Inlägg

Inlägg som Sajberman har skrivit i forumet
Av Sajberman

Kör med windows 7 och remote desktop om du vill lägga pengar på en licens
Annars är ju ubuntu gratis men som du säger lite mäckigare att få att lira som server.
Som mediacenter, tja smaksak men den senaste xbmc är kanon.
Jag kör själv windows 7 på filserver och xbmc och det lirar bra ihop med övriga windows datorer.
En "riktig" server har naturligtvis en dedikerad server programvara, men jag har aldrig sett vitsen med det för hemmabruk.

Av Sajberman

Någon mer än jag som har problem med att video (dvd, mkv) hackar efter uppstart från sömnlägeJag kör win 7 32bit. Det är grymt irriterande men det räcker med en omstart av xbmc så funkar det. Jag har läst på xbmc forum att det skulle kunna vara en bug, men är det någon annan som upplever detta?
Det märks tydligast vid panoreringar i dvd filmer.

Det skulle vara bra om någon kunde ge tips på hur man automatiskt skulle kunna starta om xbmc efter man väckt datorn från sömnläge. Finns det något program som löser det?

Förutom detta är ju xbmc superbra speciellt med aeon mq2 skin men med tanke på ovanstående problem så blir man nog tvingad att använda Media Portal istället, inte lika snyggt men funktion får nog gå före skalet om jag inte löser problemet.

Av Sajberman
Skrivet av jocke92:

Har du ingen disk som är tom måste du formatera en av dem och skapa en OS-partition. Varför skulle inte freenas kunna läsa ntfs/fat32? De flesta vanliga användare har ju det på sina diskar.
Xp är mer tungdrivet? Du kan inte skapa konton för att begränsa tillgången till mappar.

Jag kan tänka mig att freenas inte kräver så mkt av datorn som XP men det är inget problem så länge jag inte tappar i filöverföringshastighet. Mappar i XP går väl att sätta restriktioner på om man vill men jag delar hellre upp det jag skall dela ut i olika mappar om jag vill hålla visst innehåll för några få.

Av Sajberman

Server med XP

Jag skall sätta upp en dator för utdelning av film, musik m.m.
Har kikat runt lite i forumet om WHS och FreeNas m.m.
Skall bara ha den inom familjen med max 5 datorer anslutna och 4 1TB Diskar.
Vad jag kan läsa mig till så kräver både FreeNas och WHS att man formaterar diskarna så dom går bort direkt eftersom allt redan är fulltankat
Jag undrar varför man "måste" ha ett server Operativ eller rättare sagt varför duger inte en "vanlig" burk med t.ex. XP proffessional? Det borde väl duga att bara dela ut mappar och köra remote desktop mot XP för att sköta den? Jag antar att man inte kan köra RAID men det är inte intressant. FTP fungerar väl med externt prog om man vill köra det och de flesta andra funktioner som man kan behöva går väl att installera med tredje parts program.
Så frågan är vad missar jag med att inte köra ett server eller NAS program?

Av Sajberman

Den största förloraren är väl begagnatsäljarna som får sänka sina spel med motsvarande kronor annars köper väl folk nya spel. Tittade på att köpa nya COD begagnat men det kostade 499 !! till Xbox men va f-n vem köper ett beg för det priset?

Av Sajberman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fark
Jag tillhör också dom som "växt ur" pirat os och kör på den äkta varan numer, inte för att jag på något sett tycker synd om stackars utsatta MS utan för att jag vill kunna vakna varje morgon och veta att datorn startar som ett klockverk varje gång.

Sunda åsikter men du kan väl ändå inte påstå att windows fungerar som en klocka?!? Hur länge har du kört windows? Att betala 1700pix för en produkt som behäöver ständig uppgradering för att fungera är ju APdyrt så det finns ingen möjlighet att piratmarknaden nånsin dör ut.

Av Sajberman

Tycker att den är skitcool, och att bygga ett eget chassi från scratch ger alltid dubbla tummar upp. Det är inte många egenhändiga chassi som ser så genomarbetade ut. 10p !!

Av Sajberman

Jag löste det genom att sätta samma användare och lösenord på alla datorer i nätverket. Det var inte riktigt så jag ville ha det men det fungerar tills vidare. Det kanske ändå är något strul med gästkonto eller att man helt enkelt måste ha samma användare/password för att den inte skall fråga efter login.

Av Sajberman

Hmm trodde detta skulle vara enkelt i windows 7. Jag tror inte det är dom delade mapparna som strular för allt fungerar när jag väl loggat in. Problemet är att när jag försöker ansluta till windows 7 datorn så kräver den att man anger user/lösenord. Detta måste väl gå att få bort, jag har testat att gå in på "control userpasswords2" för att ange att passwords m.m. ej skall behöva anges men det hjälper inte om man ansluter från annan dator.

Av Sajberman

Jag har valt avancerad delning och satt behörighet till "fullständig behörighet" tillåt men jag tror inte att det är mapparna som strular det är att komma åt datorn överhuvudtaget som kräver lösenord.

Av Sajberman

Delade mappar och password?

