Inlägg

Inlägg som Sajberman har skrivit i forumet
Av Sajberman

Jag har byggt ett par chassi med aluminium profiler som ram och plexi som skal, det funkar bra. Aluminium vinkelbeslag inköpta på clas ohlsson och plexi/plast? inköpt på bauhaus. Plexit eller om det är nån typ av plast går bra att såga, borra i, vet inte hur det är att lacka, om man skulle vilja det?

Av Sajberman

Jag har ett ANTEC Aria som htpc, en liten, tyst låda för runt tusenlappen med PSU.
Funkar bra med AMD 2600 SEMPRON, vet inte hur det är om man kör med P4 eller liknande. Men eftersom det är en ganska poppis låda så borde det finnas info att hämta på google typ.

Av Sajberman

Jag antar att det är en LCD display du tänker på, i sådana fall beror det på vilken typ av display/driver du hade tänkt dig. Det finns olika varianter, den vanligaste är nog den du styr via parallell porten på datorn.
Du styr vad du skall använda displayen till med ett program som du installerar på datorn. Det program jag använder är lcdsmartie, http://lcdsmartie.sourceforge.net/ som har stöd för ganska många displayer.

Av Sajberman

schysst bygge, är inte själv så förtjust i ribbat alu (eller vad det nu kan heta) som skal men att bygga dator från grunden kan bara mötas med respekt...keep up the good work!!

Av Sajberman

Kikade lite på LCD mod guiden här på sweclockers http://www.sweclockers.com/html/art..._lcd.php?page=1
tror ni att man skulle kunna följa den?
Vad jag förstår är det printerporten man använder och inte serieporten?

Av Sajberman

kan jag använda seiko lcd display?

Har en LCD modul liggandes, 20x4 Seiko L2034 och skulle vilja använda den till min htpc.
Är det någon som använt denna till någon mod?
Kan man koppla den till serie porten?
Finns det någon bra guide?

Jag tror att den finns på ELFA.

Av Sajberman

Jag limmade bara...problemet som jag läst på ett antal forum är att när man täljer till fläkten så kan det skapa obalans i hela fläkten vilket kan skapa oljud..vet inte om det är så det låter ganska otroligt. Jag tror att det framförallt är att man kör den i konstant fullfart (och jag förmodar att fläkten låter mer än 12db då) samt att man får vibrationer i xbox höljet från fläkten eftersom man måste "klämma" in den för att få plats.

Av Sajberman

Jag bytte ut min orginal till en papst 12db fläkt och moddade till 12V men märkte ingen större förbättring men jag får väl ge det lite mer tid...

Av Sajberman

Tack för svaren, skall kolla in en switch då.
Jag har en rak kabel och jag tror att modemet/routern fixar det automatiskt.

Av Sajberman

Ja det förstår jag men tillbaka till frågan!!
Jag vet ju naturligtvis att jag kan koppla in datorerna med varsin kabel till varsin port på routern men grejen var ju liksom att dra i teleröret och hade jag vetat att modemet hade inbyggd router så hade jag ju gjort på annat sätt!

Frågan är egentligen...
Kan jag koppla 2 st datorer till 1st router port med hjälp av switch eller hub eller vad det nu kan vara, eller är det en vansinnig ide och om det är det varför?

Av Sajberman

öhh du verkar fortfarande inte förstå alzå!?!
Vadå köp en ny kabel?
Någon annan som kan hjälpa till?

Av Sajberman

Vet inte om du förstod eller om jag förklarade dåligt...jag har ett modem med inbyggd router. Jag har dargit en TP kabel i befintligt TELE rör i huset och fick bara plats med en. Därför kan jag bara ansluta en kabel till modemet/routern, då undrar jag vad jag behöver för att ändå kunna ansluta 2 datorer till en router port?
Och vad behöver jag isf för prylar?

Modemet har alltså 4 portar ut...och är ett modem+router.

