Inlägg

Inlägg som Sajberman har skrivit i forumet
Av Sajberman

Kanon, precis vad jag letar efter...tack harlemhenke och övriga.
Skall även testa PC gamepad varianten, jag har ett par liggandes som jag inte använder (det är bara spel på Xbox som gäller nu).

Hade tänkt starta ett bygge med htpc i ett gammalt akai videoskal. Det kommer väl en projektlogg så småningom men denna gång skall det inte bli så stressat det är 3e htpcn så nu behöver man ju inte ha så bråttom.

Av Sajberman

Jag hade tänkt mig att kunna styra wmp eller winamp såsom man gör med tangentbordet dvs play stop osv. det borde väl funka oavsett om knapparna sitter på tangentbordet eller i chassit?
Förutom dessa knappar planerar jag en MCE fjärr...men ville testa att ha knappar i chassi åxå.
Jag får väl testa mig fram...

Av Sajberman

multimediaknappar på front

Skissar på en ny htpc och funderar på att lägga in "multimediaknappar" i fronten. Skulle vilja att play,stop, paus m.m. skall gå att styra via frontknappar. Tror säkert att ett antal köpechassi har dessa funktioner, är det någon som vet hur man skulle kunna fixa detta?

Kanske strippa ett tangentbord med dessa knappar och logik och flytta till chassit?
Skulle man i sådana fall kunna splitta tangentbords kontakten eller skulle man kunna gå via USB?

Av Sajberman

Byta decoder i wmp 10

Hej
Jag undrar om det går att byta codec (decoder) för mp3 uppspelning i windows media player 10. Jag skulle vilja testa lite olika eftersom jag har problem vid uppspelning av mp3 (det knäpper och skrapar till ibland). Jag har inga problem i winamp med samma filer, men är tvungen att använda wmp10 för jag kör media center ed 2005.
Jag är även tacksam för tips på bra decoders för mp3 att testa med.

Av Sajberman

Jag kollade brandväggen men det verkar okej, en sak som skiljer datorn från övriga är att jag fixat så att den automatiskt loggar in på ett specifikt användarkonto vid uppstart, på dom övriga har jag inga lösenord. Det andra är att den är trådlöst ansluten, skall testa att koppla in den me TP och se om det funkar.

lite update..
läste i en annan tråd att alla datorer måste ha samma användarkonton och lösenord om det skall funka? Men det gäller väl bara om man kör fjärrskrivbord eller?

Av Sajberman

Kan kanske hoppa in i tråden eftersom jag precis sitter med samma strul. Jag har 2 trådanslutna och en trådlös dator i LANet. Alla 3 är anslutna till samma arbetsgrupp och alla datorer dyker upp under "visa datorer i nätverket". Jag har problem att komma åt den ena datorn från dom övriga, får samma felmeddelande som "bluesbrother". Kan det vara nåt med delningen som inte klaffar? Har någon haft liknande problem? Säkert nåt löjlig inställning som man missat Det funkar att pinga den, men försöker man gå in på den så strejkar den som sagt...

Av Sajberman

problem med grafik efter vänteläge

Jag har en htpc som är kopplad till TV. Jag använder TVtool 9.7 för att fixa grafik och overscan till Tv:n. Istället för att stänga av PCn använder jag vänteläge, dels för att min fjärr funkar med det plus att det går betydligt fortare vid uppstart.
Problemet är bara att Tvtool inte verkar funka riktigt efter vänteläge, hela skrivbordet blir snett, därför måste jag starta om tvtool varje gång jag tar datorn ur vänteläge.

Finns det nåt sätt att styra uppstart efter vänteläge?
Finns det nåt hack man kan göra så att tvtool startar om automatiskt efter vänteläge?
eller finns det nåt program man kan använda för att styra uppstart efter vänteläge?

GF2 mx400
Winxp SP2
TVtool 9.7

Av Sajberman

Jag har den senaste bios versionen...knepigt. Jag testade att lägga i en äldre disk seagate 8GB och då fick jag inte samma felmeddelande?!? men xp startade bara upp en bit sedan bootade datorn om, det kan ju iåfs vara nåt fel på den disken, har inte använt den på ett tag.

Är det någon som har tips på varför felmeddelandet "Operativssystemet kan ej startas" kommer upp? jag har läst ilite trådar men inte hittat något standardfel, oftast verkar det bero på disken iallafall.

Av Sajberman

ATA66<->ATA100 inte kompatibel?

Jag har köpt en ny Seagate barracuda som jag tänkte lägga in i en rel. gammal burk med celeron 500 proc. Problemet är när jag skall installera XP så funkar det inte. Varje gång får jag upp felmeddelandet "Operativssystemet kan ej startas". jag har testat allt i bios, formatering m.m. men det verkar ändå vara nåt som inte stämmer?!?
Nu funderar jag på om det är så att disken, som har ATA-100 interface inte fungerar med moderkortet som har ATA-66 interface?

Är det så att ATA 100 diskar inte är bakåtkompatibla så att dom funkar med ATA-66?

Av Sajberman

Villka fjärr stödjer "power-on"?
Hur funkar det?
Måste man inte sätta nåt i bios åxå, typ som "zypher_x" beskriver?

Av Sajberman

IR med keyboardfunktion

Jag kan starta upp min dator med tangentbordet ctrl+F1. Kan man bygga en IR-funktion (fjärrkontroll) som kan generera samma signal som mitt tangentbord för att starta upp min htpc, eller finns det något annat sätt att starta upp den. Kan man använda någon funktion i MCE2005 fjärr. Det verkar ju iåfs som att den e ganska död innan datorn startar upp (den går ju på USB).

