Inlägg

Inlägg som Redzo har skrivit i forumet
Av Redzo
Skrivet av MooDHooDs:

Ptja, om han bara ska surfa duger även en Pentium D....

Det beror alltså mycket på vad han ska göra.

det är en enorm skillnad mellan Pentium D och C2D, även i såna beskedliga laster som kontorstillämpningar.

Av Redzo

krypström är aldrig bra, för varken människor eller datorer/elektronik.

Av Redzo

trådlöst kommer kosta dig ordenltigt med hastighet, det får du räkna med. sen om du gillar att spela, kommer du få strul där med. kabel är bäst, det är så enkelt.

Av Redzo
Skrivet av Herr Thomas:

Jag har en Dell Dimension 9150 med en Pentium D 3,2 GHz och har möjlighet att byta hela datorn till en dito Dimension 9200 med en Core 2 Duo 2,4 GHz. Hårdvaran i övrigt är snarlik. Frågan är om det är värt operationen? Dryga tusenlappen för den "nya" datorn skulle det kosta exkl grafikkort.

//TB

självklart är det värt det, C2D är bra mycket snabbare och står sig mer än väl idag också om du inte ska spela tyngre spel. För vanlig kontors och surf användande är det fortfarande en mycket bra prolle.

Av Redzo

vill du kunna uppgradera, eller klocka, köp en stationär burk. likaså om menar allvar med spelande. bärbara är...bra för att surfa med.

Av Redzo

nja det är same same, gillar inte att dom har sänkt speltempot i 11 så mycket bara.

Av Redzo

provat att reseta BIOS ?

Av Redzo
Skrivet av Mintboll:

är inte inteln enkelkärnig och amdn dubbelkärnig?

nej, enkelkärniga processorer används inte längre i bärbara, det är trots allt 2010 !

Av Redzo
Skrivet av Kogster:

ska man föredra minnen med hög klock och hög latency eller tvärt om?

varför ställa en fråga då du kan läsa till dig svaret i Bad Habits inlägg?

Av Redzo
Skrivet av ggustavsson:

Jag skulle gå på ett AX750 mycket för att det vid låg belastning är knäpptyst, (fläkten snurrar inte) kostar dock lite mer.

jag förstår din poäng men TS ska eventuellt köra CF med 6870, jag tror inte agget kommer vara den mest högljudda komponenten i den burken
men visst, AX är en mycket bättre agg därav priset.

Av Redzo
Skrivet av Layon:

800w-psu räcker väl inte till 4 st 480, eller?

nej det gör det inte, men så är också GTX 480 en anomali skulle jag säga. Och quadSLI/CF är till för folk som finner nåt slags nöje i att jaga siffror från olika benchmarkprogram och 4 kort hjälper knappast i några spel.
Och fortfarande gäller samma sak, 1 kraftig, kvalitets PSU är alltid bättre än 2 svaga. Dessutom är 1 PSU alltid bättre ur drivtsäkerhets synpunkt och det är så för att man har 1 mindre komponent som kan gå sönder.
Man behöver inte vara statistiker för att se att det stämmer, PSU är också den enda komponent i ett system som kan förstöra andra komponenter så den är inget man snålar på.
Ungefär som att köpa en BMW M3 för 800 lax och sätta på den billigaste däck man kan hitta på närmaste mack.

Skrivet av SeF.Typh00n:

Nästan 1500W har väl dom kunnat dra som mest under stress i Unigine benchmark när dom släpptes.

YouTube - Gtx 480 quad Sli Heaven 2.0 extreme Benchmark

tänk på att inga nätdelar har 100% effektivitet, så du förlorar alltid en del av effekten som kommer in. Om ett agg ska leverera 600W till systemet och den har säg 90% effektivitet kommer den dra 660W från vägguttaget, wattmätare kommer visa vad agget drar från väggen, inte vad som levereras till systemet.

Av Redzo
Skrivet av Layon:

Nej, givetvis syftar jag inte på denna ryggen utan en ev uppgradering.
Hade liksom hellre köpe 2 st 650w eller 750w för 1800-2000 än ett PSU för 3000

av ren nyfikenhet, vilka komponenter kommer du köra ? för om du inte ska köra 3-4(extremt strömhungriga grafikkort ) kommer du ALDRIG behöva så mycket kraft, vi pratar 1.3-1.5KW här..... ska du driva ett mindre hushåll med dessa agg eller ?

