Inlägg

Inlägg som zyMboL har skrivit i forumet
Av zyMboL

Lucky bastard!

Av zyMboL

Klassisk Nord, just nu level 30. Kör Two-Handed Weapon och Heavy Armor (inkl Block), just nu Wuuthrad och Dragonplate Armor. Har Smithing 100 och jobbar på Enchanting.

http://img510.imageshack.us/img510/75/tesv2011111614464136edi.jp...

Av zyMboL

Extremt varm nordbrygga på MSI P67A-C45 (Rev B3)

Hallå

Jag försöker hjälpa en vän som har problem med sin nya dator som jag hjälpt honom bygga.
TMPIN 1 blir upp och över 100(!) grader när han spelar BFBC2 vilket jag antar är nordbryggan.

Kan det vara fel på chipset eller är det kylflänsen som sitter snett tror ni?
Jag har känt på kylflänsen och tycker att den sitter ganska tight så jag vet inte om den har dålig kontakt.

Tacksam för alla tips och råd!

Av zyMboL

Länge tittat på LG 47LD450(N) och läst mycket om den. Verkar väldigt lovande, hade jag pengar skulle jag köpt den för längesen.

Av zyMboL
Skrivet av ski_extreme:

Det va den jag kikat på...

Dock så funderar jag på om 750 verkligen räcker eller om jag ska satsa på ett 850, skiljer ju inte så jävla mkt i pris.

Dock va det en viss priskillnad på fsb agget, men frågan är ju om 700w räcker i längden.

Då skulle jag nog rekommendera 850W så är du säker för några år framåt

Av zyMboL

Om inte FSP så har du ju Corsair AX serien: https://www.inet.se/artikel/6909557/corsair-ax-750w-80-gold t.ex.

Av zyMboL

Har haft ett par SteelSeries SteelSound 7H (ej USB) sedan oktober förra året och jag kan verkligen inte rekommendera dem. Förutom allt som stämmer i recensionen så finns det små problem här och där, till exempel att kabeln har något tyg material som skaver mot tröjan/stolen vilket gör att det låter fruktansvärt illa i den luren kabeln går in i. Dessutom har jag haft problem med mikrofonen från första dagen då den är av dålig kvalité.
Det enda positiva är att de sitter ganska skönt, även efter långa pass och att mikrofonen är utdragbar.

Av zyMboL

Tack så jätte mycket för alla svar!

Värt att nämna är att jag är mycket nöjd med prestandan nu, det jag var rädd för var om man tappade åtkomsttid när man kör RAID0, vilket jag läste någonstans. Och jag behöver inte så pass mycket mer utrymme, 60 GB till borde räcka för mig. Då kanske jag går på min original plan och köper en till F60 och provar RAID0, har inget emot att omformatera

@Electronic
Jag skulle självklart köpt en större SSD om jag inte varit på en sådan strikt budget som jag är. 1600~ kr som min 60 GB kostade då var rätt så häftigt pris ändå för mig.

Av zyMboL

Behöver tips om att utöka SSD utrymme.

Hej och åter igen tack för detta underbara forum

Det är så att jag har en Corsair SSD Force Series 60GB som jag är väldigt nöjd med, förutom att det inte finns tillräckligt med plats!

Problemet är att jag vill ha installerade spel, program och ett OS på min(a) SSD och just nu finns det inte tillräckligt med plats. Jag har Windows 7 och World of Warcraft + diverse program och då endast 8,9 GB kvar som knappt räcker till 1 eller 2 "normal"-stora spel.

Till den egentliga frågan eller ämnet jag behöver hjälp med:
Vad tror ni passar bäst?
En till Corsair F60 att använda i RAID0.
En till Corsair F60 för att ha andra installerade spel på.
Eller helt enkelt försöka sälja den jag har nu och skaffa en singel större SSD.

Uppskattar väldigt mycket all hjälp jag kan få!

MVH
Fredrik i Sandviken

Av zyMboL

Jag har ingen fördjupad undersökning att visa upp, ville bara säga att jag stod inför ungefär samma val som dig och valde till slut Corsair A70 och jag är mycket nöjd med den.

