:or på din hempc-burk? Det verkar ju helt tossigt...

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ettis
4 ord: Testa Foxit och nod32.

Foxits GUI ser ut som apa, enligt hemsidan (http://www.foxitsoftware.com/pdf/reader_2/img/ui_outlook1.jpg) i alla fall. I och för sig beror det väl mest på att människan som tagit screendumpen av någon anledning har Courier som systemtypsnitt, vilket förstås inte är applikationens fel. Icke desto mindre gör det mig inte mer attraherad av att testa programmet, att dom dumps som finns på hemsidan är så fula. Acrobat Reader 7 är för övrigt, som sagt, absolut snabb och bra nog för mina behov.

Och Symantec-sviten är en requirement för att få ansluta till företagets VPN, så den byter jag inte.

Så, 5 ord: Nope, men tack för råden!

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ettis
Avinstallera Norton Antivirus, Internet Secuirty och Adobe Acrobat, så slipper du problemen.

Varför man har alla dessa bloatware är bortom mitt förstånd...

Acrobat 7 är snabb som attan, och Symantec Internet Security likaså, så länge man har vett att använda Corp-versionen.

Däremot kan jag hålla med dig om att tidigare versioner av Acrobat och den "vanliga" verren av Norton/Symantec-sviten var riktig bloat.

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gr1ng0
kör 7.5, har alltid funkat för mig och har inte massa tjofs

Tja, 7.5 finns inte för nerladdning längre vad jag kan se iaf, så om man har en nyinstallerad dator så är det inte helt trivialt att få in. Om någon har en link tas annars tacksamt emot.

/W

Av WorldSpawn

Ligger fortfarande nere på båda windowsdatorerna hemma. Mac-versionen av Messenger loggar dock in utan problem på macen som står precis jämte dem båda. Upploggad via Telenor 3G-surf funkar det också finfint att logga in, men så snart jag försöker över den ordinarie anslutningen (BBB) så vägrar det ur sig.

Anslutningen/hårdvarubrandväggen verkar ju inte vara fel, då macen kan connecta
Kontot/MSN-tjänsten verkar inte vara fel, då jag kan koppla upp via 3G-surf
Datorn/mjukvarubrandväggen verkar inte vara fel, av samma anledning, det funkar via 3G

Vad är det då som återstår att felsöka? Skumma kombinationer av ovanstående felkällor? Riktigt konstigt fel alltså..

/W

Av WorldSpawn

Upplever samma sak sen i morse, att Live Messenger vägrar logga in. CenterICQ på linuxboxen loggar in felfritt, liksom webbmessenger. Någon annan som vet nått eller har upplevt samma sak?

Sitter på Bredbandsbolaget ADSL btw, om det nu är ett operatörsberoende fenomen.

W

Av WorldSpawn

Ah, ännu en reklamsida alltså. Härligt med lite mer line noise på nätet...

/W

Av WorldSpawn

MSN Live Toolbar deaktiverar alt-d

Kör WinXP Pro SP2, IE6

När jag kör flera flikar i MSN Live toolbar så fungerar knappkombinationen alt-d (som vanligtvis sätter markören i adress-fältet) bara på den första fliken. I resterande fliker gör den ingenting. Finns det någon annan knappkombination man skall trycka för att sätta markören i adressfältet, eller är det en känd bugg som någon annan råkat ut för? Mkt störande..

/W

Av WorldSpawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quartus
Windows stöder inte EFI än så länge. Följaktligen är utbudet minimalt. Du får köpa dig en Mac...

Finns gott om Intel-brädor med EFI-stöd. Jag riggade själv upp en sådan konfiguration för säkert 18 månader sedan.

Så länge kortet kan emulera BIOS (som typ alla EFI-brädor jag sett kan) så fungerar Windows fint på det.

Edit: Efter att ha tittat igenom specsen för burken ifråga finner jag att det faktiskt är tvärt om - den verkar implementera EFI under BIOS, snarare än tvärt om, som jag hade fått för mig. Ta alltså allt jag sagt ovan med en nypa salt.

/W

Av WorldSpawn

Som tidigare sagts, på en del high-endsystem är det fullt möjligt att swappa såväl cpu-kort som minnen under drift. Men:

1) Dessa system överklockar man inte, såsom Grover påstått sig göra
2) Sådana features är inte beroende utav gästoperativsystemet, utan av hårdvaran och den hypervisor/host-os som handhar maskindomänerna. Så Linux har ingenting med saken att göra.

W