Inlägg

Inlägg som Sajberman har skrivit i forumet
Av Sajberman

Mycket bra val av chassi, det är nog det mest prisvärda just nu. Men som sagts tidigare så hade jag satsat på en 4850 processor för att få ner tempen lite i lådan (nu är väl det inget större problem i den lådan ändå iåfs) sen är väl ett separat grafikkort inte alls nödvändigt eftersom 780G har tillräckligt bra kraft för HD uppspelning. Jag hade inte satt i grafikkortet om du nu inte behöver det extra för att spela med htpcn. jag kör med 780G i min och CPUn går aldrig över 50% vid HD uppspelning.

Av Sajberman

Testat Beta 1 idag och visst flyter det på bättre än vista men jag är grymt besviken på att stöd för MKV fortfarande saknas? och det utlovade förbättringarna att köra xbox360 som extender har inte jag sett, hoppas verkligen att detta kommer? Vem betalar pengar för operativsystem som inte är direkt snabbare än XP och har nästan samma gränssnitt som vista. Jag tycker att microsoft e helt fel ute om man inte har stöd för de mest vanliga filsformaten. Nu verkar dom fått in divx stöd men det är ju för fasen 6 år för sent, ingen spelar väl upp sunkiga xvid filer på sin nya HD tv om det finns MKV? Nä det blir väl som vanligt en massa pill i register och tredjeparts fixar för att få ett bra fungerande operativ system.

Skall testa några dagar till, jag kanske ändrar åsikt

Av Sajberman

man undrar ju hur länge folk orkar/har råd att byta utrustning motsvarande en konsoll varje år för att klara spelens krav på PC? Är själv inne på mitt tredje dyra kort på 5 år och nu får det vara nog med PC spel. Har köpt XBOX360 istället och kör lite CS på pc bara. med konsollen slipper man allt strul med drivisar m.m och spelen är optimerad. Nu skall jag bara vänja mig vid spelkontrollen också

Av Sajberman

Skulle inte tänka mig att använda den till annat än server. Använde den en gång i tiden i min htpc men den klarar inte att spela upp HD så den blev utbytt och nu inplockad i min server istället.

Boxen är för liten för extra chassifläkt så en extra fläkt kräver lite mod. Fick ner tempen genom att plocka bort en hårddisk, ligger nu runt 50 grader vilket är okej. 3 hårddiskar i den lilla burken va nog lite för mycket och genererade ganska myket värme.

Av Sajberman

I Antec boxen är det bara en fläkt ut på nätagget. skall nog plocka av flänsen igen och lägga på ny kylpasta. Tror annars att prollen tål runt 65 grader, bara man inte får en massa omstarter å sånt. Det kanske sliter lite på den men annars skall den väl tåla en hög arbetstemp. Testade att stressade den lite och den gick upp till 71 grader men inga omstarter eller blåskärm. Tror att Antec burken kan göra att tempen stiger lite, den e ganska trång och det gör väl några grader.

Av Sajberman

Barton 2600 temp i min server

Jag har satt upp en miniserver i ett litet chassi Antec NSK1380 och får en temp på ca 65-70 grader på cpu (barton 2600) tycker att det ligger lite högt, låg på under 50grader i en större tidigare server. Är detta okej, har för mig att temp upp till 75-80 grader är okej. Vad tycker ni? Jag har haft loss CPU fläkten och kanske inte fått tillbaka den med rätt mängd kylpasta? Kör med Arctic cooling kylpasta.

Av Sajberman

XP eller Home server

Jag har en filserver som jag kör med XP idag. Det fungerar ju bra med funktionen fjärrskrivbord så att man kan styra från en annan dator. Jag kör mest backup till USB hårddisk idag med jämna mellanrum (typ en gång per vecka). Nu har jag funderingar på att byta till det nya Home server men jag har inte riktigt koll på fördelarna. Har någon av er testat och sett några fördelar? eller är det ingen större skillnad mot att köra XP pro?
Finns det några smidiga funktioner för Wake on lan och få datorer i nätverket eller servern att starta upp i Home server?

Av Sajberman

Hjälp vid Hårddiskbyte

Jag tänkte byta disk från en IDE till SATA2 och efter lite pill fick jag till bios så att den startar upp och jag kan installera windows (vista) till den. Problemet är att jag tänkte göra backup på partitionen från IDEn till SATAn men det går inte alls, blir snart galen. Har kört en backup från IDEns C: partition med True image och flyttat över till den nya Diskens D: partition. Installerar true image på den nya C: disken och försöker köra restore men den nya partitionen på C: blir korrupt !
kan man inte köra backup på en IDE partition och lägga på en SATA?
Skall sägas också att partitionerna inte är lika stora, spelar det någon roll?

