Inlägg

Inlägg som wixia har skrivit i forumet
Av wixia

Intressant tråd, jag tar mig friheten att ställa en egen fråga när det nu diskuteras gammalt mot nytt.

Har köpt mig en skivspelare (Thorens TD166 Mk2 med Ortofon Red) och tycker att det är riktigt trevligt att spela skivor om kvällarna. Till denna har jag ett RIAA-steg som jag fick med av gubben jag köpte den av, kommer inte ihåg märket men det kostade cirka 1500 kr nytt så det är inte det allra sämsta steget. Detta har jag sedan kopplat till riktigt moderna och billiga grejor jag redan hade, en Pioneer VSX-827-K hemmabioreceiver och ett par Dynavoice Magic F-7 EX.

Det jag funderar på är hur dålig/a min förstärkare och högtalare är? Vilken av dessa är svagaste länken? Hur mycket bättre, eller kanske hur mycket mer autentiskt ljud skulle jag få från mina vinyler om jag skaffade tex. C2/B2/NS1000M-setupen som det pratades om ovan? Jag vet att ljud är subjektivt men jag tänker mer ur ett generellt perspektiv, hur mycket bättre är de grejerna? Och vad tycker ni? Är det slöseri att spela vinyler på min moderna utrustning?

Av wixia
Skrivet av Pazooken:

Eftersom jag har precis flyttat till ett annat rum i lägenheten där routern inte finns längre.
Och internetuttaget ligger precis över dörren till lägenheten.

Okej. Du kan inte bara ställa routern ovanför dörren på en liten hylla och sedan dra en kabel på varje håll?

Av wixia

Varför vill du ens koppla in dig innan routern?

Av wixia

Pre-outen på HKn är ju i form av vanlig RCA röd+vit, ingången på suben är vanlig low level input i form av RCA röd+vit. Alltså kopplar du en helt vanlig RCA-kabel mellan dem, till exempel denna i lagom längd: http://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/r...

Eller denna om du vill ha guldpläterade kontakter och bättre kvalitet på kabeln: http://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/r...

Av wixia
Skrivet av PowerNet:

CDON jobbar nog inte alls så hårt just nu, förutom att besvara mail/frågor från kunder i en strid ström, då det numera är PostNord som sköter om lager, plock, packning och leverans åt CDON (mot tidigare bara leveranser).
Precis, och det är ju det som blir ett problem när de kör sådana här kampanjer där de släpper produkter ex varje timme, eller liknande.

De borde gå in i systemet och låta systemet lägga ihop alla en kunds ordrar till en enda i de fallen de är betalade med samma betalningssätt (ex faktura mot faktura, eller kort mot kort osv). Så att antalet ordrar som ska plockas/hanteras på lagret sjunker, det skulle kanske minska antalet ordrar med upp emot 50%, eller kanske mer.

För ser man över lag så har nog varje person som handlat på CDON under Black Friday lagt minst 1 order, troligen fler, vilket gör att lagret för onödigt mycket ordrar att hantera, det blir onödigt mycket fraktande i separata försändelser, och det blir en större miljöpåverkan i och med att de skickas enskillt i separata kartonger/förpackningar, det krävs fler lastbilar för samma mängd varor, det blir förseningar både på lagret att plocka men främst hos PostNord i både paketflöde och i brevflödet, då de inte är dimensionerade fört denna stora mängd paket/brev på samma gång.

SÅ skulle de slagit ihop ordrarna i samma order så hade det troligen fått iväg dem redan under måndagen/tisdagen, mot nu när de ligger 1 vecka eller mer efter, på grund av att det är för många ordrar som kunde minskats med säkerligen 50%.

Så du tror att CDONs ledning lojt ser på när deras namn dras i smutsen för att en tjänst de köpt av ett annat företag inte fungerar?

Du får det att låta som att en sådan förändring i deras logistiksystem är något som svängs ihop på en förmiddag.

Av wixia

Nu är det väl ändå lite väl mycket spekulerande och lite väl många "hobby-managementkonsulter" i denna tråd? CDON har bättre koll på det här med E-handel än någon här och de jobbar så hårt de kan just nu. Förhoppningsvis lär de av sina misstag denna gång och återkommer nästa år med bättre resultat. Annars kan de ju alltid anställa några av ovanstående tyckare till sin Strategy-avdelning...

