Inlägg

Inlägg som schaki har skrivit i forumet
Av schaki

Sådär. Nu har jag ordnat Standard Timings, som är 5-5-5-15 för mina minnen. Vad tycker ni att jag ska ha på Advanced timings ? Länkar till bild som visar hur det ser ut nu. Har inte provat att klocka upp Cpun ännu. Vill vänta med det tills minnesinställningarna är vad de borde vara.

http://i66.tinypic.com/o0nqea.jpg

Av schaki

@S-OD:
Surt som fan men du kan i alla fal klona disken och köra Diskfresh.

Av schaki

Timings for DDR2 Mushkin Redline PC2-8000 2x2 gb ?

Tänkte höra med er som har koll på det här med överclockning av minnen, då jag själv är ganska lost på det här med timings och volt för minnen, vilka timings borde jag prova med när jag överclockar min Cpu som är en gammal intel Core 2 quad 9550 E0, senaste och bästa revisionen ?

Stock timings för minnena är 5-5-5-15 @ 1000 MHz

Misstänker att det kan va minnena som som trilskas då datorn även vid kallstarter haltar en bit in under laddningen av Windows när processorn är klockad till 3800 GHz eller mer.
Kör den stabilt i 3.6 GHz. Vid 3.7GHz bootar den men vill inte alltid gå stabilt längre perioder. Quad 9550 E0 börjar på 2.8GHz, men har på flera håll bekräftats att den går att få upp en bra bit över 4GHz utan extrem kylning.

Av schaki

Har datorn Sata2 eller 3? Om det är sata 3 finns alternativet att satsa på en ganska fet Samsung 850 Evo 250gb. Det finns också en version med 120gb, men kollar man priserna på prisjakt så är det en sämre deal då det endast skiljer runt 300kr i pris.
840 Evo 250gb finns det en på sweclockers marknad. Men då 850 evo 250gb går att köpa för 1049kr inkl frakt så är 840 Evon definitivt inte värd 990kr som den killen vill ha. Men du kan ju alltid påtala det för honom och försöka få ner priset till 700 eller 800kr. Då är det en rimlig affär.
Evo 840 må haft en del problem med senaste firmwaren ska den vara helt okej. Men undvik Basic och msata-Evo 840 då Samsung har vägrat att åtgärda problemet med dessa två.

Av schaki
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Jag är helt säker på att AXC 760 och AX 860 byggs av Seasonic. Dock vet jag inte hur det är med i-modellerna eller AX1200.

Det stämmer nog säkert. Vet dock inte vad det är för skillnad på de gamla AX 760 och t.ex AXC 760. Finns en gammal tråd på overclock.net som avahandlar Corsairs nätagg. http://overclock.net/t/654983/on-corsair-psus

Själv har jag ett HX520w som är ett Seasonic S12 520. Mycket nöjd med den. Snittar på övre 23/7 och har för inte så länge sen suttit i min rig i 7år. Har bara haft ute det två eller tre gånger, skruvat av kåpan, och dammsugit bort damm som tenderar att fastna i skrymslen, vrår och sladdar. Gjorde det nu i våras senaste gången.
Fläkten är temperaturstyrd och knäpptyst i IDLE vilket den konstant är då agget sitter längst ner i lådan och inte utsätts för mycket värme att tala om.
5 års garanti så jag vet inte hur länge till fläkten fläkten kan tänkas orka med, men än så länge inte några missljud som skorrande eller dylikt. Men den är lätt att byta när det kan tänkas bli aktuellt.
http://prisjakt.nu/produkt.php?o=111532

Av schaki

Den andra du länkade till, FZEX är nyare och har bättre prestanda. http://tomshardware.com/news/wd-black-sequential-read-hard-dr...

Av schaki

486 DX 33MHz. Den går att överclocka till 66 MHz om du har processorfläkt till den vet jag av egen erfarenhet. Med en polare byggde vi en dator av lite överblivna delar som vi hade liggandes för ungefär tio år sen. Processorn var överclockad av misstag och datorn hängde sig ungefär 10min efter att Windows 95 hade bootat. Men väl med kylfläkt så gick det fint köra den i 66 MHz.
Hårddisken, om det sitter någon i, kan du byta ut mot en IDE - Compact flash adapter och införskaffa ett CF kort på 1 eller 2 gb, kanske mer beroende på vad Bios pallar med. Det borde snabba upp laddningstider en del.
Tror jag har några EDO minnen på 16mb vardera liggandes såvida jag inte har slängt dem. ska kolla. Finns dem kvar kan jag sälja dem för en hundring inkl frakt.