Av Sajberman

tackar för alla erbjudande, anledningen att jag jobbar mig med detta är att jag har en komplett PII som jag tänkte använda som ftp server, och har precis investerat i en dator och en HTPC och hade inte riktigt kosing över till ytterligare en dator :). Men en ftp e ju alltid kul...om det funkar. Får väl försöka ragga ett AT annars, men tänkte först försöka använda agget som sitter i lådan.

Lådan skall väl iåfs ändå plockas ner och moddas i vanlig ordning så dyker det inte upp nåt tips på adapter så får jag väl pussla in ett AT agg i ATX lådan.

Av Sajberman

PII compaq MB i nyare chassi

Jag skall använda ett AT moderkort ihop med ett ATX nätagg och behöver lite tips på hur adapterkabeln skall se ut (pinout). Vet att det finns färdiga kablar för detta men har inte hittat i sverige, jag tror dessutom att jag har alla prylar hemma för att göra en själv, men vet som sagt inte hur jag skall koppla ihop det.

Av Sajberman

Att plexi kan bli rätt statisk har man väl varit med om, framförallt när man märker att spånen efter sågning och borr gärna smetar sig fast i plexit (inte bara av värmen). Det borde dock inte vara någon fara att ha plexi som chassi, jag har ett par stycken utan att något märkligt hänt med elektroniken. Tycker inte att din polare är helt ute å cycklar iåfs, och han e nog inte så vrickad :). PlexiChassi som säljs ute i handeln kan nog vara behandlade för att inte bli så statiska..det finns spray för sånt.

Av Sajberman

Skall du spela in samtidigt som du tittar på TV måste du nog välja ett annat TV-Kort. Hauppauge 500 har nog två tuners. Dessutom så får du fundera på om kortet skall stödja digital-TV, jag tror inte att MCE150 gör det.

Med ovanstående spec blir det inga problem med att spela upp film utan att det hackar, det hänger ju en del på vilka codecs man använder också.

winxp mce ed. finns inte på svenska ännu, jag kan rekommendera MEDIA PORTAL som jag kört i ett halvår, gratis, mer funktioner än XP MCE och lika många buggar

Av Sajberman

Intressant diskussion, har skummat lite och är väl ingen expert, men nån ESD utbildning per år blir det väl...

Det är så att dagens elektronik e känslig för Statisk urladdning, och du e princip uppladdad hela tiden. Dom flesta har väl fått stötar i affärer när man laddat upp sig mot heltäckningsmattor, eller i bilen när det är torrt ute. Nu är det så att elektronik går sönder eller försämras redan vid ganska låga spänningsnivåer så du märker inte ens vad du ställt till med.

Mitt råd:

- Använd armband (riktigt) och inte nåra konstiga hemgjorda grejor.
- Fingra inte för mycket på elektroniken, även om urladdning kan ske utan beröring.
- Ha ingen ylletröja på dig eller dra inte av dig tröjan precis innan du skall fingra.
- Jobba definitivt inte på diskbänken!!! Det finns folk som dött av det när dom samtidigt haft i nätsladden.

Du kan chansa i ovanstående och köpa nya prylar när dom börjar ge sig eller strula men ARBETA DEFINITIVT INTE PÅ DISKBÄNKEN.

Lyssna på MBY som verkar kunnig i ämnet.

Av Sajberman

Öhh med chip menar jag naturligtvis modchip, dvs de kretskort som säljs för att ersätta microsofts bios chip, antog att du förstod det och dessa är väl redan brända (med bios) när man köper dom antar jag = olagliga att sälja fr.o.m 1 juli. Att köpa kretsar är ju naturligtvis inte förbjudet, men modchip är väl färdiga kretskort med ersättningsbios.
Man kan ju tänka sig att det fortsätts att sälja "tomma" modchip och levererar med en skiva med bios för att man skall bränna själv, då kan man ju kalla det "byggsats" hmm gråzon antar jag

Av Sajberman

Jag har listat ut vilka skivor som fungerar nu så jag har inga problem längre, dessutom har jag slängt in en HD i xboxen för bekvämlighets skull. Det där med olagligt hit och dit e jag ganska trött på så jag säger så här: Jag gör backup av skivorna för att inte ungarna skall repa sönder orginalen som kostar 500 pix, samma med film.... Chip blir väl olagligt att sälja på fredag tror jag?
När det gäller fläkten så låter den lite, men man kan ställa varvtalet i XBMC, försökte ett tag med en papst men den lät mer eftersom den gick för fullt hela tiden.

Av Sajberman

Skall väl tillägga att det är spel som strejkar, beroende på vilka skivor man bränner på, Har inte haft samma problem med film, det har funkat betydligt bättre, men jag har ingen aning om varför?

Av Sajberman

1. Ja med modchip
2. Ja men det är tillbehör
3. Ja men det krävs ju installation av lite program och setup i burken.
4. Vet ej har inte testat, men se "Drexons" svar.
5. Ja minst lika bra som med min vanliga DVD.
6. Priset varierar, Ny xbox med chip utan Hårddisk ligger på strax över 2000
Sedan kan man ju ha tur att hitta en på blocket men dom flesta är ganska dyra med chip och hårddisk. Chip varierar beroende på hur mycket funktioner man vill ha men ett standard som klarar det som du verkar vilja ha kan du nog få för under 500:-

I övrigt kan xboxen vara känslig för vilken typ/märke på dvdskiva som du har bränt filmen på, detta varierar tyvärr mellan olika versioner så det går inte att säga nåt generellt. Jag har en V1.1 med samsung dvd spelare och kan bara spela upp CD-RW eller DVD-RW skivor.