Inlägg

Inlägg som wixia har skrivit i forumet
Av wixia
Skrivet av tyvar1:

yes! Redan köpt! Blev Sun för mig!

Skickades från m.sweclockers.com

Nice! Men du har inte fått det än, eller? Jag gillar tanken på Moon men det blir antagligen Sun för mig också.

Av wixia

Någon mer som ska plocka upp Pokemon Sun/Moon nästa vecka? Kan omöjligt bestämma vilket jag ska ha dock :/

Av wixia
Skrivet av zacke08:

Köpte ett par Philips Fidelio X2 igår och är riktigt nöjd med dom. Men det är en sak jag irriterar mig på och det är ett missljud jag får i vänstra kåpan när hörlurskabeln gnuggar emot min T-shirt eller när jag bara rullar kabeln mellan fingrarna. Ljudet jag får i vänstra kåpan låter som när någon rör med fingrarna på en mikrofon, om ni förstår vad jag menar. Varför tror ni det är så? Är det fel på kabeln eller?

Det är samma på mina, det beror till största del på att kabeln ligger i en tygstrumpa. Det ger en skön känsla av kvalitet men den grövre ytan genererar mer ljud som fortplantar sig uppåt när man drar något längs den. Stör det dig allt för mycket får du byta till en slät kabel. Ett tips då är Ebay, man kan få bra kabel för några tior inklusive frakt från Kina, tar dock några veckor att få.

Av wixia
Skrivet av izzie:

Hur är ljudet egentligen i Bose QuietComfort 35?

Jag har sett många hylla dessa lurar, men jag vet inte om det beror på deras brusreducering eller att ljudet faktiskt är bra - eller att de som ger sig på att recensera dem tycker att allt över EarPods är grymt (samma människor som tycker att mycket bas = bra ljud/bas. Det gör inte jag).

Så här är väl rätt ställe att fråga på - hur låter dem egentligen? Har hört att de ska ha fått ett ordentligt lyft sedan tidigare versioner.

För nuvarande reser jag med ett par Sony xb950. Hur står de sig i jämförelse?

Svårt att avgöra i affären tycker jag, särskilt som ingen någonsin tycks veta om de är ordentligt inspelade eller ej.

Jag är absolut ingen audiofil men jag tycker att de låter bra. Googla "qc35 review" så hittar du några bra recensioner. Head-fi.org har tex. gett ljudet väldigt bra kritik, och de får väl ändå anses som en vettig sida. Jag läste någon annanstans att de var i klass med Sennheiser Momentum Wireless vilken också anses vara en bra hörlur.

Grejen med QC35 är ju dock inte det perfekta ljudet. Det man får är en helhet, bra trådlöst ljud med marknadens bästa brusreducering förpackat i en liten smidig hörlur med riktigt bra batteritid. För mig är dessa lurar det bästa tekniska inköp jag gjort på mycket lång tid och de räddar mig dagligen från vansinne när jag pendlar till jobbet

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Alltså 450 och 720 är lika bra men 720 har högre uteffekt. Har du lättdrivna hörlurar som Fidelio X2 kan det eventuellt bli för lite spelrum på volymen med en Geek Out 720mW. Därav finns det även IEM 100mW version för lättdrivna in-ears.
Geek Out har inget batteri så den är inte tänkt att användas med smartphones men det kan funka. Dock kommer den äta batteri ur telefonen.

Skickades från m.sweclockers.com

Enligt denna snubben verkar det ju vara skillnad: https://lhlabs.com/force/geekout/1873-geek-out-450-vs-720 Men det kanske bara är önsketänkt?

Drar Geek Out mer ström än tex. Dragonfly Black/Red som är tänkta att använda med smartphones? Tanken med sådana här prylar är väl att det ska vara en väldigt effekteffektiv DAC/AMP, eller det kanske bara är dragonfly som har den etiketten?

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

ssybo93 på Ebay är den som säljer Geek Out till bra pris. 100 IEM, 450 och 720 verkar finnas just nu.
http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ssn=ssybo93&hash=item3...

Första modellen av Geek Out (dvs IEM 100, 450, 720 och 1000mw) har ju egentligen utgått och nu går det endast att köpa 1000mW modellen direkt från LH Labs.
http://marketplace.lhlabs.com/products/geek-out-1000-usb-dac-...

Ersättaren Geek Out V2 för $299 och V2+ (med batteri) är släppta sedan länge men LH Labs verkar inte ta ordrar på dessa heller just nu. LH Labs håller ju på med lite annat också, bla uppgraderat ljudsystem till Tesla. Stökigt företag i min mening men några av grejjerna de producerat är riktigt bra.

Vilka hörlurar tänkte du använda? Eller ska du enbart använda Geek Out som DAC?