Av schaki
Skrivet av Lehto:

Stämmer inte längre, dom har 2år på sina nya diskar nu. Vet inte riktigt när dom ändrade trodde också dem bara hade 1år för minns dom sänkte förrut men upptäckte för ett tag sedan att dom gått tillbaks till 2år igen.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=984882

Enligt ett annat grupptest så är det 3 år för ST2000DM001 ser jag nu. Fan att Seagate inte kan visa garantilängd bland specifikationerna som WD gör på deras hemsida.
http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/ssd/21...

Av schaki

Om du nu vill ha 3TB så skulle jag nog kolla närmre på WD RE4 3TB. Den har 5 års garanti och nästan garanterat bättre prestanda än Green hårddisken från WD som har 2 års garanti. Jag är också något tveksam till Seagets konsumentdiskar som Barracudan då den endast har 1 års garanti dock bra prestanda.
Länkar vars innehåll kan va god ide att titta närmre på http://reybasti.hubpages.com/hub/Best-3TB-Hard-Drive-for-2013 De två hårddiskar du nämner finns med där.
Ett alternativ kan vara segate Constellation ES 3TB 128mb cache. ST3000NM0053 Den har 5 års garanti. Vet dock inte säkert hur den ligger till prestandamässigt även om den tilltagna buffern antyder att det överförings-prestanda borde ligga riktigt bra till.
Är själv mycket nyfiken på 2TB versionen av den disken då jag själv håller på och försöker utröna vilken som för mig är den bästa 2TB disken att köpa.

En annan disk som kan vara intressant är Hitachi Ultrastar A7K3000 HUA723030ALA640 64MB 3TB. 3 års garanti för den.

Av schaki

Samsung 840 pro SSD reviews.

Efetersom 840 lär komma att tillhöra toppskiktet kan det vara idè att posta tester. Storagereview har postat deras review.
http://www.storagereview.com/samsung_ssd_840_pro_review

Av schaki

Samsung 830 128GB för 906kr inkl frakt från Pixmania borde väl ändå vara ett bättre val än den här här SSDn från Verbatim?

Av schaki

Kanske inte riktigt retro och antagligen inte heller riktigt samma kvalite. Men ett IBM KB7953 tillverkat 98. Köptes begagnat för kanske 2-3 år tillbaka. Har för mig att det var ganska orent och smutsigt och att jag då hade isär tangentbordet för en ordentlig rengöring. Inga planer på att byta såvida det inte oväntat upphör att fungera. Fy faen för usla tangentbord med för kort slaglängd ala Apple iMac 2011 års modell. Var hemma en vända hos föräldrarna för några månader sen som hade köpt en sådan iMac..

Av schaki

Kör fortfarande på med min pc. GA-EP35-Ds3p, Quad 9550 2.8 GHz @ 3.6 för närvarande. 4gb DDR2, Velociraptor 300GB GLFS, 8800 GTS 512mb.
Till processorn har jag endast första revisionen av Thermaltake Ultra 120 som kylare, fläktlös. Dock med en chassifläkt strax bakom som snurrar på lägsta varvtal. Nätagget, ett Corsair HX520 med sånär på knäpptyst fläkt sitter längst ner i chassit, ett Antec P182.
Kommer antagligen att återanvända det chassit och det förträffliga nätagget när jag om ungefär två år kanske till slut river ut moderkort för att bygga nytt.
Är bara lite sur över moderkortet som inte riktigt tycks hänga med när jag försöker clocka upp Quaden till 4GHz. Går dock mycket stabilt i 3.6GHz
Multipliern på moderkortet går tyvärr inte längre än till 8.5x och därefter kan man endast skruva upp FSBn.

Använder den datorn till allt, spel, surf m.m.