Av Sajberman

hjälp! ansluta ADSl->PC

Har väl inte tangentbordstummen mitt i näven men när det gäller nätverk e jag inte helt "hemma". Har ett ADSL modem (Zyxel) med inbyggd router och skall ansluta 2 datorer. Jag har dragit kabel i befintligt telerör så fick jag bara plats med en kabel, hur ansluter jag 2 datorer till 1 port på modem/routern? Använder man HUB eller switch för att dela på porten?

Om jag skulle vilja ha ett wlan hur gör jag då? kan jag ansluta en trådlös router till den befintliga routern då eller måste jag ha ett nytt modem utan router?

Hoppas på snabbt svar för jag står med en kabel i varje hand och skall börja skruva

Av Sajberman

Jag har använt min som HTPC under en månad och jag tycker den är tillräckligt tyst, skall dessutom placera in den i TV bänk nu så då låter den ingenting. Kanske kan susa lite om du har den precis bredvid dig om du skall använda den som "vanlig" PC. Jämfört med min "vanliga"miditower är den nästan knäpptyst. Har inga problem med värme ännu, värdemätaren blir när den skall stå på dygnet runt, som ftp.

Jag kör med:

Sempron 2600
Geforce2 (utan fläkt)
160GB seagate
512MB minne

Jag är hittills väldigt nöjd..den va lite bökig att montera i men det är väl alla små chassi?
skall snart trycka i ett TV-kort, får se om det påverkar värmen?

//sajberman

Av Sajberman

Fjärrkontroll av LED on/off

Jag tänkte bygga in diverse LED i min burk och skulle vilja kunna styra ljus på/av med en fjärrkontroll.
Några tips på hur man kan göra?
Finns det några schema på en sån lösning?
Lämpliga komponenter (ELFA) att använda?
Har funderingar på att kunna bygga in en RF mottagare för htpc (media portal) åxå så jag antar att man kan kombinera det med LED på/av?

Av Sajberman

Tänk bara på att en del material är väldigt statiska och kan skada elektroniken...även utan att den vidrör. Kolla vad det är för material i "disktrasan" eller vad det är ni skall använda. Det är väl viktigt att se till att chassit är ordentligt jordat, ur flera aspekter, bla statisk urladdning. syntetiskt material kan vara lurigt!

Av Sajberman

Tack för mkt bra tips Aqualize!
Jag var inne på några andra trådar men fick inte riktigt kläm på hur det fungerade. Nu har jag många tips att testa...det primära är att få htpcn att logga in automatiskt.

Av Sajberman

fjärranslutning utan lösenord?

Jag skall använda en dator med XP pro som htpc men vill samtidigt kunna fjärransluta till den, med funktionen fjärranslutning. Vad jag förstår måste man då skapa ett användarkonto med lösenord på htpcn. Problemet är att jag inte vill ha flera användarkonton på htpcn och framförallt inte behöva ange lösenord. Meningen är att htpc datorn skall boota upp utan "stopp".

Är det någon som har ett tips på hur man skall lösa ovanstående problem?

Finns det något alternativ till fjärrskrivbord som ej kräver att man skall ange lösen m.m.?

Av Sajberman

htpc tips

Tänkte bygga en htpc för uppspelning av DVD.Xvid,Divx Mp3 m.m. samt TV-inspelning till HD. Skall även ha den uppkopplad via wlan 108Mbit. Har tittat runt på lite prylar och skulle vilja ha era synpunkter på följande hårdvara:

Antec Aria Cube
Celeron 2.6Ghz
mATX mobo --> förslag tack!
Seagate 160GB
Hauppauge 150 eller 350?
eventuellt ATI 9200 (om jag väljer ett hauppauge 150)
512MB minne
Wlan kort

För/nackdelar med Antec "kuben"?
Duger en Celeron 2600 för ovanstående användningsomr.?
övriga kommentarer?

Kanske skall lägga till att allt skall kopplas til en vanlig 29" TV !