Inlägg

Inlägg som helig har skrivit i forumet
Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
För er som inte vad det här är så är det inte en komplett dator, utan det är en tunn klient. Den kan inte köras själv utan man måste ha en server som den kör mot.

Väldigt vanlig på företag och skolor fast inte i väggutagsform. Prestandand i den bestämms av servern. Så den kan nog klara divx, xvid, mp3 och alla möjliga format.

Skulle vara lite småfräsigt att koppa en IR port på USB ingången och sen koppla den till tv apparaten, så jobbar den mot husets filserver...

Ja helt klart! Det första jag tänkte på när jag såg denna var en tanke jag haft länge, musik i varje rum. Sätt upp högtalare i varje rum, en jack-pc per rum samt en server. Spela vilken musik vart som helst, enkelt, från samma ställe. Koppla till tv där det finns också. Man kan ju även sätta en liten 7" lcd touchpanel i väggen så kan man se vad som händer, kanske dold bakom en tapetserad lucka? och ir diskret monterat i väggen.. wow en dröm!

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Timynator
Jag förstår inte varför ni hänger upp er på att de har "snott" idén. Visst är det ju högst troligt att de har, men det spelar ingen roll.
Ingen KAN få patent på ett sådant bygge. För det är IKEA som äger patentet vad gäller LACK!

Nog sagt om det. Personligen Älskar jag alla LACK-byggen för idén är riktigt bra. Fram ur era hålor och bygg mera lack

yes, jag har själv moddat min svarta lack. Fast inte med dator, bara några lampor och en strömbrytare hahaha men stilrent är det. Får jag pengar ska jag bygga in en dator också nån gång, det är en sjukt fräsch idé!

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rufio
Jo det känns faktiskt lite lyxigt att ha tillgång till alla maskiner

-------

Durkplåt som någon sa var min plan från början men det kostar :S Har iofs inte betalat ett öre hittills men om vi börjar ta stora plåtar och kapa så vill nog chefen ha pröjs.

Lexan får jag gratis av min far, hade varit ganska snyggt med svartmålad ram och sen 8 mm lexan på det Har en vecka på mig att bestämmam mig vad det blir för nåt.

lyx med sådana kontakter också!

great bygge btw!!

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lillanisse
enheterna är väl samma utan det är prefixen som skiljer sig, samt 1 peta=1000 tera=1000000 giga

tror jag iaf

hehe.. du e rolig. 1 petabyte = 1024 terabyte. 1 terabyte = 1024 gigabyte. 1 gigabyte = 1024 megabyte och så vidare. 24an är oerhört viktig om man ska omvandla så stora summor. köper du en 250gb disk är det nog ingen som bryr sig

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
men det utrymmet kommer förmodligen inte att väga 11 ton då. så då är det ju inte manligt alls längre

haha, som sagt, liten e-penis med andra ord

Men alltså, de där är väl bara google med sin gmail och microsoft som skulle snegla på. Och vi overkill-geeks

Av helig

jaha. de va ju roligt! jätte..

Av helig

Haha.. Nej ska ju inte göra någon dator, ville bara ha lite trevlig dekorbelysning (nu låter jag som värsta kvinnan men skitsamma) och då råkade en lackhylla sitta ovanför min säng och det var perfekt haha... Och ja de där två hyllorna är grymma!

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danneboy
får se hur jag ska lösa min modifiering av min lack-hylla. hade tänkt montera in lysdioder som ska lysa ner. Har hyllan ovanför datorbordet så tänkte att det skulle bli läckert..

Tänkte göra samma sak fast min är ovanför sängen. Tänkte använda mig av vita lysdioder, (har snyggt "dekorerad" säng så det blir nog skitfint )

Men en sak undrar jag, hur fick du upp ovansidan på Lack!, menar känns som man kommer förstöra om man tar i för mkt.. Har försökt med att försiktigt skära med kniv mellan listerna, men det e inte så lätt.. för bra lim. Tips?

Av helig

låter riktigt nice ju

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TechGuru
Verkar vilja sälja i 1000-pack typ...

Tror att de tillverkar främs för att sälja till stora företag som serietillverkar skärmar...

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saWeha
Vad jag menade är att du behövde säga något i stil med "Nä fan vet du ingenting,om du inte vet så håll käften" ungefär så skrev du. Kan du inte skriva lite finare eller vad man nu ska säga..

Håller med , på ett forum ska man kunna uttrycka sig utan att andra känner sig nedtryckta..

Av helig

juste det glömde jag..

Av helig

åhh tyska.. weeei :S kan inte många or...

Av helig

Men känns ändå för mkt att slänga ut för den tft-panelen.. ganska gammal ju, specs för en nästan exakt likadan finns här: http://www.dr-berghaus.de/flatpanel/details.php?panel_id=113&...
min panel är 2 år äldre, men ungeför samma specs.. ingen som har en beg kontroller?

Av helig
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FotoBullen
Helig: Lösningen heter CrttoLcd och är ett D/A/A/D kontrollerkort. Används mycket flitigt inom tyska DIY-projektorscenen. Kortet kostar mellan 400-450:- + ev. frakt beroendes på leverantör.

Här har du en snabblänk till en utav de billigaste:
http://www.byho.ch/ishop24/product_info.php/products_id/70

Tack

Citat:

I framtiden kanske du skall ta och testa sökfunktionen innan du startar en tråd, okej?
Vad jag vill minnas så har jag dragit ovanstående minst 5ggr bara denna månaden, så för allas bästa, testa sök innan du startar en tråd.

Sorry, relativt ny här, letade efter sök, men såg det ingenstans.. ser de nu. ska tänka på d till nästa gång!

Av helig

samsung tft från dell laptop. Hur kopplar jag sån till d-subkabel?

Hade en laptop från 1997 på 166mhz som jag disikerade igår för att göra ngt kul med, fick idén att sätta skärmen i chassit på mitt hemmabygge (ett litet skåp ). Men jag behöver veta hur jag kopplar så jag får en d-sub kabel eller liknande till den.. bild på skärm + uttag på den kommer snart.. finns det nån standard för dessa lcd-skärmar borde det ju finnas ett kopplingsschema ngn stans, nån som vet ngt?

Av helig

9 men ska byta den snart.. Dell W1700 LCD TV

Av helig

Säger som några andra här, sälj till mig