Jag har delat ut mappar i windows 7 och stängt av password frågan på den datorn vid uppstart. Men när jag försöker komma åt dom delade mapparnaöver LAN så frågar datorn hela tiden efter password (login) kan man stänga av detta för jag får inte min htpc att hitta de delade mapparna utanb att jag måste logga in hela tiden. Detta funkade när jag körde XP. HTPCn kör vista om detta har betydelse?

Av Sajberman
Citat:

Om du kör RAID, oavsett om det är 0, 1, 5 osv, så sprids ju ändå filerna ut på diskarna.
Om du INTE vill ha utspridda filer, kör aldrig RAID.
Förstår inte vad folk gnäller över [/B]

Jag trodde att WHS spred ut filerna över de diskar man har i servern oavsett RAID eller inte? har jag missförstått kanske?

Jag tror säkert att WHS är en smidig lösning men eftersom jag har ett visst kontrollbehov så vill jag inte gärna överlåta mina mediafiler som jag lagt ner hundratals timmar på att tagga till ett windows operativ Jag föredrar att ha lite kontroll på detta och styra backuper efter behov (kontrollerat). Vad jag förstår så kan inte WHS uppfylla mina krav, det verkar mer vara till för den bekväma användaren som inte pillar så mkt med datorer. Jag får väl testa när jag får någon burk över, bara för att stilla nyfikenheten.

Men som sagt, det blir nog en filserver med XP op och lite torrent funktioner. Remote funkar dessutom bra till/från vista, men jag vet inte hur Win7 fungerar ännu.

Av Sajberman

Japp det låter ju ganska smidigt, men jag ser fortfarande problem om man har blandade filer på den disk som går sönder, ex, musik,film,foto. Det är ett jäkla jobb att återställa 1TB med blandade filer Det känns som att WHS förutsätter att man kör RAID. Anledningen att jag inte vill köra raid i samma dator är att jag råkat ut för att en hel dator pajjade inkl. samtliga diskar, efter ett strömavbrott/åska.

Av Sajberman

Tack för grymma svar BobMarley!
Anledningen att jag inte tycker det är nån bra idé att WHS sprider ut alla filer är att jag inte skall köra nån RAID. Därför vill jag inte att det sprids filer över flera diskar helt i oordning. Går en disk sönder vill jag veta vad som fanns på den. Jag planerar att göra egen backup till USB disk. Det lutar nog åt XP som filserver trots allt.

Av Sajberman

Home server frågor

Jag har kört XP på en burk som server och det fungerar ju ganska bra.
Men jag har funderat ett tag på att testa Windows Home Server. Jag har några frågor som jag hoppas att ni kan svara på?

Raderas alla hårddiskar vid installationen? Kan man undvika detta om man redan har diskar med musik, film m.m. på som man inte vill radera?

kan man styra hur servern fördelar filer, dvs ha en disk med film, musik os.v eller sprider operativet ut det över alla diskar? Jag skulle själv vilja behålla kontrollen över villka partitioner som skall användas till olika media.

Jag undrar också om man kan ställa in att datorn skall göra backup till USB diskar?

Finns det någon poäng att gå över till WHS om man inte skall använda RAID?

Fungerar WHS bättre ihop med Windows 7 datorer än XPserver i nätverket?

Många frågor men jag vet att det finns kompetens här så svara gärna!

Av Sajberman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av miho
är det bara jag som har kallstarts problem med detta kortet?
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=899...

Jag har också problem vid kallstart, systemfiler går fel och oftast kraschar grafiken. Köpte ett likadant moderkort och körde utan prob. Skickade in det till Komplett men dom hävdar att det inte är något fel får väl snacka lite med dom. Det kan ju vara någon kombination med minnerna som inte fungerar.

Av Sajberman

Jaga har som sagt samma proble, jag hittar också XP servern om jag anger //SERVER i "RUN" men dom dyjer inte upp under nätverk automatiskt. Hoppas att det är en bugg och inte medvetet från MS sida att tvinga folk från XP operativet.

Av Sajberman

Jag har precis samma problem med samma moderkort, lite skumt.
Jag har testat att byta minne och hårddisk men utan förbättring.
Jag misstänker helt klart moderkortet elle någon kombination som inte trivs ihop

Av Sajberman

win7 hittar inte xp datorer

Installerade win7 betan och allt verkar fungera bra.
Ett problem dock...mina XP datorer i nätverket dyker inte upp.
Vista datorer dyker upp.
Hur gör jag? Jag antar att xp och win7 skall fungera ihop i nätverket.

Av Sajberman

Man undrar ju när rättegångarna mot Blocket.se, Alla dagstidningar, Tradera Ebay m.m startar eftersom även dom "förmedlar" en tjänst som kan medföra att något olagligt utväxlas, eller köps. Detta är ju löjligt och något som inte går att stoppa. Det är den tekniska utvecklingen (som de stora bolagen till viss del ligger bakom) som gör att man istället måste anpassa sig. Att lagstifta är definitivt inte en bra väg, varken ur rättssäkerhet eller logiskt. Det enda sättet skulle väl vara att lägga ner internet och det känns väl inte troligt.