Av wixia

Att klaga på att det tar lite extra tid att få sina saker levererade när man har shoppat till kanske årets bästa priser under en av årets tyngsta shoppinghelger är ju lite som att gå på mellandagsrea på Elgiganten och klaga på att det är mycket folk och trångt... Skärp er nu!

@CDON.COM Kan ju passa på att tacka för de extremt sjyssta rabatterna på vinylskivor i fredags, beställde en hel hög som jag gärna väntar på

Av wixia
Skrivet av mudde:

Ni som köpt en New 3DS XL här i Sverige!
Har ni fått IPS eller TN-panel på övre skärmen?
Var och när är den inköpt?

Verkar vara ett lotteri med vad man får.

Hade ingen aning om att det fanns både IPS och TN. Efter lite snabbt googlande verkar det som att detta gäller även den vanliga New 3DS, får kolla min när jag kommer hem!

För övrigt, när kommer man att kunna ladda ner Blue/Red/Yellow? Kommer de att vara gratis?

Av wixia

Förklara sakligt för henne att ett färdigbyggt paket från Inet med montering och installation av OS är det absolut bästa hon kan köpa i den här situationen. Det håller bättre kvalitet, bättre pris, bättre prestanda. Dessutom är det en ren installation av Windows vilket gör att grabben slipper bloatware som garanterat finns installerad på en "gejmingrigg" från Acer eller Asus och som bara ställer till besvär och stjäl prestanda. Jag kan dessutom nästan gå i god för att i de fall det blir något garantiärende sköts detta bättre av Inet än av någon märkestillverkare.

Av wixia
Skrivet av anon183825:

Det är ju just det med förutsättningarna vi har här i livet.

Jag är skild sedan 7 år tillbaka, hade jag och exfrun haft barn tillsammans kanske jag inte hade kunnat flytta hit upp överhuvudtaget då jag hade haft något som bundit mig där nere i Göteborg.

Jag hade aldrig någonsin kunnat köpa ett hus kontant där nere såvida jag inte hade vunnit på lotto eller något.

Efter skilsmässan flyttade jag hem igen till föräldrarna och när jag hade jobb såg jag till att jobba röven av mig för att spara så mycket jag kunde varje månad.

Efter ett par år såg jag sakta men säkert en stadigt buffert växa.
Morsan såg ett hus utanför Kalix som jag blev störtförälskad i då jag alltid haft förkärlek till Norrland, la ett bud utan att tveka och kammade hem det till en blygsam summa.

Jag tänkte det att jag inte har någonting att förlora på detta utan bara att vinna.
Sambon och jag tänker lika i allt och försöker leva så ekonomiskt som möjligt och spara så mycket som möjligt varje månad.

Jag har sett för många tragiska par i Lyxfällan för att aldrig ens överväga att ta ett lån eller slarva med ekonomin.
Man både mår, sover bättre och slipper få ångest när man hämtar posten.

Du säger att du förstår att folk har olika förutsättningar i livet men ändå ger du rådet "Sälj huset." till personen som frågar om råd angående sin lånesituation? Ska han ta sitt pick och pack och flytta hem till sina föräldrar och sedan jobba ihop pengar för att köpa ett hus kontant i Halmstad? Fortfarande extremt naivt att tro att hela ens ekonomi kommer att gå under om han har ett huslån. Jag har ett stort bostadslån och kan meddela att jag varken sover dåligt eller har ångest när jag hämtar min post.

Av wixia
Skrivet av anon114264:

De Svenska bortskämda husägararna lånar idag bara pengar som inte finns. Det är en bara en tidsfråga innan Sverige går in i en ny finanskris och boräntorna kommer sticka uppåt flera hundra procent. Jag tror inte det är värt att flytta pengarna till någon annan bank överhuvudtaget. Vore jag dig skulle jag sälja huset.

Skrivet av anon183825:

För att citera den forne statsministern Göran Persson:
"Den som är satt i skuld är icke fri"

Som @anon114264 säger så tror inte jag heller det vore värt att flytta pengarna till någon annan bank utan sälj huset och bli fri.

