Inlägg

Inlägg som Golle har skrivit i forumet
Av Golle
Skrivet av mr_svahn:

Lol! Ni får ju joina varandra innan ni söker match.

Jag sa ju att det var något vi inte fattat. Tack

Av Golle

Hej,
En fråga om matchmakingen i BO2, hur gör man för att kunna lira public på samma lag som sina polare? Vi har skapat en steam group och kopplat BO2 till den, men det verkar helt random hur lagen läggs upp. Vi joinar genom "Join session in progress", men det verkar som sagt vara slump om vi hamnar på samma lag. Vissa klaner verkar hamna på samma 9 av 10 ggr, så det måste vara något vi inte fattat. Hur gör man?

Av Golle

Rätt jobbigt som sagt... Jag är inte orolig, temp ser ut som den ska som sagt, men jag hade velat strypa buzzern helt. Får väl bli till att ta fram lödkolven igen...

Av Golle

Sparkle GeForce 8800GT Cool-pipe 3, missljud

På mitt Sparkle GeForce 8800GT Cool-pipe 3 finns en komponent, BZ1 (buzzer 1?)
http://www.mlindberg.com/images/misc/SparkleGF8800GTCool-pipe...
som jag gissar är en varningsbuzzer för temp/spänning. Problemet är att den under vissa lägen har lite oljud för sig. Obs att det inte är "larm-ljud" från den, utan ett hög-frekvent vinande som det som kan uppstå i spänningsregulatorer och oscillerande spolar.

Ljudet dyker bara upp i 3d och när det är mycket overlays som menyer eller hud-element. Vet någon om det finns ett sätt att helt disabla buzzern? Kortet sköter sig bra i både temp och spänning, så larmet har jag ingen större nytta av. Tills vidare har jag dämpat den med en liten droppe smältlim, men jag hade hellre sett att den inte fick någon spänning alls.

Sparkles kort är riktigt bra och cool pipe-kylningen funkar fint, även om det blir upp mot 85C under last, men deras produktdokumentation är i klass med en barnbok.

Av Golle

Interlacing verkar av.

Jag kör med dessa:

PowerStrip timing parameters:
720x576=720,4,56,124,576,1,3,15,13626,312

Generic timing details for 720x576:
HFP=4 HSW=56 HBP=124 kHz=15 VFP=1 VSW=3 VBP=15 Hz=25

VESA detailed timing details:
PClk=13,63 H.Active=720 H.Blank=184 H.Offset=-12 HSW=56 V.Active=576 V.Blank=19 V.Offset=1 VSW=3

Linux modeline parameters:
"720x576" 13,626 720 724 780 904 576 577 580 595 interlace +hsync +vsync

Av Golle

Kolla jordning på chassit om du inte kör från jordat el-uttag. Kan funka ibland.

Av Golle

Testa också Powerstrips "resolution-in-a-resolution". Funkade klockrent på min TV, all overscan är borta.
Här finns instruktioner: http://entechtaiwan.com/forums/viewtopic.php?t=27
Jag verkade få bästa resultat med 544 px på höjden, men man får ju testa sig fram till vad passar.

Av Golle

Jag hade problem med att min gamla tv inte ville hoppa ur rgb-läget när kabeln var inkopplad, och jag vet att det är fler i samma sits. Min lösning på problement var att istället för att låta blanking-signalen gå från VGA pin 9 (+5V) istället gå från VGA ping 14 (vertical sync). När monitorsignalen är aktiv skickas då runt +5V (+5.15 på min burk), men den droppar, till skillnad från pin 9, till 0 då synken stängs av, tex vid monitor off.

På min tv funkar det då att kolla på andra källor när vertical sync stängs av (och i scarten då alltså blanking), så jag lägger bara upp en genväg för att via fjärren låta htpc:n skicka monitor off (genom wizmo, powerstrip eller vad man nu vill).

Mot MrJonas fina instruktioner skulle enda skillnaden vara att kopplingen för vga pin 9 istället går till vga pin 14.

Jag är långt ifrån någon expert på det här, så om det i längden kommer skada tv:n eller grafikkortet har jag ingen aning om. Det fungerar fint för mig än så länge i alla fall, inga störningar eller brus.

Duktigare personer får gärna rätta och komplettera.

Hoppas ngn mer har nytta av det här.

Av Golle

Styra blankingsignal på scart mha sync (VGA->Scart)

Hej
Jag skulle behöva hjälp med val av komponenter, värden och enkla instruktioner på hur jag kan styra en spänning av/på mha en annan spänning. Om jag fattat det rätt borde jag kunna använda en transistor, men jag kan i stort sett inget alls om elektronik och behöver så mycket hjälp som möjligt med hur det bör lösas.

Jag har byggt en VGA->Scart till en HTPC enligt MrJonas guide http://www.nada.kth.se/~feldt/vgascart/ .
Problemet är att min gamla TV inte vill hoppa ur RGB-läget, dvs det går inte att se på någon annan källa så länge kabeln är inkopplad och HTPC:n på. Enligt scart-specen ligger RGB-läget på blanking-signalen mellan 1V och ca 3V, och hamnar jag under det (composite-läge) kan jag också se på vanlig RF-signal som vanligt.

Min idé är att använda sync-signalen, som ligger på 0,3V för att bryta blankingen helt via monitor off (sync av, 0V) och slå på igen med monitor on (sync på, 0,3V).

Är detta möjligt och vilka komponenter skulle behövas och hur ska de kopplas? Gärna så få och små som möjligt då de allra helst ska knåpas in i scart-kontakten tillsammans med resten av kalaset.

Bilden nedan visar ungefär hur jag skulle vilja lösa det.
http://213.212.51.140/tmp/trans-switch2.gif

(1) Blankingen ger +5.15V (eg. för mkt för scartspec tror jag, men det verkar fungera än så länge). Oförändrad monitor on/off.

(2) Syncen ger +0.3V vid monitor on och droppar till 0V vid monitor off.

(3) Detta är vad jag skulle vilja ha ut mot blanking pin vid monitor on (+3V) resp. monitor off (0V). Jag är osäker på vad som händer vid -3V, men det kanske någon annan här kan svara på.

Skulle det gå att koppla så som jag har tänkt enligt bilden? Jag har BC547B och BC557B liggande, så går det att använda någon av dem vore det fint. Motstånd finns också en drös i E12 liggande.

Det verkar vara en del folk som har detta problemet med vga->scarten och gamla crt-apparater, så jag gissar att en snygg lösning på det här skulle vara rätt så uppskattat.

Enormt tacksam för alla tips allstå...

/ Mattias