Av zyMboL
Skrivet av Blabbet:

Scythe Slip Stream 140mm (1200rpm) - Inet.se(En kompis Slip Stream 120mm 1150 lät mycket innan han undervoltade dom hur är denna??)

Jag köpte 4 st sådana till mitt Fractal Design R2 och de fungerar bra, förutom 2 saker. Om man har en som intag på sidochassit låter den otroligt mycket och konstigt (använder själv fläktkontrollen man fick med chassit för att få ner RPM:en på just den fläkten), detta kan självklart vara nåt som var speciellt för mig, även på senaste har jag märkt att den i botten av chassit börjat låta mer vilket beror på att bladen tar i fläktfiltret men det kan även vara för att jag borde göra ren den. Generellt om ljudnivån skulle jag säga att de låter normal mycket, inget att klaga på om du sitter vid datorn med headset men det är definitivt inte heller en "silent" fläkt.

Av zyMboL

Var fundersam över bluescreenen som jag fick i BFBC2 så jag letade fel på google, uppdaterade ljudkorts drivrutinerna och det verkar ha fixat det problemet. Skiljer endast 20kr mellan 600 och 700W så jag tror jag köper ett sådant ändå för att vara på den säkra sidan, var på tiden att uppgradera till ett 80+ iaf. Tack så mycket för hjälpen.

Av zyMboL
Skrivet av Typhonos:

Skulle du kunna leta fram nätagget så vi får se kapaciteten på 12V linan? 4-5 år är rätt gammalt men vi vet inte innan vi sett spec. Drar det 430 från väggen med prime95 och furmark så lär strömförbrukningen från nätagget inte vara högre än 400W, således finns det gott om kapacitet i teorin.

Okej, har tittade på nätaggregatet och fick fram följande: 2 st 12V linor en på 17A och en på 16A totalt 396W

Av zyMboL

Äldre Seasonic aggregat med GTX 470

Hejsan, vill först säga att jag uppskattar Sweclockers forum väldigt mycket och skriver endast här när jag verkligen behöver ett avgörande råd.

Har installerat ett Zotac GeForce GTX 470 som orsakar lite problem och jag är ganska säker på att nätaggregatet har gjort sitt. Har ett Seasonic 500w som måste vara minst 4-5 år gammalt nu. Med p95 och furmark igång drar datorn cirka 430~ W enligt min mätare, då har jag även min Intel Core i5 750 överklockad till 4,0 GHz. Endast provat WoW, SC2, Mafia 2 och BFBC2 där jag endast har problem med BFBC2 då datorn hänger sig totalt och ger mig bluescreen efter ca 5min spelande. Dock så blev det inga problem förens jag ökade GPU fläkt hastigheten till 100% när jag bara körde furmark och p95.

Sammanfattning: Tror ni det nätaggregatet som är den svaga länken och är OCZ ModXStream Pro 700W i så fall en bra uppgradering? Om inte så vad borde räcka, har redan lagt ut alldeles för mycket pengar denna månad på dator saker.

Som sagt, uppskattar verkligen alla tips och råd!

MVH
zyMboL

Av zyMboL

Har kikat lite på denna tråd tidigare och ville bara säga att: prova ATTO benchmark som någon nämnde tidigare, jag fick liknande resultat som original posten med HD Tune och CrystalDiskMark men i ATTO verkade allting stämma (provade direkt ur förpackningen med nyinstallerat W7 64-bit och TRIM aktiverat). Sedan kan man ju fråga sig varför det är så, enda jag vet är att jag har en Corsair F60 SSD och jag njuter verkligen av hastigheten. (min första SSD)

Av zyMboL

Skulle rekommendera att byta till någon hög prestanda kylpasta tex Arctic Cooling 5 eller liknande, i vissa fall kan det göra mycket stor skillnad. Annat alternativ är väl helt enkelt att byta kylare helt och hållet, dock har jag inte så stor koll på kylare till dubbel GPU kort.