En normal spelburk (utan SLI/CF) klarar sig galant på 550W (och då har jag lämnat sisådär 200W som ett slags buffer/överskott). och Ace är direkt livsfarliga, en hel del butiker har tom tagit bort Ace ur sortimentet helt efter Sweclockers test av deras skitagg. Om du inte bryr dig om din hårdvara och är redo att riskera den så fine, det är ditt absoluta rätt men se till att du betalar din hemförsäkringspremie i tid och ha en brandsläckare i närhet av din burk hela tiden.

Av Redzo
Skrivet av Rainst0rm:

Hej!
Köpte extra ram förra veckan. Ni kan se datorn i signaturen. Har inte klockat ram-minnena, utan de ligger på standard värden. Av någon anledning så har jag börjat få en massa crc fel när jag laddar ner eller flyttar rar-filer. Mycket irriterande. När jag tar ut de 2st nya minnes-stickorna, funkar allt som det ska. Verkar inte vara något problem med själva stickorna, då jag bytt ut mina 2st gamla, mot de nya och bara kört med dem. Ram-modulerna är exakt samma modell. Så det verkar vara något problem med att just använda 4st ram-stickor.
Någon som vet vad felet kan vara, och hur jag löser det?

Många moderkort behöver lite mer ström när dom körs med 4 stickor, dvs du behöver öka volten till minnen ett snäpp och ibland till nordbrygga också. Det är en rätt känd fenomen.

Av Redzo
Skrivet av SellahiR:

Den kunniga som monterade kylaren senast var en kille som hade monterat hela sin dator (ett i7 system) från scratch. Och som läser till civilingenjör på högskola. Det tyckte i alla fall jag lät tryggt nog. Dock så böt han aldrig kylpastan, utan använde det som redan fanns (jag bytte min gamla E8500 mot den här Q9400 från en annan dator) han ansåg att det mest troligt inte skulle göra något. Dessutom låg temperaturen på runt 70 grader i full load för inte alls länge sen så jag har inte den blekaste av vad som kan ha hänt. Men jag har som sagt beställt ny och fräsch pasta, och kommer av och påmontera kylaren igen när det ska göras.

Det som har hänt (med all sannolikhet) är att sk "pushpins" dvs nån av dom fyra fästanordningar som ska hålla kylaren mot CPU har hoppat ur läget och då får du dålig kontakt mellan CPU och kylaren. Nu antar jag att du använder Intels orginal kylare. Det händer lite titt som tätt, och det kan hända med andra bättre kylare också (om dessa använder sig av pushpins).
Be han kolla att kylaren har bra kontakt med CPU för det är där det krisar, det är jag 100 på.
Själv har jag byggt mer datorer än jag kan räkna (bygger och servar datorer i jobbet) och sånt här händer ändå, det har inte med kompetensen eller erfarenhet att göra utan som sagt pushpins suger purjo

Av Redzo

det är inte en program som styr en CPUs frekvens, det sköter CPU självi tillsammans med BIOS. Det du pratar om är en program som tillåter dig att sänka frekvensen för att spara på batteritid i Win, så batteritiden i Linux kommer vara lite sämre men du kommer ha samma frekvenser. Och Intels ingenjörer vet om att Linux finns därute så processorer är tillverkade att klara ALLA X86 OS.

Av Redzo
Skrivet av Layon:

Tjena, dubbla PSU, vad krävs? vilka PSU går det bra med, alla eller några speciella?
Hur många? och hur kopplar man dom?

och varför vill du ha 2 PSU ? är det inte bra mycket enklare att ha 1 kraftigare ?
off topic: jag hoppas verkligen att din Ace PSU som du har i signaturen används endast som brevpress, eller har du på nåt vänster missat att Ace är livsfarligt dåliga ?

Av Redzo

jaha, då är det bara att ladda ner manualen till TV och läsa.

Av Redzo
Skrivet av grodfan:

Tja
har "registry booster" på datorn, den visar att jag har över 600 fel på datorn
kan det vara virus eller?, hur tar man bort det helt enkelt?
-Marcus

"registry booster" ÄR en form av virus/malware.

Av Redzo

fler som har problem med att fatta vad TS menar här ?
Marcus_Z: skriv igen vad är det du vill ha hjälp med ? menar om det finns nån knapp som man kan stänga av TV helt så att den inte är i standby mode eller vad menar du ???

Av Redzo

brutalt ful.