Lån är djävulens påfund och gör mer skada än nytta.

Säg mig, hur tycker ni att han ska bo om han säljer sitt hus och "blir fri"? Kanske i andra hand under osäkra förhållanden till ockerpris? Eller kanske skaffa ett förstahandskontrakt (som inte är speciellt lätt) och sedan betala sina pengar till någon annan för att aldrig mer se röken av dem? Fruktansvärt naiv inställning till det hela måste jag säga.

Till TS: Tycker att det verkar som att du styrde upp det helt okej. Svårt att göra så mycket mer så länge du är bunden. Precis som du säger ska du nästa gång plocka in olika banker och satsa på ett en enda obundet lån. I regel (det finns självklart undantag) så lönar det sig med ett enda hela obundet lån. Då är du inte bunden till en bank och banken du har lånet hos måste jobba mycket mer aktivt för att ha kvar dig som kund vilket självklart är en fördel för dig

@Xiano har en sund bild av det hela tycker jag!

Av wixia
Skrivet av mitchbu:

Usch det blir en jungel detta. Lol

Nejdå, det går att lösa. Något med socket 775/1156/1155 bör du absolut kunna hitta till bra pris, men lite tålamod får man ha!

Av wixia
Skrivet av klirre:

i7 920 är väl socket 1366 med x58 som styrkrets om jag minns rätt?

Ja se på fan, det är helt rätt! De moderkorten är nog ännu svårare att hitta tyvärr.

Av wixia
Skrivet av mitchbu:

Tack, oj verkar vara svåra att hitta dom moderkorten.
Finns andra intelprocessorer i ungefär samma prisklass och prestanda med vanligare moderkort?
Ursäkta om jag tjatar

Ja, 1156 börjar bli så pass gammalt att folk inte tycker att det är lönt att lägga ut till försäljning längre. Ju nyare du kan tänka dig att köpa desto mer har du att välja på men då går också priserna upp så klart. En generation nyare borde vara lite enklare att hitta, dvs. Sandy/Ivy Bridge och socket 1155. Har sett en del i5 2500k till helt okej priser.

Av wixia
Skrivet av mitchbu:

Är i7 920 en duglig processor?
Och i såna fall, vilket billigt moderkort kan rekommenderas till den?

i7 920 är det bra fart i, duger absolut till GW2. Till den ska du ha valfritt moderkort med socket 1156.

Edit: Fel av mig, i7 920 är självklart socket 1366.

Av wixia

Med lite tålamod och öppet sinne kan man absolut hitta guldkorn på begagnatmarknaden. Kika här på Sweclockers marknad, priserna brukar generellt sätt bara bättre än på Blocket men även där kan man hitta till bra pris ibland.

http://www.sweclockers.com/marknad/118183-aldre-gamingdator-1...

1400 kr för den datorn tycker jag är helt okej. Har ändå det mesta, 4 kärnor, tillräckligt med RAM, SSD och ett hyfsat grafikkort. Grafikkortet kan du byta om du känner att du vill ha mer fart i GW2. För 600 kr borde du typ kunna få typ ett GTX 660 Ti som är rejält mycket snabbare

Ofta är det billigare att köpa en färdig burk eftersom folk gärna blir av med allt på en gång. Det går dock såklart att jaga delar till en komplett dator men det kan ta tid. Att få det att passa ihop är inte så svårt. Börja med att skaffa processor eller moderkort. Köp sedan en processor som passar till moderkortet du köpet eller ett moderkort som passar till processorn du köpte. Sedan skaffar du rätt minne och sen är resten typ valfritt. Ofta säljs moderkort+cpu+minne tillsammans dessutom

Av wixia
Skrivet av Justchillin:

Ser bra ut förutom att du har valt mITX-moderkort, byt ut det mot ett ATX, tex detta: http://www.inet.se/produkt/1902893/msi-z170a-gaming-m3#/specs

Det kan dock vara problem för dig att få tag på en i7a på ett bra tag. http://www.sweclockers.com/nyhet/21256-intel-core-i7-6700k-sk...

Av wixia

Ställer en egen fråga men svaret kan säkert vara trådskaparen till hjälp. Jag funderar på alla de som streamar på Twitch och kör Spotify i bakgrunden. Hur fungerar det med copyright där?