Tack för bra info. 450 och 720 kostar lika mycket, då kan man lika bra välja 720? EDIT: Skärpte mig och googlade lite, 720 verkar onekligen bättre än 450 i alla avseenden! Jag tänkte använda den hemma tillsammans med mina Philips Fidelio X2 och på jobbet tillsammans med mina Bose QC35. På jobbet ska jag koppla den till min iPhone med den så kallade CCK-kabeln, det ska fungera om jag förstår det rätt?

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Har låtit mina Purpleheart puttra lite några veckor men nu börjar jag få tid över på kvällarna.
Blev alltså kvällslyssning igår. Geek Out 450 + Fostex TH-X00 Purpleheart. Fyf*n vad fint de spelar ihop. Så rent och detaljerat men ändå utan hårdhet, så det borde vara lättlyssnat under längre perioder också. Och basen är nog tightast hittills från Fostex TH-X00 när de drivs av Geek Out.

http://i.imgur.com/YxX2NNH.jpg

Var köper man enklast Geek Out 450? Hittade inget vettigt på Ebay.

Av wixia
Skrivet av oatp1b1:

Se inlägget nedanför ditt för ett bra alternativ.
Vad har du för lurar?

På jobbet har jag ett par Bose Quietcomfort 35 som kopplar med kabel. Kanske inte de lurar som drar allra mest nytta av en hörlursförstärkare men jag har läst lite och det verkar ändå som att hjälper en del! Jag ska dock använda den lite hemma också har jag tänkt, till mina Philips Fidelio X2. Dessa har jag idag kopplade till ett Creative Soundblaster X-Fi XtremeMusic så där lär den göra rejäl skillnad.

Skrivet av CROE:

En annan rekommendation är Dragonfly Red, väldigt prisvärd.

Funderar ypperligt för mobilt bruk dessutom.

Skickades från m.sweclockers.com

Är en kille på jobbet som har en sådan, riktigt trevlig liten sak. Går det uttala sig om skillnaden i ljudkvalitet mellan en sådan och en O2+ODAC?

Av wixia

Jag är lite sugen på att köpa mig en O2 eller kanske O2+ODAC till jobbet. Musikkällan kommer att vara min iPhone 6 och denna fungerar tydligen bra att koppla mot ODAC RevB med en enkel adapter. Hur mycket bättre blir det att ha en ODAC också än att bara förstärka signalen direkt från telefonens hörlursuttag via en O2?

Av wixia

Har skaffat mig ett par Bose QC35 till slut ändå, jag är sådär löjligt nöjd som jag nästan aldrig är med teknik för att jag är så petig, det är verkligen den ultimata pendlarluren.

Att köra trådlöst över Bluetooth har dock väckt en gammal fråga jag haft länge men aldrig blivit färdig att ställa så jag passar på nu. Jag spelar mycket av min musik från min iPhone 6 med Spotify och jag har märkt att EQn inte går att använda ordentligt när man kör trådlöst. Det räcker att öka på något av reglagen bara lite grann för att ljudet bokstavligen talat ska spricka/skära/skorra, framförallt när man ökar basen. Ljudet fallerar fullständigt. Det är precis samma effekt om jag kopplar upp mig mot min Apple TV med Airplay, mot min Bluetooth-högtalare jag har med på resor eller mot mina QC35or. Använder jag hörlurar med sladd (även när jag kopplar med mina QC35or med sladd) så kan jag vrida upp hur mycket jag vill, det låter bra. Är det någon som vet vad detta beror på?

Av wixia
Skrivet av Sir Gaben:

Jag har skrotat 2 källor och jag har beställt en Schiit Magni 2 för att nu säkerställa att det inte är fel på hörlurarna. Men den 3 källan jag har är korrekt som jag har provat med och det är en Yamaha surround förstärkare och det var där jag upplevde fortfarande att det var fel på lurarna i mitt tycke. Eftersom när jag testade mina In Ear så var det få låtar med obalans i.

Surroundförstärkaren kan garanterat vara boven i dramat. Hade exakt samma problem när jag lyssnade med hörlurar från min surroundförstärkare. Det visade sig att den automatiska ljudkalibreringen (kallas MCACC på min Pioneer, Yamaha har säkert också något tramsigt namn) hade ställt in avstånden för mina fronthögtalare olika, 2,5 m för den ena och 2,6 m för den andra. Helt omöjligt att uppfatta när man lyssnade från högtalarna men när man lyssnade med hörlurar upplevdes det tydligt som obalans i lurarna! Så ta en titt bland de mer specifika inställningarna för din stärkare.

Av wixia

Var på loppmarknad i helgen och grävde fram Johnny Cash at San Quentin i bra skick ur en back, mycket nöjd med det!