Behöver akut hjälp, mitt mediacenter står still

Av Sajberman

Vad är skillnaden mellan NAS och barta ha en burk med XP på? Mer än licenskostnaden då förstås. Jag har en XP burk som sköter det mesta hemma, kopplat till 5 datorer. Backup, torrent skyffla data, förse HTPCn med film och musik. Är det någon vits att byta denna till en NAS?

Av Sajberman

Hehe nu var det dags för mitt att ge sig också.
Efter att ha börjat pipa lite i omgångar så började det pipa konstant igår och efter en timme la det av och luktade...ja inte så gott alltså.
Nu är det dags för en ersättare, men vilken??
Får väl sticka och kika på ett omedelbums eftersom datorn står still

Agget funkade drygt 1.5 år iallafall....men det blir inget nytt Antec agg.

Av Sajberman

Jag hade liknande problem med mitt, det berodde på att min trådlösa telefon störde modemet när det startade upp i ADSL2+ dvs 24Mbit så jag fick bara 8Mbit. Testa att dra ur telefonen (om du har en trådlös) och starta om modemet och mät upp hastigheten med TPtest. Har du mer än 10Mbit har det antagligen funkat att boota upp i ADSL2+. Nu skall du kunna plugga i trådlösa telefonen igen.

Av Sajberman

Hängde inte riktigt med på ful-lösningen, kan du ge mig lite mer info?

Av Sajberman

starta datorn via wlan?

Kan man starta upp en dator som är i S3 eller S1 läge via wlan nätverkskort?
Jag har ett netgear PCI wlan kort och stöd för wake on PCI och Wake on Lan i bios.
Anledningen är att jag kör mediacenter 2005 hemma och vill kunna logga in remote med webguide4 för att göra inspelningar m.m. men detta fungerar inte när inte datorn är igång.

Av Sajberman

Nåt skrot som jag dök på på jobbet, passade perfekt som lite dekoration, har använt det på nån dator jag byggde åxå. Du kanske såg det på nåt av mina projekt när galleriet fortfarande låg uppe på swec.
Har byggt in LED för HD LAN och DVDn i ringen också, ganska praktiskt.

Av Sajberman

Jag putsade min med nagellacks borttagningsmedel.. antar att det är typ aceton. resultatet blev bra. Och jag värmde försiktigt loss den från locket, ta det försiktigt bara och inte för hög värme på värmepistolen. Det bästa är att värma underifrån om du lyfter av locket på xboxen först.

bild...

http://img521.imageshack.us/my.php?image=xboxmod11smallgj3.jp...

Av Sajberman

Jag saknar galleriet med "moddade" burkar på swec, vart tog det vägen?
Om man inte vill lägga upp det igen här på swec så kan jag helt klart tänka mig ett alternativt forum.

Av Sajberman

Com porten blir nog upptagen för styrning av LCD displayen, så det funkar nog inte. Det där med att slakta en gamepad kunde ju vara ett alternativ, det får jag nog kolla upp. Men alternativet med att slakta ett tgb är väl det som jag tänkte gå vidare med om det nu fungerar att använda flera tgb samtidigt.

Av Sajberman

Kan man använda 2st tangentbord?

Jag har en liten vild idé för min kommande htpc låda. Jag vill ha multimedia knappar inbyggda i lådan. Alltså kunna styra volym, skip m.m. i winamp och även eventuellt direktknappar för internet och epost. Dessa finns ju inbyggda i vissa tangentbord och idén är att strippa ett sådant och lägga i lådan och sedan flytta ut knapparna till fronten. Det jag undrar är...
- Kan man göra detta och samtidigt ha ett "vanligt" (USB trådlöst) tangentbord utan att dom stör varandra?
- Finns det något annat sätt än att strippa ett tangentbord?

Av Sajberman

Eftersom galleriet ligger nere så...
här är min moddade xbox som jag fixade för nåt år sedan.

http://img460.imageshack.us/img460/4272/xbox21hw.th.jpg

Lackad vit och mörkblå metallic (billack)

http://img527.imageshack.us/img527/5926/xbox13zn.th.jpg

Polerad jewel och mekanik runt med HD,LAN och DVD LEDs.

http://img150.imageshack.us/img150/3052/xbox43ea.th.jpg

Lysdioder i spelportarna

http://img413.imageshack.us/img413/6642/xbox34rm.th.jpg

Jewel med 8st inbyggda LED + 3st vita LED för HDD LAN och DVD aktivitet i mekaniken.

http://img354.imageshack.us/img354/7684/xbox58cy.th.jpg

Lysdioder under boxen och vit front LEDs

http://img191.imageshack.us/img191/8543/xbox65ei.th.jpg

Mod i full gång...

I övrigt: 80GB hd och Executer2 mod chip och ny papst fläkt. Och vippbrytare för till/från av LEDS -- men än har jag inte velat stänga av dom dom

Av Sajberman

Undrar vart galleriet tog vägen??
Där ligger iallafall min moddade xbox...får väl återkoma när/om det kommer upp igen.