Av wixia
Skrivet av Justchillin:

Först och främst: Tack som fanken för allt engagemang och konkret feedback. Känner att det börjar närma sig datorn jag är ute efter.... Länkar lite citat och avslutar med mina tankar

Här är alternativen som jag tycker börja se lovande ut. Har insett att storleken på chassit, inget annat o.O, inte har jättestor betydelse utan att jag vill fokusera på att det blir en relativt tyst dator. Kanske är värt att sattsa på ljuddämpat chassi, nån som har erfarenhet av skillnaden?

Ser att det argumenteras för att 390x skulle krossa 970, frågan är dock om krossningen i prestanda innebär ljudnivåskillnad helikopter (390x) mot ljudet av en iphone (970)? Finns det testresultat?

"mITX" ser inte vad detta är på inköpslistan...? har för dålig kunskap för att fatta, kan du förtydliga

Ser gärna att någon argumenterar för ovanstående alternativ... har även sett att det argumenterats för i7 6700k i andra trådar, är den helt utanför budget eller har jag missat nått annat väsentligt?

Spelar storleken ingen roll och du vill ha de tyst ska du absolut köra ATX och ljuddämpat.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8684101/2015-10-30

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8684101/2015-10-30

390X är bättre än 970 men det beror på att det är en klass över, det ska matcha 980. 980 är dock ett väldigt ickeprisvärt kort. Jag valde att ta med 390X i korgen nu eftersom det finns gott om plats och fläktmöjligheter i Define R5 för att ta hand om den extra värmen vilket bör hålla kortet i schack ljudmässigt. Fläktarna som följde med mitt Define R4 tyckte jag var tysta på 5 V och kör fortfarande med dem, tycker du inte att de är tysta nog får du byta ut dem mot Noctua eller beQuiet. Det samma gäller om du tycker att grafikkortet går för varmt/låter för mycket, då kan du komplettera med en fläkt i botten som suger in frisk luft, så har jag gjort för att verkligen få tyst på mitt gamla 660 Ti.

ATX/mATX/mITX är storleken på moderkortet i förlängningen då också själva chassit. ATX är en vanlig fullstor dator, mATX är lite mindre och mITX är ofta små kuber som man lätt har uppe på skrivbordet. Ta fram ett måttband och mätt upp de faktiska måtten för olika chassin så bildar du dig snabbt en uppfattning om dess storlekar.

i7 6700K är en snabb och mycket kompetent processor som självklart presterar lite bättre i spel än vad en i5a gör men jag personligen tycker inte att det högre priset motiverar den extra prestandan. Vill du ha bättre spelprestanda i paketet jag länkade ovan tjänar du mycket mer på att byta ut grafikkortet mot ett 980 Ti, även fast det blir mycket dyrare. Samtidigt kan man argumentera för att du borde välja i7an nu i och med att den får plats i din budget, och sedan byta ut grafikkortet om typ två år eftersom processorn fortfarande kommer vara en av de bättre på marknaden. Det är ett val du själv får göra och inget av valen är fel.

Av wixia

Jag har två stycken förslag. Börjar med det som är snällt mot plånboken.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8680666/billig

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8680666/billig

Det skulle vara litet och tyst, alltså blir det mITX. GTX 970 är ett svalare kort än AMDs motsvarighet och nästan lika snabbt (framför allt fabriksöverklockade modeller som denna). Kylaren från Noctua har jag själv och är mycket nöjd med ljudnivån. SSD på 500 GB gör att du förhoppningsvis slipper slänga in en mekanisk disk som för oväsen. Du kan stoppa in en i7a och fortfarande komma under budget men jag personligen anser att det kostar mer än det smakar.

Nästa alternativ är en tusenlapp över budget.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8680703/dyr

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8680703/dyr

Här offrar vi lite SSD-utrymme till förmån för ett 980 Ti. Detta ger dig enormt mycket mer spelprestanda. Det finns många som anser att ett 980 Ti bör paras med en i7a men men i5a duger bra för att dra runt ett 980 Ti samt att i5+980Ti ger dig bra mycket mer spelprestanda än i7+970.