Själv var jag lite orolig över mitt 4890 som var över 100C i full load så jag modifierade stock kylaren och satte dit 3 80mm fläktar

Av zyMboL

@Dalton Sleeper: Det stämmer, det var endast en bugg i GPU-Z som visade att det var v1.1, tittade med 100% load på GPU:n och då stod det x8 v2.0

@Jalle64: Det enda jag hittade i BIOS som var angående PCI-E var "PCI-E Spread Spectrum" som jag har provat Enabled & Disabled och PCI-E frequency. Ingenting om att man kan ställa om från x8 till x16. Har inte rört PCI-E frequency men ska prova göra det.

Btw, tack för snabba svar!

Av zyMboL

HD4890 @ x8 ?

Hallå där, jag upptäckte att mitt grafikkort (XFX Radeon HD 4890) bara kör på x8 busshastighet, har kollat igenom BIOS och sökt på ASUS support sida utan större resultat. Någon där ute som varit med om liknande problem eller finns det någon som kan tipsa om nåt jag kan göra? Kanske har det nåt med PCI-E frequency:n att göra?

Grafikkortet sitter i första PCI-E platsen och den skall vara PCI-E 2.0 kompatibel som mitt grafikkort också är.

Moderkortet jag har är ASUS P7P55D LE med en Intel Core i5 750 överklockad till 4,0 GHz och grafikkortet som sagt ATi Radeon HD4890 av tillverkaren XFX.

Jag antar att det inte gör så mycket att den bara kör på x8 men jag tyckte det var konstigt ändå. Jag har också stängt av "Power Saving" funktionen på PCI-E och självklart senaste drivrutinerna och BIOS version.

Moderkortslänk
Grafikkortslänk

Uppskattar alla sorts tips!

http://img692.imageshack.us/img692/2299/40195807.jpg

Av zyMboL

Tack så mycket för snabba svar!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av t3chn0
Kan du inte bara slå lite på prisjakt.nu - det är väl bara att plocka något från tio-i-topp som du har råd med. Då kan du se vad som är populärt och slänga ihop inköpslistor och kolla vilken butik som är billigast. Alternativt
1. sök på någon av de 100-tals trådar som handlar om minne och MB för i5 (bl.a.).
2. http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7... så tar du MB, minne och cpu bara.

Jag köpte hela mitt kitt (i5 osv) från webhallen och det blev bara någon hundring eller två dyrare än den billigaste och då får jag möjlighet att klampa in i butiken om (då) sakerna packar ihop för att jag var statisk då jag byggde :).

gl&hf

Har faktiskt inte använt prisjakt.nu förut, ska genast kika där
Får sådan beslutsångest främst över moderkort då det finns så många olika att välja mellan så jag tänkte posta här och se om det finns några användare som kan rekommendera något speciellt moderkort ^^.

Av zyMboL

Köpråd: i5+mobo+4gb ram

Hejsan!

Har spekulerat ganska länge nu om vad som är mest prisvärt/vilken hemsida som är billigast o.s.v, kan behöva lite råd från experter

Ska uppgradera min gamla AMD 4400+ till Intel Core i5 med 4gb ram men har problem med att hitta rätt mobo och minnen för mig. Har inga planer för att använda dubbla grafikkort så fler än en PCIe x16 behöver jag ej, dock vill jag ha snabba ram minnen. Har tänkt att införskaffa mig en SSD disk framöver och ha windows på den så ett moderkort som stödjer sådant är ett +, men jag antar att dom flesta P55 moderkort redan gör det. Också tänkt skaffa Cooler Master 212 Plus i framtiden (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=494649) för lite nybörjar överklocking, kanske är värt att nämnas. Tips? (Helst inte allt för långt över 4000kr, fattig som man är )

Just nu lutar det åt detta:
Minne: https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=491282
Moderkort: https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=491781 Använt MSI moderkort förut, därför valde jag detta.
Och självklart CPU: https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=492762

Väldigt tacksam för svar!