Av wixia

Jag tror att VR floppar lika hårt som 3D.

Av wixia

Tänkte bara bekräfta att Sony SBH20 fungerar utmärkt tillsammans med mina Bose QC25 och min iPhone 6! Riktigt härligt att slippa sladden och samtidigt undvika att betala 4 000 kr (!!!) för QC35. Man kan inte spela riktigt lika högt som när man kör med sladden direkt till telefonen men det är absolut tillräckligt.

För den som inte orkar tillverka en egen sladd finns det uppsjö av sladdar på Ebay som fungerar. Till exempel denna (1.5 ft) som jag använder: http://www.ebay.com/itm/201415747053

Av wixia
Skrivet av kletgunnar:

Tyvärr så reklamerade jag aldrig min tallrik men nu ska förhoppningsvis paketet med en rak och fin akryltallrik dyka upp i slutet på nästa vecka om jag har tur. Ska försöka komma ihåg att återkomma med lite bilder och funderingar.

Hur har ni era skivspelare ståendes och på vad?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har min stående direkt på TV-bänken vilket fungerar ypperligt, men då har jag också en flytande upphängning i min TD166.

http://i90.photobucket.com/albums/k259/wixia/IMG_6496_zpsbvjsydg...

Av wixia
Skrivet av Dreijer:

Inte så effektivt om man har ett hundratal, hehe.

Jag har en hel låda full också. Väggen är mer som min Hall of Fame. Står helt andra skivor där idag än det gjorde när bilden togs, uppdaterar kontinuerligt

Av wixia
Skrivet av Agustavsson:

Väcker tråden till liv igen.

Vill ha något att pyssla med så jag tänkte uppgradera mitt nuvarande Riaa ( 15 år gammalt Nad PP1 ) Har beställt nya kondningar osv enligt ett recept jag hittat på div forum.

Men det finns ju en hel del diy-kit där ute. Någon som har några erfarenheter? Funderar på att köpa ett TCC TC-750 och testa pilla lite med det också.

Kan tänka mig att löda ihop något kit men vet inte vilket man ska sikta in sig på. Vissa känns sjukt dyra för vad dom är, och vissa är sjukt billiga för vad dom är. Börjar man läsa på div forum så är ju 95% av posterna helt orealistisk ormolja.

Haha ja, det är nog få hobbys som är så nedlusade med subjektiva åsikter som Vinyl/HiFi

Själv fortsätter jag att samla skivor. Har fyllt en hel trälåda nu, får skaffa en till. Saknar några Beatles-skivor, framförallt de tidigare, vilket till stor del beror på att jag inte tycker att de tidigare skivorna är lika bra som de senare. Har allt Kent någonsin släppt på vinyl förutom Jag är inte rädd för mörkret vilket stör mig något enormt. Snart köper jag den på Discogs för 600 kr

Av wixia

Sitter och funderar på ljudkvalitet för olika hörlurar. Idag har jag Philips Fidelio X2 hemma och Bose QC25 när jag pendlar/jobbar. Där hör jag tydlig skillnad, Fidelio-lurarna har ett större "soundstage" och är helt enkelt trevligare att lyssna på. Inget konstigt med det, det går inte jämföra de två lurarna eftersom det är helt olika typer av lurar. Det jag dock undrar över är hur ljudkvaliteten hos Bose QC25 står sig mot andra liknande lurar, till exempel Sony MDR-1A och Sennheiser Momentum (liknande som i portabla och slutna, brusreducering tar jag inte med i denna jämförelse). Båda dessa lurar anses har bra ljud men jag har inte hittat någon bra jämförelse. Är det någon här som har lyssnat på några eller kanske alla tre och och kan göra ett uttalande?

Av wixia
Skrivet av mrfish:

Fick de idag! Har lyssnat några timmar och när man väl har musik på så hör man inte mycket av omgivningen. Ljudet i sig har ett bra tryck och räckvidden var förvånansvärt lång faktiskt.

Inte haft tid att testa utomhus eller så ännu men i det stora hela är det ett par riktigt bra lurar av det jag testat! Prislappen är i saftigaste laget men vill man ha ett par riktigt bra brusreducerande lurar kan jag rekommendera dessa.

Tack för info! Kommer antagligen inte kunna låta bli att köpa dem i höst

Av wixia
Skrivet av mrfish:

Lanseringen av Bose QC35 närmar sig! Vad tror ni om dessa?

Väntar på att få hem mina så att de kan testas under en längre period. Av alla recensioner att döma så blir jag nog inte besviken i alla fall.

Älskar mina QC25, förutom sladden. 4000 kr är dock ganska salt för hörlurar, hur bra de än må vara. Du får skriva vad tycker när du har fått dem. När tror du att du får dem?