Av schaki

Vad är det egentligen som skiljer Q9950s från Q9550 utöver strömförbrukning?
Jag har själv en Q9550 rev E0 som är klockad till 3.8GHz. Det med en fläktlös thermaltake ultra-kylare och endast 1 chassifläkt av 2 är påslagna i mitt antec P182 chassi. Den fläkten går konstant på lägsta varvtal och jag upplever inte några värmeproblem. Riggen står på och går dygnet runt och startas bara om i fall behov verkligen uppstår.

Finns också ett grafikkort med fläkt som driver ut lite värme, men det sitter en bit nedanför processorn och gör antagligen inte mycket nytta.
Nätagget har en riktigt slö rackare till fläkt och sitter i botten av lådan.
Egentligen skulle jag kunna nå högre än 3.8GHz om det inte vore för mitt usla moderkort vars multiplier inte tycks gå längre än till 8.5x. Jag kan tyvärr inte öka FSBn mer och samtidigt få den att gå stabilt. Har funderat på om jag inte borde ta och försöka få tag på något begagnat vettigt moderkort och på allvar maxa den här processorn. Känner inte något behov av någon Sandig bro och tänker helt hoppa över den generationen.

Av schaki
Skrivet av dansk1:

"8 MB buffertminne och anslutning till SATA 3,0 Gbps" Varför så lite buffertminne då det är sata 3,0 ?
Tanken är kanske att disken är ämnad för bärbara datorer, men större buffertminne borde göra disken lite snabbare.
Känns som de har snålat in på något.

Hade tänkt anmärka på det angående den snålt tilltagna buffern när jag läste ditt inlägg. Undrar också vad det är för ett jävla skämt, endast 8mb i en antagligen redan slö 5400rpm, 1TB!?

Av schaki

Jag har nästan samma system som TS bortsett från grafikkortet som är ett nvidia.
Ga-EP35-ds3p (senaste revision samt bios)
OCZ Blade Series DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x2GB
Nätagg corsair HX 520W
Q9550 (E0 - som tydligen ska va den bästa revisionen?) @ 3.8GHz. Processorn påstås klara iaf 4.2GHz men jag kommer fan inte upp i mer än 3.8GHz. Sen får den problem att boota upp. Misstänkte länge mina mushkin redline-minnen på 2x400Mhz men fick nyligen hem dessa OCZ blade series och når fortfarande inte längre.
Antagligen är det moderkortet som inte riktigt pallar med.

Av schaki

Omdömen om OCZ Reaper HPC DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x2GB (OCZ2RPR10664GK) OCZ Reaper HPC DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x2GB, fick det bli.
Det finns säkert både sämre och bättre DDR2-minnen för överklockning. Återstår och se om det var ett bra val. Med tanke på storleken tog jag en snabb titt på moderkortet och cpu-kylaren sitter och dem ska nog passa utan problem.

Av schaki
Skrivet av ggustavsson:

Nej DDR3 moduler passar inte till ditt moderkort, och du får välja på PC6400 (800Mhz) eller PC8500 (1066Mhz)

Som jag fattar det utifrån minnesguiden som Gigabyte har borde jag också kunna använda mig av PC10000 / 1250MHz ? http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memor... (står näst längst upp)
En jäkla djungel det där med minnen som jag tyvärr har för dåligt koll på i dagsläget.

Av schaki

Snabbare minnen till Q9550 och GA-EP35-Ds3p?

Köpte dessa minnen OCZ Gold XTC DDR3 PC16000/2000MHz CL10 LV 2x2GB (OCZ3G2000LV4GK) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om DDR3-minnen Men rent fysiskt passar dem inte i minnessocklarna hur jag än vred och vände på dem.
Efter att ha jämfört med mina nuvarande minnen (Mushkin redline) kom jag fram till att skåran längst ner på minnena inte sitter på samma ställe.

Nu är frågan, vilka minnen borde jag satsa på i stället? 1600MHz behöver jag men kan nog fungera med klockvänliga 1333MHz-moduler också.

Av schaki

Hur högt klockar era Q9550 E0 (stabilt)?

P.g.a kinkiga minnen kommer jag endast upp i 3.8GHz men har äntligen beställt snabbare som kommer i nästa vecka. Processorn ska ju tydligen klara åtm 4.2GHz utan större problem.