Inlägg

Inlägg som PatrikE har skrivit i forumet
Av PatrikE

Jag har gått igenom kylflänsen och fläkten. Allt sitter på ordentligt. Har för övrigt 2x2 fläktar i chassit, 2 suger ut och 2 drar in frisk luft. 34 grader i chassit.

Av PatrikE

6600GT grava pixelfel i 3dmark

Innehar ett 6600GT 256ddr. När jag kör 3Dmark 01, 03 & 05 uppstår grava pixelfel i slutet av testerna. Gravast är dem i 3dmark 01 nature test.

När jag snabbt växlar över för att se hur varm grafikkortet är, ~87 grader. Någon som har kunskap angående det här, är det för varmt? Eller är kortet helt enkelt defekt och en retur till komplett.se är ett faktum?!

Mvh / PatrikE

Av PatrikE

Problem med nyinköpt 6600GT

God kväll!

Det är så att jag precis installerat mitt "Gainward GF 6600GT GDDR3".
Har installerat den med nvidias senaste drivrutin.
När jag startar upp datorn efter installation säger den att jag inte har tilläckligt med ström och att den sänker prestandan på kortet.

Jag har en P4 3.0 Ghz, 1536 ddr 400, 1 36 GB raptor disk och en 160 GB sata-disk + 4 chassi-fläktar. Mitt nätaggregat är ett 360 W.

Får cirka 8000pts i 3DMark 2001, det är inte normalt.

Förslag på åtgärd? Räcker inte mitt nätaggregat? Är det fläktarna som slukar strömmen eller ska man gå runt och höja prestandan igen?

Tack på förhand!

Det här är vad den säger exakt: "För att skydda din hårdvara från potentiell skada eller orsaka en potentiell systemlåsning, har grafikprocessorn sänkt sin prestanda till en nivå som tillåter fortsatt säker användning."

Har även tagit ut 2 av de 4 fläktarna, fortfarande samma meddelande!

Av PatrikE

Vattenkylning

Ska nu inhandla vattenkylning, undrar då om det finns någon som kan rekommendera helt paket eller kanske om man nu måste plocka ihop. Det jag är ute efter är överklockningsvänlighet och framförallt en dämpad ljudnivå jämfört med luftkylning!

Av PatrikE

Tack för tipsen, nu har jag bättre koll på vad som skall inhandlas =}

Av PatrikE

6600GT eller 9800PRO, över till experterna

Skall man inhandla ett Geforce 6600GT eller ett ATI RADEON 9800 PRO?!

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=122901&cks=PRL

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=305051&cks=PLC

Eller om ni har andra förslag på grafikkort under 2000:-
Tex ett 6800LE! vem vet, jag litar på de kunniga

Av PatrikE

Så gjorde min dator också när ext.clock var på 220, dock funkar det felfritt på 222, men kommer inte högre då den vägrar starta. Har klockat i bios för övrigt, mitt Abit IS7E har inget program till windows!

Ska prova öka volten/vcore om det nu kan vara det.

Av PatrikE

P4 3.0 överklockning

Har klockat min P4 3.0 upp till 3.3.

Har ext.clock på 222, allt över det resulterar i att när datorn startas om så börjar den bara pipa och allt stannar, tempen ligger på stabila ~50 grader celsius med burnintest körandes i ca 1½ min, då undrar jag vad som kan tänkas vara flaskhalsen som gör att det inte går att klocka mer?!

Jag har även låst AGP/PCI frequency så min raptor hittas och lyckas boota upp. Dock hittar den inte min sekundära sata-disk och jag undrar om det är något mer man skall "låsa"?

Som ni förstår är jag ny på klockning, men är inte rädd för att prova något nytt, men har nu fastnat och behöver lite expertis från folk som praktiserat problem och lösningar!